Jump to content
Dogomania

Podkarpacie.. psy i koty toną zapomniane przez wszystkich. BŁAGAMY O POMOC

Recommended Posts

• Replies 850
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

moze osoba, która jest na miejscu i bierze udział w akcji niech sie wypowie czy mieliby jak zakupic karmę na miejscu i ją dowieź? jak kazdemu kurier odpadnie to patrzcie ile kasy więcej... a rachunek mozna wkleić i rozliczyc na dogo... my tak będziemy robic

Posted

Dziewczyny, przyszlo mi do glowy, ze moze moglibysmy sie zwrocic o pomoc do zagranicznych fundacji? Moze ktos zechcialby nas wspomoc? Ta sama propozycje wrzucilam na watek Sandomierza. Gdyby sie udalo, moznaby podzielic pomoc miedzy Tarnobrzeg i Sandomierz...

Posted

jeżeli ktoś zna kogoś kto zna sie na budowie stron www to może by sie udało założyc ogólnopolską strone dla zwierzaków w potrzebie po powdzi, później można by porozsyłać adres tej strony do wiekszych serwerów ze zwierzetami żeby ją rozreklamować i dodatkowo zwrócic sie z prośbą do sklepów zoologicznych o karmę itp w zamian z reklame na stronie , to samo do lecznic , bo leki pewnie tez sie przydadzą. Jak myslicie?

Posted

[quote name='lilo']Dobra , czy ktos moze udostepnic swoje konto na szybka zbiorke na karme ?? a potem zakupic na allegro lub jesli ma dostep do hurtowych cen i wyslac ?? nieraz kogos nie stac na caly worek a moze dorzucic 10 , 20 , 50 zł i juz sie uzbiera na pare workow. Mysle ze najwazniejszy jest czas , trzeba porozsylac watek gdzie sie da i zebrac tak zeby np we wtorek karme juz kupic i wyslac bo te psiaki z glodu pozdychaja. Albo jesli ktos mieszka w okolicy zeby kupic na miejscu.

Ja kupiłam bosha ale oni mają tam też chappi, tylko to trzeba policzyć, bo może 15kg a nie 20kg.
To się jeszcze przeliczy.
Nie wiem czy chcecie ale my już nagłośniliśmy u nas: http://www.schronisko.elblag.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=229&Itemid=1

Jeżeli chcecie to możemy zbierać kase na karme na konto naszego schroniska. Ja jestem kierownikiem i wszystkie pieniążki rozliczymy. Potrzeby są ogromne wszędzie, jak uzbieramy dużo to pomozemy też innym.
Część mnie zna już od dawna, nie zniknę z tą kaską ;)
Tylko, że dziewczynom potrzebna jest kasa też, nie wiem gdzieś były podane dane do wpłat, można też im wpłacać bezpośrednio.

Posted

[quote name='__Lara']Na jaki adres można wysyłać ubrania/ odzież?[/QUOTE]
Napisz pw do Basi 1968,albo Stowarzyszenie Centrum Wolontariatu i Inicjatyw Obywatelskich ul.Popiełuszki 13a 37-450 Stalowa Wola.
Dzięki.

Posted

Słuchajcie a gdzie można zobaczyć psy...nie chodzi o moja chęć zaspokojenia ciekawości ale zaznaczyłam sobie trzy powodziowe wątki i w sumie nigdzie nie widzę zdjęć psów (poza kilkoma z Sandomierza).
Wiem, że warunki trudne, że masa rzeczy została zniszczona ale właśnie dlatego uważam, że warto zintesyfikować adopcje.
Ja na którymś z wątków napisałam że możemy wziąć małą sunię lub szczeniaka na tymczas - możemy opłacić jego pobyt w hotelu.
Na razie tylko jednego bo mamy już psa pod opieką ale gdyby któryś z dwójki znalazł dom to mogłbyśmy myśleć o następnym - więcej jak dwa jednorazowo ze wzgledów finansowych nie wchodzi w grę.

Posted

[quote name='agusiazet']Patrząc na same zdjęcia można się załamać, ale nie można!!!

A no nie mozna ! Dlatego czesc karmy i klatek pojechała juz do TBG-a z Basią a reszta nadal jest zbierana i pojedzie w najbliższym czasie ...

Posted

OSOBY, KTÓRE WYSŁAŁY JAKIEKOLWIEK DARY TJ. KARMĘ CZY INN E PRODUKTY DO GABINETU "KORALGOL" PROSZĘ O PRZESŁANIE PW DO LUIZY DANYCH O ILOŚCI PRZESŁANYCH DARÓW
Z UWAGI NA TO, IŻ LECZNICA PRAWDOPODOBNIE NIE BĘDZIE CZYNNA PROSZE O NIE WYSYŁANIE RZECZY NA JEJ ADRES!!!

NADTO POJAWIŁO SIĘ PEWNE UDOGODNIENIE, A MIANOWICIE WŁAŚCICIEL LECZNICY "LESSI" DYSPONUJE DUŻYM SAMOCHODEM DO TRANSPORTU I BĘDZIE DOWOZIŁ ZA DARMO KARME DLA PSIAKÓW DO MACHOWA - TO OGROMNE UDOGODNIENIE

ZA NIEDOGODNOŚCI LUIZA PRZEPRASZA

wpisuje powyższą informacje na prośbę Luizy.