Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ta czarna puchata suczka, trafiła do schroniska gdy miała zaledwie rok. Była wówczas zbuntowaną i nieufną psiną, która stroniła od kontaktu z człowiekiem. Często wzbraniała się przed wszelikimi próbami dojścia do niej i poznania jej. W ciągu siedmiu lat zaszło w niej wiele zmian dzięki czemu ze zniecierpliwieniem czeka teraz na długie spacery, uwielbia bowiem towarzyszyć człowiekowi, od którego nie odchodzi na krok i dizlenie kroczy wraz z nim pokonując nawet długie dystansy (bez smyczy). Czarna jest wierną psiną, zabawną, bardzo energiczną, posłuszną i uwielbia pieszczoty. Doskonale czuje się na dworze. Nie przeszkadzaja jej mrozy, deszcze i wiatry bo ma bardzo grubą sierść. Znacznie większym problemem są dla niej pomieszczenia w których czuje się skrępowana i jest zdyszana. Myśle, że taka wspaniała psina zasługuje na dom i przyjaciela po tak długim okresie przesiadywania w schronisku.

Czarna jest wysterylizowana, przebywa w jednym z trójmiejskich schronisk.

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ona dokladnie taka jest jak w opisie.Dzis wstawimy jej zdjecia.
Idealna dla kogos,kto chce poslusznego psa,ktory bedzie chodzil przy nodze nie dlatego,ze zostal tego nauczona,tylko dlatego,ze taki jest jego wybor.

Posted

Czarna jest ladniejsza niz na zdjeciach.Ma bardzo smukly pysk,wyglada jakby w rodzinie miala kiedys collie.Siersc,ogon ,pysk troche kupiony od collie,za to charakter jak przyslowiowa Lessie.

Wszyscy przeciez w dziecinstwie marzyli o Lessie,to teraz maja okazje !

prosze o allegro....

Posted

Mogę ją wstawić na allegro a także na 4łapy i eurocity. Poproszę tylko jakiś kontakt - email i telefon.
Jakiej wysokości jest bo trudno z fotek się zorientować- czy tak jak collie.

Posted

Wiewiora tak skromnie ja opisala,bo sama jest skromna. Dodam od siebie pare slow."Czarna" otworzyla sie na ludzi,bo wiewiora zajela sie nia.

Okazalo sie,ze to bardzo socjalna suka,wtula sie,podbija reke,zeby ja glaskac.Wiewiora nie uzywa do niej smyczy,bo pies i tak wpatrzony w nia jak w obraz,az dziwne,ze suka moze chodzic z tak zadarta glowa.:lol:

Jest naprawde ladna,jezeli ktos preferuje puchate psy.

Mysle,ze powinna isc do domu z wybiegiem,moze spac w budzie,i chyba nawet by tak wolala,poniewaz mieszkala w ten sposob przez cale prawie zycie.Wiewiora zabiera ja do budynkow,suka zachowuje sie w nich dobrze,ale wyraznie meczy ja goraco.Nawet w czasie najwiekszych mrozow "Czarna" potrafi spac na budzie,zamiast w srodku.Siersc ma tak gruba,ze nie widac skory.

Jest pelna godnosci i zrownowazona.Inne psy akceptuje,czesto chodzimy na spacery z "Czarna " i innymi psami.Przeszkadza jej tylko,gdy inny pies skacze na jej opiekunke.

Posted

Czarna gdy tylko mnie zobaczy bryka , cieszy sie , skacze. Uwielbia biegać , towarzyszyć mi w pieszych wędrowkach. Jest tak grzeczna i posłuszna ,że nawet nie musze jej przywoływac . To ona mnie pilnuje a nie ja ją. Ponad to domaga się częstego głaskania i kontaktu z człowiekiem. Ona myśli że jej jedynym domem jest tylko schronisko , ale ja wierze ,że wkrótce doswiadczy prawdziwego ciepla w prawdziwym domu. Wiem nie jednych zapewne odstrasza jej wiek. Ale ona na prawde nie jest starym , ledwo chodzacym psem . Czarna tryska energią i czeka ,czeka,czeka.....na razie potulnie wraca sama do swojego 'domu' (wybiegu)

Posted

To chyba dlatego,ze wspierasz coraz trudniejsze pieski do adopcji.A ja mam przeczucie,ze Czarna pojdzie do ludzi.
Jest niewymagajaca,nieabsorbujaca,ladna i posluszna.Czego chciec wiecej?

Posted

Mam pytanie z allegro o czarną a w zasadzie o warunki jej adopcji.
Oto treść

mam takie pytanie.. czy dziewczynka w wieku 17 lat moglaby wziac pieska? bo maja to byc tylko osoby penoletnie...chodzi tylko o odbior..bo piesek jest fantastyczny i wszystkim w rodzinie sie spodobal..mamy psa, 2 kotki...i inne zwierzaki, duzy ogrod i dom, napewno dla neigo kąt znalazłby się.. chodzi wlansie o troche starszego pieska..zeby pokazac mu, ze ludzie maja serce... zwierzeta u nas maja naprawde bardzo dobrze.. oby dwa kotki wysterylizowane..leczone dokladnie...wszystkie przygarniete ;] o prostu bardzo nam zalezy ... prosze o odpowiedz :)

Adres email: [email protected]

Bardzo proszę napiszcie na ten email, bo ja nie wiem jakie są zasady u Was.
I napiszcie w watku bardzo Was proszę, co ustaliłyście.

Posted

Serdecznie ich zaprosze do schroniska,zeby obejrzeli Czarna.Ale-kupic psa moga TYLKO osoby pelnoletnie.Zasada sluszna.Jezeli cala rodzina chce psa,to na pewno rodzice znajda czas,zeby po psa przyjechac.

juz odpisalam,czekamy teraz na odzew!