Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja córka ma chore nerki,  teraz jest w szpitalu. Nid dam rady tu zaglądać, pisać w najbliższych dniach. Rudy nie ma czasu. Ciągnie ostatkiem sił. Może przyjechać jako hotelowy, 500 zl za miesiąc z jedzeniem, bo to duzy pies . Do tego poprosilam, ze fundacja maltanczykowa zapłaci za pierwszą wizytę u weta i karme na początek, wiec byłoby taniej. Jeszcze jeżeli wpłacający kiedyś na Borysa nie mieliby nic przeciwko, to pieniądze borysowe jakie są na moim koncie(ponad dziewięćset zlotych) tez moga iść na rudego. Przkro mi, ale nasza sytuacja uległa pogorszeniu i jedyne  co mogę zaoferować to miejsce hotelowe,  a nie jak w przypadku Borysa BDT. Moje adopcyjne zwierzeta teraz chorują przewlekle. I tak ten kolejny duzy pies to już obłęd, ale wydaje mi się, że dla niego to jedyna szansa na przeżycie. Chyba ze oczywiście  ktoś ma inny pomysł. 

Myślę , że na leczenie bez problemu zrobiłoby się zbiórkę ze zdjęciami stanu, w jakim jest. Dorotaz fb zaoferowała zrobienie zbiorki, o ile fundacja będzie  firmować zbiórkę,  bo na prywatna osobę nikt nie wplaca. Tyle udało mi się ogarnąć. Mam nadzieje, ze jeszcze raz się uda i zdążymy. 

• Like 2
Posted

Założyłam wątek. Potrzebny skarbnik - ewentualnie mogę być ja ale z racji ,że 29-go idę na operację wolałabym aby ktoś inny się zgłosił. 

Spróbujmy mu pomóc bo jak nie my to kto ?

Nie mam za bardzo głowy do stworzenia opisu do pierwszego postu ale jakby ktoś napisał parę zdań to wkleję .

Jeżeli Rudy będzie / z czasem / szukał domu to będzie też potrzebna osoba do kontaktu i weryfikacji domów. Ja się do tego po prostu nie nadaję 😞

Zatem zapraszam na wątek Rudego . 

Posted
Dnia 14.06.2022 o 19:38, Jaaga napisał:

Moja córka ma chore nerki,  teraz jest w szpitalu. Nid dam rady tu zaglądać, pisać w najbliższych dniach. Rudy nie ma czasu. Ciągnie ostatkiem sił. Może przyjechać jako hotelowy, 500 zl za miesiąc z jedzeniem, bo to duzy pies . Do tego poprosilam, ze fundacja maltanczykowa zapłaci za pierwszą wizytę u weta i karme na początek, wiec byłoby taniej. Jeszcze jeżeli wpłacający kiedyś na Borysa nie mieliby nic przeciwko, to pieniądze borysowe jakie są na moim koncie(ponad dziewięćset zlotych) tez moga iść na rudego. Przkro mi, ale nasza sytuacja uległa pogorszeniu i jedyne  co mogę zaoferować to miejsce hotelowe,  a nie jak w przypadku Borysa BDT. Moje adopcyjne zwierzeta teraz chorują przewlekle. I tak ten kolejny duzy pies to już obłęd, ale wydaje mi się, że dla niego to jedyna szansa na przeżycie. Chyba ze oczywiście  ktoś ma inny pomysł. 

Myślę , że na leczenie bez problemu zrobiłoby się zbiórkę ze zdjęciami stanu, w jakim jest. Dorotaz fb zaoferowała zrobienie zbiorki, o ile fundacja będzie  firmować zbiórkę,  bo na prywatna osobę nikt nie wplaca. Tyle udało mi się ogarnąć. Mam nadzieje, ze jeszcze raz się uda i zdążymy. 

Dla mnie to oczywiste , że za opłatą. Przecież nie możesz ciągle dokładać do ratowania zwierzaków. I tak bardzo dużo dla nich robisz. 

Jakoś damy radę . To jest jego ostatnia szansa na zaznanie chociaż odrobiny szczęścia w tym parszywym schroniskowym życiu . Najwyżej będę żebrać na FB . Trochę  fantów na bazarki też znajdę . 

• Like 2
Posted
Dnia 14.06.2022 o 20:08, elficzkowa napisał:

Dam 15 zł stałej dla Rudego.

Bardzo dziękuję ❤️ 

Z każdą kolejną deklaracją Rudy biedak ma większą szansę na choć chwilę życia na wolności ....

Posted

Mogę być skarbnikiem Rudego, na razie chłopak ma 125 zł /mc, trochę brakuje ...

Prosimy, kto jeszcze da mu szansę na choć trochę godnego życia ? 

Wiem że każdemu ciężko, ale deklaracja dla Rudego to nie jest zobowiązanie na lata - On nie ma przed sobą lat ...

Jeśli Go tam zostawimy to może kwestia dni, jeśli wyjdzie, może pożyje choć kilka miesięcy ...  

Nie jest wart kilku dobrych miesięcy za 13 lat więzienia, za całe zmarnowane życie ?

• Like 1
Posted
Dnia 14.06.2022 o 20:31, limonka80 napisał:

Mogę być skarbnikiem Rudego

Limonka to proszę wejdź na wątek Rudego i zarezerwuj sobie post rozliczeniowy albo nawet dwa .

Posted
Dnia 14.06.2022 o 20:38, mdk8 napisał:

Limonka to proszę wejdź na wątek Rudego i zarezerwuj sobie post rozliczeniowy albo nawet dwa .

Zarezerwowałam.

Co do opisu na wątek, to uważam żeby przekopiować to co napisałam kilka postów wyżej - to kwinesencja tego co wiemy o Rudym nieszczęśniku. Nie wymyślimy żadnej historii, piesio nie ma historii - 13 z 14-tu lat życia spędził w schronisku czekając. I dalej czeka. Co tu więcej pisać ? Płakać się chce. Ale nie płaczemy, zaciskamy zęby i ratujemy Rudego.   

Posted
Dnia 14.06.2022 o 20:52, limonka80 napisał:

Co do opisu na wątek, to uważam żeby przekopiować to co napisałam kilka postów wyżej

Połączyłam parę zdań Jaagi z marca i Twoich . Coś tam wyszło. Mam nadzieję , że w miarę dobrze.

• Like 1
Posted
Dnia 14.06.2022 o 15:37, konfirm31 napisał:

W 100% zgadzam się z limonką. Mogę dać (niestety), tylko 20 zł stałej :(. 

I ja w 100% z limonką się zgadzam, choć nie mogę i nie powinnam - też dam 20 zł stałej.

Feniś [*] też 13 lat w schronisku spędził......

• Like 2
Posted
Dnia 15.06.2022 o 08:29, mari23 napisał:

choć nie mogę i nie powinnam - też dam 20 zł stałej.

Feniś [*] też 13 lat w schronisku spędził......

Bardzo dziękuję ❤️ Tak właśnie mi się skojarzyło, i pomyślałam że skoro  Fenisia 23 dni uszczęśliwiły, to temu biedakowi też się należą za całe stracone życie ...

• Like 2
Posted
Dnia 15.06.2022 o 09:10, Keyuta napisał:

Poratuję starszego Rudego, 50 zł stałej deklaruję (od czerwca). Komu wpłacić ?

Dziękuję ❤️ Ja będę skarbnikiem. Tak bym chciała żeby Rudy biedak choć trochę pożył tak  jak na to zasłużył - jak pies który jest kochany i dla kogoś ważny...

• Like 1
Posted

Choć Rudasek ma już własny wątek, to napiszę jeszcze raz tutaj, może zajrzy tu ktoś kto nie zagląda na inne wątki, i może czyjeś serce drgnie na myśl, że ten biedny pies który gaśnie z dnia na dzień, stacił w schronisku wszystko -  najradośniejsze (dla niego niestety nie) szczenięce lata, młodość, zdrowie a ostatnio nawet nadzieję ....

Taki piękny i szczęśliwy mógł być z niego pies gdyby jego życie nie skończyło się 13 lat temu, wraz z przekroczeniem bramy schroniska. On wtedy jeszcze tego nie wiedział, że prawdopodobnie nigdy nie opuści tego miejsca ...

Pewnie miał nadzieję i każdego dnia czekał aż przyjdzie ktoś, kto go pokocha i zabierze do domu. Minęło 13 lat, i nikt tego nie zrobił, a Rudy już nie czeka i już nie ma nadziei .... 13 z 14-tu lat życia, chce się płakać ....

Bardzo proszę, jeśli ktoś jeszcze może pomóc, albo zna kogoś kto mógłby, proszę, pomóż uratować tego biedaka. Podarujmy Mu choć chwilę życia w domowym cieple, niech choć na krótko będzie Mu dane poznać dobro i opiekę jaką może dać człowiek ..... Brakuje 145 zł by mógł tego zaznać, bardzo proszę .....

• Like 2
Posted

Dorzucę 100 zl jednorazowo, proszę o numer konta. Wpłacić będę mogła dopiero w poniedziałek. Można to potraktować jako 20 zł co miesiąc na 5 miesięcy - może za pięć miesięcy dorzucę znowu, ale teraz nie mogę tego obiecać.

• Like 3
Posted
Dnia 15.06.2022 o 21:22, Sowa napisał:

Dorzucę 100 zl jednorazowo, proszę o numer konta. Wpłacić będę mogła dopiero w poniedziałek. Można to potraktować jako 20 zł co miesiąc na 5 miesięcy - może za pięć miesięcy dorzucę znowu, ale teraz nie mogę tego obiecać.

Bardzo dziękuję ❤️  już wysyłam konto. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. 

Posted

Dziś patrząc na mojego staruszka Dżekusia myślałam o dniu kiedy do nas trafił jako 10- latek - wychudzony, zalękniony, bezradny.... a był wtedy o cztery lata młodszy niż Rudy. Jak strasznie muszą się w schronisku czuć stare, słabe psy które tracą siły, a nikt nie stoi obok i nie ochroni w razie potrzeby, nie pomoże wstać kiedy stawy odmawiają posłuszeństwa, nie nakarmi ręką gdy jedzenie wypada z pyszczka ... 

Rudy nie może tam zostać, czy ktoś jeszcze mógłby wesprzeć biedaka deklaracją ?

Bardzo proszę...