Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a od południa do praktycznie jeszcze niedawno czyli do zmroku robiliśmy porządki w dolince nad strumieniem, zbierając suche gałęzie połamane albo pozostałe po czyszczeniu lasu i robiliśmy z TZem i w towarzystwie całej menażerii wieeeeelkie ognicho:crazyeye:

oczywiście Darma cały czas nie odstępowała mnie niemal na krok, chociaż to tu to tam skoczyła sobie coś obejrzeć, sprawdzić czy obwąchać....

a pod koniec kiedy już zmęczona padłam na jakimś pieńku i Darma legła u moich stóp, tak sobie na nią spojrzałam, jak sobie zmęczona, zdyszana, odpoczywa.... jak z uśmiechem na pysku kontroluje okolicę, jak nadstawia uszka na odgłos odfruwającego ptaka albo łamanej gałązki

i widziałam że wypoczywa, spokojna, chociaż czujna, uśmiechnięta, rozkosznie zmęczona i wybiegana.... i mi łzy w oczach stanęły.... po raz pierwszy sobie pomyślałam i chyba dotarło do mnie, że ta psina 7 lat (7 lat)spędziła w kojcu, w schronisku, w zapaszku, który wszyscy znamy, z innymi psiakami, bez własnego pana, bez zabawek, miziania itp. Oczywiście Wiewióra, wiem że od Ciebie to dostała, ale wiadomo że w ograniczonym wymiarze, pewnych rzeczy się nie przeskoczy....

no nic, rozkleiłam się tam na tym pieńku i nie mogłam od kudłatej oczu oderwać.... i wtedy co zrobiła Darma?? sięgnęła po gałązkę leżącą obok niej , przyciągnęła do siebie, przytrzymała łapkami i zaczęła obgryzać:crazyeye:

dlaczego takie dziwne??? Bo ona nigdy niczym się nie bawiła:shake: ile ja jej piłeczek nie podsuwałam, piszczących i nie piszczących, innych zabawek piszczących, kosteczek prawdziwych, kosteczek sztucznych, świńskich uszu, patyczków, kołeczków itp itd. Biegałam i pokazywałam jak się piłką bawić, i nic. Goniłam za patyczkami:oops: a Darma zero zainteresowania. I teraz, tak zupełnie od niechcenia i w takim momencie w takim stanie mojego ducha Darma zachowała się jak tak zupełnie normalny pies:lol: ech, ależ mnie to wzięło:cool3: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Kacper ma szlaban. Odbył już 1/3 z wyroku;) Siedzi w domu w kubraczku, bo nagle zaczął sobie strasznie rozdrapywać karczycho, futra zero na całej szyi i rany takie, że się goić nie chcą , bo ciągle na nowo drapie...

No więc ma "kaftanik bezpieczeństwa", jedzie wyłącznie na karmie dla alergików i nie jest wypuszczany, żeby nie zjadł tego co upoluje ani nie podjadał kotom sąsiada:diabloti:

Najprawdopodobniej dostał alergię na coś z jedzenia, i teraz musimy przeczekać na specjalnej karmie tylko i wyłącznie, a potem będziemy po kolei sprawdzać, na co reaguje drapaniem:p

Ale jak widać Pusia dzielnie go zastępuje:lol:

Posted

Niech Darma lepiej nie zaczyna z kotem,bo pofrunie dalej niz widzi.Kot potrafi :diabloti:

Wiewiora wczoraj nadrabiala zaleglosci w czytaniu o Czarnej-Darmie.Tez sie kobieta wzruszyla...

Darma jest szczesliwa,po prostu.

Posted

swan napisał(a):

no nic, rozkleiłam się tam na tym pieńku i nie mogłam od kudłatej oczu oderwać.... i wtedy co zrobiła Darma?? sięgnęła po gałązkę leżącą obok niej , przyciągnęła do siebie, przytrzymała łapkami i zaczęła obgryzać:crazyeye:
.....
I teraz, tak zupełnie od niechcenia i w takim momencie w takim stanie mojego ducha Darma zachowała się jak tak zupełnie normalny pies:lol: ech, ależ mnie to wzięło:cool3: :loveu: :loveu: :loveu:

:loveu::loveu::loveu: ja siem też rozkleiłam :oops: coś za wrażliwa sie robie :cool1:

biedny Kacper :-(... wiosenka, słoneczko a on w karcerze siedzi.... ech... życzę szybkiego odrostu futerka czarnego :p

Posted

no co Wy ludziska zlitujcie się

ja cały weekend pracowałam w Szczecinie (120 km od domu) a wieczorami zasuwam w ogródku. Właśnie z niego wróciłam - z Darmą oczywiście. Zdjęć nie ma, bo na dworze ciemno a Darma czarna przecież jest....

ostatnie roślinki przesadzałam i podlewałam przy latarce:cool3: :cool1:

niedługo dłuuuugi weekend, na pewno będą zdjęcia z leżakowania na trawce:p

Posted

Ojojo że też ja dopiero wpadłam na to, żeby o Czarnej Darmie i swan poczytać... :wallbash: ja więcej niż nietentego jestem...

swan - po pierwsze: Darma jest cudna cudna cudna! Jeszcze troszkę i ja zmienię zdanie co do kudłaczy :lying: (ja jestem wielką miłośniczką krótkowłosych stworów ;) ) bo po prostu Darma jest... cudna! :loveu: :loveu: :loveu:
Po drugie - masz mega zarąbiste koty! :iloveyou: Czarnulki rodzeństwo - miodzio! (moje to tez rodzeństwo, znaczy 2 z 3 są rodzeństwem ale nie są za grosz podobne do siebie) I te koty co na spacery chodzą... aż mi się łezka nostalgii w miejscu oczu zakręciła - bo ja tez miałam kiedyś 2 koty co ze mną i ze staruszkiem Mikim na obchód po osiedlu chodziły...
Po trzecie - ja ci niesamowicie tego miejsca na ziemi zazdorszę (ale tak pozytywnie, co by nie było), pięknie, spokojnie, cicho - pola, łąki, lasy - strumień :crazyeye: jesssuuu nie chciałabyś czasem mnie zaadoptować?? :razz:

Posted

Przykro mi Paulina,ale ustaw sie na koncu kolejki :mad:

Na poczatku jest wiewiora,potem ja,potem jeszcze pare innych osob,ktore marza,zeby Swan je zaadoptowala.

Jakbys byla duza,czarna i kudlata,Twoje szanse wzrosna.:evil_lol:

Posted

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: aleście mnie rozbawiły:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

ale wiecie no, tutaj trzeba ten strumyk regulowac, las czyścić, hektary trawy kosić, stado psów wyprowadzać, co niektóre oswajać:cool3:

każda ilość przyrodnich cór jest do zaakceptowania:p

my tu mamy duży strych do spania:eviltong:

a tak w ogóle to się niewiele osób zgłosiło na zjazd dogomaniacki, to chyba wyznaczymy jakiś inny późniejszy bardziej urlopowy termin, może będzie łatwiej

to same sobie na własne oczy zobaczycie - a ja nad strumykiem nasadziłam małe polanki niezapominajek:loveu: a w sadzie znalazłam całe poletko białych fiołków:p

Posted

brazowa1 napisał(a):
Jakbys byla duza,czarna i kudlata,Twoje szanse wzrosna.:evil_lol:

hehe coś z tym musze zrobić w takim razie - przechodzę na dietę wysokotłuszczową co by być duża, zaczynam prace w kotłowni co by być czarna i koniec z fryzjerem i depilacją - będę kudłata :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

I co swan - bierzesz? :diabloti:

Co do zlotu ja jak pisałam - piszę się. Daj tylko cynka jak i gdzie i kiedy. No nie - akurat gdzie to my wiemy :roll:

Posted

Tuxmanie drogi, wszak 13-14 maja był proponowany, lecz z racji małego odzewu zaczęłam wymyślać inny termin. Między innymi niejaki Tuxman nie potwierdził przybycia...:mad:

Supergoga, a dlaczego tylko fotki? To Ty nie przyjeżdżasz????:-(

Posted

Sorry, straszanie, strasznie chcielismy przyjechać z wnusiem (TZ) i Was poznać i pogadac itd - nie będe wyliczać dalej, ale 13 i 14 maja mój TZ ma szkołedo której musi jechać. Ja sama moim maluchem sie do Gorzowa nie wyprawię ( a drugie auto zabiera TZ). Więc niestety nie dam rady w tym czasie. I jest mi okropnie, okropnioe smutno :shake: :placz: .

Posted

supergoga napisał(a):
Sorry, straszanie, strasznie chcielismy przyjechać z wnusiem (TZ) i Was poznać i pogadac itd - nie będe wyliczać dalej, ale 13 i 14 maja mój TZ ma szkołedo której musi jechać. Ja sama moim maluchem sie do Gorzowa nie wyprawię ( a drugie auto zabiera TZ). Więc niestety nie dam rady w tym czasie. I jest mi okropnie, okropnioe smutno :shake: :placz: .

hm hm skoro Ci tak strasznie smutno, to coś mi kołacze ze PaulinaT jest z Poznania... :p :eviltong:
PaulinaT - za to, ze występuję w Twoim imieniu - proszę nie:mad:

Posted

ja proponowałam 13-14 maja. trochę osób potwierdziło, więc pewnie ta data aktualna

chyba nikt poza Wami z Gdańska i okolic nie jedzie, najbliżej kinga, Koszalin, ale to też nie po drodze