enia Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Tweety napisał(a):a nichże ktoś zamknię "szanowną panią" w takim boksie :angryy: , kto to budował?? ten "wielbiciel" zwierząt, poprzedni właściciel? ktoś go chyba musiał go molestować w młodości, że mu takie pomysły przychodziły do głowy:mad: I co to wogóle jest, reklama wczasów odchudzających (patrząc na zdjęcie tego szkielecika)?:mad::angryy: Ona nam tu wyraźnie napisala, że niektore psy : SAME SOBIE DOZUJĄ JEDZENIE - cokolwiek to znaczy.:shake: Ze też nie ma sprawiedliwości na takie monstrum.I na pana Zbyszka też- milośnik od siedmiu boleści. Jeśli czytasz to wielka kierowniczko- życzę ci też takiego wspanialego życia jakie wiodą twoi podopieczni- szkielety w klatkach. Quote
Neigh Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Spoko spoko, ponoć zło wraca.........kiedyś ją te psy zjedzą........jak Popiela myszy, czego jej serdecznie i z całego serca życzę. Quote
Tweety Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 jak będzie je doprowadzać do takiegfo stanu, to może ją zjedzą. W końcu niektóre się głodzi aby były bardziej agresywne. Tylko, że te sobie chyba już tak "wydozowały" to pożywienie, że ledwo mają siłę stać. A te boksy może po to takie wąskie aby utrzymać psy w pozycji stojącej, bo same już nie mają na to siły. W razie kontroli pokaże się, że pies stoi, znaczy w formie:mad: Quote
ANETTTA Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 [quote name='Beata_Dorobczyńska']Pojedz to sie moze dowiesz . ciotki wiecie cos na temat tego bernisia? __________________ zauwaz ze jestem ze slaska niestety to nie realne ......... Quote
ANETTTA Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Aganiok, nie wiem czy wiesz ale cyt. ze strony : zwierzętami na schronisku zajmuje się prawdziwy Dr. Dolittle - Artur Nowakowski a my znowu sie czepiamy. Obejrzałam zdjecia ze strony i zastanawiam sie czy księżna polska to juz sobie kompletnie z nas kpi ??? przeciez niektóre z tych zdjęc podchodza pod znecanie sie nad zwierzętami a one sa ot tak wklejone na strone ? :crazyeye: boze co to za boksy Quote
Olga132 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 słuchajcie a może wysyłajmy teraz maile a najlepiej list polecone na które gmina ma zasrany obowiązek nam odpisywać z zapytaniem dlaczego maja podpisana umowę z takim schroniskiem (przeciwko któremu toczone jest postepowanie) że tam nie jest nic lepiej - krwi im napsujemy. Wysyłajmy też do gazet zeby wyjasnili ta sprawe z gminami - może na jakiś czas troche sie tam poprawi. A i najleopiej skopiujmy wszystkie zdjecia ze strony tej fundacji jako dowód - tak na wszelki wypadek. Jak będziemy cicho siedzieli to nic tam sie nie zmieni. A może wyślemy pismo do sądu z zapytaniem na jakim etapie jest postepowanie? no po prostu róbmy coś Quote
ANETTTA Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 a moze przygotujcie teks tu i adres meilowy i kazdy z nam wysle swojego meila z tym samym tekstem ...byly juz takie aukcje robione .......i bedziemy czekac na odp Quote
Edi100 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Napisałam i wysłałam tekst do programu interwencja. Wyslijcie także, myslę że czym ich więcej tym może jakaś reakcja będzie. Szanowni Pańswo, W imieniu ludzi, którym nie jest obojetny los zwierząt szczególnie tych pokrzywdzonych, niechcianych, osamotnionych, okaleczonych przez człowieka. Skazanych na cierpienie z powodu głodu, zaniedbań i chorób, apeluję gorąco do państwa o pliną interwencję. Możecie państwo przyczynić się do zaniechania okrutnych procederów, które mają miejsce w Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt w Krzyczkach, które to schronisko nie jest schronieniem dla porzuconych istot, lecz obozem zagłady! Głód, wychudzone do granic możliwości psy, poniewierane i zamykane w zimnych i wilgotnych boksach, w których zwierzęta nawet nie mogą się nawet poruszyć jest obrazem, które tam jest codziennością. Pragniemy, by sprawa ta ujrzała światło dzienne, by ukrucić okrucieństwo, zmienić sytuację i los zwierząt w tamtym miejscu. Nie możemy pozostać obojętni na tak rażącą krzywdę, na nie przestrzeganie ani przepisów, ani ustawy o ochronie praw zwierząt. Poprzez Państwa udział w sprawie,los tych zwierząt może się zmienić na humanitarny i w miarę przyzwoity. Pragniemy by zwierzęta, które zostały skazane na taki los, nie cierpiały głodu i miały mozliwość kontaktu z człowiekiem. Wiemy,że 31.01.2007 sprawa została skierowana do Sądu Rejonowego w Pułtusku akt oskarżenia p-ko A. Cz. i innym oskarżonym o popelnienie przestępstwa z art. 35 ust.1 ustawy o ochronie zwierząt z 21.8.`1997 r. Niestety do dziś dnia sprawa się nie odbyła, a zwierzęta umierają śmiercią głodową. Cierpią straszliwy chłód i męczarnie. Dołączam kilka zdjęć, ale zapraszam na stronę http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27222&highlight=krzyczki gdzie informacje i zdjęcia zobrazują tamtą sytuację, Z Poważaniem, Oczywiście podpisałam się i wysłałam na [email protected] Quote
malagos Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Dobrze zrobiłaś, Edi. Oby był ciag dalszy.... Quote
Edi100 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Cioteczki i wujkowie, wysyłać emaile. Jeden mój to za mało:( Quote
Olga132 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 no ja tez wysle tylko jeszcze dopisze ze to jest kontynuacja sprawy która juz prowadzili - że tam wykopano ciała tylu psów i nic. Quote
Beata_Dorobczyńska Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Olga132 napisał(a):dlaczego maja podpisana umowę z takim schroniskiem (przeciwko któremu toczone jest postepowanie) ................................................................ A może wyślemy pismo do sądu z zapytaniem na jakim etapie jest postepowanie? no po prostu róbmy coś Olga , a czy postepowanie sie toczy bo ja nie wiem. Na tym watku kilkakrotnie padało pytanie do Emir na jakim etapie jest sprawa i jest cisza. A mnie to bardzo interesuje. Quote
GoniaP Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Czytam to wszystko, i nie wierzę :placz: Quote
mimiś Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 wysłałam, -ukrócić to chyba "ó":oops: , no i jeszcze "nieprzestrzeganie" -ale to w zapale słusznej sprawy, nie gniewaj się Ciotka, że poprawiam Quote
Olga132 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Beata_Dorobczyńska napisał(a):Olga , a czy postepowanie sie toczy bo ja nie wiem. Na tym watku kilkakrotnie padało pytanie do Emir na jakim etapie jest sprawa i jest cisza. A mnie to bardzo interesuje. Dowiem sie. Emir teraz raczej mało bywa na dogo. Quote
Beata_Dorobczyńska Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Będe czekac z niecierpliwościa. ps. ostatnio była 3/10/2007 i praktycznie codziennie we wrzesniu . Quote
Olga132 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Tak sobie pomyślałam, że może juz więcej nie wysyłajmy mail do Polsatu - bo jak im skrzynke zawalimy to pomysla, że maja do czynienia z jakimiś oszołomami. Ja bym jeszcze do lokalnych mediów wysłała:hmmmm: kiedys w necie znalazła artykuł jakiejs lokalnej gazety - pisali ze tyle szumu było wkoło tej sprawy i dalej nic sie nie zmieniło...tylko że nie moge teraz tego znaleźć Quote
Aganiok Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 http://toiowo.tio.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=382&Itemid=145 polecam artykuł miałam nadzieję, że sprawa już dawno się zakończy i to miejsce zostanie raz na zawsze zlikwidowane, ale albo ktoś tam ma bardzo mocne plecy albo po prostu organizacje prowadzące przeciwko nim sprawę są zbyt słabe i za mało zdeterminowane. Albo i jedno i drugie. Quote
Olga132 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 No to teraz pytanie za 100 punktów!!! Mam odpowiedź z Polsatu . Proszą o podanie nr osoby z która można sie kontaktować w sprawie tego schroniska. Wiec która z osób która tam bywa i ma cos do powiedzenia poda swój nr tel do kontaktu? Quote
Beata_Dorobczyńska Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Albo i jedno i drugie . Myślę, ze osoba najbardziej kompetentna jest Emir jako , ze zajmuje sie ta sprawa i wie na jakim etapie jest postepowanie. Quote
Edi100 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 mimiś napisał(a):wysłałam, -ukrócić to chyba "ó":oops: , no i jeszcze "nieprzestrzeganie" -ale to w zapale słusznej sprawy, nie gniewaj się Ciotka, że poprawiam :oops: W nocy i z serca pisane:) Quote
Olga132 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Beata_Dorobczyńska napisał(a):Albo i jedno i drugie . Myślę, ze osoba najbardziej kompetentna jest Emir jako , ze zajmuje sie ta sprawa i wie na jakim etapie jest postepowanie. ale oni są zainteresowani także osobami które tam bywały i też moga cos od siebie powiedzieć...Emir swoją drogą więc,,,czekam na osoby które zechcą cos od siebie powiedzieć Quote
Edi100 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Szkoda tego zmarnować! Halo cioteczki!!!!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts