Jump to content
Dogomania

>ESSA< juz w swoim WSPANIAŁYM DOMU!!!! odeszła za TM..............

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mosii....:-(
Wydaje mi się, że Matka Natura jest bardzo mądra i wie co robi. Widocznie te pieski były chore, miały wady genetyczne, lub spowodowane niedożywieniem Essuni i nie miały by szans na godne życie zdrowego, wesołego psa. Dlatego odchodzą bezboleśnie teraz, kiedy jeszcze nie poznały co to życie. Nikt temu nie jest winien. U wszystkich stworzeń, łącznie z ludźmi tak się dzieje....Takie jest życie :-( Trzymaj się, Kochanie i pamiętaj: zrobiłaś rzecz wielką, na którą niewielu by się odważyło. Cieszmy się pozostałą szóstką, która będzie na pewno zdrowo rosła! :loveu:

Posted

mosii, jestem z Toba myślami. A to świeczuszka dla Green'ka
[*]

Moja znajoma miała pierwszy w zyciu miot DONKów. Urodziły sie 4 szczeniaki, w tym jedna-jedyna sunieczka. W 3-4 dobie życia maleńka przestała jeść, znajoma przystawiała ją do cycusia i nic.Sunia była zimna i bardzo słaba.Została więc odseparowana od rodzinki, trzymana na podgrzewającej podusi, karmiona z buteleczki odciągniętym maminym mleczkiem.Wychuchana, wydmuchana. Ale niestety, Matka Natura zabrała ją z tego świata.Znajoma starsznie przezyła jej odejście...Zdecydowąła sie na sekcje i okazało się, że maleńka miała wade przełyku. Sunia nie miała żadnej szansy na normalne życie.Bo psy z taka wadą i tak w końcu umierają...
Myslę, że dzieciątka Esski, które odeszły za TM były naprawde chore i musiały umrzeć. Dbasz o nie najlepiej jak tylko można i nie jesteś w stanie "na siłę" utrzymac ich przy życiu...To cud, że Esseczka w ogóle przeżyła...

trzymaj się cieplutko...

Posted

Dla Grina [']widocznie tak miało być :-( trzymaj się Mossi:glaszcze: ,jak już ktoś powiedział te najgorsze krytyczne dni już się kończą.Maluchy trzymajcie się:thumbs:

Posted

nie chcebyc upierdliwa,ale przypominam o regulaminowym wymiarze bannerka, czasami strona sie laduje tyle czasu przez podpisy
tutaj jest link do regulaminowego wymiaru

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=17353

a dla mosii, jak zawsze :thumbs:

wymiziaj maluszki po tych malych uszkach :))

Posted

A ja też jeszcze nie dostałam nr konta :shake: Ponawiam prośbę!!!

Dziewczyny - mosii trzeba wspomóc finansowo, bo tyle nieszczęścia to chociaż niech ma kobita na weta!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Witam wszystkich, przeczytalam caly watek i nie obylo sie bez lez... Mossi jestes WIELKA, calym sercem jestem z Toba i Pieskami!! Bardzo prosze o numer konta, bardzo chce wspomoc malenstwa! 3mam za nie mocno kciuki a moj piesio swoje lapki!
Pozdrawiam

Posted

Byłam z maluchami i Essą u weta. Maluchy w stanie kiepskim, odwodnione, wychudzone.
Podjęłam decyzję sama ale mam nadzieje, że osoby które mnie tu wspierają postąpiły by tak samo.
Postanowiłam, że skoro pozliliśmy im się urodzic i żyć trzeba zrobić wszystko aby je ratować.
Maluchy dostały zastrzyki, kroplówki, temperature miały obniżoną.
Essa natomiast jest w bardzo dobrej formie.

dostałam taki żółty płyn wzmacniajacy(nie paimętam nazwy:oops: ) będę im 3x dziennie robic zastrzyki.

kupiłam też preparat mlekozastępczy i będę je dokarmiać butelką.

Essa bierze antybiotyk

to wszystko co można dla nich zrobić. Na prawdę wszystko. Reszta w rękach matki natuty.........

Posted

Mosii, a lekarze nic nie mówili dlaczego są wychudzone? Czy bardziej prawdopodobne jest, że mają wadę genetyczną czy coś jest nie tak z mlekiem Essi? Może mogłabyś kupić mleko zastępcze i spróbować je dokarmiać?

Strasznie Ci współczuję, mocno trzymam kciuki za resztę słodkich bułeczek

Posted

mosii sluszna decyzja, przeciez nie po to sie urodzily zeby teraz ..... przeciez nie sztuka jest sie poddac, ale walczyc do konca, maluchy maja teraz o wiele wieksze szanse. Czyz nie? wiec mysle ze nie musisz sie tlumaczyc z podjetej decyzji, bo wazne zeby cos robic, a nie siedziec z zalozonymi rekoma. Jestes najukochansz babcia na swiecie :)

Posted

Zapomniałam dodać, ze mozliwe ze mleko jest słabe.

Teraz sprawa finansów.

dostałam pieniązki 340 zł

zapłaciłam dług w lecznicy----------------------75zł
kupiłam preparat mlekozastępczy Mixol--------46zł
zółty płyn na wzmocnienie----------------------15zł
karma dla Essy dla szceniąt duzych ras BRASA
3kg----------------------------------------------30zł

razem ------------------------------------------166zł
kochana Pani wet nie liczy nam za wizytę, czas, strzykawki itd.
tylko za lekarstwa :buzi:

zostało------ 174zł te pieniązki pozwolę sobie na razie zatrzymać, chyba ze zdecydujecie inaczej;)

bardzo proszę o info kto ile wpłacał do mnie. Nie mogłam tego dziś sprawdzić, a niestety nie mam konta internetowego.

ciocia Irma--------- 100zł bardzo bardzo dziekuję :buzi:

Proszę nie wpłacać juz pieniazków!!!!!!!!!
na razie jest zapas!!!!!

Barzdo wszystkim dziękuję za pomoc finansową i wsparcie duchowe:loveu:
Bez WAS nic by się nie udało.......
Dziękuję ja i Essa z maluszkami :buzi:

Posted

a ja właśnie zrobiłam przelew :) na pewno Ci się przyda :) maluszki będą potrzebowały dobrego jedzonka żeby nadrobić braki spodwodowane słabym wyżywieniem Essy w trakcie ciąży... no i szczepienia, odrobaczenia itd....