Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, Bogusik napisał:

Bosiu,znowu na kwarantannie tyle piesiów,a te kudłacze już mi będą spędzać sen z oczów...

P1220723.JPG

Nie tylko Tobie Bogusik,ja wymiękam już.A to są suczki,czy pieski,jakiej są wielkości?

Posted
Godzinę temu, elik napisał:

Czemu ? Czy coś jej dolega ?

A to biedactwo też okrutnie musi cierpieć za tymi kratami :(I

P1220682.JPG

Wszystkim chciałoby się pomóc, ale to niemożliwe.

Elu, to biedactwo zaprasza na wątek

Mam nadzieję, że razem z Twoją sunią niedługo opuszczą schronisko

Posted
5 godzin temu, konfirm31 napisał:

Dropiatka jeszcze przed kastracją? 

Tak, tylko ona zostala do zabiegu.

4 godziny temu, elik napisał:

Czemu ? Czy coś jej dolega ?

A to biedactwo też okrutnie musi cierpieć za tymi kratami :(I

Nie, wszystko dobrze, tylko w schronie robią chyba takie wymiany, dzisiaj na wybiegu była ruda i ta malizna od Gabi.

4 godziny temu, Anula napisał:

Nie tylko Tobie Bogusik,ja wymiękam już.A to są suczki,czy pieski,jakiej są wielkości?

Nie wiem czy to suczki, czy pieski, zdjęcia robiłam z pewnej odleglości, bo to kwarantanna.

Psiaki nieduże, ale dokladniej nic więcej nie potrafię powiedzieć.

Posted

TZ dostał informację, ze w miejscu znalezienia Sagi i Igi błąka się kolejny piesek i jest to chyba brat Igi beksa_V6_orig.gif

Budową przypomina Sagę, jest brudny, wychudzony

TZ dostał informację, ze w miejscu znalezienia Sagi i Igi błąka się kolejny piesek i jest to chyba brat Igi beksa_V6_orig.gif

Budową przypomina Sagę

V__8000.jpg

Posted

Mam nadzieję,że po kudłacze zgłoszą się opiekunowie.

Tola zapewne nie wiesz kiedy dotrą książeczki psiaków.Schronisko chyba nie wydaje psów bez książeczek.W zasadzie w tej chwili nie można nic zaplanować,trzeba czekać.

Posted
10 minut temu, Anula napisał:

Mam nadzieję,że po kudłacze zgłoszą się opiekunowie.

Tola zapewne nie wiesz kiedy dotrą książeczki psiaków.Schronisko chyba nie wydaje psów bez książeczek.W zasadzie w tej chwili nie można nic zaplanować,trzeba czekać.

Nie wiem kiedy, ale czekamy na określenie wieku rudej suni?

Posted
Teraz, Alaskan malamutte napisał:

A ja pokazałam dzisiaj zdjęcie Sylwestry mojemu TZ   Powoli wymięka.....

Asia...................... k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig

Posted

To ja kciukuję za całkowite zmiękczenie serduszka Twojego TZta, Asiu :)))

P1220658.JPG

Tego collaka kojarzę, był u nas w punkcie przetrzymań. Długo tam siedział, mimo swojego cudownego charakteru i prób zwrócenia na siebie uwagi... Może to i lepiej, bo przynajmniej nie trafił w złe ręce...
Może warto poprosić o pomoc SOS z Collie? https://pl-pl.facebook.com/SOSzCollie/

Bardzo mi leży na wątrobie i sercu... :(

Posted
9 godzin temu, Tyś napisał:

To ja kciukuję za całkowite zmiękczenie serduszka Twojego TZta, Asiu :)))

P1220658.JPG

Tego collaka kojarzę, był u nas w punkcie przetrzymań. Długo tam siedział, mimo swojego cudownego charakteru i prób zwrócenia na siebie uwagi... Może to i lepiej, bo przynajmniej nie trafił w złe ręce...
Może warto poprosić o pomoc SOS z Collie? https://pl-pl.facebook.com/SOSzCollie/

Bardzo mi leży na wątrobie i sercu... :(

Też pomyślałam,że warto poprosić o pomoc jakąś fundację od Collie.

Macie jakieś namiary?

Posted
11 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

A ja pokazałam dzisiaj zdjęcie Sylwestry mojemu TZ  powoli wymięka.....

Asiu, powodzenia w rozmiękczaniu TZ-a !  Maurycy może by się trochę rozruszał, kiedy przybędzie młodsze pokolenie, bo na zdjęciach tylko leży Królewicz.

• Upvote 1
Posted
14 godzin temu, Gabi79 napisał:

Wszystkim chciałoby się pomóc, ale to niemożliwe.

Elu, to biedactwo zaprasza na wątek

Mam nadzieję, że razem z Twoją sunią niedługo opuszczą schronisko

Też mam taką nadzieję Gabrysiu. Jak już podejmie się decyzję o przyjęciu psiaczka na DT, to chciałoby się, żeby jak najszybciej opuścił schronisko.

Będę zaglądać na Twój watek i zapraszam na watek mojej suni, chociaż jeszcze tego wątku nie ma. Już brakuje mi czasu  :(

Eliku, to taka cudna sunia, jak ja się cieszę, że ona trafi do Ciebie  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_origOna tak cichutko sobie siedziała za tymi kratkami.... beksa_V6_orig.gif

Chciałabym, żeby już była u mnie :)

A ja pokazałam dzisiaj zdjęcie Sylwestry mojemu TZ  1.jpg

Powoli wymięka.....

Czyżbyś zamierzała przygarnąć kolejnego biedaczka ? :) Miałaby, jak w kocim raju :) Jest prześliczna.

Posted

Mam trochę wiesci z nowych domów :)

Saga nazywa się teraz Kropka i jest już w pełni zadomowiona w nowym domu w Skierniewicach :)

Ze starsza rezydentką przyjazni nie ma, ale nie ma tez kłótni, a tego Pani się obawiała :)

V__F24E.jpg

V__16E8.jpg

Córcia Sagi - Iga w nowym domu w Opolu tez została Kropką :)

Rodzinę martwi jej brak apetytu, mam nadzieję, ze to przejściowy stan spowodowany stresem.

V__65D3.jpg

V__D1EA.jpg

V__CC8E.jpg

• Upvote 2
Posted

A my od wczorajszej nocy mamy pod opieką nowego psiaka, prawdopodobnie to syn Sagi...

Maluch był  zapchlony, brudny, jest sporo wychudzony, ale juz bezpieczny w dt, w którym były obie dziewczyny.

Został wykąpany, wyczesany, w poniedziałek wizyta u weta .

unnamed.jpg

7.jpg

6.jpg

5.jpg

4.jpg

• Upvote 2
Posted

Wygląda słodko w tym łóżeczku. Jak już coś będzie wiadomo o nim, zrobie mu ogłoszenia. Ma chłopak szczęście, ze jest urodziwy i młody. Może szybciej mu się poszczęści.

Obie Kropeczki wygrały los na loterii ! Powodzenia ślicznoty !

• Upvote 2
Posted
14 godzin temu, Tola napisał:

Nie wiem kiedy, ale czekamy na określenie wieku rudej suni?

Tolu,bez względu na jej wiek sunię zabieramy,bo nie mamy sumienia jej pozostawić w schronie.Jeżeli okaże się wiekową sunią i utknie w hoteliku,to mam nadzieje,że nie zostaniemy z nią same.Postaram się dzisiaj albo jutro założyć jej wątek i trzeba by było pomyśleć o transporcie

• Upvote 1
Posted

Niesamowite - obie dziewczyny mają takie same imię, rodzinki się naradziły czy co? :D
Synek jest prześliczny, ludzie lubią beżowo-białe psy, więc myślę, że raz-dwa znajdzie dom:)

Posted

Rudzia i Eliczkowa sunia, prawdopodobnie w sobotę, opuszczą schron i zaczną nowe zycie !

Zapraszam na bazarek litrowy. Zbieramy środki na transport suczek!

• Upvote 1