Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

23.Agata51 deklaracja miesięczna 5 zł
-listopad 5 zł
-grudzień 5 zł
= styczeń - 5 zł
- luty 5 zł
- marzec 5 zł, KWIECIEŃ, MAJ, CZERWIEC, LIPIEC, SIERPIEŃ, WRZESIEŃ

To znaczy, że zalegam? W moich kwitach stoi, że od listopada 2009 wpłacam regularnie, a nawet z nawiązką.

• Replies 840
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='erka']Podaję kolejne rozliczenie, poprzednie było 3.09.10 , post 439, debet wynosił wtedy 58 zł.

Wpłaty /od 31.08 do 24.09/ :
10 zł - Ciencien
10 zł - AnnaA
2 zł - BJuta
6 zł - MELKA /wrzesień/
10 zł - Maruda666
10 zł- Magenka1 /wrzesień/
21 zł - RudziaBianca i kuzynka/VII-XII/
5 zł - Gonia66 /wrzesień/
10 zł - Jadwiga Ż. /od wrzesnia do stycznia/
7 zł - Obraczus87 /wrzesień/
2 zł - Livka i Nikus
20 zł - Ania!
20 zł - Monika z Katowic / V-Viii/
5 zł - agusiazet /wrzesień/
20 zł - Poker i p.Krysia / za 5 mies./
5 zł - agata51

Razem: 163 zł

Wydatki: 270 zł za hotel / 30 zł wpłaca bezpośrdnio Malibo57 na konto Murki/

Saldo: - 165 zł

Bardzo dziekuję za wpłaty na Góreczkę! :):):)

Moniko, Twoja poprzednia wpłata jest w rozliczeniu, które podałam 28.09, andzia69 jeszcze nie wrzuciła go do pierwszego postu:).

Agata51, nie zalegasz z żadną wpłatą :). Muszę poprosić Basię1968 o skorygowanie tego zestawienia wpłat i deklaracji. Twoje wpłaty są podawane przeze mnie w każdym comiesięcznym rozliczeniu.

Posted

Górcia :)
Chyba jej posłużyło przeniesienie, bo nawet aparatu się przestała bać :)
Do krat podchodzi... nawet za pewnie... ostatnio mi pochłonęła leki, które dawałam Rufciowi :mad:
Na piasku resztki pluszaków... po przejściu tajfunu szczeniaczków :oops:

Z kolegą Rufim.

Posted

Górce służy boks zewnętrzny i psi kolega; dzisiaj nawet jak przechodziłam obok nich z Hanią, której Górka zawsze się panicznie bała, to tym razem węszyła przy kratach i ciekawie się przyglądała!

A tak się zachowuje przy kratach:
[video=youtube;vxrWl5QIIEw]http://www.youtube.com/watch?v=vxrWl5QIIEw[/video]

Wewnątrz boksu też się fajnie zachowuje, w boksie wewnętrznym dopiero od niedawna udawało się ja wywabić z budy:
[video=youtube;o2nsKFBjAK4]http://www.youtube.com/watch?v=o2nsKFBjAK4[/video]

Także ogólnie jest lepiej. Szkoda tylko, że tak nie cierpi smyczy... choć i tak jest lepiej niż kiedyś.

• 2 weeks later...
Posted

Nawet nie miałam kiedy rozliczenia zrobić :-(
Wciąż coś się dzieje, ponad tydzień temu dowiedziałam się, że wyadoptowanej od nas 1,5 roku temu Maji (strachulca wielkościowo jak Górka) nie ma w domu, gdzie powinna być... baba kręci, mówi, że zginęła parę miesięcy temu... kilka dni miałam wyjętych z życiorysu... w końcu udało się odnaleźć sunię w schronisku, babka ją tam oddała :angryy:
Sunia od wtorku już u nas, kochane suczydło poznało mnie i nasz dom. Ale prawdopodobnie jest chora, strasznie sika. Co to biedne psie przeszło :-(
To już druga nieudana adopcja tej suni. Mam trochę doła... Jak ufać ludziom... Jak tak patrzę to z każdym wydanym do adopcji strachajłem były problemy, zwroty itd.
Jak patrzę na Górcię to się też boję o jej przyszłość...

A jeśli chodzi o samo zachowanie Górki, to jest śmielsza i to dużo, obecność drugiego normalnego psa dodaje jej odwagi. W boksie jest niemal cały czas przy kracie, szczeka, podkskakuje, macha nawet do nas ogonem. Jest strasznym łakomczuchem i sępi cały czas smaczki. Poza boksem jest podobnie, jest bardzo śmiała jeśli chodzi o podchodzenie po smaczki, daje się głaskać po morduchnie.
Tak się ośmieliła, że trzeba uważać na inne psy, a właściwie suki, bo zdarza się jej je dominować i atakować. Dlatego nie zostawiamy jej samej z żadnym innym psem jak Rufi, jej towarzyszem z boksu. Czasem tylko wychodzę na smyczy z jakąś suczką, ale wtedy mam kontrolę nad wszystkim.

Planowałam jej przenosiny do domu, jak tylko się coś zwolni, ale trochę się pokomplikowało z tym powrotem Mai :shake: Górka zatrzymała sie na pewnym etapie i jeśli ma coś ruszyć do przodu to tylko w domu. Mam nadzieję, że ułoży się to wszystko tak, że uda się nam Górcię zabrać do domu.

Póki co rozliczenie:

Stan konta na 20 wrzesień wynosił +11 zł
Wpłaty:

270 zł erka
30 zł Malibo57
50 zł agata51
Razem: 361 zł

Koszty:
300 zł hotelowanie

361 zł - 300 zł = 61 zł
Stan konta na 20 październik wynosi +61 zł.

[SIZE=2]ROZLICZENIE POPRAWIONE:

Stan konta na 20 września wynosił +11 zł
Wpłaty:
270 zł erka
30 zł Malibo57

Razem: 311 zł

Koszty:
300 zł hotelowanie

311 zł - 300 zł = 11 zł
Stan konta na 20 październik wynosi +11 zł.

Posted

To jest właśnie problem ze strachulcami, co z tego,że je uratujemy, jak później nie można im znaleźć odpowiedzialnego domu :(. Po kilku takich doświadczeniach juz naprawdę zastanawiam sie nad sensem ratowania takich psów.

Mam jednak nadzieję,że Góreczka będzie miała więcej szczęścia i w koncu znajdzie swoje miejsce:) .

Posted

Stan konta na 20 wrzesień wynosił +11 zł
Wpłaty:
270 zł erka
30 zł Malibo57
50 zł agata51

Murko, ja na Górkę wpłacam 5zł/mies., więc albo omyłkowo dopisałaś "0" albo wpisałaś na konto Górki moją wpłatę dla Rufiego.

Posted

Kochane? A kiedy uzupełnicie rozliczenia w pierwszym poście? Trochę długoooooooooo to trwa.:roll:
Skąd wiecie, ile Góreczka ma na koncie, jak rozliczenia nie są uzupełniane????
Już dawno wpłaciłam, a nadal nie widzę moich dwóch ostatnich wpłat czyli 20 zł za 4 miesiące i 25 zł za pięć miesięcy...

Posted

Widzę, że Górka robi niezłe postępy. :) A co do Mai, czase mmam wrażenie, że za jakimiś psami pech się ciągnie. Ale to chyba nie kwestia pecha, tylko tego, jacy są ludzie. Psy, które nie umieją sobie zaskarbić uczuć właściciela, a właściwie zabiegać o nie, bo mają jakiś problem, często tracą dom. Ale jak to świadczy o ludziach i ich emocjach... :(

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Kochane? A kiedy uzupełnicie rozliczenia w pierwszym poście? Trochę długoooooooooo to trwa.:roll:
Skąd wiecie, ile Góreczka ma na koncie, jak rozliczenia nie są uzupełniane????
Już dawno wpłaciłam, a nadal nie widzę moich dwóch ostatnich wpłat czyli 20 zł za 4 miesiące i 25 zł za pięć miesięcy...

Moniko, wyjaśniam po raz juz któryś ,że rozliczenia robię raz na miesiąc, częsciej nie dam rady i nie ma tez takiej potrzeby, bo wpłat nie ma tak dużo.
Poprzednie było 28.09 post 494 i tam jest wpłata 20 zł, o którą pytasz .
/Nie mogę umieścić w pierwszym poście, bo nie jestem założycielką wątku, musze przypomnieć andzi69/.
Wpłata 25 zł bedzie umieszczona w rozliczeniu, które zrobię pewnie dzisiaj wieczorem.

Nie ma w rozliczeniach żadnego opóźnienia, prowadze finanse Górki i wiem dokładnie ile ma na koncie, a raczej ile nie ma. Bo w ostatnim rozliczeniu był debet 165 zł.

W tym miesiącu tez będzie brakowało tyle samo, więc debet sie podwoi.

Posted

Wiesz kochana, że ja chcę pomóc i dlatego nieustannie będę nudzić o spójne rozliczenia Góreczki.
W poprzednich postach Murka pisała, że jest +11 zł, teraz Ty piszesz, że debet -165 zł...

Ojej! :(:( Więc bardzo dużo brakuje! :(:(
Erko? Czy dopłacasz różnicę ze swoich prywatnych pieniędzy??? Długo tak nie uciągniesz, bo biednych psów macie całą masę! :shake:

Posted

Bardzo proszę, nie patrzcie na rozliczenia Murki, tylko na moje. Murka nie prowadzi finansów Górki, tylko podaje to , co ja jej przelewam na konto, czyli 270 zł mies. + 30 zł , które bezpośrednio do niej przelewa Malibo57. A te 11 zł zostało kiedys ze szczepienia , czy odrobaczenia.

Ja wpłacam 270 zł co miesiąc , niezależnie od tego ile pieniędzy ma Górka na koncie.

Dług 165 zł pokryję teraz z konta kieleckich psiaków, a ten bieżący ze swoich.

Koszt hotelowania, to 300 zł mies, wpłaty na Górke oscylują ostatnio w gr . 150 zł mies.
Dlatego też musimy sie zastanowic, co dalej.
Bardzo chciałybysmy, żeby Murka mogła zabrać Górkę do domu, może wtedy by nastapił jakis przełom w socjalizacji, a tak Górka robi owszem postepy, ale nie na tyle,zeby można mysleć o wydaniu jej.
Można by to zrobić, gdyby znalazł sie odpowiedzialny dom, ale skąd taki wziąć, skoro ludzie nie chcą nawet miłych, przyjaznych , młodych psów!

Stąd moje wątpliwości, którymi sie tu juz nie raz dzielę, czy jest sens ratowania psów, któe nie są socjalizowane w wieku szczenięcym, zwykle te braki są nie do odrobienia.
Po smutnych doświadczeniach z Rudką i nie tylko, mam mieszane odczucia.:(

Posted

[quote name='agata51']Stan konta na 20 wrzesień wynosił +11 zł
Wpłaty:
270 zł erka
30 zł Malibo57
50 zł agata51

Murko, ja na Górkę wpłacam 5zł/mies., więc albo omyłkowo dopisałaś "0" albo wpisałaś na konto Górki moją wpłatę dla Rufiego.

Murko, czy już wyjaśniłaś tą wpłatę 50 zł od agaty51, bo to jak pisze agata51 chyba pomyłka, bo agata51 wpłaca na moje konto 5 zł mies. na Górkę.
Badzo proszę sprawdź to,żeby znowu nie było jakichś nieporozumień.

Posted

Już sprawdziłam i mam wpłatę od agaty51 100 zł na Rufiego i Kurusia, na Kurusiu sobie zaznaczyłam, a na Rufim nie. Także to 50 zł jest dla Rufiego, a nie dla Górki. Nie mam pojęcia skąd mi się Górka wzięła... Przepraszam za zamieszanie :oops: Zaraz poprawię w poście z rozliczeniem.

Nie wiem jak rozwiązać problem dwóch rozliczeń, bo to moje jest mylące. Mogłabym nie robić w ogóle, tylko co miesiąc informować, że przyjęłam wpłatę od erki i Malibo57. Może wtedy byłoby to wszystko przejrzystsze?

Posted

Tez tak myślę Murko, potwierdź tylko ,ze otrzymałaś wpłatę, a nie pisz ,że to rozliczenie, bo to ludzi myli.:)
A jeżeli by zdarzyło mi sie opóźnić z wpłatą, to prosze daj znac na pw:).