Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taka prześliczna, młoda sunia i tyle złego już przeżyła :( Dobrze, że już jest bezpieczna, trzymam mocno kciuki za najlepszy dom dla niej :)

:)

Na razie pokonaliśmy pasożyty, chodziło po niej tonę pcheł :(

Posted

Trochę więcej o Bezuni i jej ciężkim, dotychczasowym życiu :(

Dzisiaj długo rozmawiałam z panem, który zgodził się dać DT Bezuni - lepiej sunia nie mogła trafić. 

Pan przeprowadził małe śledztwo no i ustalił, ze sunia mieszkała kilkadziesiąt  km od miejsca, gdzie została znaleziona - żyła w strasznych warunkach, bez budy, jadła chleb z wodą i czasami resztki od ludzi.

Ale i tak znudziła się i jej "pan" oddał ją znajomemu (chory psychicznie), z jeszcze gorszym stosunkiem do zwierząt :(

Sunia nie dostawała jedzenia, nie miała gdzie się skryć no i zaczęła szukać jedzenia - tak trafiła do pana...

Beza nie wie co to mięsko, sucha karma, potrafi jeść tylko rozwodnione jedzenie, ale już robi postępy.

Ma lęk separacyjny - nie potrafi zostawać sama, nie wie, co to obroża, smycz :(

Ale bardzo zaufała tymczasowemu właścicielowi, nie odstępuje go na krok.

Pan zadzwonił pełen obaw, czy nowa rodzina da radę i czy suni nie czeka po raz kolejny porzucenie...

Suczka może u nich zostać do chwili znalezienia domu, obiecałam, ze znajdziemy najlepszy z najlepszych, ale chyba nie będziemy pisać w ogłoszeniach o tym wszystkim, porozmawiam jak ktoś zadzwoni. 

Marzeniem byłby  domek z ogródkiem...

Pan będzie powoli przyzwyczajał Bezę do smyczy.

Dobrze, że sunieczka już bezpieczna. 

Dobrze by było gdyby Pan również przyzwyczajał sunię do zostawania samej.

Posted

Sunieczka z chorym oczkiem z postu 12165 zaprasza na swój wątek.

Każda pomoc oraz obecność na wątku na  wagę złota

http://www.dogomania.com/forum/topic/334211-ma%C5%82a-niepozorna-sunia-z-chorym-oczkiem-pom%C3%B3%C5%BCmy-jej-opu%C5%9Bci%C4%87-schronisko-i-znale%C5%BA%C4%87-wspania%C5%82y-ds/#entry16696214

Już lecę, dziękuję bardzo!

A Beza mieszkała oczywiście kilkanaście km od miejsca, gdzie została znaleziona.

Posted

Wszystkim naszym czworonożnym przyjaciołom życzę jak najwięcej ciepła, miłości i wierności. Żeby mogły na nas polegać, tak jak my możemy polegać na ich czystych intencjach i oddanej miłości. No i oczywiście nigdy nie kończącej się zabawy i smakołyków w nagrodę, że są z nami.

Te piękne życzenia Noworoczne są od p. Sebastiana Cybulskiego. Przyłączam się do tych wyjątkowych życzeń.

• Upvote 1
Posted

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU,DUŻO ZDROWIA I NAJLEPSZYCH DOMKÓW DLA BEZDOMNIACZKÓW! :)

1935436_868928096556108_8806619208690795

• Upvote 1
Posted

Zdjęcia ze schronu, które wrzuciłam w sobotę poznikały, więc zaczynam jeszcze raz

Psy - do suczek nie dotarłam, może następnym razem

b55a078d0d930d4cmed.jpg

7fab59f4496d4242med.jpg

40912acba74c8819med.jpg

9a3ba802b6cd7e56med.jpg

d65a88d266ae705dmed.jpg

Posted

Na razie wiem tylko to, co zauważyłam - psiak spokojny, trzyma się z dala od tych bardziej nakręconych psów, najmniejszy w boksie, wygląda na młodego.

Jak będę następnym razem mogę zapytać o wiek...

Dowiedz się kochana możliwie jak najszybciej.On jest według mnie,bardzo podobny do Savany,która jest u Anuli :) Mógłby pojechać jednym transportem z malutką łaciatką,o ile jest wykastrowany....

Posted

Pozdrowień noworocznych cd

Życzenia z Krakowa od Rodziny Szałwi - wyrosla dziewczynka

e3d25f8713b76903med.jpg

a4a3af3236efe5e1med.jpg

89cd95ca5e7129c5med.jpg

Pozdrawia nas również Nutka z DS w Zamościu (znaleziona w bardzo złym stanie, przebywała cały czas  DT u zadry)

5e6156c172502b8amed.jpg