b-b Posted February 18, 2018 Posted February 18, 2018 To chyba ranka po sterylizacji? Tolu a Abi jak się zachowywała? Jest u niej jakaś poprawa??? Czy o tej suni możesz coś więcej powiedzieć? To chyba inna? O tym chłopaku ostatnio myślałam i padło na Mikę... Quote
b-b Posted February 18, 2018 Posted February 18, 2018 Ta trójkolorowa. Tolu ja chyba ( oszalałam!) też wzięłabym przy okazji z dziewczynami jednego psiaczka. Muszę tylko dodzwonić się do Hani czy ma miejsce. Quote
Poker Posted February 18, 2018 Posted February 18, 2018 Patrzę na te psy i serce mi pęka Straszne jest uczucie, gdy trzeba wybierać. Quote
dwbem Posted February 18, 2018 Posted February 18, 2018 Rany, skąd się bierze tyle bied, serce pęka, że nie można wszystkim pomóc. Ludzie są okropni, przecież te psy to wina ludzi, ich bezduszności i bezmyślności. 1 2 Quote
Anula Posted February 18, 2018 Posted February 18, 2018 1 godzinę temu, Jaaga napisał: To chyba jedna z tych suczek o długim schroniskowym stażu, o które pytałam po smierci Sary? Gdyby nie pies staruszek, to wzięłabym ja od razu, tak mi ja przypomina :( Jest cudna. Jesli będzie organizowany jakiś transport, to bardzo proszę o kontakt, chętnie dołącze sięze staruszkiem. Niestety, nie udało mi się nic zorganizować na już po znajoomych, za długa trasa. Potrzebny byłby mi transport do Krakowa lub jeszcze lepiej Katowic. Transport będzie organizowany z Zamościa do Nowej Soli a więc Katowice są po drodze.Prawdopodobnie transport będzie łączony ale na razie jeszcze nic nie wiemy.Będą założone wątki tylko musimy chwilkę poczekać. 2 minuty temu, Poker napisał: Patrzę na te psy i serce mi pęka Straszne jest uczucie, gdy trzeba wybierać. Za każdym razem trzeba wybierać a pomagamy już troszeczkę.Decyzja jest bardzo ciężka.Nie damy rady więcej utrzymać psiaków w hoteliku.Za mało jest nas do pomagania a psiaków multum. Najgorsze jest to,że to multum nigdy się nie skończy. Quote
Anula Posted February 18, 2018 Posted February 18, 2018 A ta mała suczka to chyba jest w typie corgi. Ta czarna mała sunia z dłuższą sierścią też potrzebuje pomocy bo za chwilę będzie jeden kołtun. I ten piesek mały biało rudy,przepiękny jest ale w tej chwili. Ja wymiękam już. Quote
b-b Posted February 18, 2018 Posted February 18, 2018 1 godzinę temu, Anula napisał: Ja wymiękam już. Anulko nie tylko Ty Kochana... Niestety mam dwa psiaki i obiecałam sobie,że choć jeden musi iść do domu a ja dopiero wezmę kolejnego. Nie powinnam tu wchodzić bo znowu serce zwyciężyło. Rozmawiałam z Hanią .Mogę zabrać ale tylko sunia wchodzi w grę. Quote
elik Posted February 18, 2018 Posted February 18, 2018 3 godziny temu, b-b napisał: To chyba ranka po sterylizacji? Czy o tej suni możesz coś więcej powiedzieć? To chyba inna? Cytat To chyba ranka po sterylizacji? To nie tyle ranka, co jeszcze RANA :( Jeśli chodzi o te dwie suczki, to wg. jedna i ta sama. Quote
Tola Posted February 18, 2018 Author Posted February 18, 2018 5 godzin temu, Jaaga napisał: To chyba jedna z tych suczek o długim schroniskowym stażu, o które pytałam po smierci Sary? Gdyby nie pies staruszek, to wzięłabym ja od razu, tak mi ja przypomina :( Jest cudna. Jesli będzie organizowany jakiś transport, to bardzo proszę o kontakt, chętnie dołącze sięze staruszkiem. Niestety, nie udało mi się nic zorganizować na już po znajoomych, za długa trasa. Potrzebny byłby mi transport do Krakowa lub jeszcze lepiej Katowic. Tak, to weteranka, bardzo długo w schronisku, serce mi pęka, jak mijam jej boks, podobnie jak boks tej suczki podobnej do Miłej Bezsilność jest straszna 3 godziny temu, Bogusik napisał: Martuniu jeszcze oprócz Miss to tą sunię byśmy wzięły Bogusiu - ogromnie się cieszę,TZ jutro rano zadzwoni do schronu ; Miss już zarezerwowana, ma niecałe 2 lata, ta czarno biała podobno jeszcze młodsza Quote
b-b Posted February 18, 2018 Posted February 18, 2018 3 godziny temu, b-b napisał: Tolu a Abi jak się zachowywała? Jest u niej jakaś poprawa??? Czy o tej suni możesz coś więcej powiedzieć? To chyba 3 godziny temu, b-b napisał: Tolu dla jasności. Mogę zabrać tylko sunię. Wiesz może jaki są wiekowo? Proszę wybierz mi z tych - wiem,że to nie będzie łatwe bo wszystkie zasługują na pomoc :( - sunię, którą była wzrostowo taka jaka może iść do Hani, i taką , która była najbardziej proludzka. Nie mogę teraz pozwolić sobie na kolejnego psiaczka, który będzie potrzebował dłuższego czasu na ...uwierzenie,że człowiek to nie samo zło. Wiem, że mimo dobrego wyboru może być tak,że sunia nie znajdzie zainteresowania w ogłoszeniach. Wtedy będę się starała aby mino wszystko mogła tam poczekać na swój domek. Najwyżej zadłużę się u Hani. Ta 1 sunia widać,że ludzi się nie boi. Skoczyła na pana nogę...Trudno, trudno wybrać:( Quote
Tola Posted February 18, 2018 Author Posted February 18, 2018 4 godziny temu, b-b napisał: To chyba ranka po sterylizacji? Tolu a Abi jak się zachowywała? Jest u niej jakaś poprawa?? Czy o tej suni możesz coś więcej powiedzieć? To chyba inna? O tym chłopaku ostatnio myślałam i padło na Mikę... Boguniu - to rana po sterylce, bo wszystkie te suczki, które dzisiaj pokazałam są po zabiegu. Abi dzisiaj dosyć długo stała przy siatce, potem spokojnie odeszła. Nie potrafię powiedzieć, czy jest poprawa, ona w boksie zachowuje się bardzo spokojnie , ale zupełnie nie zwraca uwagi na człowieka - podobnie zachowywała się Suzi... Ta mała trochę szorstka sunia (jest na obu zdjęciach) jak widać na zdjęciach do pracownika podchodzi, próbuje się wspinać (dzisiaj był ten, którego psy się nie boją). Wyciągałam do niej rękę, ale nie podeszła. Quote
Tola Posted February 18, 2018 Author Posted February 18, 2018 Boguniu - nie chciałabym wybierać...:( Dzisiaj najbliżej mnie była ta ruda sunia, ona jest nieduża, bardzo płakała. Ta z krótkim ogonkiem tez fajna... Jak chcesz to jeszcze popytam pracownika o charakter, albo porównam wzrost, albo wiek....bo i tak TZ albo ja będziemy musieli jechać, żeby pokazać suczkę... Quote
Tola Posted February 18, 2018 Author Posted February 18, 2018 B- b - umówmy się, że podjadę we wtorek lub w środę i dam Ci znać - ok - zadzwonię ze schronu i pogadamy... Dziewczyny - tak myślę o tym transporcie... Wykonaliśmy z TZ parę tel. do znajomych z nadzieją, że ktoś będzie jechał... Ale tak myślę, czy jest sens szukania, jak i tak nie ma szans, aby ktoś prywatnym autem zabrał 4 - 5 psów... Przy takiej ilości psiaków skazane jesteśmy chyba na transport płatny... Quote
b-b Posted February 18, 2018 Posted February 18, 2018 12 minut temu, Tola napisał: Boguniu - nie chciałabym wybierać...:( Dzisiaj najbliżej mnie była ta ruda sunia, ona jest nieduża, bardzo płakała. Ta z krótkim ogonkiem tez fajna... Jak chcesz to jeszcze popytam pracownika o charakter, albo porównam wzrost, albo wiek....bo i tak TZ albo ja będziemy musieli jechać, żeby pokazać suczkę... Wiem Tolu :( 8 minut temu, Tola napisał: B- b - umówmy się, że podjadę we wtorek lub w środę i dam Ci znać - ok - zadzwonię ze schronu i pogadamy... Dziewczyny - tak myślę o tym transporcie... Wykonaliśmy z TZ parę tel. do znajomych z nadzieją, że ktoś będzie jechał... Ale tak myślę, czy jest sens szukania, jak i tak nie mam szans, aby ktoś prywatnym autem zabrał 4 - 5 psów... Przy takiej ilości psiaków skazane jesteśmy chyba na transport płatny... OK . Jutro jestem od 8 do 21 w pracy Od wtorku 13-21 wiec dzwoń. Postaram się odebrać. Ja tym razem mogę zabrać tylko jedną biedę:( Quote
Anula Posted February 18, 2018 Posted February 18, 2018 Tola to ta sunia tak płakała? To może jubu by pojechał bo już szafirka znów gonić tyle km to nie wiem.Kurcze to tak bardzo daleko i warunki pogodowe mierne.Gdyby ktoś słyszał o transporcie to niech da znać.Jedzie 5 psiaków tak? Quote
Tola Posted February 18, 2018 Author Posted February 18, 2018 3 minuty temu, Anula napisał: Tola to ta sunia tak płakała? To może jubu by pojechał bo już szafirka znów gonić tyle km to nie wiem.Kurcze to tak bardzo daleko i warunki pogodowe mierne.Gdyby ktoś słyszał o transporcie to niech da znać.Jedzie 5 psiaków tak? Tak ta sunia, ale ta druga tez bardzo fajna:( Prawdopodobnie pojedzie 5 psiaków, jak dla Homerka prędzej nie znajdę jaiegoś DT Quote
Jaaga Posted February 19, 2018 Posted February 19, 2018 Biało-rudego udostepniłam w szpicach w potrzebie na fb. On cudny, szpicowate mają spore zainteresowanie, szybko znalazłby dom, gdyby miał szansę. Tam, oblepiony, za kratami zniknie w tłumie. Z transportem dno kompletne. Znajomi przestali mnie znać ;) Za daleka droga, żeby komus się chciało ze mna jechać. Na fb jest ponad 260 udostepnień i zero odzewu przy apelu o przewiezieniu tego malego staruszka chocby na cześci trasy. Quote
Anula Posted February 19, 2018 Posted February 19, 2018 Jaaga spokojnie,ogarniemy transport tak jak zawsze jakoś nam się udaje.Najlepszym profesjonalnym przewoźnikiem jak dla mnie jest szafirek,ma transporterki, kontenerki i już przewoził 5 psiaków no ale trzeba porozmawiać.Chodzi tu także o bezpieczeństwo psiaków.Faktem jest,że transport to koszt ponad 800,00zł ale podzielić na psiaki to aż tak szokująco nie jest. Jest jeszcze jubu ale Grzesiek jest z okolic Łodzi. Jest Bogusik,Tola na których zawsze można polegać, dadzą radę tak jak zawsze. Quote
Alaskan malamutte Posted February 19, 2018 Posted February 19, 2018 20 godzin temu, b-b napisał: Abi jak się zachowywała? Jest u niej jakaś poprawa??? Bogduniu, w sprawie Abi rozmawiałam z Jolą Sołek. Przyjmie sunię na stacjonarne szkolenie, tylko musimy troszkę poczekać...W tej chwili nie ma miejsca...Jak już będzie wiadomo, kiedy Abi będzie mogła pojechać, ustalimy wszystko. 1 Quote
Bogusik Posted February 19, 2018 Posted February 19, 2018 16 godzin temu, Tola napisał: B- b - umówmy się, że podjadę we wtorek lub w środę i dam Ci znać - ok - zadzwonię ze schronu i pogadamy... Dziewczyny - tak myślę o tym transporcie... Wykonaliśmy z TZ parę tel. do znajomych z nadzieją, że ktoś będzie jechał... Ale tak myślę, czy jest sens szukania, jak i tak nie ma szans, aby ktoś prywatnym autem zabrał 4 - 5 psów... Przy takiej ilości psiaków skazane jesteśmy chyba na transport płatny... 5 godzin temu, Jaaga napisał: Biało-rudego udostepniłam w szpicach w potrzebie na fb. On cudny, szpicowate mają spore zainteresowanie, szybko znalazłby dom, gdyby miał szansę. Tam, oblepiony, za kratami zniknie w tłumie. Z transportem dno kompletne. Znajomi przestali mnie znać ;) Za daleka droga, żeby komus się chciało ze mna jechać. Na fb jest ponad 260 udostepnień i zero odzewu przy apelu o przewiezieniu tego malego staruszka chocby na cześci trasy. 4 godziny temu, Anula napisał: Jaaga spokojnie,ogarniemy transport tak jak zawsze jakoś nam się udaje.Najlepszym profesjonalnym przewoźnikiem jak dla mnie jest szafirek,ma transporterki, kontenerki i już przewoził 5 psiaków no ale trzeba porozmawiać.Chodzi tu także o bezpieczeństwo psiaków.Faktem jest,że transport to koszt ponad 800,00zł ale podzielić na psiaki to aż tak szokująco nie jest. Jest jeszcze jubu ale Grzesiek jest z okolic Łodzi. Jest Bogusik,Tola na których zawsze można polegać, dadzą radę tak jak zawsze. Napisałam prośbę na grupach transportowych ale żadnego odzewu....:( Dzisiaj napisałam też do Hani z zapytaniem,czy Piotrek mógłby pojechać bo na to wygląda,że do zabrania będzie 5 psiaków.Otrzymałam odpowiedź,że tak tylko muszą sobie poukładać harmonogram zajęć i da znać kiedy :) Bardzo jestem im wdzięczna, bo naprawdę jak tylko mogą to służą pomocą! :) Jaaga, gdzie konkretnie ma jechać Piesek,któremu chcesz pomóc? Czy będziesz w stanie wyjechać gdzieś na trasę? Chcę wstępnie zrobić rozeznanie... Quote
kado Posted February 19, 2018 Posted February 19, 2018 21 godzin temu, Bogusik napisał: Martuniu jeszcze oprócz Miss to tą sunię byśmy wzięły Klon mojej Tosienki,ciut większa.To samo umaszczenie,to spojrzenie...Serce mam rozdarte na milion kawałków:( Quote
Jaaga Posted February 19, 2018 Posted February 19, 2018 26 minut temu, Bogusik napisał: Napisałam prośbę na grupach transportowych ale żadnego odzewu....:( Dzisiaj napisałam też do Hani z zapytaniem,czy Piotrek mógłby pojechać bo na to wygląda,że do zabrania będzie 5 psiaków.Otrzymałam odpowiedź,że tak tylko muszą sobie poukładać harmonogram zajęć i da znać kiedy :) Bardzo jestem im wdzięczna, bo naprawdę jak tylko mogą to służą pomocą! :) Jaaga, gdzie konkretnie ma jechać Piesek,któremu chcesz pomóc? Czy będziesz w stanie wyjechać gdzieś na trasę? Chcę wstępnie zrobić rozeznanie... Do Katowic. Na trasę nie mam jak wyjechać, bo nie dysponuję tu, w Katowicach samochodem. Mogłabym odebrać na al. Rozdzieńskiego, to główna trasa. Mogłabym wyjść w umówione miejsce, bo wątpie czy w takim stanie jak on jest, zostałabym wpuszczona z nim do autobusu czy taksówki. Quote
Bogusik Posted February 19, 2018 Posted February 19, 2018 51 minut temu, kado napisał: Klon mojej Tosienki,ciut większa.To samo umaszczenie,to spojrzenie...Serce mam rozdarte na milion kawałków:( Tak jest zawsze gdy zobaczymy podobnego psiaka do naszego.... 50 minut temu, Jaaga napisał: Do Katowic. Na trasę nie mam jak wyjechać, bo nie dysponuję tu, w Katowicach samochodem. Mogłabym odebrać na al. Rozdzieńskiego, to główna trasa. Mogłabym wyjść w umówione miejsce, bo wątpie czy w takim stanie jak on jest, zostałabym wpuszczona z nim do autobusu czy taksówki. Szafirek zawiezie psiaka do Ciebie na miejsce,czyli do domu :) 2 Quote
Anula Posted February 19, 2018 Posted February 19, 2018 45 minut temu, Bogusik napisał: Tak jest zawsze gdy zobaczymy podobnego psiaka do naszego.... Szafirek zawiezie psiaka do Ciebie na miejsce,czyli do domu :) No i Bogusik załatwiła transport i to jeszcze jaki ho!ho! 1 1 Quote
Jaaga Posted February 19, 2018 Posted February 19, 2018 2 godziny temu, Bogusik napisał: Tak jest zawsze gdy zobaczymy podobnego psiaka do naszego.... Szafirek zawiezie psiaka do Ciebie na miejsce,czyli do domu :) Super, dziękuję :) To czekam na informacje, jak coś bedzie wiadomo. Quote
Recommended Posts