asiamm Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 jak wrócę z uczelni to powysyłam, tymczasem podnoszę!! Quote
dusje Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Szanowna Pani Jestem zbulwersowana Pani wypowiedziami na tym forum. Slownictwo rynsztokowe nie przystoi Pani jako osobie pelniacej funkcje Dyrektora, kobiecie, zonie i matce dzieciom. Przed chrztem radze sie oczyscic poprzez spowiedz i pokute. Emocje mozna wyrazac dobitnie ale powsciagliwie, zwlaszcza w miejscach publicznych; temu sluzy piekno i bogactwo jezyka polskiego. Fundacja Eko Fauna to kolejny cud nad Wisla bo o ile mi wiadomo, to fundacja jako organizacja charytatywna realizuje swoje cele statutowe ze srodkow wlasnych, datkow itd. Pani Fundacja otrzymuje pieniadze z gmin na prowadzenie schroniska!!!!! Osobiscie smiem watpic ze gdyby przyszlo Pani pozyskiwac srodki na prowadzenie schroniska w sposob okreslony statutem, czyli wlasnym przemyslem i pomyslem i ze gdyby nie pensyjka co miesiac, zechcialaby Pani nadal zajmowac dyrektorski stolek!!!! Nie znam zadnej fundacji zach-europejskiej ktora: 1/realizuje cele okreslone statutem ze srodkow finansowych otrzymywanych z gmin Pani Fundacja takowe otrzymuje a skoro te pieniadze pochodza od podatnikow to wszyscy oni maja prawo do interesowania sie losem psow w Pani....a wlasciwie naszym wspolnym schronisku 2/wyplaca pensje czlonkowi fundacji Pani taka otrzymuje co miesiac. Jak sie to ma do przepisow o fundacji? 3/prowadzac dzialalnosc na rzecz psow nie wykorzystuje do realizacji tego celu- domow tymczasowych. Wrecz przeciwnie, dzieki nim psy sa zsocjalizowane i doskonale przygotowane do adopcji. Dla Pani wiadomosci to fundacje pokrywaja koszty pobytu psa w DT od A do Z Pani zas domaga sie darow ktore nie watpie trafia do Pani pod warunkiem wspolpracy z wolontariatem 4/nie korzysta z pomocy wolontariuszy. To oni wykonuja przeciez gro zadan fundacji. podczas gdy "gora"koordynuje ich dzialanie. Pani zas przyjela postawe "Czlowieka Orkiestry"i zamyka biuro na czas Pani nieobecnosci. Nie ma ludzi niezastapionych droga Pani, zatem wolontariat bylby w stanie wyreczyc Pania w jej licznych obowiazkach 5/nie posiada zaktualizowanej strony internetowej z wykazem wplywow i wydatkow oraz galeria psow do adopcji i juz po adopcji. Strona internetowa Eko Fauny to tzw sztuka dla sztuki i potencjalnym zainteresowanym pomoca dla fundacji nic nie mowi!!!!!! Nie doszukalam sie informacji o zarzadzie itd. jednym slowem brak danych czlonkow reprezentujacych te fundacje!!!! 6/zatrudnia na stanowisku dyrektora osobe mogaca narazic wizerunek organizacji na szwank poprzez nieudolne publiczne wypowiedzi Pani talent- to niedociagniecia w elementarnych podstawach kultury osobistej nie mowiac o brakach w wyksztalceniu podstawowym/patrz: ortografia/ 7/nie promuje psow w celu znalezienia im domow poprzez rozne akcje a przede wszystkim sluzenie swoim czasem i dobra wola. Pani pobiera pensje zapewne za 8 godzin pracy dziennie czyli wniosek ze ma Pani obowiazek przebywania w schronisku. Sprawy pilne i logistyczne zalatwia sie w dzisiejszych czasach telefonicznie, faksem, mailem..no chyba ze jezdzi pani na interwencje albo bierze udzial w tych sympozjach o ktorych mowa w statucie. Czy moze sie nam Pani pochwalic dotychczasowym dorobkiem w tym zakresie? Ciekawi jestesmy jakie tematy byly juz przedyskutowane i jacy to szanowni goscie brali udzial w tych sympozjach. Strona internetowa nie dokumentuje zjazdow Co do kontroli szanowna pani, byly juz takie i rowniez nie wykazaly uchybien podczas gdy dramat psow trwal. -Jedynie kontrole milosnikow zwierzat ktorym nie zalezy na wchodzenie z Pania w jakiekolwiek uklady, nie bedacych pani wielbicielami i towarzystwem do wypicia w biurze kawuni z pania sa obiektywne!!!!!! Polsat wlasnie pokazal jak wygladaly kontrole na targu zwierzat hodowlanych, oczywiscie wszystko cacy a krowy padaly przed ubojem!!!!!Sic Skoro jednak nie ma Pani nic do ukrycia, proponuje rozwiazanie konstruktywne 1/ umozliwienie wolontariatowi codzienna obecnosc w schronisku 2/ skatalogowanie z ich pomoca wszystkich psow i umieszczenie ich na stronie inter.Eko fauny 3/ umieszczenie na boksach informacji i fotki wydrukowanej nawet na papierze o kazdym psie 4/ wprowadzenie do kompa biurowego programu z przegladem psow do adopcji i tych wyadoptowanych na biezaco / z danymi osobistymi i adresem adoptujacego/ i utrzymywanie calosci up tp date!!!! 5/skorzystanie z dobrodziejstwa domow tymczasowych jesli takie beda Gwoli wyjasnienia: dogomania to forum dla zwierzat i ich milosnikow a nie dla "kochajacych inaczej" zatem o lizaniu pewnych czesci ciala nie ma absolutnie mowy. realizacje najskrytszych marzen ulatwia wyszukiwarka Google Quote
Aganiok Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 dusje napisał(a): 1/realizuje cele okreslone statutem ze srodkow finansowych otrzymywanych z gmin Pani Fundacja takowe otrzymuje a skoro te pieniadze pochodza od podatnikow to wszyscy oni maja prawo do interesowania sie losem psow w Pani schronisku ot i to jest całe sedno wszystkiego...... Quote
Beata_Dorobczyńska Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Dusje : a nie dla "kochajacych inaczej" zatem o lizaniu pewnych czesci ciala nie ma absolutnie mowy. realizacje najskrytszych marzen ulatwia wyszukiwarka Google. ;) Quote
pidzej Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Gwoli wyjasnienia: dogomania to forum dla zwierzat i ich milosnikow a nie dla "kochajacych inaczej" zatem o lizaniu pewnych czesci ciala nie ma absolutnie mowy. realizacje najskrytszych marzen ulatwia wyszukiwarka Google a kochający inaczej to już miłośnikami zwierząt nie mogą byc ? dyskryminacja! ;) Quote
Beata_Dorobczyńska Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Pidzej ale tu mowa o takich jak Lach, Księżopolska , Zbynio i innych w okolicy a oni zdecydowanie kochaja inaczej , tak mocno aż do .... grobowej deski nie pasuje az do ....... dołka za ogrodzeniem :angryy: ps. Pidzej ja oczywiście wiem , ze to żart . Quote
lila138 Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 ARKA napisał(a):aldona, a wiesz kto u Ciebie odlawia psy? podobno jaworski:roll: u Nas w Gminie ...czyli Koczargo, Topolin , Borzecin Duży, Mariew, wWojciweszyn ...itd jest p. Grodecki Quote
ARKA Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 lila138 napisał(a):u Nas w Gminie ...czyli Koczargo, Topolin , Borzecin Duży, Mariew, wWojciweszyn ...itd jest p. Grodecki :roll: a co to za gmina? Quote
lila138 Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 ARKA napisał(a)::roll: a co to za gmina? STARE BABICE WIEM BO JAK SZUKAM KRAWCIA TO Z P. GRODECKIM MAM KONAKT STAŁY Quote
Olga132 Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Tak sobie pomyślałam….w Min. Pracy i Polityki Społecznej jest Departament Pożytku Publicznego. Może oni by się zainteresowali tą Fenomenalną Fundacją …. http://www.pozytek.gov.pl/ Quote
malagos Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Ciekawa jestem, czy ktoś umówił się z p. kierownik i odwiedził psy? Czy porobił zdjęcia, bo ja chcę wiedzieć, jak tam jest, jak wygladają kojce, miski, cały teren. Jakie psy sa do adopcji? I czy ktoś został wolontariuszem? Quote
asiamm Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 hahaha :mad: , właśnie dostałam maila od przedstawiciela jednej z gmin/miast, do których wysłałam maila w sprawie Krzyczek: "Dzień dobry, W odpowiedzi na maila z dnia 23.04.2007r. uprzejmie informuję, że w związku z poruszaną przez Panią sprawą skontaktowaliśmy się ze schroniskiem w Krzyczkach k/ Nasielska fundacji „ Eko- fauna” .Podczas rozmowy z kierowniczką schroniska Panią Barbarą Księżopolską uzyskaliśmy informację, że oprócz wyznaczonych godzin otwarcia schroniska, istnieje również możliwość przyjazdu w celu adopcji w innych godzinach, także w sobotę i niedzielę po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym. Pracownik schroniska bardzo chętnie oprowadzi osoby zainteresowane adopcją zwierząt. Ze schroniskiem można kontaktować się pod numerami tel: (0-46) 794 – 42 – 50(-51) W celu ułatwienia kontaktu, Pani kierownik Barbara Księżopolska podała swój numer telefonu: 0-504-49-49-83." Czyli strasznie się wzruszyli tymi mailami. Ręce opadają... :shake: Quote
Izabella Hossa Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 ...i pewnie przez telefon udało im się zobaczyć w jakim stanie są zwierzęta :angryy: Quote
Neris Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 A ja dostałam takiego maila: W odpowiedzi na Pani e-maila z dnia 23.04.2007r w sprawie schroniska w Krzyczkach, Urząd Miejski pragnie poinformować, iż przekaże sugestie Pani w kwestii godzin otwarcia schroniska. Schronisko w Krzyczkach posiada własny regulamin, jest jednostką niezależną. Dotychczasowe doświadczenie schroniska w kwestii adopcji bezdomnych zwierząt wpłynęło na takie a nie inne godziny otwarcia schroniska. Schronisko w ogromnej mierze powinno być zainteresowane dobrem zwierząt, poprzez jak największą ilość adopcji zwierząt, co wiąże się z pozytywnymi skutkami finansowymi. Urząd Miejski w Nasielsku płaci jednorazową kwotę za odłowienie i pobyt w schronisku bezdomnego zwierzęcia, a w interesie schroniska jest by zwierzę było jak najszybciej adoptowane (nie płacimy za dzień pobytu). Natomiast usytuowanie schroniska ze względu na przepisy Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 czerwca 2004r w sprawie szczegółowych wymagań weterynaryjnych dla prowadzenia schronisk dla zwierząt jest zgodne z §1.1 w/w rozporządzenia, który podaje iż, Schronisko dla zwierząt powinno być zlokalizowane w miejscu oddalonym co najmniej o 150 m od siedzisk ludzkich, obiektów użyteczności publicznej, zakładów należących do podmiotów prowadzących działalność gospodarczą w zakresie produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego, zakładów należących do przedsiębiorców prowadzących działalność gospodarczą w zakresie wytwarzania środków żywienia zwierząt, zakładów prowadzących działalność w zakresie zbierania, przechowywania, operowania, przetwarzania, wykorzystania lub usuwania ubocznych produktów zwierzęcych, rzeźni, targów, spędów, ogrodów zoologicznych oraz innych miejsc gromadzenia zwierząt. Z poważaniem Bogdan Ruszkowski Quote
asiamm Posted May 1, 2007 Posted May 1, 2007 Neris napisał(a): ...przekaże sugestie Pani w kwestii godzin otwarcia schroniska. Ech, sugestie pani Księżopolskiej przekażą... no to faktycznie, bardzo się tam poprawi. Jeśli 'władze' mają taki stosunek do poruszanej sprawy to nie ma się czemu dziwić. Zresztą, przecież nie płacimy za dzień pobytu więc po co się mamy tym przejmować... Quote
ARKA Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 ten psiak byl skradziony 28 kwietnia a dokladnie ukradli samochd razem z tym biedakiem.mogl lub moze trafic do Krzyczek. Prosze zwracajcie uwage, gdyby ktos byl w krzyczkach czy taki psiak tam nie trafil. Roczny mieszaniec o szarym umaszczeniu z białym krawatem i skarpetkami mierzacy do kolan (ok. 55 cm). Miał na sobie 2 obroże, jedna przeciwkleszczowa a druga czarna skorzana. Ogon charakterystyczny, wygladal jak uciety lub zlamany. Wabi się Śrupek. [SIZE=3]Psa porzucono na trasie: Nowy Dwór Mazowiecki - Czosnów - Kazuń - Leszno - Błonie. tel do opiekuna psiaka. 602-722-919, 602-128-413 Quote
Izabella Hossa Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 czy właściciele byli juz w Krzyczkach ?Jeśli tam nie ma psa warto sprawdzić w Brwinowie. Quote
Aganiok Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 znalazłam uchwałę Rady Gminy w Serocku, to wprawdzie nie Krzyczki ale zdaje się Chrcynno. Serock płaci aż 750 zł za psa. Ludzie - to złoty interes. Wyłapać psa, wziać kasę, psa się jak najszybciej pozbyć. Kto to wreszcie ukróci? Kto zabroni gminom płacić w ten sposób? Zawiadomienie o wyborze oferty - Wyłapywanie, transport do schroniska i objęcie opieką w schronisku bezdomnych zwierząt, pochodzących z terenu Miasta i Gminy Serock w latach 2007-2008Działając na podst. art. 92 ust. 2 ustawy – Prawo zamówień publicznych, informuję, że w postępowaniu o zamówienie publiczne prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego na „wyłapywanie, transport do schroniska i objęcie opieką w schronisku bezdomnych zwierząt, pochodzących z terenu Miasta i Gminy Serock w latach 2007-2008” została wybrana oferta następującej firmy: Fundacja „Centrum Ochrony Środowiska” Pożytku Publicznego ul. Dąbrowskiego 18 05-190 Nasielsk Zaproponowana cena za wykonanie usługi, tj. złapanie, transport i objęcie opieką w schronisku jednego zwierzęcia: - 750 zł brutto. Oferta wpłynęła jako jedyna i spełniła wszystkie warunki udziału w postępowaniu. Burmistrz Miasta i Gminy Serock Sylwester Sokolnicki Quote
Kora Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Znaczy wygralo "przytulisko" Chrcynno:crazyeye: :shake: :angryy: ! Quote
ewasuwa Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Jak obecnie wygląda sprawa w Krzyczkach? Jestem an dogo od chwili, a kiedyś tą sprawą się interesowałam. Strona www Eko-Fauny (powiedzmy EkoFauny) działa. Piękna i nieskazitelna tak jak twarz kochających psy do grobowej deski założycieli "schroniska". Jak się mają tam sprawy, psie sprawy? Bo to mnie najbardziej interesuje Czy już zamknęli tą przerobownie?Hope so Quote
Recommended Posts