Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jutro mam mały problem z samochodem :( bo dopiero późnym popołudniem będzie:
proponuje takie rozwiązanie:
po 18 moge zbierac parasole i inne rzeczy do wegrowa ( z beką jestem już umówiona o 19:30), wiem że jeszcze ktos metrem ma mi podrzucić jakieś parasole z pracy, chyba enia podała mój tel.
a do węgrowa pojade w piątek wieczorem i dostarcze parasole do schroniska. czy takie rozwiązanie wam odpowiada? bo po prostu nie wiem czy jutro byśmy sie nawet ze zbiórka parasoli i transportem wyrobiły.... może psy wytrzymaja jeszcze 1 dzień a my będziemy miały czas na spokojnie wszystko zebrać. jesli to rozwiązanie was nie satysfakcjonuje to jutro od rana jestem na dogo....
jesli chodzi o kasę to ile tam wyliczyłyscie to tyle wpłacę (teraz po prostu nie mam czasu czytać dokładnie wątku)
do jutra

Posted

Muffel napisał(a):
Ja nie mam prześcieradeł ale mam stare zasłony. Przydadzą się?

Kasia, a kiedy możesz odebrać z Pruszkowa?

ja mieszkam w Pruszkowie. Tylko komu i kiedy przekazać?

Posted

Dzisiaj na mojej klatce (schodowej) była ulotka z TESCO. Jest promocja parasoli plażowych. Średnica 180 cm kosztuje teraz 12,74. Poza tym jak byłam na SGGW facet rozstawiał coś w rodzaju namiotu, ale bez boków całkiem duże tak ok 2,5 m x 2,5 m, mówił, że można to kupić w OBI i z tego co pamiętał kosztowało to ok. 70 zł, ale może jest jakaś promocja.
Ja do OBI na Ursynowie mogłabym podjechać dzisiaj ok. 20.00. Na ich stronie nic nie mogę znależć. Jakby było coś atrakcyjnego mogę kupić - z kasą nie będzie problemu, ale będzie problem z transportem - ja nie jestem zmotoryzowana.

Posted

a ja w zeszłym roku wyrzuciałam taki pięny parasol ogrodowy ... bo był spłowiały:oops: - no nic poszukam czegoś- moze rzeczywiście na stadion się przejadę- nie wiem czy zdążę jutro czy w piątek.

Posted

Na Ursynowie Geant jest obok OBI jak będę to mogę sprawdzić, tylko co dalej? Czy kupować, jeżeli tak to do jakiej kwoty i ile sztuk? Chyba, że ja dzisiaj sprawdzę, a jutro ktoś pojedzie, jak już będzie wiadomo co jest i po ile.

Posted

Przed chwilą wróciłam z Geant i z OBI.
W Geant są pawilony ogrodowe bez ścian bocznych : białe i zielone, wymiary 3,0 mx3,0 m wysokość wydaje mi się że ok 2,50 m cena w prompcji 59,99. Dach z materiału plastikowego.
W OBI pawilony są bardzo drogie, ale są parasole ogrodowe 1,80 średnicy w cenie promocyjnej 12,95 jednak te parasole wymagają podstawy. Cena podstawy 11,95.
Pan w sklepie twierdził, że bez podstawy się nie utrzymają i ja mu chyba wierzę. Parasole mają dość zaokrąglone końcówki, tak że trzeba byłoby je wkopać dość głęboko w ziemię, ale i tak mogą się chwiać jak ziemia się będzie usuwała. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Ja uważam, że te pawilony byłyby lepsze. Chyba za mniejsze pieniądze byłoby więcej zacienionego miejsca, tym bardziej że na dwie ściany od strony południowej i zachodniej można byłoby powiesić prześcieradła - nawet na szeroki plaster opatrunkowy.
Ja wprawdzie deklarowałam 50 zł, ale jeżeli zdecydujecie się na te pawilony, to ja jeden kupuję. Potrzebny jest jednak ktoś z samochodem.

Posted

po 18 moge zbierac parasole i inne rzeczy do wegrowa ( z beką jestem już umówiona o 19:30),

to ja chętnie bym podrzuciła to co wygrzebałam w domu - stare zasłony, poszewki i stojak pod parasol. Jeśli rano zajade na stadion X lecia to moze bedę miała i parasole. Mam tez w domu piękne płyty wiórowe w różnych odcinkach i deski ale długie na 2,5 m- potrzebny byłby więszy samochód.:razz:
budę miała do oddania do węgrowa- jedna z dogomaniaczek w Ursusie ale znowu potrzebny większy samochód niż osobowy. :p
Może ktoś ma znajowego z busem albo żukiem to byśmy zrzuciły się na paliwo i człowiek zawiózłby "gabaryty"??

Posted

mi też się wydaje, że pawilony będą lepsze
one chyba są rozbijane na zasadzie namiotu, czyli (oprócz stelaża) trzymają się na sznurkach przytwierdzonych szpilkami do ziemi

to teraz - ile ich potrzeba?
żeby były nad wszystkimi wolnostojącymi budami?
bo to wyjdzie trochę kasy...

Posted

Te pawilony to cztery takie słupki metalowe i dach trochę spadzisty.
Poza tym tak sobie pomyślałam, że może udałoby się coś wyprosić od np. browarów.
Latem takie różne namioty i ogromne parasole o średnicy większej niż 1,80 ustawiają na powietrzu różne browary (ogródki piwne) oraz Coca Cola Pepsi. Może np. Żywiec czy Warka mają jakieś stare podniszczone parasole albo takie pawilony. Może by się coś udało od nich albo kupić za niewielkie pieniądze albo dostać. Wydaje mi się jednak, że chyba najlepiej gdyby wystąpił do nich ktoś oficjalnie w imieniu schroniska.

Posted

Jomar napisał(a):

Poza tym tak sobie pomyślałam, że może udałoby się coś wyprosić od np. browarów.
Latem takie różne namioty i ogromne parasole o średnicy większej niż 1,80 ustawiają na powietrzu różne browary (ogródki piwne) oraz Coca Cola Pepsi. Może np. Żywiec czy Warka mają jakieś stare podniszczone parasole albo takie pawilony. Może by się coś udało od nich albo kupić za niewielkie pieniądze albo dostać. Wydaje mi się jednak, że chyba najlepiej gdyby wystąpił do nich ktoś oficjalnie w imieniu schroniska.

jest to jakas myśl, a można by tez po kawiarniach popytać, nawet jak jakies zepsute czy cos to mozna zawsze pokombinować i jakos naprawić domowym sposobem

Posted

A jak z kwestią tolerancji psów między sobą? No bo rozumiem, że jak te pawilony się rozstawi to budy trzeba będzie bardziej do kupy, a wtedy mogą być kłótnie.

Parasole na stadionie po 10zl, a nie po 11:lol:

Posted

Sluchajcie ja to z natury pesymistka. Te namioty to fajna rzecz ale czy teren jest tam pilnowany jakos? Czy w nocy jakas banda okoliczna nie przyjdzie i nie ukradnie poprostu i jeszcze psom cos zrobia..:shake:
Parasole maja tą zalete ze wieczorem mozna je poprostu zebrac szybko. A czy parasole jakas obrecza metalowa nie mozna przymocowac do budy, aby byly stabilne wlasnie a ich cien z przodu budy. Taki parasol powinien miec chyba jedna czesc rurki zdejmowana, do regulacji wysokosci i to wlasnie jakos przymocowac do bud, na stale, a zdejmowac ta druga czesc zasadnicza parasola, na noc. To moje takie przemyslenia, luzne...

Posted

jesli chodzi o te namioty to tez mi sie wydaje, że może być problem z ustawieniem - budy sa rozstawione tak aby psy nie mogły się ze soba kontaktować wiec podczas rozstawiania wuchodził by jeden namiot na 1 bude a to za drogo.
enia mi mówiła, że ktos miała dziś kupiś parasole po 20 zł ale duże i produkowane do ogródków piwnych więc raczej solidne. firma się zobowiązała sprzedac po kosztach....czy ta propozycja upadła?
jesli jest ktoś z ursynowa lub okolic i ma cos do przekazania to my z beką jestesmy umówione dziś pod tesco 19:30-19:45 (na samym końcu parkingu pod bilbordami więc jeśli ktos jeszcze ma ochote przyjśc to zapraszam) czy ktos może napisać co w końcu zostało postanowione? Bo juz sama nie wiem czy mam (i ile) kasy wpłacać na parasole czy mam je sama kupić.
Są chętni żeby jechać ze mną jutro po pracy lub w sobote z samego rana do Wegrowa??? (jesli nikt się nie zgłosi to jadę jutro po pracy)