kado Posted June 5, 2022 Posted June 5, 2022 My też jutro idziemy na wizytę. Małemu coś cieknie z noska i oczka. Nie za dużo,ale coś się sączy. Jestem ciekawa ile waży Quote
Tola Posted June 5, 2022 Author Posted June 5, 2022 Dnia 6.06.2022 o 00:19, kado napisał: My też jutro idziemy na wizytę. Małemu coś cieknie z noska i oczka. Nie za dużo,ale coś się sączy. Jestem ciekawa ile waży To trzymamy kciuki za oba kocie szaraczki:) A ja zapraszam na wątek 8 miesięcznej Rity odpiętej z łańcucha, niech ma na początek też coś swojego. RITA Quote
Tola Posted June 5, 2022 Author Posted June 5, 2022 Na dobranoc pokażę rudzika, który wysiedział pisklęta na naszej werandzie, dzisiaj już para znosiła im smakołyki:). Jak tylko to możliwe staramy się szanować prywatność ptasiej rodziny;) A tutaj dzisiejszy zachód słońca za chalupą 3 Quote
Tola Posted June 6, 2022 Author Posted June 6, 2022 No chyba nie jest dany wyjazd ze schroniska tym małym suczkom Oto dzisiaj znaleziona sunia. Siedziała przy drodze na skraju wsi parę dni, żadna z gmin się do niej nie przyznaje, odsyłają dalej. Przecież nie mogła tam zostać Quote
Aska7 Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 A z kim gmina ma podpisaną umowę ? Tam gdzie znaleziona. Quote
kado Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 Dzisiaj byliśmy z Frugo u weta. Waży smoczysko 1040. Dostał kropelki do oczu i suplementację wzmacniającą. Za tydzień kontrola i jak będzie ok,to będzie zaszczepiony. Quote
Poker Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 Dnia 6.06.2022 o 18:42, kado napisał: Dzisiaj byliśmy z Frugo u weta. Waży smoczysko 1040. Dostał kropelki do oczu i suplementację wzmacniającą. Za tydzień kontrola i jak będzie ok,to będzie zaszczepiony. Czyli macie dzidzię w domciu. Karolcia pewnie szczęśliwa. A piesio jakiś jest? Quote
kado Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 Karola najszczęśliwsza na świecie. Nasza Kuti zupełnie lekceważy gówniarza. Nie jest nim zainteresowana zupełnie. A mały tylko posykuje na nią,ale dzisiaj już prawie wogole. Quote
Gabi79 Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 Założyłam wątek Karmelkowi i chciałam go teraz uzupełnić, ale znowu mi internet nie działa . U weta była z nami Iwona od Felusia, wet super sympatyczny i z podejściem do zwierząt. Stwierdził, iż podany specyfik na odrobaczenie działa miesiąc. Po długim weekendzie mam przynieść kupki do badania. Karmelek został przebadany, miał czyszczone uszka i obcięte pazurki. Jest zdrowy. Gdy śpi moje psiaki są spokojne i leżą obok niego, ale gdy tylko zaczyna brykać i chce się z nimi pobawić chcą go upolować. Więc muszą być w oddzielnych pokojach. Gdy jestem z psami Karmelek lamentuje, a gdy z nim lamentują psiaki. Bardzo dziękuję Tolu za dyfuzor z feromonami, włączyłam i pokładam w nim duże nadzieje. Aha, Iwonka zaproponowała, że zapłaci za dzisiejszą wizytę, ale nie było takiej potrzeby, wizyta była za free. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam i jestem w pozytywnym szoku. 1 Quote
Tola Posted June 6, 2022 Author Posted June 6, 2022 Dnia 6.06.2022 o 16:40, Aska7 napisał: A z kim gmina ma podpisaną umowę ? Tam gdzie znaleziona. Ze schroniskiem w Chełmie. Nic nie dały telefony min do SM i do sąsiadujących gmin. Mała przyjechała do Zamościa, siedzi zamknięta w kojcu; , długo zostać nie może, bo zajęła kojec 2 psom. Nie mam gdzie jej dać:( Jest łagodna, młodziutka, waży ok.6 - 7 kg. Dzisiaj nie daliśmy rady podjechać do weta. 2 Quote
Tola Posted June 6, 2022 Author Posted June 6, 2022 Tutaj jeszcze na tej drodze i w kojcu pod Zamościem 1 Quote
Tola Posted June 6, 2022 Author Posted June 6, 2022 Dnia 6.06.2022 o 18:42, kado napisał: Dzisiaj byliśmy z Frugo u weta. Waży smoczysko 1040. Dostał kropelki do oczu i suplementację wzmacniającą. Za tydzień kontrola i jak będzie ok,to będzie zaszczepiony. Bardzo się cieszę:). Mariance zrobiłam olx na Kraków https://www.olx.pl/d/oferta/malutka-2-miesieczna-koteczka-do-adopcji-CID103-IDPwfUg.html?bs=olx_pro_listing. Pomimo 3 ogłoszeń nikt nie dzwoni:(:(:( Quote
Jaaga Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 Przypomina mi Mysię, tylko pysio ma ciemno umaszczony. Może mam jej zrobić olx? Na pewno będzie sporo chętnych na taka ślicznotkę. Musiałabym znać wiek. Daj Tolu znać, bo i tak dopiero jutro zrobię, teraz jeszcze siedzę pod poradnią neurologiczną. Quote
Tola Posted June 6, 2022 Author Posted June 6, 2022 Dnia 6.06.2022 o 19:23, Gabi79 napisał: Założyłam wątek Karmelkowi i chciałam go teraz uzupełnić, ale znowu mi internet nie działa . U weta była z nami Iwona od Felusia, wet super sympatyczny i z podejściem do zwierząt. Stwierdził, iż podany specyfik na odrobaczenie działa miesiąc. Po długim weekendzie mam przynieść kupki do badania. Karmelek został przebadany, miał czyszczone uszka i obcięte pazurki. Jest zdrowy. Gdy śpi moje psiaki są spokojne i leżą obok niego, ale gdy tylko zaczyna brykać i chce się z nimi pobawić chcą go upolować. Więc muszą być w oddzielnych pokojach. Gdy jestem z psami Karmelek lamentuje, a gdy z nim lamentują psiaki. Bardzo dziękuję Tolu za dyfuzor z feromonami, włączyłam i pokładam w nim duże nadzieje. Aha, Iwonka zaproponowała, że zapłaci za dzisiejszą wizytę, ale nie było takiej potrzeby, wizyta była za free. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam i jestem w pozytywnym szoku. Cieszę się również i tez tutaj dziękuję Iwonie za pomoc Takiego weta ma Feluś - szczęściarz i w lecznicy;) Quote
Tola Posted June 6, 2022 Author Posted June 6, 2022 Dnia 5.06.2022 o 20:05, sue napisał: Podziękowania dla Toli za pomoc związaną z transportem kotka do Warszawy Ciesze się, ze mogłam pomóc:) Quote
Gabi79 Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 Dnia 6.06.2022 o 20:15, Tola napisał: Cieszę się również i tez tutaj dziękuję Iwonie za pomoc Takiego weta ma Feluś - szczęściarz i w lecznicy;) Ja również bardzo dziękuję Iwonie. A Feluś to prawdziwy szczęściarz Quote
Tyśka) Posted June 6, 2022 Posted June 6, 2022 Dnia 6.06.2022 o 19:39, Tola napisał: Ze schroniskiem w Chełmie. Nic nie dały telefony min do SM i do sąsiadujących gmin. Mała przyjechała do Zamościa, siedzi zamknięta w kojcu; , długo zostać nie może, bo zajęła kojec 2 psom. Nie mam gdzie jej dać:( Jest łagodna, młodziutka, waży ok.6 - 7 kg. Dzisiaj nie daliśmy rady podjechać do weta. Jaka ślicznota... 1 Quote
kado Posted June 7, 2022 Posted June 7, 2022 A kuku Teraz się obraził,bo miał zakraplane oczka i poszedł spać 3 Quote
kado Posted June 7, 2022 Posted June 7, 2022 Dnia 7.06.2022 o 22:09, Poker napisał: Śmieszny, byle kiedyś naprawdę się nie wyprał . Spokojnie,u nas tylko ja mam ten zaszczyt prać brudy, więc na pewno jest bezpieczny 1 Quote
Aska7 Posted June 8, 2022 Posted June 8, 2022 Dnia 7.06.2022 o 22:12, kado napisał: Spokojnie,u nas tylko ja mam ten zaszczyt prać brudy, więc na pewno jest bezpieczny 3 Quote
Alaskan malamutte Posted June 8, 2022 Posted June 8, 2022 "Braciszek" Frugo, który jest u mnie wczoraj zaliczył wizytę u weta, W oczku pojawił się ropny wyciek. Dostał kropelki do oczu, 2 zastrzyki i antybiotyk do domu. Już dzisiaj oczko zdecydowanie lepsze. Koszty weterynaryjne i karmę dla mauszka pokrywa ZEA Poza tym ma apetyt i rozrabia jak przysłowiowy zając w kapuście! 2 Quote
Recommended Posts