Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przedstawiam Kawę, koteczkę o której już tu pisałam - znaleziona parę tyg. temu w czasie burzy, ciężarna.

Kawa ma ok. 1,5 roku; okazała się bardzo przyjazną kotką,  lubi kontakt z ludźmi, lubi się przytulać. 

Jest już po zabiegu, szwy zdjęte, test FIV/FeLV ujemny  zaszczepiona, wetka dzisiaj dzwoniła, że można ją zabierać, ale nie mam gdzie.

Kocie adopcje stoją,  o małą czarną Negri u Murki nie miałam ani jednego zapytania, a to dorosła kotka:(

Kawa

-1085314359349945362.jpg

8532230914411752717.jpg

5176793045489839909.jpg

-3285653724318527045.jpg

Posted
9 godzin temu, Tola napisał:

TZ rozmawiał dzisiaj z mężem Luizy -  Felek spał  z nimi w łóżku, nie dał się przenieść;)

A po co przenosić : )

• Like 2
Posted
Dnia 17.07.2021 o 09:34, Aska7 napisał:

A po co przenosić : )

Dnia 17.07.2021 o 17:03, elik napisał:

No właśnie  🙂

Niektórzy tak mają - na początku próbują;)

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Pamiętacie Krzuwusia z zamojskiego schroniska?

Dostałam od Ewy zdjęcie z DS

1626470943683.jpg

Ale piękna para  Pat i Patachon  🙂  A to się fajnie Krzywusiowi trafiło!   

Posted
39 minut temu, Tola napisał:

1626470943683.jpg

36 minut temu, Tola napisał:

A tutaj jeszcze w schronisku

IMGP1993.JPG

OSIEK K. LUBINA. POTRZEBNA OSOBA DO WIZYTY PA!!!Remik, mały piesek z  zamojskiego schroniska. Wspólnie odmieńmy jego smutne życie. Serdecznie  zapraszam. - Psy do adopcji / znalezione - Dogomania

Posted
13 godzin temu, Tola napisał:

1626470943683.jpg

Ale fajnie :) Powodzenia, Krzywusiu :)

A jaki fajny domek dla owadów :)

Posted
Dnia 17.07.2021 o 00:16, Tola napisał:

TZ rozmawiał dzisiaj z mężem Luizy -  Felek spał  z nimi w łóżku, nie dał się przenieść;)

słusznie!!!!

ależ cudowna wiadomość, aż łzy się z radości kręcą... oby jak najwięcej takich wieści na tym wątku było!

Posted
17 godzin temu, Tola napisał:

Niektórzy tak mają - na początku próbują;)

Racja,ja też kiedyś próbowałam przenieść... męża,bo ciasno było trochę z nim i  z 2 psiaków,ale się nie dał przenieść;) Kupiliśmy większe łóżko i jest git.:)))

• Like 3
Posted

Jak byliśmy jeszcze w trakcie meblowania domu, to mieliśmy materac na podłodze. I to było dla nas i psów jedno wielkie legowisko. Wszyscy spaliśmy razem i w sumie było super : )

• Like 2
Posted
2 minuty temu, Aska7 napisał:

Jak byliśmy jeszcze w trakcie meblowania domu, to mieliśmy materac na podłodze. I to było dla nas i psów jedno wielkie legowisko. Wszyscy spaliśmy razem i w sumie było super : )

To były czasy nie? Spanie na materacu,jedzenie na taborecie,bo mebli jeszcze nie było... I Kado chrapiacy jak stary chłop,a nie daj Boże,go ruszyć, to się nawarczal,jak rasa agresywna;)

I ostatnie dni przed wypłatą na nogach na drugi koniec miasta do pracy,bo kasa na bilety rozeszła się w weekend;)  

A teraz nuda, wszystko poukładane, pełna stabilizacja,eh...;)

• Like 3
Posted
18 godzin temu, kado napisał:

To były czasy nie? Spanie na materacu,jedzenie na taborecie,bo mebli jeszcze nie było... I Kado chrapiacy jak stary chłop,a nie daj Boże,go ruszyć, to się nawarczal,jak rasa agresywna;)

I ostatnie dni przed wypłatą na nogach na drugi koniec miasta do pracy,bo kasa na bilety rozeszła się w weekend;)  

Pamiętam to czekanie na meble i radość z KAŻDEGO zakupu, nie wybierało się tego, co się podoba, kupowało się to, co można było zakupić akurat ;) może dlatego mam teraz problem z zakupami, gdy wybór jest tak wielki...

ale chyba trochę się nam ta stabilizacja zaczyna destabilizować... ;)

• Like 3
Posted
Dnia 19.07.2021 o 16:54, Aska7 napisał:

Dnia 19.07.2021 o 17:04, kado napisał:

Dnia 19.07.2021 o 17:17, Aska7 napisał:

No : )

10 godzin temu, mari23 napisał:

Pamiętam to czekanie na meble i radość z KAŻDEGO zakupu, nie wybierało się tego, co się podoba, kupowało się to, co można było zakupić akurat ;) może dlatego mam teraz problem z zakupami, gdy wybór jest tak wielki...

ale chyba trochę się nam ta stabilizacja zaczyna destabilizować... ;)

Mnie też czasami tęskno za tym minionym czasem - było chwilami ciężko, ale ogólnie w ludziach było więcej radości,  więzi też były jakieś mocniejsze, prawdziwsze.

A może tak to już jest, że czas dzieciństwa i młodości zawsze pozostaje w pamięci i wspomnieniach jako ten najpiękniejszy;)

• Like 1
  • Upvote 2
Posted

W sobotę do swojego nowego domu do Kielc pojechała nasza malutka Poziomka.

Zamieszała u rodziny, która 2 lata temu adoptowała od nas malutkiego Omlecika.

Reszta adopcji stoi, a codziennie są tel o porzuconych kotach:(

Nie przyjmujemy już, bo nie mamy gdzie ich umieścić:(

1625336506011.jpeg

1626812529600.jpg

A to Omlecik obecnie

-9068950959811923434.jpg

• Like 2
Posted
5 godzin temu, Tola napisał:

Mnie też czasami tęskno za tym minionym czasem - było chwilami ciężko, ale ogólnie w ludziach było więcej radości,  więzi też były jakieś mocniejsze, prawdziwsze.

To najprawdziwsza prawda, kiedyś ludzie cieszyli się z kontaktu z innymi, bardzo sobie wzajemnie pomagali nie oglądając się na nic.  Teraz tego nie ma.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Może to trochę jak z tą opowieścią o Królu, który, żeby wyzdrowieć, miał nałożyć koszulę człowieka szczęśliwego, a gdy go znalazł, okazało się, że on nigdy  nie miał koszuli?

Im więcej mamy - oczywiście, po zaspokojeniu potrzeb podstawowych, tym więcej chcemy i w pogoni z dobrami materialnymi, gubimy gdzieś wolny czas, przyjaźń, miłość, zdrowie... 

W dodatku, w naszym kraju w ostatnim okresie, dokonano podziału społeczeństwa, na dwa walczące ze sobą, wrogie plemiona, a za komuny, byliśmy My i Oni przy czym My, to byli prawie wszyscy.

• Like 7
  • Upvote 1