Nadziejka Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 matko jedyno ..ta biedunia jest jak siostrzyczka mojej ukochanej laluni mojej cudnej Burzuni serce pllcze o wszystkie te oczenka brzusie lapki przmarzniete .... to jest nie do przejscia tyle istotek cudownych ..ktore czekaja ratunku 1 Quote
Tola Posted November 25, 2020 Author Posted November 25, 2020 11 minut temu, Nadziejka napisał: matko jedyno ..ta biedunia jest jak siostrzyczka ojej ukochanej Burzy serce palcze o wszystkie te oczenka brzusie lapki przmarzniete .... to jest nie do przejscia tyle istotek cudownych ..ktore czekaja ratunku To bardzo przyjazna suczka:( Quote
Tola Posted November 25, 2020 Author Posted November 25, 2020 Dnia 22.11.2020 o 15:08, Onaa napisał: Wydaje mi się że ten piesek starszy o którego pytałam kiedyś i ten po prawej to ten sam, tak myślę. Mam dylemat między nim i tym czarnym małym który tak prosi żeby go wziąć :(. Tak, to ten starszy piesek z ostatniego boksu Quote
Tola Posted November 25, 2020 Author Posted November 25, 2020 (edited) Przed chwilą, Tola napisał: Dubel Edited November 25, 2020 by Tola Quote
Isiak Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 Ta z chorym uszkiem taka bidulka kochana :( A ta czarna owczarkowata bajeczna, piękna, jak owczarek Hassan z czasów mojego dzieciństwa :( 1 Quote
mari23 Posted November 26, 2020 Posted November 26, 2020 Dnia 25.11.2020 o 19:15, Tola napisał: One wszystkie tam tak patrzą, a właściwie błagają o pomoc. To miejsce, z którego wychodzę chora z rozpaczy, bo wiem, ze większość z nich zostanie tam do końca swojego życia, do samotnej śmierci:( a ja o tym myślę zawsze, gdy przytulam Milusia czemu tyle zła na świecie????? i dlaczego zawsze cierpią najbardziej bezbronne, najbardziej niewinne istoty ???? Krzywdziciele mają się dobrze 2 Quote
Tola Posted November 26, 2020 Author Posted November 26, 2020 To są dwie różne sunie - pierwsza młoda, szczuplutka, druga staruszka - niższa, masywna. Quote
mari23 Posted November 27, 2020 Posted November 27, 2020 19 godzin temu, Nadziejka napisał: Modlmy za te wszytkie bezbronne chyba tylko to mi w bezsilności pozostało :( :( znów patrzę na zdjęcia, na te pełne smutku oczy....i łzy zasłaniają widok 1 Quote
Tola Posted November 27, 2020 Author Posted November 27, 2020 3 godziny temu, mari23 napisał: chyba tylko to mi w bezsilności pozostało :( :( znów patrzę na zdjęcia, na te pełne smutku oczy....i łzy zasłaniają widok Tak, schronisko to straszne miejsce, bo tym starym, mniej urodziwym, mniej w typie rasy nie pozostawia nadziei. A nam, pomagającym tym psom tak ciężko pogodzić się z myślą, że nie można pomóc wszystkim:( Pomimo tego smutku i łez, uczucia bezsilności i beznadziei, jakie towarzyszą każdemu mojemu wyjazdowi do schroniska, to teraz smucę się jeszcze bardziej, że choroba uniemożliwia mi podjechanie tam do nich:(. Jeżdżę tam już od tak dawna, to już chyba 18 lat... Jak mam taką długa przerwę to czuję, że tęsknię i że przynajmniej jednemu odbiera się szansę na inny los... 2 2 Quote
Nadziejka Posted November 27, 2020 Posted November 27, 2020 serduszka iskiereczki niechaj ktos wyratuje modlimy modlimy z calej duszy ❤ Quote
Jaaga Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 Dnia 25.11.2020 o 18:41, Tola napisał: Tolu, może pokazałabyś ją swojej znajomej od owczarków? Sunia cudna. Ludzie płacą naprawdę grube tysiące za czarne szczeniaki z hodowli. Tak piękność szybko znalazłaby dom, jakby ludzie ją zobaczyli. Gdyby nie Baryton i Amely, to zaraz wzięłabym ją do siebie. Quote
Poker Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 Czy zauważyłyście , że to już tysięczna strona? Chyba najlepszym życzeniem byłaby informacja , że wątek już nie jest potrzebny. Że schron w Zamościu jest zamknięty, bo nie ma bezdomnych zwierzaków. 2 Quote
Nesiowata Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 1 godzinę temu, Poker napisał: Chyba najlepszym życzeniem byłaby informacja , że wątek już nie jest potrzebny. Że schron w Zamościu jest zamknięty, bo nie ma bezdomnych zwierzaków. Pomarzyć dobra rzecz... Quote
Tyśka) Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 Tymczasem szczeniaczki w schronisku :( ok. 2msc piesek (złamał mi serce, nawet łapki ma tak skarpetkowe jak mój staruszek) ok. 2msc suczka ok. 2msc suczka ok. 2-3msc suczka Quote
Tola Posted November 28, 2020 Author Posted November 28, 2020 12 minut temu, Tyśka) napisał: Tymczasem szczeniaczki w schronisku :( ok. 2msc piesek (złamał mi serce, nawet łapki ma tak skarpetkowe jak mój staruszek) ok. 2msc suczka ok. 2msc suczka ok. 2-3msc suczka I to same suczki :(Zabrałabym do hoteliku do Murki czy szafirki, ale wszystkich nie dam rady:(.No i jak do szafirki, to trzeba byłoby, żeby jeszcze jakieś psiaki jechały. Quote
Tyśka) Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 Jest jeden piesek, podesłałam go rodzicom, a suczki koleżance, może zabije im mocniej serce... Boli mnie bezsilność :( Quote
Tola Posted November 28, 2020 Author Posted November 28, 2020 3 godziny temu, Jaaga napisał: Tolu, może pokazałabyś ją swojej znajomej od owczarków? Sunia cudna. Ludzie płacą naprawdę grube tysiące za czarne szczeniaki z hodowli. Tak piękność szybko znalazłaby dom, jakby ludzie ją zobaczyli. Gdyby nie Baryton i Amely, to zaraz wzięłabym ją do siebie. Agnieszka na bieżąco śledzi zamojski wątek. One mają nadal.ppd opieką zamojskiego Freda, a on już chyba bez szansy na dom, bo coraz starszy. Dlatego ostatnio Agnieszka zabrała ze schroniska małą sunię... 1 godzinę temu, Poker napisał: Czy zauważyłyście , że to już tysięczna strona? Chyba najlepszym życzeniem byłaby informacja , że wątek już nie jest potrzebny. Że schron w Zamościu jest zamknięty, bo nie ma bezdomnych zwierzaków. O, faktycznie 1000, dzięki Poker za spostrzegawczość. Życzenie piękne, ale za naszego pokolenia chyba nie do spełnienia:( 18 minut temu, Nesiowata napisał: Pomarzyć dobra rzecz... No tak, zostają marzenia, więc trzeba marzyć, to też buduje... Quote
Jo37 Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 3 godziny temu, Jaaga napisał: Tolu, może pokazałabyś ją swojej znajomej od owczarków? Sunia cudna. Ludzie płacą naprawdę grube tysiące za czarne szczeniaki z hodowli. Tak piękność szybko znalazłaby dom, jakby ludzie ją zobaczyli. Gdyby nie Baryton i Amely, to zaraz wzięłabym ją do siebie. Alaskan malamutte zgodziła się pojechać do schroniska. Jeżeli czarna owczarka będzie jeszcze to zarezerwuje ją dla nas tzn. Grażki123 i mnie). 4 Quote
Jaaga Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 13 minut temu, Jo37 napisał: Alaskan malamutte zgodziła się pojechać do schroniska. Jeżeli czarna owczarka będzie jeszcze to zarezerwuje ją dla nas tzn. Grażki123 i mnie). Super, jest więcej jej zdjeć? Przesłałam ją od razu Marzenie od owczarków i pyta czy jest jakieś inne zdjecie? Jak będą fotki, to dajcie mi znać + nr telefonu, prześlę, to ją pokaże na owczarkach. Quote
Tola Posted November 28, 2020 Author Posted November 28, 2020 3 godziny temu, Poker napisał: Czy zauważyłyście , że to już tysięczna strona? Chyba najlepszym życzeniem byłaby informacja , że wątek już nie jest potrzebny. Że schron w Zamościu jest zamknięty, bo nie ma bezdomnych zwierzaków. Cieszę, się, że jesteśmy tu wszystkie razem przez tak długi czas i że wspólnie udało się uratować bardzo dużo zwierzaków. Zgoda buduje. Dziękuję wszystkim, ktorzy zostawili tutaj swoje serce i ogrom pracy. . 4 Quote
Onaa Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 Tyle lat ... Biedne maluszki na dodatek jeszcze tak zimno się zrobiło :(. Quote
Onaa Posted November 28, 2020 Posted November 28, 2020 Serdecznie zapraszam na wątek https://www.dogomania.com/forum/topic/352789-czarny-krecik-i-starszy-rabarbar-szukają-pomocy-któremu-uda-się-opuścić-schronisko-w-ten-zimny-przedświąteczny-czas/ Quote
Recommended Posts