kika22 Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Każdemu Dogomaniakowi, obojętnie skąd, od świtu, aż do zmroku - Wesołych i przyjemnych Świąt! P.S. Wszystkim psiakom nowych domków, a dogomaniakom braku pracy ;-) Sylwia i cała reszta Quote
Murka Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Górcia dostała prezent, 50 zł od p.Joli :) Quote
andzia69 Posted December 26, 2010 Author Posted December 26, 2010 [quote name='Murka']Górcia dostała prezent, 50 zł od p.Joli :) bardzo dziękujemy pani Joli!:):) Quote
erka Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Dziękujemy bardzo p.Joli:), w takim razie Murko przelałam Ci o te 50 zł mniej dzisiaj. Przedstawiam ostatnie już w tym roku rozliczenie Górki. Poprzednie było 29.11.10, debet wtedy wynosił 141 zł. Wpłaty: 8 zł - Obraczus87 /grudzień 2010/ 10 zł - Ciencien /grudzień 2010/ 5 zł - agata51 10 zł -AnnaA 2 zł - BJuta 10 zł - Magenka1 5 zł - agata51 6 zł - MELKA /grudzień 2010/ 10 zł - Maruda666 2 zł - Livka i Nikus 5 zł - polubek 20 zł - Ania! 19 zł - CajusJB Razem: 112 zł Wydatki: Na konto Murki przelałam 220 zł / 30 zł wpłaca na konto Murki Malibo57,darowizna p.Joli 50 zł/ Czyli debet w tym miesiącu wyniósł 108 zł + 141 zł debet z zeszłego miesiąca, razem - 249 zł. Saldo: -249 zł Bardzo dziękujemy wszystkim ofiarodawcom:loveu::loveu::loveu:. Niestety w nowy rok wchodzimy niezbyt optymistycznie. Zobaczę , czy ten debet będę w stanie pokryć z kasy psów kieleckich, bo mamy jeszcze kilka psów na utrzymaniu. Murko, mam prośbę, czy mogłabyś napisać jakis tekścik do ogłoszeń Górki, mając na uwadze wymagania co do ewentualnych domów, trzeba jakoś intensywniej ogłaszać Górkę. Chociaż nie wiem, czy to cos da, bo ostatnio wogóle adopcje "leżą", nawet, jesli chodzi o bezproblemowe psiaki:shake:. Quote
Poker Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Gusty ludzkie są niezbadane, ogłoszenia trzeba robić i każdą szansę wykorzystać. Quote
Murka Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Myślę, że wbrew pozorom Górka ma szanse na adopcję. Od nas w ciągu ostatnich dwóch miesięcy znalazło DS kilka psiaków i to niektóre też problemowe, Kawa np, była u nas rok, a Łatek (z jednym chorym oczkiem) 1,5 roku. Jedną sunię wydawaliśmy z duszą na ramieniu, czy sobie poradzą, czy nie wróci, bo trochę podobna w socjalizacji do Górki, ale udało się, ma super dom, super ludzi i robi postępy. Dzisiaj nawet jedna sunieczka pojechała i zaraz po Nowym Roku jedzie do domku starszy schorowany jamnik w wersji maxi. Jedna sunia czeka na transport do Szweacji. Także ja jestem dobrej myśli, zwłaszcza, że jakieś tam pytania o Górkę były. Sporo psiaków zostało wypatrzonych na adopcje.org. Ja tam umieszczam wszystkie psiaki hotelikowe. Górka też tam jest, wciąż jej odnawiam. Górka powoli się oswaja ze wszystkim. Już nie boi się naszej Hani, zjada jej z ręki smakołyki bez żadnych oporów. Hania uwielbia ją karmić :) Nie panikuje już też tak strasznie przy obcych ludziach; dzisiaj był wet a Górka na ogrodzie. Myślałam, że zaraz pogna gdzieś i się zaszyje w jakiejś dziurze. Ale gdzie tam. Prześliznęła się obok weta przez drzwi i weszła do domu. Nawet wet jej drzwi do korytarza otwierał :) Nie mam głowy do sklecenia ładnego tekstu, ale takie suche info: Górka jest bardzo grzeczna w domu, nie hałasuje, nie niszczy, zachowuje czystość. Toleruje koty i lubi towarzystwo innych psów. Umie chodzić na smyczy. Wydaje mi się, że bezpieczniej by było szukać jej domu z ogrodem, bo spacery po mieście w przypadku mieszkania w bloku będą na pewno koszmarem dla Górki i dla właścicieli. I skazana by była tylko na chodzenie na smyczy... A ona tak lubi swobodę. Trzeba oczywiście dodać, że jako szczeniak miała ograniczony kontakt z człowiekiem i na skutek tego jest bardzo płochliwa i lękliwa. Quote
MagdaNS Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Super, że Górka robi pod Waszym okiem takie postępy!!! Może też trafi na taki super domek jak Kundzia! Quote
Murka Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Zobaczcie, czyżby jakiś braciszek Górkowy?... http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=0&sort=data%20DESC&pid=3086 Quote
kika22 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 [quote name='Murka']Zobaczcie, czyżby jakiś braciszek Górkowy?... http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=0&sort=data%20DESC&pid=3086 Oj tez taki wystraszony jak Górka ;-) Istny klonik ;-) Quote
erka Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Górce zrobiłyśmy nowe ogłoszenia, może w nadchodzącym roku sie uda:). Quote
erka Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 Aby Góreczka nie wchodziła w Nowy Rok z długiem, a wynosi on 249 zł, przelałam tą kwotę na konto Górki ze skarpety psów kieleckich. Czyli saldo Górki na koniec roku wynosi 0 zł. Bardzo dziękujemy wszystkim wspierającym Górkę i życzymy Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, liczymy również na dalszą pamięć.:iloveyou::Rose: Quote
Poker Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 Górce znalezeinia domku, jej troskliwym opiekunom i wszystkim sposorkom jak najwięcej radości w nowym roku życzy cioteczka Poker z futrami Quote
Murka Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Mała dogomanka ;) [video=youtube;RHs4UH6lPz8]http://www.youtube.com/watch?v=RHs4UH6lPz8[/video] [video=youtube;R2jSh99PMBo]http://www.youtube.com/watch?v=R2jSh99PMBo[/video] Quote
agata51 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Jakbym widziała swoją wnusię wśród naszych pięciu (w porywach) psów! Czy Górka nie miała po tym sensacji żołądkowych? Quote
eloise Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Murka, Wasze dziecko się nie nadaje do testów psio-dziecięcych! ;) który pies nie kochałby taaaaaakiego aniołka? ;) powinniście testować psy przy mojej Ani... :D Hania nosi w domu buciki! Dla nad to raczej niespotykany widok, i ma prościutkie nóżki! Ania ma lekkiego "iksa" i choć ortopeda twierdzi, że w granicach normy dla dziewczynki, to moja mama jest uprzejma co chwilę powtarzać-masz nogi jak Twoja mama ;) dobrze, ze mi tego w dzieciństwie nie mówiła, bo jeszcze miałabym kompleksy :) i nadal nie widzę u siebie tego iksa ;) Quote
erka Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Ale cuuuudnie!:). A pamietam, jak Górka się bała bardzo Twojej córeczki Murko, a tu taka zmiana:). Tak bym chciała,żeby Góreczka w koncu znalazła dom. Czy można ten filmik umieszczać w ogłoszeni,ach czy raczej nie ze względu na córcię ? Quote
gonia66 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Ostatni filmik mnie powalił na kolana..poleciałam z nim az do córeczek...po prostu mega cudny!!!!!!!!!!! Góreczka śliczna, kochana....ale Ucałowania dla maleńkiej dogomanki koniecznie:):) Quote
Murka Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Oczywiście filmik i zdjęcia można wykorzystywać do ogłoszeń :) eloise, nasz aniołek też potrafi pokazać czasem różki ;) A co do "iksa" to TZ od ponad roku panikuje, że Hania ma krzywe nóżki... :evil_lol: Nie mogłam się powstrzymać, aby mu Twojego wpisu nie pokazać ;) Quote
gonia66 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='Murka']Oczywiście filmik i zdjęcia można wykorzystywać do ogłoszeń :) eloise, nasz aniołek też potrafi pokazać czasem różki ;) A co do "iksa" to TZ od ponad roku panikuje, że Hania ma krzywe nóżki... :evil_lol: Nie mogłam się powstrzymać, aby mu Twojego wpisu nie pokazać ;) AAa..no wiadomo juz wszystko- córeczka tatusia;):p Zwykle to mamuski panikuja:D Hania krzywe nózki..??:o HAhahha...dobre....:) Quote
MagdaNS Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Zdjęcia przesłodkie, ale drugi filmik... rozwalił mnie zupełnie!!! Górka zrobiła mega postępy pod Waszą opieką, a Hania jest najcudowniejszym małym dogomaniakiem, jakiego widziałam w życiu!!! Quote
agata51 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Górko, ja ostrożnie, ale jestem dobrej myśli. Nieśmiałe mizianko. Quote
Murka Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Górci obciachaliśmy dzisiaj pazurki. Nie obyło się bez stresa, ale przetrwała dzielnie. Potem tylko miała opory przed wyjściem na spacer żeby przypadkiem nie nadziać się na tego łobcego z cążkami. Ona ma straszne wilcze pazury, podwójne, zawijają się jej... Już kiedyś myślałam, że dobrze by to było usunąć, ale szkoda trochę narkozy i całego Górkowego stresu na taką pierdółkę. Górcia została też dzisiaj odrobaczona (przy okazji odrabaczania całego inwentarza). Mam też dobre wieści... będzie spora pomoc finansowa dla Górczątka ;) i prawdopodobnie nie jednorazowa. Quote
obraczus87 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Murko, wspaniałe wieści... naprawdę pomysł z przeniesienim Jej do domu był strzałem w dziesiątkę... Może ktoś miałby ochotę zasponsorować Góreczce pakiecik ogłoszeń?? http://www.dogomania.pl/threads/200136-50-ogłoszeń-za-10zł-–-na-dt-dla-Kopcika-i-Lenki-do-13.02 Quote
Poker Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Odwiedzam Góreczkę , wiadomości coraz bardziej optymistyczne Quote
Recommended Posts