Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli sunia z oczkiem ma jechać do szafirki i ten psiak również, to nie ma sensu dzielić tego transportu - tzn zabierać najpierw sunię i trójłapkę, apotem ewentualnie transportować psiaka...

Jakie macie zdanie?

Posted

Jakoś dotarłam,przynajmniej na ten wątek,bo mimo podpowiedzi i tak nic nie mogę znaleźć.Tylko mam kilka wątków.Zgadzam się z tym,żeby piesie pojechały jednym transportem ale jak go załatwić?Będzie  zapewne potrzebny bazarek kilometrowy...

Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Jeśli sunia z oczkiem ma jechać do szafirki i ten psiak również, to nie ma sensu dzielić tego transportu - tzn zabierać najpierw sunię i trójłapkę, apotem ewentualnie transportować psiaka...

Jakie macie zdanie?

Tolu, to uzgodniłyśmy już kilka godzin temu, że jeśli nie wypali transport z Zamościa do Rzeszowa,  to skorzystamy z  transportu męża  szafirki. Trzeci psiak, jeśli Bogusik i Anula podejmą decyzję na tak,  jechałby oczywiście razem z tymi dwoma. Przecież inna opcja byłaby niezrozumiała :)

W rozmowie z Gabi79 uzgodniłyśmy, że po powrocie ze spaceru z psami napisze PW do Havanka z prośbą, żeby w bazarku kilometrowym napisała, że pojadą trzy psy i będzie to kilometrów od groma i ciut, ciut :P

Jeśli okazałoby się, że jednak transport z Zamościa do Rzeszowa będzie możliwy, to z AniaB przywieziemy wszystkie psiaki z Rzeszowa do Krakowa, a dalej mąż szafirka zabrałby 2 psiaki do hoteliku. Maleńka trójłapka zostaje w Krakowie  (BDT). Ta opcja podoba mi się najbardziej, ponieważ AniaB przewiozłaby psiaczki z dobrego serducha, bez pobierania za to opłaty, a wiadomo, jak trudno jest zebrać na dogo jakakolwiek kasę. Jeśliby nawet udało się zebrać kwotę na opłacenie całej trasy z Zamościa do Nowej Soli, to gdyby coś zostało dzięki częściowo darmowej trasie, byłoby na opłacenie chociaż kawałka miesiąca w hotelu.

Dobrze jest, że nie jesteśmy bez wyjścia. Transport psiaczki mają zapewniony, a jaki to se łobaczy :)

2 godziny temu, Havanka napisał:

Ja też uważam, ze najlepsza byłaby opcja wspólnego transportu tych trzech psiaczków. Tym bardziej, że w Krakowie wysiada trójłapka.

Co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości :) Przecież wszystkie jadą tą samą trasą więc nie może być inaczej :)

Posted
Godzinę temu, Bogusik napisał:

Jakoś dotarłam,przynajmniej na ten wątek,bo mimo podpowiedzi i tak nic nie mogę znaleźć.Tylko mam kilka wątków.Zgadzam się z tym,żeby piesie pojechały jednym transportem ale jak go załatwić?Będzie  zapewne potrzebny bazarek kilometrowy...

Na którymś wątku, chyba na bazarku imiennym, bardzo szczegółowo napisałam,jak znaleźć swoje subskrybowane wątki.

Są dwie wersja transportu:

• całą trasę zrobi mąż szafirka - termin poda po uzgodnieniu z mężem,
  • trasa łączona jeśli uda się załatwić transport z Zamościa do Rzeszowa, Rzeszów-Kraków bezpłatna, Kraków-Nowa Sól płatna.

Bazarek transportowy podjęła się zrobić Havanka :)  Niedobrze się stało, że akurat, gdy zbieramy kasę, są takie zawirowania na dogo,są trudności ze znalezieniem wątków itp. Z bazarku imiennego tez można byłoby przeznaczyć kasę na transport, cóż kiedy udział, jak na razie, wzięła tylko jedna osoba :(

Posted

Jestem już w domu, mam małe utrudnienia w o\pisaniu, bo moja Melcia właśnie przyszła na rączki po porcję głasków i przytulania.

Dziękuję wszystkim za przybycie na wątek i zaangażowanie!!!

Anulko, Bogusiu czułam, że ten piesio Was zauroczy!!!

Havanka już zrobiła bazarek kilometrowy, bardzo serdecznie dziękujemy!!!

Posted

Na koncie suni zameldowały się już 4 wpłaty:

20,00    Gemmei  - 4.01.       

15,00    elficzkowa -  4.01.                 

20,00    kiyoshi  -  4.01.                 

20,00    anecik  - 5.01.

Pięknie dziękujemy :)

gif%252520%2525C5%25259Ble%252520serdudz
Posted
25 minut temu, elik napisał:

Na koncie suni zameldowały się już 4 wpłaty:

20,00    Gemmei  - 4.01.       

15,00    elficzkowa -  4.01.                 

20,00    kiyoshi  -  4.01.                 

20,00    anecik  - 5.01.

Pięknie dziękujemy :)

gif%252520%2525C5%25259Ble%252520serdudz

elik, to nie moja wpłata 15 zł. Ja dopiero dzisiaj będę robić przelewy. Pozdrawiam ciepło 

Posted

Witam wszystkich. Sunia trójłapka , nazwałam ją Nutelka jest u mnie. Pojechałam wczoraj zobaczyć i....nie mogłam jej tam zostawić. Zaraz po sterylce zabrałam sunieczkę do domu. Malutka dzielnie zniosła zabieg, jest pod troskliwą opieką i przede wszystkim ma cieplutko.To bardzo fajna suczka, nauczona czystości, taka nakolankowa, waży 3 kg. I bardzo lgnie do człowieka. Sunia nie ma prawej przedniej łapki, była amputowana. Ale bardzo dzielnie sobie radzi. Potrafi bardzo szybko biegać, a jak ma dosyć to wspina się po nodze i każe się brać na ręce. Jest szczuplutka, ale za bardzo nie może utyć bo trzeba chronić łapki. Ogólnie jest w dobrej kondycji. Myślę że do soboty już będzie brykać, to wbrew pozorom dzielna baba :-)

• Upvote 2
Posted
4 godziny temu, elik napisał:

Na którymś wątku, chyba na bazarku imiennym, bardzo szczegółowo napisałam,jak znaleźć swoje subskrybowane wątki.

Są dwie wersja transportu:

• całą trasę zrobi mąż szafirka - termin poda po uzgodnieniu z mężem,
  • trasa łączona jeśli uda się załatwić transport z Zamościa do Rzeszowa, Rzeszów-Kraków bezpłatna, Kraków-Nowa Sól płatna.

Bazarek transportowy podjęła się zrobić Havanka :)  Niedobrze się stało, że akurat, gdy zbieramy kasę, są takie zawirowania na dogo,są trudności ze znalezieniem wątków itp. Z bazarku imiennego tez można byłoby przeznaczyć kasę na transport, cóż kiedy udział, jak na razie, wzięła tylko jedna osoba :(

Rozmawiałam z szafirką - jej TZ może odebrać psy z Zamościa albo w piątek rano, albo w sobotę.

Do 21 mam dać znać.

36 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Witam wszystkich. Sunia trójłapka , nazwałam ją Nutelka jest u mnie. Pojechałam wczoraj zobaczyć i....nie mogłam jej tam zostawić. Zaraz po sterylce zabrałam sunieczkę do domu. Malutka dzielnie zniosła zabieg, jest pod troskliwą opieką i przede wszystkim ma cieplutko.To bardzo fajna suczka, nauczona czystości, taka nakolankowa, waży 3 kg. I bardzo lgnie do człowieka. Sunia nie ma prawej przedniej łapki, była amputowana. Ale bardzo dzielnie sobie radzi. Potrafi bardzo szybko biegać, a jak ma dosyć to wspina się po nodze i każe się brać na ręce. Jest szczuplutka, ale za bardzo nie może utyć bo trzeba chronić łapki. Ogólnie jest w dobrej kondycji. Myślę że do soboty już będzie brykać, to wbrew pozorom dzielna baba :-)

Dziękujemy bardzo ! Sunieczka była z AMu mnie, jest śliczna, bardzo wpatrzona w swoją wybawicielkę :)

Spróbuję wstawić zdjęcia.

Posted

Dziewczyny dogrywajcie transport,tak aby było najlepiej i trzy psiaki mogły by pojechać.

Jak dobrze,że już trzyłapka jest w domowych warunkach!Alaskan,ślicznie ją nazawałaś.Ja czasami też tak nazywam moją Julikę

Gabrysiu,dobrze czułaś,że weźmiemy z Anulką tego kudłatka pod swoje skrzydła.Sawana,która jest u niej na dt nie lubi zimna.Trzęsie się jak galareta i po zrobieniu co trzeba,ucieka pedem do domu.Ten kudłatek jest bardzo do niej podobny i ma taką samą sierść,więc zapewne tam okropnie marznie...

Przepraszam,że piszę w jednym poście,ale jeszcze długa droga mnie czeka,zanim to ogarnę...

Posted
1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał:

No to cudnie. Tez jak ją zobaczyłam na zamojskim wątku  i spać nie mogłam. Bo takie małe i z cienką sierścią.

Posted

dziękuję wszystkim za obecność i wplaty.AM wspaniale ze sunieczka może poczekać u Ciebie na wyjazd. Jest cudna, a przeciez do kochania nie są potrzebne 4 lapki tylko serduszko. Bogusiu, czekam na watek psiunia. pisze z telefonu bo mi Internet padl. Ciekawe kiedy usuną awarie skoro jutro święto.

Posted
23 minut temu, Gabryjella napisał:

...jeszcze fajnie by było, aby na początku były te najnowsze a nie te z 2008 roku.

Jak dojdziesz to tego jak to zrobić proszę daj tu  znać bo ja niestety nie wiem jak to rozgryźć a szukanie tematu ręcznie gdzie coś nowego się pojawiło dobija mnie :/