Olga132 Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Folen - podaj mi swój adres e-mail. przeslę ci zdjecia tego owczarka żebyś go na forum owczarków wstawiła Quote
Olga132 Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Olga132 napisał(a):Folen - podaj mi swój adres e-mail. przeslę ci zdjecia tego owczarka żebyś go na forum owczarków wstawiła już znalazłam twój e-mail i przesłałam ci zdjęcia Florka - dzięki za pomoc !!! Quote
enia Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Witajcie, dzis oficjalnie zostanie otwarte pole biwakowe przy ul .Wierzbowej w Węgrowie wsród miłego psiego towarzystwa sztuk.90 pięknego krajobrazu aktualnie kwitnący rumianek, świeże powietrze, no i stawik zwany kaczym dołem skad psiaki mają wodę.:evil_lol: CZY KTS MA OCHOTĘ? mile widziani wolontariusze z namiotami zapraszamy! nie będziecie sie nudzić nawet minutki, ja mam podrapane ręce dzięki szczeniakom ......... podrapane stopy dzięki Zabce małej suni ......... ( o kalekim Czarusiu nie musze mówić nawet.....serce pęka jak sie patrzy na niego) Kochani czy wyobrażacie sobie takie miejsce w szczerym polu gdzie z daleka widać kolorowe parasole i fruwające na wietrze markizy? tak to schronisko dla bezdomnych zwierząt w Węgrowie, dzieki Wam mogliśmy im pomóc w te upalne lato!:p BARDZO DZIEKUJĘMY WSZYSTKIM DARCZYŃCOM, DZIEKI WAM PSIAKI MAJA UPRAGNIONY CIEŃ............. pełna własną miske, własny kocyk, własny dywanik, smakołyki i zabawki! Quote
enia Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Dziewczyny a tak na poważnie dzis od rana jest fachowiec do montowanie darów, ponieważ w sobote robiłyśmy prowizorke , dzis będzie pan złota rączka specjalnie w tym celu, ja zostawiłam wiertarkę i śrubki, opaski itp.i pan fachowo zamocuje, no niestety musi poprawić po blondynce i dwóch ciemnowłosych damach......... Quote
Jomar Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Jakiej wielkości jest Czaruś? Kiedyś kupowałam dla Rity z Korabiewic takie osłonki na łapki z czegoś podobnego do ortalionu (na rzepy) i z wzmocnioną podkładką na stopy. Może takie byłyby lepsze, to kupię i podrzucę komuś na następny raz, tylko muszę wiedzieć, czy jest wielkości np. jamnika, czy sznaucera średniego, czy większy. Potrzebuje na dwie łapki tylne, dobrze zrozumiałam? Quote
enia Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Jomar kaleki Czaruś jest wielkości sznaucerka mini , oczywiscie gdyby wstał.......dwie tylnie łapki ciagnie za sobą i są obtarte az do skóry, skarpety dla niemowląt ściągają sie ...... Quote
Olga132 Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Jomar napisał(a):Jakiej wielkości jest Czaruś? Kiedyś kupowałam dla Rity z Korabiewic takie osłonki na łapki z czegoś podobnego do ortalionu (na rzepy) i z wzmocnioną podkładką na stopy. Może takie byłyby lepsze, to kupię i podrzucę komuś na następny raz, tylko muszę wiedzieć, czy jest wielkości np. jamnika, czy sznaucera średniego, czy większy. Potrzebuje na dwie łapki tylne, dobrze zrozumiałam? on jest raczej wielkości jamnika tylko mam prośbe - czy możesz z tym tematem przejść na wątek czarusia. prosze ci o to dlatego, że osoby zainteresowane czarusiem tam zaglądają i może jak beda widziały, że coś w jego sprawie się dzieje to bedzie więcej osob chetnych mu pomóc. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27386&page=7 a dodatkowo - potem jak juz ten wątek sie zamknie to bedzie nam wszystkim łatwiej zebrac wszystkie informacje dotyczące pomocy czarusiowi. jak myslisz? to jest oczywiście tylko propozycja z mojej strony...ale pomyslalm, że tak będzie wygodniej Quote
Olga132 Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 enia napisał(a):Jomar kaleki Czaruś jest wielkości sznaucerka mini , oczywiscie gdyby wstał.......dwie tylnie łapki ciagnie za sobą i są obtarte az do skóry, skarpety dla niemowląt ściągają sie ...... widzę że każdy ma inny pogląd na wielkoć czarusia :lol: Quote
Olga132 Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Olga132 napisał(a):widzę że każdy ma inny pogląd na wielkoć czarusia :lol: ustaliłyśmy z enią, że faktycznie bardziej sznaucerek mini ( on jest taki pomiędzy jamnikiem i sznaucerkiem) ale można przyjąc, że sznaucerek Quote
enia Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Olga, pani Jola nowy pracownik w Węgrowie jest zootechnikiem z tego co mówiła kierowniczka.......:evil_lol: cos Ty wymysliła? technolog żywienia w schronie?????? przydał by się , oby miał co gotować..... Quote
enia Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Muffel tak to Twój dywan zasłonił mi świat!:evil_lol: Haniu kiedy chcesz możemy razem jechać do schroniska.... Beka dla Ciebie nastepnym razem wdrapie sie na drabinę........i bedą zdjęcia z lotu ptaka!:p Magdarynka co z tymi parasolami? masz jeszcze?? Kasia wybacz te tuje ale ja rano bylam pod brama Mufel i nic nie stało , nie wisiało zywego ducha nie było.......blady świt tylko........:placz:może w donice je wsadzic? Quote
Olga132 Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 enia napisał(a):Olga, pani Jola nowy pracownik w Węgrowie jest zootechnikiem z tego co mówiła kierowniczka.......:evil_lol: cos Ty wymysliła? technolog żywienia w schronie?????? przydał by się , oby miał co gotować..... no mówiłam że nie pamiętam.....coś mi tam świtało.....ale widać nie to !!!! Quote
Magdarynka Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Tak, parasole stoją sobie grzecznie w przedpokoju :) Quote
Muffel Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Tak, tak... Eniu... moja wina... zapomniałam o wystawieniu. Przykro mi,że musiałaś jechać na darmo. Quote
tanitka Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 NO to teraz ruszą tłumy na biwak do Węgrowa - no jak na riwierze!!! SUPER!!!:multi: :multi: :multi: :multi: Quote
gdgt Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 słuchajcie, parasole są super! Oby tylko zabezpieczyć je przed silnym wiatrem i burzą. Czego jeszcze potrzeba? Narzędzi, desek, parasoli, prześcieradeł? A na koniec dogomaniackim zwyczajem się pomądrzę. Gdyby instalować parasole ciut dalej od budy, to cień byłby większy - teraz cień zakrywa budę. Możecie mnie zabić. Ręki nie przyłożyłam do akcji, a się mądrzę!!!! Quote
Aga_Mazury Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 poprostu niesamowicie to wygląda ....:evil_lol: wakacje...pełną parą :loveu: Quote
enia Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 gdgt ale dalej od budy jak je zamontowac? o stojak by sie łańcuchy platały.... sama nie wiem....... tak potrzeba każdej ilości desek i materiałów budowlanych , brakuje wszystkiego....... Quote
gallegro Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 enia napisał(a):...ale dalej od budy jak je zamontowac? o stojak by sie łańcuchy platały.... Enia, na wstępie chciałbym zadeklarować czynne uczestnictwo w następnej akcji. Uważam to za swój obowiązek z racji zamieszkiwania w sąsiedztwie :razz:. A teraz w kwestii "technicznej" - parasole mogą być przy budzie, ale można regulować ich wysokość i (jeśli jest taka opcja) pochylenie w kierunku południa. Zwiększy się w ten sposób powierzchnię zacienioną. Quote
ARKA Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 gdgt napisał(a):słuchajcie, parasole są super! Oby tylko zabezpieczyć je przed silnym wiatrem i burzą. Czego jeszcze potrzeba? Narzędzi, desek, parasoli, prześcieradeł? Moze trzeba parasole nizej opuscic, nad samym dachem budy tylko, to i cien bylby wiekszy. Napewno metoda 'prob i bledow' dojda do najlepszego rozwiazania. Ozywilo sie to biedne schronisko, az plakac sie chce widzac te biedne budy:-( Naprawde super pomysl z parasolami!!:lol: Quote
enia Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 tak ożywiło kolorami........... widzieliscie jakie dachy maja budy........ potrzebujemy wykładziny jak ktos ma na zbyciu zeby dziury łatać.....linoleum ...... potrzebujemy wszystkiego......a najpilniej 5 bud, bo psy maja tylko daszki prowizoryczne , mozna zobaczyś w innych na węgrowskim wątku ..... Quote
gallegro Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 ARKA napisał(a):Moze trzeba parasole nizej opuscic, nad samym dachem budy tylko, to i cien bylby wiekszy... Powierzchnię zacienioną można zwiększyć jedynie przez ustawienie powierzchni parasola prostopadle do kierunku promieni słonecznych, czyli pochylając go nieznacznie w stronę słońca. Trudno sobie wyobrazić żeby ktoś co chwilę kręcił parasolami więc dla uproszczenie należy je lekko pochylić w kierunku południowym. Przy następnej akcji sprawdzę to osobiście w praktyce ;-). Quote
gdgt Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 no rzeczywiście nie pomyslałam, że łańcuchy będą zawadzać. Ponawiam moję ofertę: używana boazeria w dobrym stanie, bez gwoździ, czeka na urynowie. Quote
enia Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 gdgt nie wydawaj doczeka sie ta boazeria! tylko wiesz musimy zgrać jakos transport wszystkiego, pilnie zamrażarki szukam dla schroniska! RATUNKU!!!!!! Quote
Recommended Posts