czarna anda Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 wszystko bedzie realizowane - tylko spokojnie - pytanie na sniadanie jest w trakcie realizacji - mam nadzieje ze 14 w najblizsza srode bedzie emisja Jestem w stalym kontakcie z realizatorami - trzeba chwile poczekac Przreslalam swoje pomysly rezyserowi i czekam na informacje zwrotne. To tzrba zaplanowac dobrze zeby przynioslo rezultaty. Bede informowac na bierzaco iwona Quote
beka Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Dziewczyny dowiedziałam się że dziś jest artykuł o Ligocie w Superekspresie http://www.se.com.pl/se/index.jsp?pl...ist_position=1 I tak jak pisał Czarna Anda w Pytaniu na Śniadanie w dwie kolejne środy będą przedstawiane do adopcji psy z Ligoty. Miejmy nadzieję że to pomoże tym biedakom. ARTYKUŁ Dom zmienił się w piekło Przytulisko w Małej Ligocie miało pomagać czworonogom To miało być przytulisko dla zwierząt. Azyl, w którym zwierzaki miały godnie żyć. Tymczasem schronisko w Małej Ligocie koło Oleśnicy na Dolnym Śląsku zamieniło się w umieralnię. Psy zagryzały się nawzajem. Obrońcy praw zwierząt przez przypadek natknęli się na to upiorne miejsce. Chcieli ratować psy, ale one umierały im na rękach. Koło przytuliska walają się psie kości i szczątki zwierząt. Czworonogi musiały przeżywać koszmar. Trafiały tam psy z kilkunastu gmin. Schronisko założyła przed ośmioma laty Marzena S. Z początku radziła sobie dobrze. Z czasem psów przybywało. Mieszkańcy mówią, że kobieta zaczęła pić i nie interesowała się psami. Niedawno z urazem kręgosłupa trafiła do szpitala, zwierzęta zostały same. Zaczął się horror. Psy nie miały co jeść. W przytulisku przebywa trzysta zwierzaków, nie wiadomo, ile nie żyje, a ile błąka się po polach i lasach. Głodne zwierzęta zagryzały się nawzajem. Wreszcie na posesję weszli policjanci, weterynarz i obrońcy praw zwierząt. - Większość można uratować - przekonuje Wacław Ocharski, weterynarz. Obrońcy praw zwierząt apelują o zgłaszanie się osób, które mogłyby zaopiekować się choć jednym psem. Informacje można uzyskać pod nr. telefonu: 071 336-25-68. Psią umieralnią zainteresowała się też prokuratura z Oleśnicy. autor: Paweł Fąfara Quote
KWL Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Czyli mamy już miejsce, webmastera i ewentualnie serwis. Pytanie więc jak się ma strona nazywać ? I oczywiście czy wszyscy akceptujemy ten pomysł. Może www.ligotapsidramat.pl - czy macie inny pmysł,jestem online do po 17 i chciałbym to ruszyć dziś jeszcze. Płacę ja nie ma czasu na dyskusje o takich p...dółkach. Quote
Vika_Bari Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Mamy to u nas na wątku. http://www.psianiol.org.pl/ligota/index1.htm Obejrzeliśmy. Szok. Mamy po nad 40 dobermanów w pilnej potrzebie i z kasą jest kiepsko. Stale jej brakuje. Ale jak coś nowego w sprawie lub będziemy w stanie jakoś pomoc, to piszcie do nas. Ogólny wątek dobermanów: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35110&page=150 Quote
iwop Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 POnawiam spoja prśoe! dostałam wiele maili z mojego watku francuskiego o Ligocie. http://www.protection-des-animaux.org/ipb/index.php?showtopic=13731 Chcą podpisywac petycje a ja petycji nie mam bo nie umiem zrobic w formie elektornicznej! Czy ktos może mi pomóc! Dzisiaj wieczorem chce rozszerzyc wątek i dodac zdjęcia , info o innych tragicznych schroniskach, o Was dogo. Proszę o zdjęcia!!!! W komentarzach do tego watku podane jest tez konto dla Ligoty :) Quote
kaisa Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 iwop, ja ostatnio podpisywalam petycje w sprawie farmy akit w Japonii: http://www.thepetitionsite.com/takeaction/400910523?ltl=1170946814 Mozesz sie wzorowac na tym. Oczywiscie moge taki formularz elektoniczny zrobic tylko gdzie go umiescic? Dlatego konieczna jest strona www Ligoty. Quote
KWL Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Pisałem już Kaisa na PM że jest miejsce i chętni do pomocy więc szybko decydujmy jaka domena. Miejsce w razie czego można chyba wykupić nawet na home, jakieś promocje widziałem. Tymczasowo miejsce mamy u znajomych. Skoordynujmy się jakoś :-) Quote
kaisa Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 KWL, Odpisalam ci na prywatnego maila, czekam na odp. Proponuje schronisko-ligota.pl. Jesli miejsce na serwerze jest to OK. Czy jest takze PHP i MYSQL (albo inna baza)? Jesli wszystko mamy, to ja moge sie dzis za stronke zabierac, tak? Quote
KWL Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Przepraszam w takim razie bardzo, jakoś do mnie nie doszło, może wcieło po drodze. Zaraz postaram się podesłać jakiś dostęp i opis tego co mamy. Domenę załtwimy w takim razie jutro jak się trochę więcej osób wypowie. Quote
Zingara Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 A może by tym psiakom zrobić również wirtualne adopcje?Może gdzieś o tym było ,ale nie jestem w stanie prześledzić wszystkich stron... Quote
VitisVini Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 jest taka strona http://www.petitiononline.com/petition.html gdzie można umieszczać petycje. Tylko muszą chyba być po angielsku, nie miałam czasu przejrzeć wszytkiego.Potem rozsyła się link do swojej petycji i gotowe. Na molosach podpisywalismy tam węgierską petycję w sprawie ratowania psów. Zebrało się już 14 tys podpisów. Quote
_KanaR_ Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Są darmowe serwery z php i SQL. Domena także free: nazwa.ovh.org http://60free.ovh.org Jeśli potrzebna pomoc w tworzeniu stronki to ją służę :) Quote
Silky Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='_KanaR_']Są darmowe serwery z php i SQL. Domena także free: nazwa.ovh.org http://60free.ovh.org Jeśli potrzebna pomoc w tworzeniu stronki to ją służę :) Możesz mi napisać jakie sa koszty założenia i utrzymania takiej stronki. Przydała by sie np. tylko dla Poznania w razie zaginionych psów. Quote
_KanaR_ Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Napisalem, że moge pomóc, czyli tak jak domena i miejsce na serwerze za free :) Zajmuję się robieniem stronek i mógłbym to zrobic w ramach "hobby" :) Quote
Silky Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 _KanaR_ napisał(a):Napisalem, że moge pomóc, czyli tak jak domena i miejsce na serwerze za free :) Zajmuję się robieniem stronek i mógłbym to zrobic w ramach "hobby" :) Tu na Dogomanii zawsze jest problem jak zaginie pies, aby ludzie z danego miasta mieli natychmiastowy kontakt ze sobą i mogli pomóc w szukaniu. Bywa tak że nie znamy się z miejsc zamieszkania. Chciała bym stworzyć stronę a do niej link zamieszczać na dogo właśnie w takim celu. Chodzi mi konkretnie o Poznań. Pomysł jednak dotyczy wszystkich miast. Jak by się Tobie pomysł spodobał to może mógł byś mi pomóc i spróbować taką stronkę stworzyć. Będziemy bardzo wdzięczni. Quote
_KanaR_ Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Jak będziecie wiedziały co i jak ma być mniej więcej to ja zajmę sie już projektem i realizacją :) Quote
zaba14 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 zalewscy napisał(a):Witam, chciałam się dowiedzieć czy to białe kudłate znalazło już dom ??? Jeżeli nie prosze o wiecej informacji Czy to piesek czy sunia ? Jaki ma charakter i czy umie życ w zgodzie z innymi psami ?? Czekam na info a ja ponawiam pytanie w zwiazku z tym psem, czy to sunia czy pies? Jeśli bedziecie mieli okazje sprawdzic to prosze... :roll: rudzkie schronisko wydalo bardzo podobnego jak nie takiego samego psa (suczke) do wroclawia... :roll: a ja niestety nie mam kontaktu do właścicieli tego psa...:roll: Quote
iwop Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Odkryłam (?), że na stonie francuskiej na której umieściłam atek o Ligocie mozna umieszczac petycje. W sobote popracuje nad tym :) http://www.protection-des-animaux.org/ipb/index.php?showtopic=13731 strona do umieszczania petycji (trzeba sie zalogowac): http://www.protection-des-animaux.org/ipb/index.php?showforum=4 Quote
dona20 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 wenusia1 napisał(a):Witam, jestem wolontariuszką Azylu "Cichy Kąt". Jesli tylko nie pojawią sie jakieś przeszkody, związane z obecnym zamieszaniem w Liocie, jutro jedziemy z Tarnowskich Gór do Ligoty po jakąś biedę. Przynajmniej w taki sposób możemy pomóc...wprawdzie psiaka zabierzemy z jednego schroniska do drugiego...ale u nas przynajmniej będzie miał jedzenie, sterylizację i leczenie..i jak najszybciej potaramy sie znaleźć mu domek. Pomoglismy Starachowicom, obok takiej tragedii też nie możemy być obojętni. Czy ktos potrzebuje transportu trasą Tarnowskie Góry - Katowice - Opole - Oleśnica? Możemy wziąśc do samochodu więcej psiaków. Wie moze juz ktos czy wolontariuszki Azylu "Cichy Kąt" były dzisiaj w Nowej Ligocie i czy zabrały jakiegoś pieska? Quote
ARKA Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 zalewscy napisał(a):Witam, chciałam się dowiedzieć czy to białe kudłate znalazło już dom ??? Jeżeli nie prosze o wiecej informacji Czy to piesek czy sunia ? Jaki ma charakter i czy umie życ w zgodzie z innymi psami ?? Czekam na info :roll: :crazyeye: ty psy bezdomne zostaw w swietym spokoju. Jeszcze ciebie nie ma na czarnej liscie? Znow rozmnozysz i bedziesz na allegro szczeniaki sprzedawała? :angryy: Nie wydawajcie zalewskiej ZADNEGO, a szczególnie rasowopodobnego psa, to handlara! Quote
szajbus Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Jezuuuuuuuuuuu!!!! Nie moge uwierzyc, w takie rzeczy. Zarabiać na tych bidach???????? powiedzcie mi, gdzie lepiej wysłać kasę , bo w wątku są podane 2 źródła Quote
San_(jagodowa:) Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 dona20 napisał(a):Wie moze juz ktos czy wolontariuszki Azylu "Cichy Kąt" były dzisiaj w Nowej Ligocie i czy zabrały jakiegoś pieska? Były,znaczy byli;) . Psy są już w CK. Quote
supergoga Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Odezwała się do mnie osoba oferująca domek we Wrocławiu dla małej suczki. Może jest jakas taka sunia u Was. Wszak Wrocław nie daleko. Czekam aby sprecyzowano jaka sunia, jaki wiek itp. ale juz pytam. Quote
emir Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 weszka napisał(a):Ligota w górę! Niech się wszyscy dowiedzą! proszę wszystkich o przeklejenie do siebie banneka z mojego postu EMIR Quote
Recommended Posts