swan Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 zgadza się, zgadza się, sierść ma błyszczącą , że można się przejrzeć:loveu: ale się coraz okrąglejsza robi:evil_lol: przechodzimy na karmę light:diabloti: no i czesanko nas czeka, bo ogonek wyczesany, ale na boczkach ma pełno podszerstka, który jej nagle zaczął wyłazić. W weekend ją poczesałam, to pół wiadra wyszło, a końca nie widać. Ona ma niesamowite to futro:crazyeye: Quote
Camara Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 tak sobie dumam...:stupid: i wyszło mi, że jak swan robi tragedię z 3 zbędnych kilogramów Darmy i opracowuje jej kurację odchudzającą :evil_lol: to może sie do niej wybiorę na wczasy odchudzające :oops: będzie mnie karmić karmą light i zmuszać do intensywnych spacerów... a potem będę smukła jak łania... i sierść mi będzie błyszczeć... ech rozmarzyłam się :rolleyes: i przy okazji Darmie da spokój - bo jej to wcale nie jest konieczne - jest śliczna taka krąglutka i kobieca :loveu: Quote
swan Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Camara napisał(a):tak sobie dumam...:stupid: i wyszło mi, że jak swan robi tragedię z 3 zbędnych kilogramów Darmy i opracowuje jej kurację odchudzającą :evil_lol: to może sie do niej wybiorę na wczasy odchudzające :oops: będzie mnie karmić karmą light i zmuszać do intensywnych spacerów... a potem będę smukła jak łania... i sierść mi będzie błyszczeć... ech rozmarzyłam się :rolleyes: i przy okazji Darmie da spokój - bo jej to wcale nie jest konieczne - jest śliczna taka krąglutka i kobieca :loveu: oj Camara, jesteś niekonsekwentna:lol: z jednej strony piszesz o chęci odchudzania, a z drugiej bardzo słodko zabrzmiało to "krąglutka i kobieca" :cool3: proszę nie kokietować:cool3: zgodnie z powiedzeniem - nigdy nie za wiele kochanego ciała:eviltong: no dobra, ale to nie dotyczy moich czarnulek:diabloti: Werze się już robią fałdy na bokach nawet Aga traci talię coś dziwnego się z wszystkimi dzieje, więc to jednak ta karma...... Quote
kinga Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 swan napisał(a): coś dziwnego się z wszystkimi dzieje, więc to jednak ta karma...... no to ja czekam, co będzie u mnie... bo mój TZ bardzo z siebie dumny przytachał wór karmy dla potworów, po czym ja czytam... a to karma junior :crazyeye: - od 6. tygodnia życia :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: czuję sie, jakbym pokarm dla papużek im wsypywała do mich :oops: a że wsuwają tę karmę junior jak odkurzacze... myślicie, ze z moimi też cos niedobrego się w najbliższym czasie wydarzy? :eek2: Quote
swan Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 kinga, może się wydarzyć to , co przydarza się młodym mamom, które dokańczają słoiczki po swoich bobaskach:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: chciałabym zobaczyć Drachmę po tym "wydarzeniu":diabloti: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
swan Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Hm, Darma chyba już nie lubi Korala:cool1: Przy pierwszym spotkaniu tylko ona z Koralem ślicznie się bawili. Potem chodziłam do Korala z obydwiema, Darmą i Werą. Darma zapraszała Korala ślicznie do zabawy, ale Koral wybierał zawsze Werę i Darma zostawała na lodzie:angryy: :mad: niesprawiedliwość jest nawet w stadzie psim:angryy: Dzisiaj poszliśmy do Korala znowu tylko z Darmą, ponieważ nie było Wery, Koral postanowił się bawić z Darmą. Dosyć dynamicznie bawić. I Darma pogoniła gościa, tak na ostro, z zębami. Szkoda, bo miałam nadzieję, że jak będą tylko we dwójkę, to się fajnie pobawią no i Darma będzie miała ten zbawienny ruch. A tutaj guzik z pętelką:shake: Quote
Camara Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 może nie będzie tak źle??? może tylko spuściła mu łomot uświadamiający, że starsze panie należy traktowac z szacunkiem :lol: Quote
swan Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 tak tak, ja się nie boję, że oni się zaczną bić, co to to nie, to było takie - "patrz szczeniaku, gdzie łazisz:mad: " ale poza tym spięciem Darma go już ignoruje, nie zaprasza do zabawy, czyli traktuje jak przytłaczającą większość psów rzadko się zdarza sierściuch godny zabawy i sympatii Darmy:cool3: Quote
brazowa1 Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 Camara,jakie "starsze panie"?... to chyba nie o Darmie bylo,co? :cool3: Swan,przyjdzie lato,samo spadnie.Moja suka mimo,ze chudzielec i patyczak,na lato zawsze jeszcze bardziej chudnie,a zima sama produkuje wiecej sadełka i nawet siersci (jest łysa,wiec jak komus mowie:patrz,jaka sie puchata zrobiła to sie pukaja w czoło,ale ja widze,ze ma TAAAKA sierść) Quote
wiewiora1 Posted December 18, 2006 Author Posted December 18, 2006 Pewnie ze jej siersc wyglada pieknie,,ale troche kwadratowa to ona jest,,w koncu ko ja kiedys znall lepiej jak nie ja,,,,,, Sadzilam ze 3 kg to moze u innego psiaka nie rzucac sie w oczy . ale moze tylko tak zdjecie ja dziwnie uwydatnilo??? Nie wyglada zle,,,ale usmialam sie jak ja zobaczylam na zdjeciu,,,,Cwaniara pewnie cale dnie lezy sobie wygodnie i w cieple i nie mysli nawet o pobieganiu,,, Swan n ie przejmuj sie ona nie jest gruba ,gruba mocno,,nic jej nie jest,, wyglada zdrowo,,My ludzie na zime terz przybieramy,,zobaczysz ze jak zrobi sie cieplej to jeszcze bedziesz nazekac na jej smukla zbyt linie,,, Glowa do gory,,,,, Czarna jaet cwana i nie da sie zatluczyc do nieprzytomnej wagi,,, pozdrawiam Quote
brazowa1 Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 Czarna jest cwana i nie da sie zatluczyc do nieprzytomnej wagi,,, pozdrawiam[/quote] :lol: ale dowaliłas,wiewiora1 ! swan,nie bierz tego na serio! Quote
swan Posted December 18, 2006 Posted December 18, 2006 hahaha:lol: dajcie spokój, :lol: sama dobrze już wiem, jaki Darma ma charakterek prawda jest taka, że w taką pogodę sama jestem wielkim domatorem,no a Darma robi to co ja, efekt jest jaki jest:cool3: tylko że ja nie tyję, bo staram się przedłużać spacery z czarnulami, a potem czeka mnie jeszcze drugi spacer z Agą niedługo jej się skończy cieczka i nareszcie będę mogła ją spuścić ze smyczy, uffff.... póki co ja nie jestem na karmie light, a widzę jak chudnę, psiury są na karmi light, i jeszcze efektów nie widać:shake: wiem wiem, na razie to króciutko trwa, ale jak będziemy mieć takie dysproporcje, to ja zniknę zanim one dojdą do zwykłej formy:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
swan Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 zrobiłam trochę zdjęć ze spacerków myślałam ,że to już koniec zimy a tutaj nagle nasze ścieżki zasypał śnieg no to tutaj są nasze fotki z ubiegłego weekendu, kiedy była taka fajna wiosenna pogoda idąc wzdłuż tej drogi wzrok mimo woli uciekał na bok, ale widziałam tylko to: niestety nic ciekawego nie zobaczyłam, a wiecie, na co miałam nadzieję? Zobaczcie zdjęcie z ubiegłej wiosny z tego miejsca (oczywiście nie chodzi o moją rodzinkę, ale o kwiatki:loveu: ): Quote
swan Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 a tutaj ciąg dalszy zamiast pięknych zawilców i konwalii zobaczyłam wczoraj to: ale i tak było pięknie: a teraz czas na czworonogi, oto nasza Darma w szlachetnym zestawieniu bieli z czernią: a tutaj lekki dodatek czerwieni a tutaj widać, że coś za długo robiłam fotki i Darma się troszkę niecierpliwiła, że zostaję w tyle, tym bardziej, że Wera już się dosyć wysforowała do przodu i Darma nie ogarniała całego stada Quote
PaulinaT Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Śliczna Darma :loveu: Ale Wery kilka fotek też możesz wrzucić - Darma się nie pogniewa a gdzie można Werunie popodziwiać skoro nie ma swojego wątku?? :razz: Quote
swan Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 ależ mówisz i masz:razz: proszę bardzo, moja Wera z ADHD, w ciągłym ruchu i z wiecznie rozwianymi w pędzie uszami:evil_lol: a nasze wspólne spacery najczęściej tak wyglądają: Wera gdzieś hen na horyzoncie :evil_lol: Darma w bezpiecznej odległości kontrolując sytuację a na szarym końcu ja Quote
PaulinaT Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Nooo Wera to się widzę oddala prawie jak szarpej :p Tylko szarpej bardziej :angryy: Fajna się zrobiła :loveu: Ja ja widziałam zaraz na początku jak do Ciebie trafiła - ale wypiękniałaaaaaaa że ho-ho :multi: Quote
brazowa1 Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 a ja dzis znalazlam niepublikowane fotki, z zeszłej zimy,ostatniej schroniskowej zimy Darmy w schronie. Quote
swan Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 a to poproszę bardzo o te fotki schroniskowe.... a ja dzisiaj wspominałam jak to Czarna pierwszego ranka po przyjeździe do mnie uciekła i przez parę kilometrów ją goniłam w głębokim śniegu:angryy: do tej pory pamiętam, jak prawie zgubiłam płuca w tym pościgu:mad: a przypomniało mi się bo dzisiaj rano był taki prawie śnieg jak wtedy i przechodziliśmy na spacerze obok tego terenu, który wtedy Darma postanowiła zbadać:diabloti: Quote
PaulinaT Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Noooooo to był numer. Nie z tej ziemi. Włosy dęba normalnie. :smhair2: Quote
swan Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 ale fajne:loveu: :loveu: :loveu: Wiewióra, brązowa, mamy tutaj dowód czarne na białym, że wcale Darmy nie utuczyłam:razz: ona już taka była w schronie, jakby ktoś miał wątpliwości:eviltong: a tak na serio to wcina karmę light, dolną dawkę, ma sporo ruchu, nie jest obżartuchem, jak na czas wyjazdu zimowego zostawiłam ją pod opieką rodziców, to nawet nie dojadała, a nie chudnie ani grama, więc ona po prostu taka jest i koniec i już będzie moim "boberkiem":evil_lol: Aha, a teraz wyraźnie widać, jak jej się kolor zmienił:crazyeye: Pamiętam, że jak ją wiozłam do domu z Sopotu to był piękny zimowy i słoneczny dzień i w słońcu jej sierść na grzbiecie zwłaszcza była dosłownie ruda:diabloti: naprawdę końcówki futra, całkiem spore, miała jak.... wiewiórka:evil_lol: a teraz cała ściemniała, na zdjęciach może nie widać, bo nie była w pełnym słońcu i z bardzo bliska, ale jest równomiernie cała bardzo ciemnobrązowa, pewnie dlatego, że mimo wszystko najwięcej przebywa w pomieszczeniach mimo posiadania ogródka przydomowego, z którego jej koleżanka Wera chętnie sama latem korzysta wychodząc na taras opalać się (ostatniego tego upalnego lata na siłę ją ściągałam do domu, bo w samo południe w największe upały kładła się w pełnym słońcu:crazyeye: i spała, jak tylko ją przyprowadziłam do domu, to po chwili znowu uciekała na taras, dziwny pies:cool1: ) to Darma oczywiście pójdzie do ogrodu tylko kiedy ja tam pójdę :p Quote
wiewiora1 Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 pamietam jak nasza pani preaes zawsze sie pytala a co to za grubasny pies na co ja za kazdym razem ze to nasza Czarna,,,i rowniez w schronie byla niejadkiem ,,nawet najwieksze smakolyki omijala z daleka i gardzila nimi,,,to po sterylce zapewne jej waga podskoczyla,, a co do siersci to co sie dziwisz ze mam ciemniejsza ..wspaniale jedzenie odpowiednia pielegnacja i czarna jest pieknie czarna a nie jak w schronie z odcieniem rudosci jak jej pancia,,,byla,,, nie boj sie Czarna po prostu tak wyglada,,pulpecik kudlaty i tyle ,,, Quote
swan Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 a tutaj zagadka: ile jest zwierząt na tym obrazku (pająki się nie liczą:diabloti: ) :cool3: :cool3: Quote
Recommended Posts