Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

6 lat temu to TZ wiózł Olinkę z hoteliku u Murki do p. Alicji  - Olinka długo potem bała się TZ, bo kojarzył się z wyjazdem z ukochanego miejsca...

Ale wszystko zmieniło się, jak p. Alicja została naszym DT dla kotów - zawsze przy okazji dowozu karmy kociej dla kotów, TZ wiezie jakieś smaczki dla Olinki;)

A miłość wzajemna jak najbardziej:).

. . .

A to przekupna dziewczynka :)

Posted

Wow, zarósł szybciej niż mój :)
Mój niedługo będzie miał 3lata, a wciąż zarasta dorosłą sierścią :) 

Cudny, ale... ciekawe jak z pielegnacją futra? Kołtuni się mocno?

Posted

Mój też się nie kołtuni. Naprawdę zastanawiam się nad pochodzeniem Belissimo, są identyczni ze spojrzenia, mordki, ułożenia pręg i ogona... ;) No i pochodzenie - te same okolice... hmmm....

Uwielbiam takie koty :) w typie siba :)

Cudny i nie dziwię się, że zawrócił głowę Rodzinie!

Posted
4 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Uwielbiam takie koty :) w typie siba :)

Bllissimo jest zdecydowanie w typie Norweski leśny. On ma dopiero 1,5 roku a szatę ma okazałą i jeszcze narasta...Włos wierzchni długi, spływa po bokach, grzywa jak u lwa...I do tego charakter ma cudny!!! 

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Trochę dzisiejszej podzamojskiej zimy

IMGP1319.JPG

na którymś portalu wiadomościowym podobne zdjęcie a może to samo pokazywali że zima wróciła. Brrr

Posted
2 minuty temu, uxmal napisał:

na którymś portalu wiadomościowym podobne zdjęcie a może to samo pokazywali że zima wróciła. Brrr

To moje autorskie, tutaj na dogo pokazywane po raz pierwszy;)

Tutaj jeszcze kawałek mojej chałupy

IMGP1305.JPG

IMGP1306.JPG

• Upvote 1
Posted

tak pięknie, że aż Turnau musiałby zmienić text piosenki.. tu krakowska zima nie pasuje..

Tu cichosza tam cicho
Szaro brudno i śnieży
Nie ma kosmonautów
I nie ma papieży

• Upvote 1
Posted

Niestety, tegoroczna baaardzo łagodna zima, nie wytłucze kleszczy i innego "robactwa". Aż boję się pomyśleć, co od wiosny czeka nasze psy i nas..... Kleszcze żerują cały czas, a żeby chociaż część ich wyginęła, musi być min _10 stopni przez 60 dni..... :(((((

Posted
1 godzinę temu, konfirm31 napisał:

Niestety, tegoroczna baaardzo łagodna zima, nie wytłucze kleszczy i innego "robactwa". Aż boję się pomyśleć, co od wiosny czeka nasze psy i nas..... Kleszcze żerują cały czas, a żeby chociaż część ich wyginęła, musi być min _10 stopni przez 60 dni..... :(((((

Niestety tego po raz kolejny nie ma i przez to coraz więcej  tego całego paskudztwa jest . Przecież co roku dochodzi chmara kolejnego. Zeżre nas robactwo żywcem :(