Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jeszcze dodam, że jesteśmy umówione pod Tesco na kabatach (bo to mi się takie oczywiste wydało, że nie napisałam).....jakby tylko jedno Tesco istniała!

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani plan jest taki:
w schronisku boksów bez zadaszenia jest 37 szt.
bud wolnostojących bez zadaszenia jest 27 szt.
nad boksami planowałyśmy tanim kosztem rozciągnąć sznury, druty lub jakieś deski żeby przykryć to materiałami (koce, przescieradla, zaslony) i przywiązać za rogi
budy wolnostojące będą osłonięte parasolami, a te przyczepimy do budy deseczkami lub palikami przybitymi, ponieważ podstawa od parasola przeszkadzałaby i łańcuchy by sie plątały, poza tym to koszt.
chcemy to zrobic żeby wyszlo jak najtaniej, a namioty sa drogie i gdyby nakryc nimi budy psy by sie zaplątały.

chyba że ktoś to widzi inaczej ? czekam na inne rozwiazania

przypomne że zwykle parasole od deszczu też można nad budami mocować na palikach i takie bylo założenie początkowe.
ż braku funduszy prosiłyśmy o zbędne zwykle parasolki i kilka już mamy!
ofiarodawcom stokrotne dzięki!
i wszystkim którzy deklarują swoją pomoc baaaardzo dziękuję!

Posted

Ja bym coś podrzuciła jakieś pzreścieradła i nie wiem, coś pewnie jeszcze znajdę. Ja jestem z Ursynowa i podjadę do Tesco, ale jak mam Was szukać?

Posted

jak staniesz twarzą do wejscia d o tesko to my jesteśmy umówione po lewej stronie pod samym parkenem (pod bilbordami) bede srebrnym bmw lub bordowym uno. wyslę ci zaraz mój tel kom na pw

Posted

Witam Kochani .. no wiec jaka ostateczna decyzja .. gdzie kupujemy parasole ( bo co do tego ze to maja być parasole do bud przyczepiane , a na boksy przescieradła ,zaslony i inne tkaniny dekoracyjne ;) + sznurek juz zdecydowaliśmy ) . Co mam robic musze zadzwonić na Ratuszowa zeby wyjść z twarzą albo zamowić , albo podziękować za ich dobra wole i serce . KUpujemy w Tesco te po zł 12 coś , czy tu po 20 zł . Czekam na decyzje

Posted

Sznurek mam , naszykuje pare przescieradeł ... i w razie co umowie sie z Konisia na odbior od niej przescieradeł. Tylko potem sie umowie na dalsze przekazanie - komu i gdzie . Enia czy w razie co ktos przejezdza gdzies przez Grochow zeby podać ? . No i parasole jesli w Tesco - wysyłam kaske , jesli Ratuszowa trzeba to zalatwic dzisiaj bo jutro w pracy jestem od godz. 10 do 18 bez mozliwości jakiejkolwiek ewakuacji ;)

Posted

Hankag ja bym sie skłaniała za tymi z Ratuszowej , ludzie poszli nam na rękę, parasole są większe i lepsze jakościowo od tych stadionowych tak?
tylko ja też do 17 w pracy, co robić?

Posted

acha jeszcze mam naszykowany zwiniety dywan chodnikowy 1m x 4 m. na pewno sie przyda nawet na pózniej do ocieplenia lub miekkiego spanka wiec za jednym zamachem

Posted

tzn tak jak pisalam parasole są srednicy 180 cm .. ale jak wyglądają czy porzadnie to musze wierzyc na slowo kobitce dopóki nie zobacze . Z rana dla szybszego przebudzenia bankomat połknąl mi karte - ale myśle ze tyle pecha na dzień dzisiejszy . A te z Tesco za 12 cos , ktoś widzial i średnica chyba taka sama bo jak dzwonilam po marketach to taka mi podawali .. jakby nie bylo tańsze czy porzadnie wyglądaly ( to pytanie do soby która je wysledzila kurcze juz nie pamietam kto takie tu akcje szybkie )

Posted

ja wiem że to może glupie ale czy ktos mieszka przy Ratuszowej? i ma chwilkę wolną? gdyby sprawdzic jakość tych parasoli..........bo jesli solidne to warto......

Posted

sluchajcie ja sie wykończe ... dzwonilam do Tesco na ul. KEN ( bo tam ma dzisiaj byc Olga ) są parasole w promocji za 12,74 zł z materiału i po 10 zl z ortalionu ... wypytalam faceta o jakość zeby doradził , ze to dla schroniska itd. powiedzial ze te wszystkie marketowe czy po 29 zl , czy po 12 zł są tej samej jakości . Spytalam czy jest duzo , powiedzial ze sa ale on nie moze odlozyc .. a popoludniu na pewno sie sprzedadzą bo sa tanie .
No i teraz mysle ... moze ktos móglby podjechac w ciągu dnia zobaczyc i ewentualnie kupić .. No i tak dumam ( nie wiem czy prawidlowo ) ze moze w tej firmie jesli daja z nadrukiem to na pewno sprzedają duzo drozej (? moze nie ) i nie sprzedawali gów..nej jakości ... a moze sa tak samo gow...jak te z marketow. To wtedy lepiej te po 10 zl czy 12,74. . Jedynie co moge zrobic to na bezczelnego zadzwonic do kobitki i spytac czy gatunkowo sa lepsze niz te w marketach bo tam uda nam sie kupic taniej , zeby nam doradzila tak z dobrego serca ( wezme ja pod wlos )

Posted

dzwoń do kobity - powiedz ze my się z prywatnej kasy składamy i zalezy nam na jakości ale ze nie dysponujemy dużą gotówka dlatego tak sie zastanawiamy. po prostu powiedz jej jak jest i niech ci doradzi. przeciez wie co produkuje !!

Posted

jesli w tesco beda tej samej jakości co w tej firmie po 20 i facet nie bedzie mógł ich odłozyc do 19 to ja zaraz wybłagam w pracy samochód i kierowce i pojade kupić

Posted

dziewczyny przez 3-4 godziny jeśli możecie wstrzymajcie sie z kupnem tych parasoli - może beka cos załatwi za free i to pokaźną ilość ale musimy poczekać na wiadomosc od niej. hankag czy jeśłi zapadnie decyzja że jednak kupujemy parasole to ty możesz ew. dopiero po południu kupic te na ratuszowej?

Posted

tzn tam do godz 16 , ale moglabym pojechac bo tak umowilam sie z synem , ale ...... zadzwonilam do kobitki i poprosilam zeby mi poradzila czy te ich jakościowo mają lepsze rurki silniejsze , przeprowadzila konsultacje z szefami i... w marketach są rurki chińskie u nich wloskie ale przy takiej cenie , wielkosci kiedy to nie sa te duze stabilne, rurki mniej wiecej sa takiej samej jakości ...pogadalysmy od serca ( ona ma w domu tez zwierzaki przybłedy - wiec nam zyczy udanej akcji ) , podziekowalam jej , szefom , powiedzialam ze bede reklamowac ich firme za zyczliwość i dobre serce i .... zdecydowalysmy z Enią szybkościowo telefonicznie ze trzeba sie chyba zdecydowac na te z Tesco . Mozna kupic ze 3 szt wiecej ( i tak bedzie taniej ) zeby w razie awarii psince podmienic zeby nie była stratna ;) . Olga chyba rozpoczyna akcje zakupu ! :multi: . czekamy na informacje na jakie konto pieniązki : ile i czy Olgi .

Posted

dziewczyny- kasę na parasole mozna wpłacać na konto
Numer konta:
31 1140 2017 0000 4902 0527 0923
MultiBank

Dorota Romaniuk
Karabeli 4 m 97
01-313 Warszawa

z dopiskiem "parasole"

w miarę możliwości piszcie na wątku ile wpłacacie. założę te pieniązki. podjade i kupie ale musze wiedzieć + - jaką kwotą dysponuję.