wiewiora1 Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Ta czarna puchata suczka, trafiła do schroniska gdy miała zaledwie rok. Była wówczas zbuntowaną i nieufną psiną, która stroniła od kontaktu z człowiekiem. Często wzbraniała się przed wszelikimi próbami dojścia do niej i poznania jej. W ciągu siedmiu lat zaszło w niej wiele zmian dzięki czemu ze zniecierpliwieniem czeka teraz na długie spacery, uwielbia bowiem towarzyszyć człowiekowi, od którego nie odchodzi na krok i dizlenie kroczy wraz z nim pokonując nawet długie dystansy (bez smyczy). Czarna jest wierną psiną, zabawną, bardzo energiczną, posłuszną i uwielbia pieszczoty. Doskonale czuje się na dworze. Nie przeszkadzaja jej mrozy, deszcze i wiatry bo ma bardzo grubą sierść. Znacznie większym problemem są dla niej pomieszczenia w których czuje się skrępowana i jest zdyszana. Myśle, że taka wspaniała psina zasługuje na dom i przyjaciela po tak długim okresie przesiadywania w schronisku. Czarna jest wysterylizowana, przebywa w jednym z trójmiejskich schronisk. Quote
brazowa1 Posted January 30, 2006 Posted January 30, 2006 Ona dokladnie taka jest jak w opisie.Dzis wstawimy jej zdjecia. Idealna dla kogos,kto chce poslusznego psa,ktory bedzie chodzil przy nodze nie dlatego,ze zostal tego nauczona,tylko dlatego,ze taki jest jego wybor. Quote
Rafka Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 Hop do góry malutka! Dziewczyny wrzucajcie zdjęcia! Quote
brazowa1 Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Czarna jest ladniejsza niz na zdjeciach.Ma bardzo smukly pysk,wyglada jakby w rodzinie miala kiedys collie.Siersc,ogon ,pysk troche kupiony od collie,za to charakter jak przyslowiowa Lessie. Wszyscy przeciez w dziecinstwie marzyli o Lessie,to teraz maja okazje ! prosze o allegro.... Quote
supergoga Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Mogę ją wstawić na allegro a także na 4łapy i eurocity. Poproszę tylko jakiś kontakt - email i telefon. Jakiej wysokości jest bo trudno z fotek się zorientować- czy tak jak collie. Quote
brazowa1 Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Jak collie,jak juz tak porownujemy.Podaj prosze mojego maila,bo wiewiora1 nie ma stalego dostepu do kompa.I dziekuje,dziekuje! Quote
brazowa1 Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Wiewiora tak skromnie ja opisala,bo sama jest skromna. Dodam od siebie pare slow."Czarna" otworzyla sie na ludzi,bo wiewiora zajela sie nia. Okazalo sie,ze to bardzo socjalna suka,wtula sie,podbija reke,zeby ja glaskac.Wiewiora nie uzywa do niej smyczy,bo pies i tak wpatrzony w nia jak w obraz,az dziwne,ze suka moze chodzic z tak zadarta glowa.:lol: Jest naprawde ladna,jezeli ktos preferuje puchate psy. Mysle,ze powinna isc do domu z wybiegiem,moze spac w budzie,i chyba nawet by tak wolala,poniewaz mieszkala w ten sposob przez cale prawie zycie.Wiewiora zabiera ja do budynkow,suka zachowuje sie w nich dobrze,ale wyraznie meczy ja goraco.Nawet w czasie najwiekszych mrozow "Czarna" potrafi spac na budzie,zamiast w srodku.Siersc ma tak gruba,ze nie widac skory. Jest pelna godnosci i zrownowazona.Inne psy akceptuje,czesto chodzimy na spacery z "Czarna " i innymi psami.Przeszkadza jej tylko,gdy inny pies skacze na jej opiekunke. Quote
wiewiora1 Posted February 9, 2006 Author Posted February 9, 2006 Czarna gdy tylko mnie zobaczy bryka , cieszy sie , skacze. Uwielbia biegać , towarzyszyć mi w pieszych wędrowkach. Jest tak grzeczna i posłuszna ,że nawet nie musze jej przywoływac . To ona mnie pilnuje a nie ja ją. Ponad to domaga się częstego głaskania i kontaktu z człowiekiem. Ona myśli że jej jedynym domem jest tylko schronisko , ale ja wierze ,że wkrótce doswiadczy prawdziwego ciepla w prawdziwym domu. Wiem nie jednych zapewne odstrasza jej wiek. Ale ona na prawde nie jest starym , ledwo chodzacym psem . Czarna tryska energią i czeka ,czeka,czeka.....na razie potulnie wraca sama do swojego 'domu' (wybiegu) Quote
supergoga Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=86034584 Czarna na allegro. Dopiero teraz wstawiłam, bo miałam urwanie głowy. Jeszcze będzie na 4łapy i eurocity. Quote
brazowa1 Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Dziekuje Supergoga.I pamietaj,ze licze na Twoja szczesliwa reke.Jak do tej pory nie zawiodla:)))))) Quote
supergoga Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Oj zawiodła zawiodła, patrz: Fiona, Sara, teraz Foksik cos słabo, choc wpisałam pytanie o adres schroniska - nie wiem czy podaliście bo musze cos odpisać. Ale trzymam paluchy. Quote
brazowa1 Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 To chyba dlatego,ze wspierasz coraz trudniejsze pieski do adopcji.A ja mam przeczucie,ze Czarna pojdzie do ludzi. Jest niewymagajaca,nieabsorbujaca,ladna i posluszna.Czego chciec wiecej? Quote
supergoga Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Mam pytanie z allegro o czarną a w zasadzie o warunki jej adopcji. Oto treść mam takie pytanie.. czy dziewczynka w wieku 17 lat moglaby wziac pieska? bo maja to byc tylko osoby penoletnie...chodzi tylko o odbior..bo piesek jest fantastyczny i wszystkim w rodzinie sie spodobal..mamy psa, 2 kotki...i inne zwierzaki, duzy ogrod i dom, napewno dla neigo kąt znalazłby się.. chodzi wlansie o troche starszego pieska..zeby pokazac mu, ze ludzie maja serce... zwierzeta u nas maja naprawde bardzo dobrze.. oby dwa kotki wysterylizowane..leczone dokladnie...wszystkie przygarniete ;] o prostu bardzo nam zalezy ... prosze o odpowiedz :) Adres email: [email protected] Bardzo proszę napiszcie na ten email, bo ja nie wiem jakie są zasady u Was. I napiszcie w watku bardzo Was proszę, co ustaliłyście. Quote
brazowa1 Posted February 12, 2006 Posted February 12, 2006 Serdecznie ich zaprosze do schroniska,zeby obejrzeli Czarna.Ale-kupic psa moga TYLKO osoby pelnoletnie.Zasada sluszna.Jezeli cala rodzina chce psa,to na pewno rodzice znajda czas,zeby po psa przyjechac. juz odpisalam,czekamy teraz na odzew! Quote
Dorothy Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 No i co u czarnej siostrzyczki mojego Mazaka?? Quote
brazowa1 Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Odpisalam ja,odpisala Wiewiora1,zapraszalysmy do schroniska,dalam nr tel. i nic... Quote
wiewiora1 Posted February 20, 2006 Author Posted February 20, 2006 Coś Czarna nie ma szczęścia. Wiem , że znacznie latwiej byloby mi znależć kogoś dla niej gdyby była młoda . Jednak niestety czasu cofnąć nie mogę . Nadal czekamy... Quote
swan Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Hej, a powiedzcie mi proszę, jaka ona jest duża? Bo na zdjęciu nie ma porównania z człowiekiem? I czy dogaduje się z kotkami? Quote
kinga Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 ...ja tam nic nie chcę mówić, dziewczyny, ale swan ma być w przyszłym tygodniu w Trójmieście...:eviltong: Quote
swan Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Co ty tu Kinga robisz:cool3: Jeszcze trochę, a będę się bała otworzyć lodówkę:crazyeye: :eviltong: Quote
Recommended Posts