Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wieści z warszawskiego domu Śnieżynki vel Blanki:

Mała bardzo dobrze dogaduje się ze swoją przybraną siostrzyczką (już po 2 dniach tuliły się do siebie)!

Ma bardzo przyjazny charakterek, wciąż przychodzi asystować nam we wszystkich czynnościach domowych, domaga się pieszczot łasząc się i kładąc na naszych szyjach, brzuchu, wszędzie:).

e2dd7e4ed4fee470med.jpg

1bac819a236dfd73med.jpg

77c5c4a9c8c0b9c9med.jpg

f1be828efd254200med.jpg

2786fc8bd5115aeamed.jpg

Posted

Ależ słodkie kociaste, tylko cmokać w te różowe noski.

Co robi troska i miłość. Dopiero chude i skołtunione były a tu cudna nad cudami.

Trzymam kciuki za dobre domki dla pozostałych zwierzaczków.

Posted

Nie mogę przestać myśleć o tej suni :(

ac93a9f890998326med.jpg

moje źródła fantów powysychały. Nowych niestety nie mogę znaleźć :(

Ja też :(

Sunia jest na pewno nadal w schronisku :(

Niestety ja będę tam dopiero po świętach, porobię zdjęcia - teraz tylko tyle mogę :(

Morelek w dt; zdjęcie z tel.

Psiak dostał 3 bardzo bolesne zastrzyki, zniósł je dzielnie.

Nie ma w nim odrobiny agresji.

Jak najbardziej nadaje się do mieszkania, bo potrafi na dłużej zostawać sam - nic nie niszczy, nie płacze.

W czasie ostatniej wizyty wetka znalazła kolejne ślady po pogryzieniu, trzeba było je ogolić.

Staram się o profesjonalne zdjęcia Morela zrobione przez fotografa - zobaczymy, czy coś z tego będzie.

17f3bc98a562b760med.jpg

Posted

Bolesne zastrzyki, to pewnie "pikuś" w porównaniu z bólem zadanym przez ludzi, o którym pisałaś Tolu na początku. Morel na pewno czuje, że teraz jest w dobrych rękach. Czekam na zdjęcia pieska.

Posted

Biedny chłopak :(

Dobrze, że już bezpieczny.

Bolesne zastrzyki, to pewnie "pikuś" w porównaniu z bólem zadanym przez ludzi, o którym pisałaś Tolu na początku. Morel na pewno czuje, że teraz jest w dobrych rękach. Czekam na zdjęcia pieska.

Morel doświadczył wiele złego od ludzi, mam nadzieje, ze uda mu się znaleźć wspaniały dom, którego zauroczy ufność i łagodność psa.
Na razie leczymy ciało, na duszę balsamem będzie na pewno nowy dom i kochająca rodzina.

Sunia ze schroniska tez nie daje mi spokoju; może jak Kejla i Tusia znajdą nowe, to uda się pomóc malutkiej :(

Posted

Faktycznie, piesek delikatny wobec maluchów, jakby rozumiał, że może wyrządzić im krzywdę. Wzruszający film. Zwierzęta są naprawdę wspaniałe.

Zwierzęta są wspaniałe, tylko my ludzie jako gatunek nie zdajemy egzaminu z wrażliwości, empatii :(

Chwilami nie mam sił nie na pomoc zwierzkom, ale na walkę z ludzkim okrucieństwem.

Myśl o cierpieniu zwierząt odbiera mi siły, zasypiam i budzę się z obrazem kolejnego umęczonego psa lub kota.

Jak uda się biedakowi znalezć wspaniały nowy dom to jest nowy punkt ") zaczepienia", gorzej, gdy zwierzaka nie da się uratować :(

Mamy kolejne kocie dziecko - 3 mies. koteczka znaleziona na ulicy przy zwłokach brata - wychudzona, zmarznięta :(

Posted

Kocie dziecko -  koteczka znaleziona na ulicy przy zwłokach brata, o której pisałam wcześniej, już bezpieczna w DT!

Malutka po jednym dniu pobytu w gabinecie wylądowała  u AM, której bardzo dziękuję za taką decyzję !

Czekam na zdjęcia, bo imię już chyba ma...

A Z Morelem jet  kolejny problem - mało pije, nie podsikuje, zachowuje się jak kastrat, znaku po zabiegu nie ma, a  u nas nie ma tak wrażliwego USG, które potwierdziłoby kastarcję - wszystko wskazuje na to, ze z Morelem trzeba będzie jechać do kliniki do Lublina.

No i jeszcze pozdrowienia z Krakowa od Trojeczki

52df9942ddffb385med.jpg

a0711c448f44763emed.jpg

Posted

Alpinka zasługuje na najlepszy domek na świecie :-)). Bardzo lubi się wtulać w człowieka, ale tak baaardzo...Najchętniej śpi na kolankach. Jest bardzo delikatna, zaczepia łapeczką ale nie drapie :-))) Wygina się jak akrobatka :-)). I mruuuuuczy. Zaczyna powolutku bawić się zabawkami, ale najlepszy jest sznureczek ;-))) Jest na prawdę cudną koteczką. Czyściutką, załatwia się do kuwetki. 

Posted

Będziemy jednak szukać domu dla kotki z bardzo złych warunków,  zabranej na sterylizację (z wątku Kuby).

Kotka już po zabiegu;  okazało się, że to wcale nie staruszka jak mówił facet, tylko młoda koteczka, bardzo przyjazna.

Kotka po zabiegu wróci na miejsce, ale jak znajdziemy nowy dom,  to zabierzemy dziewczynkę.

Proszę o pomoc w dobraniu imienia dla koteczki

6a7da29e879f201bmed.jpg

I kolejna dobra wiadomość z ostatniej chwili - cudowna siostra p. weterynarz adoptuje kolejnego "trudnego" kota - teraz Lunkę z piwnicy:)

Jak tylko wygoi się rana po strerylce - Lunka  jedzie do swojego domu, będzie towarzyszka zabaw Bolka, który świetnie odnalazł się w nowym domu :)

217127172fe84ef1med.jpg