Jump to content
Dogomania

Podkarpacie.. psy i koty toną zapomniane przez wszystkich. BŁAGAMY O POMOC

Recommended Posts

Posted

[quote name='agusiazet']Bardzo proszę Luizę o sprawdzenie, czy przesyłka ode mnie z karmą dotarła i została odebrana, ponieważ otrzymuję maile od firmy kurierskiej o niemożliwości dostarczenia przesyłki. Bardzo pilne!

Tu na watku jest podany telefon kontaktowy do stowarzyszenia
504-010-685

• Replies 850
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam z firmą, że paczka została dostarczona we wtorek i te maile, które obecnie otrzymuję to jakaś pomyłka! Myślę zatem, że wszystko jest ok! Do Luizy też dzwoniłam:) Ma sprawdzić:)

Posted

Dotarła do mnie informacja, że wiele osób nie mających dostępu do internetu (np. ludzie starsi) nie mają możliwości przekazania karmy dla zwierząt.
Co z tym fantem zrobić?

Posted

Hmm, pewnie nie o Kielce zapytanie, ale jakby ktos z naszych okolic sie pytal gdzie co moze skadac to podaje, ze w Kielcach na zwierzęce zbiorki pod patronatem ŚTOZu kieleckiego sa wyznaczone miejsca:

• Zespół Szkół Ogólnokształcących nr XIV na ul. Jana Nowaka Jeziorańskiego 53
  • Szkoła Podstawowa nr 34 na ul. Naruszewicza 25
  • Lecznica dr Kwieciński na ul. na Wrzosowej 9

Transport owych zebranych rzeczy przewidziany jest na poniedzialek narazie. Ale jak bedzie potrzeba to najwyzej dwa razy sie pojedzie;)

Oprocz rzeczy dla zwierzat zbierane sa takze rzeczy dla ludzi. Zostana one przekazane wolontariuszce, ktora potem "rozliczy" co gdzie trafilo. Takie bynajmniej sa plany:)

A tu cytat z tego co potrzeba:

zapewne będzie to się zmieniać - w miarę upływu czasu tzn. na chwile obecną najbardziej potrzebne sa środkui czystości - jesli chodzi o ludzi, a dla zwierzaków karma miseczki, smycze, obroże, koce, jakieś szmatki /tzn. żeby robić podkłady bo tak jak Soema pisała psinki niektóre posikuja i po prostu trzeba to wyrzucać/ . Ręczniki, pościele, koce, kołdry, szczotki ryżowe, miotły do wymiatania szlamu, nieczystości, rękawice ochronne, gumowe buty.

Posted

Podałam kurierowi adres lecznicy Kolargol, miał dostarczyć 2x 15 kg karmy. Teraz nie widzę w 1 poście tej lecznicy, nie wiem czy paczka dotarła . Wysyłane było ze światakarm.

Posted

Na miau jest informacja,że chłopak dzisiaj w nocy jedzie samochodem z Warszawy do Sandomierza.Chętnie weźmie rzeczy dla powodzian.Podaję numer,jesli ktoś byłby zainteresowany 695 500 073.Najbardziej potrzebne środki czystości,odzież dla dzieci i dorosłych.

Posted

Zdubluję to co napisałam na miau.
Wygląda na to, że w sobotę sama pojadę do Tbg. Uczniowie ze szkoły progect uzbierali już ponad 45 kg psiej karmy i sporo innych produktów. Do tego worek karmy od miszeliny i ubranka od Toszy. Do autobusu raczej nie miałabym jak tego wszystkiego wrzucić. Proszę zatem Krakusów jeśli moglibyście coś jeszcze przekazać dla powodzian z okolic Tarnobrzega to do soboty rano mogę podjechać i odebrać. Będzie mi przyjemniej jechać samochodem zapakowanym po dach . Jak ostatnio podaję numer telefonu: 606 972 943 .

Posted

organizujemy zbiorke dla bierunia i chełmu, jak zaopatrzymy nasze tereny to moze zostanie cos dla tarnobrzega albo sandomierza. jak sie nie uda do soboty to pojedziemy sami z transportem, troche potrwa zanim rusza zbiorki w szkolach. mysle ze bedzie tego sporo

Posted

Znalazlam na innym wątku :
Frotka pisze :
[FONT=Arial]W SOKOLNIKACH w kilku gospodarstwach na strychach są psy, którym od 7 dni nikt nie podał jedzenia. Jest tam też koń który od 7 dni utrzymuje się w wodzie. Mam konkretne adresy. Sprawa jest sprawdzona. Proszę o pomoc. Kontakt do mnie: 604 933 031 lub [/FONT][FONT=Arial][email protected]
[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]

Napisalam do Nowin...
[/FONT]

Posted

26.05 został zrobiony zaliczkowy przelew z dotychczasowych wpłat z moich bazarków obrózkowych w łącznej kwocie 220 zł.( na kontoTSPZ "Ogród Sw. Franciszka" )
Bazarek nadal czynny więc będzie coś jeszcze ale niech to co juz mamy pracuje dla piesków zamiast czekac w banku na ostateczne rozliczenie bazarku:lol:

Posted

[quote name='ewkar']Na miau jest informacja,że chłopak dzisiaj w nocy jedzie samochodem z Warszawy do Sandomierza.Chętnie weźmie rzeczy dla powodzian.Podaję numer,jesli ktoś byłby zainteresowany 695 500 073.Najbardziej potrzebne środki czystości,odzież dla dzieci i dorosłych.

wazne- wiec cytuje.

[quote name='GuniaP']Znalazlam na innym wątku :
Frotka pisze :
[FONT=Arial]W SOKOLNIKACH w kilku gospodarstwach na strychach są psy, którym od 7 dni nikt nie podał jedzenia. Jest tam też koń który od 7 dni utrzymuje się w wodzie. Mam konkretne adresy. Sprawa jest sprawdzona. Proszę o pomoc. Kontakt do mnie: 604 933 031 lub [/FONT][FONT=Arial][email protected]
[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]

Napisalam do Nowin...
[/FONT]

:( oby ktos tam sie dostal... :( juz doczytalam... mam nadzieje, ze zwierzaki sie trzymaja... bez jedzenia a sie przezyc jakis czas...ale bez wody.. :(

Posted

Boże wierze w te zwierzęta :( i w ich wole życia. proszę czy doiemy się coś o tych dziłaniach?? bardzo proszę wiem że są ważneijsze sprway ale my bierni pomagacze naprwde czekamy na nowiny.

Chcialam

Posted

Boże wierzę w wole przetrwania tych zwierząt. Bardzo proszę czy dowiemy się coś o ich losie?? wiem ze są ważniejsze sprawy i nikt w tej chwili nie ma na to czasu. Ale my bierni pomagacze bardzo na to czekamy...
ps. chciałam powiadomnić że na pl.Bankowym 3/5 w Warszawie nadal trwa zbiórka karmy dla zwierząt. dziś byłami wcale nie mieli tego za wiele mam nadzieje ze moje 24 puszki nasycą nie jeden głodny brzuszek .

Posted

Rachelaa napisał(a):
Witam,

Chciałabym przekazać, że zbiórka karm dla zwierząt domowych i gospodarskich w Warszawie, pod budynkiem Plac Bankowy 3/5 została przedłużona do dnia jutrzejszego czyli do 27 maja do 20.30. Na ogrodzonym terenie ratusza stoi bus, który zbiera dary.

Rozreklamujcie proszę tę informację bo byłam tam dwa razy (wczoraj i dzisiaj) i widać że mało kto o tym wie, bus był załadowany w niewielkim stopniu. Akcja jest praktycznie wcale nierozreklamowana a warto skorzystać z zorganizowanego już transportu itd.

Pozdrawiam

Przekopiowane z wątku Kędzierzyna.

Posted

Nigdzie nie informowali o busie zbierającym jedzenie dla zwierzaków z powodzi.
Bo i po co, niech ludzie dają na ludzi.
Głodny człowiek a nie pies, jest priorytetem.

Posted

Awit napisał(a):
Nigdzie nie informowali o busie zbierającym jedzenie dla zwierzaków z powodzi.
Bo i po co, niech ludzie dają na ludzi.
Głodny człowiek a nie pies, jest priorytetem.

Mnie tez umknela ta informacja...

Posted

Napisał Rachelaa
Witam,

Chciałabym przekazać, że zbiórka karm dla zwierząt domowych i gospodarskich w Warszawie, pod budynkiem Plac Bankowy 3/5 została przedłużona do dnia jutrzejszego czyli do 27 maja do 20.30. Na ogrodzonym terenie ratusza stoi bus, który zbiera dary.

Rozreklamujcie proszę tę informację bo byłam tam dwa razy (wczoraj i dzisiaj) i widać że mało kto o tym wie, bus był załadowany w niewielkim stopniu. Akcja jest praktycznie wcale nierozreklamowana a warto skorzystać z zorganizowanego już transportu itd.

Pozdrawiam

Przekopiowałam ten post na miau.Tam dziewczyny organizują pomoc.