Jump to content
Dogomania

>ESSA< juz w swoim WSPANIAŁYM DOMU!!!! odeszła za TM..............

Recommended Posts

Posted

nie wiem jak wyglada sprawa kiedy zostaja pieniazki, ale mysle ze chyba powinny zostac u Ciebie, w kazdej chwili moga byc potrzebne czy na lekarstwa czy na karme mleczko ja jestem za zeby zostaly u Ciebie :) a potem jak juz nie beda potrzebne dla maluszkow ( w co szczerze watpie bo przeciez szkraby rosnaaaaaaac beda blyskawicznie ) napewno zostana przekazane na inny dobry cekl :)) no chyba ze sie myle

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

saskia napisał(a):
Mosii, a lekarze nic nie mówili dlaczego są wychudzone? Czy bardziej prawdopodobne jest, że mają wadę genetyczną czy coś jest nie tak z mlekiem Essi? Może mogłabyś kupić mleko zastępcze i spróbować je dokarmiać?

Strasznie Ci współczuję, mocno trzymam kciuki za resztę słodkich bułeczek

Saskia kupiłam preparat mlekozastępczy i będe dokarmiać.
Przyczyn moze być kilka
-wady genetyczne
-wady spowodowane mnogą ciążą i słabym odzywianiem matki
-słabe mleko
-choroba nieuleczalna, której nazwy niestety nie zapamiętałam(wybaczcie:oops: )
-wiek matki, wpływajacy na wszystko co powyżej

zrobilismy juz wszystko co się dało.........

Posted

Ja hodowałam kiedyś 7 jamnisi bo sunia na drugi dzień po porodzie odeszła za TM.
One bardzo potrzebują ciepła i miałam do 3 tyg włączoną elektryczną poduszkę i bardzo grubo ułożone kilkuwarstwowe posłanie ,zrobione miały coś na kształt budy,póżniej dowiedziałam się ,że lepsza była lampa do dogrzewania piskląt.Jeżeli sunia cały czas z nimi nie leży to też powinnaś dogrzewać. Zyczę powodzenia.;)

Posted

Mosii, podziwiam cie ze masz czas i sile na to wszystko. Essunia i maluchy nie moglyby sobie wymarzyc lepszej opieki !!!
moim zdaniem maluchy takie slabe przez wiek Esseczki i niedożywienie. przez to wszystko zle sie rozwijały i teraz jest jak jest.

Posted

mosii
te pieniążki, które jak poiszesz zostały to Ty zostaw na dalsze wychowywanie szczeniaczków i leczenie Essy - przecież one jeszcze kilka tygodni będą wymagały karmienia i weta
i nie zapomnij, że jeszcze trzeba je zaszczepić (wirusówki) a to niemały koszt
więc z tym zwracaniem wpłaconych kwot troszeczkę poczekaj

miziakno dla maluchów
niech zdrowieją

Posted

Mosii przykro mi, ale obawiam się że będzie jak z maluchami, o których pisałam wcześniej:(
Tak już jest jeśli jest coś komuś pisane to nic tego nie zmieni.
Wiek Essy i jej kondycja zrobiły swoje. Nie można na siłę pomagać, bo matka natura najlepiej reguluje wszystko

Posted

To maluch z niewydolnoscią płuc. Karmiłam go właśnie bytelką kiedy przestał oddychać. próbował złapać oddech ale nie mógł. a serduszko jeszcze biło:placz: a ja nic nie mogłam zrobić:placz:

Posted

Mosii szkoda że jestem daleko, juz bym z Toba była. Wychowałam na butelkach 3 mioty mojej suki - zawsze któryś był słabszy - niestety ten słabszy i tak odchodził, a ja wściekałam sie na suke, że on żyje a ona go odtrąca. Ona wiedziała lepiej ode mnie.

['] ['] [']
Dla maluszków
Trzymaj się Mosii.

Guest Elżbieta481
Posted

Bardzo smutno.
waldi481:placz: :placz: :placz:

Posted

To jest tak cholernie niesprawiedliwe :placz: :placz: :placz:
Mosii- naprawdę juz nie wiem co mam Ci powiedzieć. Wyobrażam sobie tylko jak Ty to musisz przeżywać :-( :-( :-( . Zrobiłaś dla Essy i jej maluszków wszystko, co było w Twojej mocy. Po raz kolejny Matka Natura uczy nas pokory i udowadnia jak jesteśmy słabi i bezbronni. :shake:

Posted

mosii zrobilas dla nich o wiele wiecej niz moglas-nic sobie nie wyrzucaj.Wiem ze trudno sie z tym pogodzic ale widocznie byly za slabe by zyc(*)(*)(*)-dla maluchow,ktore odeszly.Trzymaj sie cieplutko.Sciskam Cie.