Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja takie oto informacje dostałam od Donki:
Lupus w domu. Najpierw wszystko zwiedził, później tam gdzie nie widział (stół, szafki) próbował stanąć na 2 łapach... był trochę oszołomiony, aż w końcu położył się koło moich nóg i zasnął. Zostawiłam go na godzinę samego w domu. Nic nie zniszczył. Leżał przy drzwiach. Myślę, że Lupus jest karny i usłuchany, dlatego szybko załapie panujące w domu zasady.

No... to chyba jesteśmy na ostatniej prostej ;)

Państwo od domu z ogrodem odpisali natomiast:
witam,
Dziękuję za odpowiedź. Niestety mój jeden kot jest stary i wiele lat spędził z psem, właśnie wilkiem i trudno mu będzie wytłumaczyć że należy być czujnym.Drugi kot chodzi wolno i wraca do domu kiedy chce, więc nie chciałaby zabierać moim zwierzakom poczucia bezpieczeństwa. Pozdrawiam i życzę LUPUSOWI ZNALEZIENIA DOBREGO DOMU.

Posted

[quote name='Nutusia']A ja takie oto informacje dostałam od Donki:
Lupus w domu. Najpierw wszystko zwiedził, później tam gdzie nie widział (stół, szafki) próbował stanąć na 2 łapach... był trochę oszołomiony, aż w końcu położył się koło moich nóg i zasnął. Zostawiłam go na godzinę samego w domu. Nic nie zniszczył. Leżał przy drzwiach. Myślę, że Lupus jest karny i usłuchany, dlatego szybko załapie panujące w domu zasady.

No... to chyba jesteśmy na ostatniej prostej ;)

Państwo od domu z ogrodem odpisali natomiast:
witam,
Dziękuję za odpowiedź. Niestety mój jeden kot jest stary i wiele lat spędził z psem, właśnie wilkiem i trudno mu będzie wytłumaczyć że należy być czujnym.Drugi kot chodzi wolno i wraca do domu kiedy chce, więc nie chciałaby zabierać moim zwierzakom poczucia bezpieczeństwa. Pozdrawiam i życzę LUPUSOWI ZNALEZIENIA DOBREGO DOMU.[/QUOTE]
Fantasycznie, mysle,ze gdyby bylo bardziej po drodze to warto by bylo pojechac od razu z Lupusem i zobaczyc jak Pani z M. i Lupus "sie dogadaja";)

Posted

[quote name='Martens']Widzę, że szykuje mi się sąsiad, może nawet na moim osiedlu ;)[/QUOTE]
Kochana jak Ty z Makowa to może z nami byś się przeszła w niedzielę na 14.00? Zawsze co trzy głowy to nie dwie :D no i poznałybyście się z Panią już na zaś tych przyszłych wizyt poadopcyjnych :)

Posted

[quote name='Martens']O 14 nie dam rady, bo będę w W-wie, ale między 15 a 16 powinnam wrócić, więc jeśli jeszcze będziecie na spotkaniu, to chętnie ;)[/QUOTE]
Co za świat :roll: My spod Wawy do Makowa a ta w tym samym czasie z Makowa do Wawy :roll:
Podam Ci mój tel. na pw i dzwoń jak będziesz z powrotem :)

Posted

jak nie było przez jakiś czas żadnego odzewu pomyślałem że Lupus czeka na mnie.... cóż jeśli ma szansę na kochający dom .... trzymam kciuki

Posted

[quote name='wertus']jak nie było przez jakiś czas żadnego odzewu pomyślałem że Lupus czeka na mnie.... cóż jeśli ma szansę na kochający dom .... trzymam kciuki[/QUOTE]

Wertus, nie łam się! Jak już będziesz "gotowy", znajdziemy Ci równie fajnego psiaka - to już powoli nasza SPECJALNOŚĆ! ;)

Posted

[quote name='Nutusia']Wertus, nie łam się! Jak już będziesz "gotowy", znajdziemy Ci równie fajnego psiaka - to już powoli nasza SPECJALNOŚĆ! ;)[/QUOTE]

się nie łamie, a tej mordzie kochanej kibicuję całym sercem :)
fajnego psiura mam - Dominik miał okazję poznać moją psinę tyle że Siwucha zostaje w Wilanowie jak ja się do Raszyna przeniosę

Posted

Właśnie wysyłam p. Edycie zdjęcia Lupusa i dostałam takiego sms-a: "Wrócę z pracy to od razu sprawdzam pocztę. Jestem już tak pozytywnie nastawiona na Lupusa, z drugiej strony odczuwam lęk, obawę, że nici z tego. A tak bardzo chciałbym mieć już Lupusa u siebie :)"
Chyba zaproszę p. Edytę na wątek - co Wy na to?... ;)

Posted

[quote name='Nutusia']Właśnie wysyłam p. Edycie zdjęcia Lupusa i dostałam takiego sms-a: "Wrócę z pracy to od razu sprawdzam pocztę. Jestem już tak pozytywnie nastawiona na Lupusa, z drugiej strony odczuwam lęk, obawę, że nici z tego. A tak bardzo chciałbym mieć już Lupusa u siebie :)"
Chyba zaproszę p. Edytę na wątek - co Wy na to?... ;)[/QUOTE]
Oczywista , oczywistosc, zapraszamy Pania Edyte , bardzo serdecznie:)

Posted

[quote name='wertus']jak nie było przez jakiś czas żadnego odzewu pomyślałem że Lupus czeka na mnie.... cóż jeśli ma szansę na kochający dom .... trzymam kciuki[/QUOTE]
A my trzymamy kciuki za to ,zeby jakis pies trafil na Ciebie:)

Posted

Wysłałam p. Edycie trochę więcej zdjęć i właśnie dostałam sms-a: "Dziękuję za maila i zdjęcia. Nie było innej opcji, Lupus jest mądrym psem i wie jak ma się zachować. Wystarczy spojrzeć na jego postawę, oczy. Z łapkami do góry wygląda przeuroczo. To jest ogromniasta włochata kulka czułości, miłości, przytulanka :)

Zaprosiłam p. Edytę na wątek - przynajmniej do poczytania... ;) I od razu uprzedziłam, że dopuściłam się złamania prywatności korespondencji i wstawiłam tu wszystkie jej sms-y. Odpisała mi właśnie: "oczywiście zaloguję się na dogomanii. Są tam tacy życzliwi ludzie i czuje się miłą atmosferę przeglądając posty. A co do złamania przywatności, no no... mam nadzieję, że porozmawiamy o tym kiedyś przy... kawie, he he..."

O rety, rety!!!! :)

Posted

Jak na takiego słodziaka to zdecydowanie za długo ale co zrobić jak przekonać ludzi że lepszy pies bezdomny od małej kulki z pseudohodowli ??? trzymam kciuki za Lupuska i jego nowy domek ;) ;) szkoda że do niedzieli tak długo jeszcze :(

Posted

Witam serdecznie wszystkich miłośników czworonogów:) Mam na imię Edyta.....już troszkę mnie znacie – dzięki Pani Magdzie:)

Dziękuję za kibicowanie Lupusowi i trzymane kciuki:) Do niedzieli jeszcze tak daleko……mam nadzieję, że Pan Dominik nie będzie bardzo surowy;) – wiem, że jest przeogromniastym wielbicielem Lupusa i na pewno chce by trafił on do odpowiedniego domu, do odpowiedniej osoby.

Czekamy zatem do niedzieli:)

„Wystarczy spojrzeć w ich oczy by zobaczyć to, czego szukamy całe życie: MIŁOŚĆ” …..to wszystko tłumaczy:)

Pozdrawiam cieplutko:)