agusiazet Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Tu znalazłam do nich bezpośredni kontakt, bez logowania: http://www.polsat.pl/Kontakt,2859/index.html#form-ok Quote
Linssi Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Nie macie moze linka do tego materialu? Nie mam niestety Polsatu News :( Quote
carolinascotties Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 i ja skontaktowalam sie przez ten formularz - http://www.polsat.pl/Kontakt,2859/index.html#form-ok prosze, podpisujcie sie z imienia i nazwiska - :) Quote
carolinascotties Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Dział kontaktów z widzami tel.:(22) 514 52 50 kto moze zadzwonic? - ja siedze w pracy :p Quote
agnieszka881 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 odpowiedź sklepu zoo natura [FONT="]Pani Agnieszko,[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]ZooNatura nigdy nie stoi obojetnie wobec tragedii czy nieszczesc jakie dzieja sie zwierzetom. Cyklicznie organizujemy adopcje dla bezdomnych psow i kotow, wspieramy lokalne schroniska (majac na uwadze, ze mamy 13 sklepow, to latwo skalkulowac, ze jest to 13 schronik ktore kilka razy w roku otrzymuja od nas wsparcie), pomoglismy kotom ze szczecinskiej stoczni, moglabym mnozyc.[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Wobec tej tragedii rowniez nie jestesmy bierni. Juz dzis rusza akcja zbiorki wszystkich potrzebnych produktow (poczawszy od misek, poprzez legowiska, skonczywszy na karmach – caly asortyment). Na nasza pomoc czekaja schroniska, z ktorymi wspolpracujemy od lat. W pierwszej kolejnosci do nich skierujemy zebrane produkty. Jesli okaze sie, ze zebralismy tego za duzo i tamtejsze schroniska beda mogly sie z Wami podzielic wtedy tez natychmiast skontaktuje sie z Pania celem okreslenia miejsca dostarczenia zebranych produktow.[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Pozdrawiam,[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Maja Majewska[/FONT] [FONT="]Dyrektor Zarzadzajacy[/FONT] [FONT="]tel. 607 93 03 63[/FONT] [FONT="][/FONT] [FONT="]i przy okazji [/FONT] [FONT="][/FONT] [FONT="]plakat bedzie zamieszczony na stalowemiasto.pl [/FONT] Quote
alekso Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 tvn 24 pokazuje właśnie utopioną kurę i królika.... i pana który mówi że zwierzęta nie ucierpaly... Quote
aneta.w Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 ja właśnie widzialam wypowiedź komendanta straży dla zwierząt coś dziłają bo były pokazane ratowane małe kociaki i psy ale czy pomoc dotarła do tej psiny to nie wiem:placz: niestety nie znalazłam tego filmiku w internecie. Quote
Wet-siostra Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Ja niestety natrafiłam na zdjęcie ofiar... :-( http://www.fakt.pl/Smierc-glod-i-zaraza-Jak-mamy-teraz-zyc-,galeria-artykulu,72834,2.html Quote
Soema Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Szukam transportów.... Sandomierz - Kraków - dla dwóch psów. Małej i dużej suki do DT i DS. I jakby ktoś jechał dużym samochodem z Warszawy w te stronę.. dla wykładziny. Quote
magenka1 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Ja wysłałam do nich prośbę aby ratowali zwierzaki ! W tvn24 mówią, że już nie czekają na pozwolenie ratowania zwierząt tylko biorą i ładują Quote
aneta.w Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 też to słyszalam. Ludzie za długo czekali liczyli na cud... nie moge patrzeć to ciężarówkę z martwymi zwierzętami tam są sarny swienie krowy i widać psa chyba boksera ile jeszcze takich :( Quote
magenka1 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 tak bokserek każdego zwierzecia szkodaaaa ludzie sobie poradzą ale co ze zwierzakami... Quote
Wet-siostra Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Zwierzęta są całkowicie zależne od człowieka...Niestety,ludzi którzy ratują nie tylko siebie i rzeczy wciąż jest za mało... :-( Quote
gosia7 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Niestety nie mam linku, mam tylko ten przerażający obraz tego psiaka przed oczami:( Napisałam do Polsatu przed 14.00, bez odpowiedzi. Nie wiem co robić. Wpłaciłam 100zł na konto Ogrodu Św. Franciszka w Tarnobrzegu i 100zł na konto Sandomierskiego Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt. Tyle tylko mogłam pomóc... Mam 2 koty i łagodnego, niewielkiego psa, mogę tymczasowo przyjąć jakąś łagodną sunię (w Warszawie). Piszę łagodną, bo w dzień zwierzęta zostawałyby same - ja pracuję. Sama nie wiem jak taki biedny, przerażony zwierzak by się odnalazł w nowym miejscu, boję się troszkę, ale jestem zrozpaczona i czuję, że muszę pomóc... Co robić? Quote
Agnezia Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 ta ciężarówka jest przerażająca. I ten bokserek.....ja bez mojej Gabuni bym się nie ruszyła. Quote
AgaiTheta Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Poradźcie mi proszę co powinnam zabrać do Dobrzykowa? http://www.dogomania.pl/threads/186334-POW%C3%93D%C5%B9-%C5%9Awiniary-G%C4%85bin-itd/page4?p=14750282#post14750282 Quote
ana666 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 A Dt potrzebne? TOZ Oborniki moze przyjac 5-10 psiaków w razie co Quote
mm2559 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Witam Sytuacja jest trudna, o czym nie ma co mówić. Staramy się przede wszystkim pomóc zwierzętom pozbawionym całkowicie opieki – te przewozimy do zorganizowanej na Kopalni Machów bazie. Karma zgromadzona dzięki Wam jest rozdzielana z amfibii dla ludzi, którzy pozostali w domach wraz ze zwierzętami, lub podawana przez strażaków (nie wszędzie nas wpuszcza ze względów bezpieczeństwa) pozostawionych w domach zwierzętom do których nie można dotrzeć (amfibia nie wszędzie może wpływać bo poniszczyła by budynki) – resztę robi się z pontonów. Pływam razem z Wetem, dzięki czemu do transportu psiaka można przyśpić – inaczej nie dalibyśmy rady – kurs amfibia to 3-4 godziny. Zwozimy zwierzaki tylko chore, lub te u których pojawiły się objawy agresji. Reszta jest dokarmiana i w miarę jak cofa się woda wraca do domów. Teraz dopiero pojawi się problem z tymi, które mogą nie znaleźć drogi powrotnej. Postaramy się ulokować je na „bazie” i będziemy pomagać im wrócić do domu. Jeżeli chodzi o sprawy formalne to mamy „wjazd” na wszystkie tereny dotknięte powodzią (od Tarnobrzega do Sandomierza i Gorzyc). Służby są przychylne, wymagało to tylko zgłoszeń do sztabów kryzysowych. Dziś po 19 z Policja płynęliśmy do Trześni ( miedzy Sandomierzem a Gorzycami), skąd przywiozłem „Misia” – dużego Rotwailera który miał dość wody- wezwanie było od Policji, która motorówką nas przewiozła – na każde będziemy reagować. Wydaje mi się, że jest to wszystko co na dzień dzisiejszy jesteśmy w stanie zrobić. Jeszcze raz dziękuję za odzew i pomoc. Pozdrawiam Quote
Wet-siostra Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Oby woda szybko opadła...Na szczęście już nie pada. Quote
Sylwka Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Szkoła krakowska zebrała około 30kg karmy. Dodatkowy duży worek psiej karmy będzie miała jedna z miauowiczek. Ponieważ pieniążki, które wydałabym na paliwo lepiej przeznaczyć na jedzenie pomyślałam o tym aby przesłać paczki autobusem kursowym. Myślę, że kierowca nie miałby nic przeciwko. Czy ktoś na miejscu byłby w stanie odebrać przesyłkę o okreslonej godzinie z dworca w Tbg? Niestety nie mogę do tego zatrudnic taty. Moja młodsza siostra jedzie do Tarnobrzega autobusem w czwartek w nocy ale będzie na miejscu bardzo późno. W piątek jednak mogłaby być na dworcu i w razie czego poczekać aż ktoś podjedzie. Zadzwonię jeszcze do Luizy. edit: O jej ale ze mnie matołek. Młoda może wziąć samochód od taty i zatrudnić do pracy swojego chłopaka. Wtedy dowiezie karmę gdziekolwiek. Quote
lidusia Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Sylwka, co zrobić, żeby poszedl jeszcze jeden worek karmy. Staram się zebrać pieniądze w mojej starej pracy. Quote
Sylwka Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Jeśli zbierzesz powyżej 100 zł to najlepiej zamówic karmę w sklepie internetowym np krakvecie gdzie powyżej 100zł wysyłka jest za darmo. Wtedy najlepiej ją wysłać na adres którejś z dwóch podanych tarnobrzeskich lecznic (Lessi lub Rex-1). Ja będę liczyć na dobrą wolę kierowcy autobusu (bo karma już fizycznie jest u prywatnych osób w Krakowie), więc lepiej nie przeginać. Quote
agusiazet Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Bardzo proszę Luizę o sprawdzenie, czy przesyłka ode mnie z karmą dotarła i została odebrana, ponieważ otrzymuję maile od firmy kurierskiej o niemożliwości dostarczenia przesyłki. Bardzo pilne! Quote
Recommended Posts