Tola Posted June 8, 2022 Author Posted June 8, 2022 Dnia 7.06.2022 o 00:26, Tyśka) napisał: Jaka ślicznota... Dnia 7.06.2022 o 02:39, Isiak napisał: Śliczna łaciatka... Sunia była wczoraj u wetki; została odrobaczona, waży 7,49, ma ok. 2 lat, na koty nie reaguje, za to jest bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem. Dostała szeleczki, smycz i nadal nie wiemy, co dalej W czwartek Iwona z Sosnowca, postara się podjechać na wizytę do Bytomia do rodziny, która była zainteresowana adopcją Tusi, potem Rity, ale mieszka na 3 piętrze i na 2 koty i królika. Ankietę mam, jak wizyta wypadnie pomyślnie to może spodoba im się ta sunia, jeszcze bez imienia. 1 Quote
Tola Posted June 8, 2022 Author Posted June 8, 2022 Takie zdjęcia Gustawa dostałam z domku w Warszawie 2 Quote
Tola Posted June 8, 2022 Author Posted June 8, 2022 Jeśli mogę, to bardzo proszę o kciuki i ciepłe myśli dla Dexa z Poznania, który jest znany na tym wątku a wcześniej na swoim, czasami podrzucam zdjęcia jego i rodziny. Dex nagle, z dnia na dzień poczuł się źle, prześwietlenie wykazało rozsiane zmiany w płucach, wyniki badań też złe, chociaż miesiąc temu wszystko było ok. Jest podejrzenie rozsianego nowotworu płuc Dzisiaj Dex na TK, rodzina rozpacza, ale jest gotowa na walkę. 1 Quote
limonka80 Posted June 8, 2022 Posted June 8, 2022 Dnia 8.06.2022 o 13:23, Tola napisał: Jeśli mogę, to bardzo proszę o kciuki i ciepłe myśli dla Dexa z Poznania, Ja mocno trzymam, taki mądry pyszczek .... Walcz piesku. 1 Quote
konfirm31 Posted June 8, 2022 Posted June 8, 2022 Trzymam kciuki z całej siły. Oby jak najdłużej cieszył się swoimi Ludźmi i życiem bez bólu. 1 Quote
Tianku Posted June 8, 2022 Posted June 8, 2022 Dex kochany trzymaj się Wiemy że Rodzinka zrobi dla niego absolutnie wszystko co będzie trzeba 2 Quote
Poker Posted June 8, 2022 Posted June 8, 2022 Dnia 8.06.2022 o 18:03, Aska7 napisał: A jakie są rokowania ? Jakie mogą być przy rozsianych zmianach nowotworowych w płucach? 1 Quote
Jo37 Posted June 8, 2022 Posted June 8, 2022 Biedny Dex. Strasznie dużo tych nowotworów. Bajka też odeszła na nowotwór. Quote
Tola Posted June 8, 2022 Author Posted June 8, 2022 Dnia 8.06.2022 o 18:03, Aska7 napisał: A jakie są rokowania ? P. Kamila nie rozmawiała o rokowaniach, bo na razie nie ma diagnozy, są tylko podejrzenia co to przyczyny złych wyników i nagłego osłabnięcia Dexa. Dwaj lekarze na podstawie obrazu RTG zasugerowali rozsiany nowotwór płuc, jeden z nich dał nadzieję, że może to nietypowe zapalenie płuc....W pierwszym ośrodku Dex dostał steryd i jego stan pogorszył się bardzo bardzo z dnia dzień, miał też atak padaczki. Na kolejnej wizycie u innego weta zalecono wycofywanie się z encortonu. Potem Dex miał USG, które nic nie wykazało, dzisiaj miał badanie TK, które zostało wysłane do Wrocławia, rodzina czeka na opis. Quote
elik Posted June 9, 2022 Posted June 9, 2022 Od jakiegoś czasu dość dużo takich złych wiadomości odnośnie zdrowia, a raczej jego braku wśród znanych nam piesków Quote
Tola Posted June 9, 2022 Author Posted June 9, 2022 No i kolejna zła wiadomość z dzisiejszego ranka - w schronisku nie ma już tych 2 suczek, które miały w sobotę jechać do Jaaga, zostały wydane. Pozostaje nadzieja, że nie trafiły do złych warunków. Jakby ktoś chciał wziąć pod opiekę jakiegoś psiaka z zamojskiego schroniska (z tych pokazanych na zdjęciach) do Jagny, to jest miejsce w sobotnim transporcie. Quote
Tola Posted June 9, 2022 Author Posted June 9, 2022 Wśród tylu smutnych informacji jest ta radosna -dropiata suczka ma domZamieszka w Bytomiu, u rodziny z dwoma synami (13 i 16 lat), w domu dwa koty i królik. P. Marta jest ze mną w stałym kontakcie, wie, że nie mamy zbyt wielu informacji o suczce, ale i rodzina i my staramy się, żeby wszystko ułożyło się jak najlepiej. Dzisiaj na wizycie PA była u nich Iwona z Sosnowca i powiedziała, że miłości suni na pewno nie zabraknieDziewczynka jedzie w sobotę do Jagny, rodzina odbierze ją z hoteliku. Sunia ma książeczkę zdrowia, przed wyjazdem będzie zachipowana, zaszczepiona p/wściekliźnie. Sterylizację państwo biorą na siebie, przygotuję oddzielne zobowiązanie (z określoną datą zabiegu). Mam nadzieję, że wszystko ułoży się pomyślnie dla suni. Iwona - bardzo dziękuję za wizytę 8 Quote
Poker Posted June 9, 2022 Posted June 9, 2022 Jak dobrze, że sunia będzie miała domek i to w ekspresowym tempie. Quote
elik Posted June 9, 2022 Posted June 9, 2022 Dnia 9.06.2022 o 21:27, Aska7 napisał: To jest cierń w moim sercu Ten piesio nie ma jakiegoś lepszego zdjęcia? Quote
wiolhelm170 Posted June 9, 2022 Posted June 9, 2022 To ja mogę wziąć pod opiekę tego psa rudego małego podobnego do Feli, ale ja nie mam jak pojechać do schroniska. Quote
Tola Posted June 9, 2022 Author Posted June 9, 2022 Dnia 9.06.2022 o 21:30, elik napisał: Ten piesio nie ma jakiegoś lepszego zdjęcia? Ma, poszukam w folderach i wstawię. Quote
Recommended Posts