Neris Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Komentarze rzeczywiście mogą na przykład spowodować zamknięcie dyskytującej osoby za bramą schroniska i zamknięcie tejże bramy na klucz... coś takiego się jakiś czas temu stało - jakaś osoba została dosłownie aresztowana. Quote
basia0607 Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Wszędzie bagno. Szarpiemy sie na wszystkie strony,ratujemy jednostki i cieszymy sie jak głupie z każdego uratowanego życia. Czy nadejdą kiedyś lepsze czasy dla porzuconych zwierząt ? Biedne psy z Krzyczek !!! Quote
coolydiana Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Jeszcze nie tak dawno mialam mocna wiare w to ,ze jesli polaczy sie sily i ma sie wspolny cel ,to mozna wiele osiagnac .To bylo takie marzenie ,ale tak naprawde rzeczywistosc sciaga nas na ziemie i w sumie sami dolanczamy predzej czy pozniej do tych co sie ciesza kazda uratowana jednostka .Wtedy zmieniamy sie ,zmieniamy nasze cele , zadawalamy sie ta odrobina ,co wcale nie jest zle , tylko po prostu smutne. Quote
Beata_Dorobczyńska Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Po pierwsze trzeba sie cieszyc z rzeczy mały bo one w sumie składaja sie na rzeczy duże. Czasy może i by nadeszły gdyby wreszcie ktos wprowadzil obowiązek sterylizowania i kastrowania obowiązkowego psów i kotów niehodowlanych. Mnie z moim pomysłem w Ministerstwie Rolnictwa, ktoremu podlega weterynaria, pani poprostu wyśmiała. I to tyle . Moze jakby w tym temacie zebrała sie grupa , duża grupa, to może choć tu udałoby sie cos wywalczyc. Quote
ARKA Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Beata_Dorobczyńska napisał(a):Po pierwsze trzeba sie cieszyc z rzeczy mały bo one w sumie składaja sie na rzeczy duże. Czasy może i by nadeszły gdyby wreszcie ktos wprowadzil obowiązek sterylizowania i kastrowania obowiązkowego psów i kotów niehodowlanych. Mnie z moim pomysłem w Ministerstwie Rolnictwa, ktoremu podlega weterynaria, pani poprostu wyśmiała. I to tyle . Moze jakby w tym temacie zebrała sie grupa , duża grupa, to może choć tu udałoby sie cos wywalczyc. Wysmiala Ciebie, bo reprezentuj w 99% poglady Polakow. Zaden Polak sie nie zgodzi na to, ze mu ktos, cos, nakazuje ale jakby wprowadzono bardzo zroznicowany podatek od kastrowanych i nie kastrowanych psow, to czułby sie wolny i miał poczucie, ze ma prawo wybrac -jak na wyborach;) Ja sobiscie, w obecnej sytuacji zwierzat w Polsce, tez jestem za nakazem ale wiem ze to tylko moje 'widzi mi sie' Quote
Beata_Dorobczyńska Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Podchodzenie do sprawy " to tylko moje widzi mi sie " nie rozwiazuje problemu . Wiem, ze mamy głupi rząd i na mądry sie nie zapowiada, wiem, ze każdy dąży do koryta w najprostszej linii ale nie wierzę , ze nic sie nie da . Może jakies petycje, moze pisma, moze zebranie sie grupy osób i przedstawienie problemu i jego skali na spotkaniu w MR. Nie wiem ale wiem , ze w innych panstwach mozna, dalo sie i nie ma z tym problemu. Quote
ARKA Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Beata_Dorobczyńska napisał(a):Podchodzenie do sprawy " to tylko moje widzi mi sie " nie rozwiazuje problemu . Wiem, ze mamy głupi rząd i na mądry sie nie zapowiada, wiem, ze każdy dąży do koryta w najprostszej linii ale nie wierzę , ze nic sie nie da . Może jakies petycje, moze pisma, moze zebranie sie grupy osób i przedstawienie problemu i jego skali na spotkaniu w MR. Nie wiem ale wiem , ze w innych panstwach mozna, dalo sie i nie ma z tym problemu. Nadzor nad ustawa o ochronie zwierzat sprawuje Inspekcja Weterynaryjna, MR. A oni nie mają nawet zainteresowania w podpisaniu porozumienia z organizajami. Szereg spotkan skonczylo sie niczym. Musza wykazac dobrą wolę i chec rozwiazania problemu a takowej woli nie widac:shake: Chociaz, w odpowiedzi na petycje(Ozzii) wrecz sami zaproponowali takie rozwizania odnosnie zminiejszenia, kontroli populacji psow. Oni powinni byc inicjatorem takich ustawowych zmian, przy naszym nacisku. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30172&page=50 Quote
Beata_Dorobczyńska Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Piszesz jak dziecko - oni powinni . Im nie zależy więc bez nacisku nic nie będzie . Nie zależy równiez dlatego, ze nie bedzie to popularna decyzja bo za to trzeba zaplacic a nasze społeczeństwo jest raczej mało zainteresowane takim wydatkiem a wręcz większość będzie wrogo nastawiona. Dlatego uważam, ze tylko grupa , organizacja itp może cokolwiek zdziałać w tym temacie. Quote
ARKA Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Beata_Dorobczyńska napisał(a):Piszesz jak dziecko - oni powinni . napisalam dosc precyzyjnie: Oni powinni byc inicjatorem takich ustawowych zmian, przy naszym nacisku. Quote
kasiaprodex Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 jedno maja wspólne "szczęśliwe życie w super warunkach" Quote
kasiaprodex Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 ciotki wiecie cos na temat tego bernisia? Quote
Neigh Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 [quote name='kasiaprodex']ciotki wiecie cos na temat tego bernisia? Cudny......ale jaki chudy Dziewczyny mam prośbę i pytanie zarazem. Czy któraś z Was się tam wybiera w najbliższym czasie??? Dziś uczestniczylam w akcji poszukiwawczo - łapankowej suni z wątku, który zaraz wkleję ....z doniesień świadków wynika, że sukę odłowił hmm hycel. Z racji przepełnienia schronisk mogła trafić do : Chrcynne lub Krzyczki właśnie. Suńka ma obiecany tymczas. Nie dam za wygraną dopóki nie sprawdzę czy na pewno jej tam nie ma!! Quote
Neigh Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 A oto wątek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=81621 Quote
Ziutka Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Cioteczko, tak jak wcześniej pisałam na wątku suni - tam jest trudno dostać się na teren schroniska....nigdy nie wiesz czy Cię wpuszczą :shake: Quote
Neigh Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 To się z tą księżną polską umówię........na audiencję kurde zapiszę. Codziennie dzwonić będę. Ja bywam uparta......oj bywam Quote
Ziutka Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Neigh napisał(a):To się z tą księżną polską umówię........na audiencję kurde zapiszę. Codziennie dzwonić będę. Ja bywam uparta......oj bywam Mam nadzieje, że Ci się uda.....na ich stronie jest podany numer do niej na komórkę.....dzwoń ile wlezie :cool3: Quote
Edi100 Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Boże...:placz: Nie jestem aż tak odważna by przeczytac cały wątek. Widziałam kilka stron:placz:Wybaczcie ale albo zwariuje albo pęknie mi serce. Błagam ciotki kochane, zawiadomcie prasę i telewizję. Skoro Uwaga zajeła się psami Villas, to może zechcą. To niewyobrażalne, nie do pojęcia:shake: Obóz zagłady. Dlaczego??? Litości, błagam ... Quote
Edi100 Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Może Fakt? Adres redakcji: 02-672 Warszawa ul. Domaniewska 52 tel. 022 232 02 00, fax 022 232 55 11 e-mail: [email protected] Oni lubią sensacje, niech cała Polska się dowie co się tam dzieje, a może akurat przyjdzie jakaś pomoc? Wybaczcie,że sie tak wcinam, ale nic lepszego nie przychodzi mi do głowy:oops: Quote
Ziutka Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Edi100 napisał(a): Wybaczcie,że sie tak wcinam, ale nic lepszego nie przychodzi mi do głowy:oops: Kochana to żadne wcinanie przecież.....hmm nie wiem kto mógłby napisać do Faktu :shake:..........może ty masz jakiś pomysł :roll: Quote
Beata_Dorobczyńska Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Edi to juz bylo, nawet w TV . Edi, moze wkleim im na adres mailowy watek . Moze kogos to zainteresuje. Quote
Recommended Posts