Jump to content
Dogomania

Podkarpacie.. psy i koty toną zapomniane przez wszystkich. BŁAGAMY O POMOC

Recommended Posts

Posted

[quote name='ewkar'] Napisał Rachelaa
Witam,

Chciałabym przekazać, że zbiórka karm dla zwierząt domowych i gospodarskich w Warszawie, pod budynkiem Plac Bankowy 3/5 została przedłużona do dnia jutrzejszego czyli do 27 maja do 20.30. Na ogrodzonym terenie ratusza stoi bus, który zbiera dary.

Rozreklamujcie proszę tę informację bo byłam tam dwa razy (wczoraj i dzisiaj) i widać że mało kto o tym wie, bus był załadowany w niewielkim stopniu. Akcja jest praktycznie wcale nierozreklamowana a warto skorzystać z zorganizowanego już transportu itd.

Pozdrawiam

Przekopiowałam ten post na miau.Tam dziewczyny organizują pomoc.

Ta pomoc to pomoc dla Kędzierzyna czy Tarnobrzegu. Pogubiłam sie już a na dogomanii średnio sie poruszam.
Może ktoś pomóc? Bo na kocie forum.mrumru.eu chcę przenieść prośbę.

• Replies 850
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma][SIZE=5][FONT=Tahoma][SIZE=5]
Cała zebrana żywność posłuży do pomocy zwierzętom z zalanych przez Wisłę gmin Słubice i Gąbin" taka informacja jest na stronie wojewody
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]

Posted

[quote name='Basia1968']Ania012 jesli chcesz możesz przesłać na mój adres - podam na PW

Basiu jeśli możesz to podaj mi Adres i tel. Przesyłke wyślę jutro kurierem więc będzie w poniedziałek.

Posted

To fragment dzisiejszego artykułu o sytuacji powodziam w Sandomierzu.
NA RAZIE W INTERNACIE

Wczoraj pierwsza grupa, około 40 powodzian, została przeniesiona do internatu Zespołu Szkół Rolniczych. Rano było pakowanie rzeczy, a zaraz po śniadaniu transport autobusem do Mokoszyna.
Pani Ania przenosiła się z trójką dzieci: Natalką, Patrykiem i Patrycją. Zabrała ze sobą zwierzęta uratowane z zalanego domu - cztery psy, kota i królika.

- Martwię się, co będzie ze zwierzętami, czy będę mogła je zatrzymać. Do schroniska psów na pewno nie oddam – zaznacza pani Ania.

- Chciałabym już wrócić do siebie. To jest tułaczka. Dzieci tęsknią już za domem - mówi kobieta.
Pani Ania wciąż nie wie, kiedy będzie mogła wrócić do domu. Wie, że zniszczenia są tam bardzo duże. - Straciłam meble, sprzęty gospodarstwa domowego. Zniszczone zostały moje ukochane kwiaty i kolekcja aniołków. Niewiele udało mi się wynieść. Wyszłam z jedną torbą i czterema kocami. Wzięłam to, co było pod ręką - opowiada.

Posted

lidusia napisał(a):
Na kocim forum mrumru.eu jest deklaracja zakupu worka karmy ale brak jest transportu. Ktos pomoże?
W Warszawie oczywiście.

Już dojechało na plac to co trzeba:))

Posted

[quote name='GuniaP']Znalazlam na innym wątku :
Frotka pisze :
[FONT=Arial]W SOKOLNIKACH w kilku gospodarstwach na strychach są psy, którym od 7 dni nikt nie podał jedzenia. Jest tam też koń który od 7 dni utrzymuje się w wodzie. Mam konkretne adresy. Sprawa jest sprawdzona. Proszę o pomoc. Kontakt do mnie: 604 933 031 lub [/FONT][FONT=Arial][email protected]
[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]

Napisalam do Nowin...
[/FONT]

Witam
Wszystkie podane adresy sprawdziłem, zwierzęta dokarmione. Gdzie nie mogłem dojść podałem Straży Pożarnej z Krosna z prośbą o dokarmienie (teren po lewej stronie ul. Sandomierskiej) - tam jest powyżej 1.5m.
Dodatkowo adresy wszystkich zwierząt, które mogą potrzebować pomocy dostałem od Dyrektorki Ośrodka w którym są ewakuowani mieszkańcy.Wracamy z karmą by je nakarmić.
O jednym przypadku pozostawienia na balkonie 2 piesów powiadomiłem policję - sprawdzimy teraz co się dało zrobić.
Resztę napisze po powrocie - spróbuję zrobić troche zdjęć.

Posted

mm2559 napisał(a):
Witam
Wszystkie podane adresy sprawdziłem, zwierzęta dokarmione. Gdzie nie mogłem dojść podałem Straży Pożarnej z Krosna z prośbą o dokarmienie (teren po lewej stronie ul. Sandomierskiej) - tam jest powyżej 1.5m.
Dodatkowo adresy wszystkich zwierząt, które mogą potrzebować pomocy dostałem od Dyrektorki Ośrodka w którym są ewakuowani mieszkańcy.Wracamy z karmą by je nakarmić.
O jednym przypadku pozostawienia na balkonie 2 piesów powiadomiłem policję - sprawdzimy teraz co się dało zrobić.
Resztę napisze po powrocie - spróbuję zrobić troche zdjęć.

Bardzo Ci dziękujemy, dobrze, że ktoś nad tymi biedakami czuwa ..

Posted

Wazne!!!!!!!!!!!!!!!!
Na moja prosbe na NK odezwala sie znajoma i mam dla Was taka informacje , tylko prosze o szybka reakcje i telefon do Kasi

"Cześć E,

Mam do Ciebie prośbę,

Moja koleżanka z Gliwic zebrała u siebie w firmie dużo rzeczy dla zwierzaków. Czy mógłby ktoś się z nia skontaktować w celu dostarczenia tego jakoś do przytuliska? Podaję numer do Kasi - 512 448 -518."

Kto zadzwoni?
I zorganizuje transport do przytuliska na cito!?

Posted

ewkar napisał(a):
Do którego przytuliska? Pytam nie bez powodu.

Wstepnie byla mowa o Kędzierzyn - Kozle ale dary mozna rozdzielic tylko, ktos musi zadzwonic.

Posted

Mysle ,ze kierunek nie ma znaczenia, znaczenie ma pomoc dla potrzebujacych, akcja byla ogloszona prze ze mnie na Nk i odezwala sie osoba, ktora zorganizowala zbiorke w Gliwicach a o jakim Przytulisku Ty myslisz?

Posted

Ellig napisał(a):
Wstepnie byla mowa o Kędzierzyn - Kozle ale dary mozna rozdzielic tylko, ktos musi zadzwonic.

Gdyby część miała trafić do Tbg i ktoś mógłby to dowieźć do Krakowa to ja zajęłabym się transportem dalej.

Posted

Sylwka napisał(a):
Gdyby część miała trafić do Tbg i ktoś mógłby to dowieźć do Krakowa to ja zajęłabym się transportem dalej.

Prosze kontaktujcie sie bezposrednio z Kasia, ja mieszkam w Warszawie , tylko znalazlam ludzi , ktorzy zrobili zbiorke w Gliwicach, sama wysylam karme bezposrednio do potrzebujacych.
co to jest Tbg?

Posted

[quote name='agusiazet']Moja paczka dostarczona do przychodni Koralgol, zniknęła - kurier, dostarczył, ktoś odebrał i paczki nie ma!!! Jest mi przykro, że 160 złoty poszło na marne:(

Może jednak nie do końca...chyba raczej nikt nie wziął żeby tym handlować, trzeba myśleć ,że od razu poszła na dokarmianie piesków.

Posłuchajcie...
Dzisiaj jeszcze do 20..a nawet do 20.30 zbierają żywność w Warszawie . Wszystko składa się zaraz za bramą wiazdową do urzędu wojewódźkiego. (Warszawa Plac bankowy 3/5) Wczoraj podobno cały transport poszedł :)). Dzisiaj byłam rano to mieli niewiele ale jak pojechałam koło 15 to nazbierała się już pokaźna ilość..
Wiemy jednak ,że potrzeby są duże i niestety na długi okres czasu.
Wyobraźcie sobie tylko ..jeśli ci biedni ludzie wszyskiego potrzebują i niczego nie mają ,.to skąd mają mieć dla zwierząt. A jest też masa zwierząt które się zgubiły w tej całej katastrofie i są dożywiane z doskoku przez przypadkowe osoby.
Naprawdę liczy się każda puszka i każda nawet najmniejsza paczuszka suchej karmy.

Posted

agusiazet napisał(a):
Moja paczka dostarczona do przychodni Koralgol, zniknęła - kurier, dostarczył, ktoś odebrał i paczki nie ma!!! Jest mi przykro, że 160 złoty poszło na marne:(

Jak masz nr przesyłki to sprawdz kto podpisal odbior.

Posted

agusiazet napisał(a):
Moja paczka dostarczona do przychodni Koralgol, zniknęła - kurier, dostarczył, ktoś odebrał i paczki nie ma!!! Jest mi przykro, że 160 złoty poszło na marne:(

Agusia trzeba to sprawdzić kto podpisałam sie na odbiorze paczki? Nazwisko a potem zadzwoń do przychodzi sprawdź, do mnie do pracy jak przyjeżdza kurier to chce podpis i pieczątkę
tak nie może być bo to przykre

Posted

Ellig napisał(a):
...co to jest Tbg?

To taki nasz lokalny skrót nazwy miasta (dawniej taki poczatek miała większość numerów rejestracyjnych w Tarnobrzegu).