kado Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 Ma bardzo oryginalną urodę. Gratka dla fanów urody nietuzinkowej. Dla mnie przepiękna 2 1 Quote
Tola Posted June 26, 2021 Author Posted June 26, 2021 1 godzinę temu, b-b napisał: Na Sosnowiec https://www.olx.pl/d/oferta/piekny-kociak-szuka-domu-CID103-IDKnOOU.html Pięknie dziękuję Oby te Wasze ogłoszenia przyniosły Gutkowi domek, tyle czeka, a na miejsce tez czekają kolejne bezdomniaki... Quote
Tola Posted June 26, 2021 Author Posted June 26, 2021 1 godzinę temu, Aska7 napisał: Mały Anubis 52 minuty temu, kado napisał: Ma bardzo oryginalną urodę. Gratka dla fanów urody nietuzinkowej. Dla mnie przepiękna Oby szybko kogoś zachwyciła, bo teraz ten zły czas dla kotów, wciąż ktoś znajduje małe kociaki lub matki z młodymi:( U nas też kolejna porzucona kotka - ciężarna, znaleziona w czasie tej wczorajszej burzy. Nie mamy już miejsc, pojechała do lecznicy do Izbicy. 10 dni po zabiegu ma zapewniona opiekę, a co potem:( Quote
Tola Posted June 26, 2021 Author Posted June 26, 2021 Pastelka i Poziomka już w DT w Mysłowicach u p. Justyny, na razie w łazience, bo dopiero w poniedziałek pojadą do weta - mamcia ma chore oczy, nie wiadomo, co jeszcze, a w domu są inne koty. Quote
Murka Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 2 godziny temu, kado napisał: Ma bardzo oryginalną urodę. Gratka dla fanów urody nietuzinkowej. Dla mnie przepiękna Ale że Negri? To zwykła czarnuszka, ale charakterek: sreberko:) Jest przezabawna, bardzo żywa, wszędzie jej pełno, próbuje się już trochę bawić z kotami (głównie napadając, jeżąc się, odskakując), świetnie się też bawi sama, no i jak to kociak lubi wszelkie szeleszczące i szybko ruszające się zabawki. Bardzo ładnie załatwia się do kuwety. Quote
kado Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 2 minuty temu, Murka napisał: Ale że Negri? To zwykła czarnuszka, ale charakterek: sreberko:) Jest przezabawna, bardzo żywa, wszędzie jej pełno, próbuje się już trochę bawić z kotami (głównie napadając, jeżąc się, odskakując), świetnie się też bawi sama, no i jak to kociak lubi wszelkie szeleszczące i szybko ruszające się zabawki. Bardzo ładnie załatwia się do kuwety. Ale że tak:) Jeżeli to zwykła czarnuszka,to Murka jesteś mistrzem w chwytaniu chwili;) Moja córka,jak zobaczyła te zdjęcia,to powiedziała,że ona jest nie z tej planety;) Quote
Jaaga Posted June 28, 2021 Posted June 28, 2021 Dnia 25.06.2021 o 19:31, Tola napisał: OLX na Katowice https://www.olx.pl/d/oferta/kocurek-gutek-do-adopcji-CID103-IDJTvY1.html Gutek nie ma końcówki uszka i niedawno odpadła mu końcówka ogonka. Uszko widać na zdjęciach, o ogonku będę informował w rozmowie. Dzisiejszy Gutek Tolu, jesli kociak jest u p. Justyny, to poproś ja, zeby pojechała z nim do dr Olender. To nie jest tak, że nagle odpada kawałek uszka czy ogonka. To choroba. Krew nie dopływa do naczyń włosowatych i naprawdę duzy problem może pojawić się dopiero, kiedy bedzie zimniej. Wówczas bedą obumierać kolejne fragmenty. Trzeba podawać leki. Myslę, że samo poinformowanie ludzi to mało, bo na tych dwóch brakach może się nie skończyć. Wątpię, ze to pourazowe. Quote
Tola Posted June 28, 2021 Author Posted June 28, 2021 4 godziny temu, Jaaga napisał: Tolu, jesli kociak jest u p. Justyny, to poproś ja, zeby pojechała z nim do dr Olender. To nie jest tak, że nagle odpada kawałek uszka czy ogonka. To choroba. Krew nie dopływa do naczyń włosowatych i naprawdę duzy problem może pojawić się dopiero, kiedy bedzie zimniej. Wówczas bedą obumierać kolejne fragmenty. Trzeba podawać leki. Myslę, że samo poinformowanie ludzi to mało, bo na tych dwóch brakach może się nie skończyć. Wątpię, ze to pourazowe. Przyznam, że nie kojarzyłam tego z chorobą:(. Gutek został znaleziony już bez tego kawałka uszka, to był czas tych największych mrozów, został znaleziony w lesie na parkingu. A końcówka ogonka odpadów już u p. Justyny. Oczywiście powiem o dr Olender, będziemy próbowali jakoś to ogarnąć, nie wiem jak, bo p. Justyna nie ma auta. Quote
Tola Posted June 28, 2021 Author Posted June 28, 2021 Z kolejnych kocich wiadomości to dzisiaj Pastelka była na badaniu u weta i okazało się, że jest w miesięcznej ciąży, a mała Poziomka ma 6 tyg. To chyba najwcześniejsza ciąża kotki matki, o jakiej słyszałam. Czarna ciężarna kotka Kawa, znaleziona w czasie burzy, która jest w lecznicy w Izbicy dzisiaj miała sterylkę, wszystko ok. Miała też robiony test; FIV/FeLv - jest ujemny. Quote
Poker Posted June 28, 2021 Posted June 28, 2021 Kot mojej córki tak chorował. Usychały mi po kolei kawałki łapek, ogonka. Nie dało się go uratować. Quote
Jaaga Posted June 28, 2021 Posted June 28, 2021 3 godziny temu, Poker napisał: Kot mojej córki tak chorował. Usychały mi po kolei kawałki łapek, ogonka. Nie dało się go uratować. Da się leczyc, dr Olender diagnozowała i leczyla maltankę z tym problemem. Myślę że warto teraz to ogarnąć bo szkoda kota. Wielu wetów nie skojarzy tego nawet z brakiem dopływu krwi. Kolejne właśnie mogą być łapki czy dalsza część ogona. Quote
Jaaga Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 Zapraszam na zakupy - ewentualny dochód chciałabym przeznaczyć też na leczenie dzikiej koteczki, którą przyjeliśmy od Toli. Pewnie kojarzycie ją z tego wątku, bo trudno aklimatyzowała się. Teraz ma wodobrzusze, jest na kroplówkach, diagnozujemy. Przyda się każda złotówka: Quote
Murka Posted June 30, 2021 Posted June 30, 2021 Dnia 26.06.2021 o 23:16, kado napisał: Ale że tak:) Jeżeli to zwykła czarnuszka,to Murka jesteś mistrzem w chwytaniu chwili;) Moja córka,jak zobaczyła te zdjęcia,to powiedziała,że ona jest nie z tej planety;) Córka miała rację, bo to jednak nie zwykła czarnuszka jak można sądzić na pierwszy rzut oka. Ona jest bardzo ciemno-szara i ma czarne prążki:) Zrobiłam trochę zdjęć, postaram się jutro wstawić. Dnia 28.06.2021 o 19:20, Poker napisał: Kot mojej córki tak chorował. Usychały mi po kolei kawałki łapek, ogonka. Nie dało się go uratować. Straszne:( Quote
Murka Posted July 1, 2021 Posted July 1, 2021 Negri:) Jest bardzo fajna, z temperamentem, zabawowa, wszędzie jej pełno, ale też potrafi wleźć na kolana i się rozmruczeć:) W poniedziałek została zaszczepiona. Quote
kado Posted July 1, 2021 Posted July 1, 2021 Jest i moje cudne diablatko:) Fajnie umaszczona jest 1 Quote
Tola Posted July 1, 2021 Author Posted July 1, 2021 Dziękuję pięknie za zdjęcia, jutro postaram się zrobić OLX. Bardzo chciałabym, aby Negri szybko znalazła dom, bo mamy teraz spore problemy z resztą kotów. Dzisiaj TZ rozmawiał z dr Olender - w środę Gutek pojedzie z p. Justyną do lecznicy, prosimy o kciuki. Dr Olender rozmawiała też z p. Justyną, powiedziała, że to co dzieje się z Gutkiem nie jest dobre:( Tutaj Gutek Quote
Jaaga Posted July 2, 2021 Posted July 2, 2021 10 godzin temu, Tola napisał: Dziękuję pięknie za zdjęcia, jutro postaram się zrobić OLX. Bardzo chciałabym, aby Negri szybko znalazła dom, bo mamy teraz spore problemy z resztą kotów. Dzisiaj TZ rozmawiał z dr Olender - w środę Gutek pojedzie z p. Justyną do lecznicy, prosimy o kciuki. Dr Olender rozmawiała też z p. Justyną, powiedziała, że to co dzieje się z Gutkiem nie jest dobre:( Tutaj Gutek To trzymam kciuki za Gutka. suni którą leczyła, problemy minęły po lekach. Pamiętaj Marto, że tam już jesteście zarejestrowani, więc niech pani Justyna powie, że to ta fundacja, na którą ja biorę faktury i koniecznie niech przypomni o dopisaniu imienia na fakturze przy jej wypisywaniu. Byłam tam przedwczoraj z yorkiem, który jak się okazało na tej wizycie, dostał stan zapalny oponowy po usuwaniu zebów bez antybiotyku w innej przychodni. Nie potrafił z bólu się poruszyć, siedziałam z nim w gabinecie godzinę, ale było warto. Na drugi dzień ozdrowiony. Dziś tylko podaję leki. Wątpię czy gdzie indziej wyleczyliby mi psa. Na trudne przypadki dr Olender jest niezastapiona. Tydzień wczesniej pojechałam tam z moim cavalierkiem, który mieszka u kolezanki. W jej lecznicy zakładali zatrucie i wstrząs, zostawili na iles godzin na kroplówce, kazali zawieźć do szpitalika, a okazało się że doznał urazu podczas zbiegania ze stromych schodów i miał obity bok. Wszystko również przeszło ekspresowo po lekach. Co śmieszne, na podstawie wyniku ich badania krwi, dr Olender wykluczyła wystapienie wstrząsu, bo nie były zmienione trzy parametry krwi, które są wówczas inne. Szkoda, ze jeden lekarz to, wie, a inny wróży z fusów i faszeruje psa niepotrzebnymi lekami na nieistniejące problemy. Jadę tam znowu we wtorek z Amely. Mam też bardzo smutną wiadomość. Otrzymaliśmy pełne wyniki z badania w Idexxie zamojskiej kotki dziczki, o której tu pisywałam. Najpierw przestała jeść. Podalismy jej Profender, bo wczesniej miała glisty, potem dałam znowu feromony zakładajac, że to może być ze stresu, oczywiście zmieniałam rodzaje jedzenia. Później zaczęła ziajać jak pies, więc doszła gorączka, miała blade dziąsła. Wtedy juz karmiłam ja strzykawka musami wymieszanymi z Convalescente support. Po wizycie włączyliśmy kroplówki. Miała powtórzony test białaczkowy, nie zareagowała kreska kontrolna testu na FIV, więc pobrano jej krew też na ta chorobe do badania laboratoryjnego. Do tego USG, rozszerzone badanie krwi i w kierunku FIP. W międzyczasie na RTG wyszło wodobrzusze. Zanim przyszły wyniki, to nadal karmiłam ją strzykawką i podwałam kroplówki. Niestety, wynik okazał się wyrokiem - FIP. Musieliśmy poddać kotkę eutanazji. Przypominam się z bazarkiem, który zrobiłam na szczeniaki i własnie pokrycie kosztów leczenia kotki, bo jeszcze nie odebrałam rachunku, ale będzie naprawdę spory przy tych działaniach i badaniach. jednak trudno było nie podjać próby ratowania kotki, bo to była młodziutka koteczka. Zapraszam, może ktoś jeszcze coś wypatrzy dla siebie : Quote
Jo37 Posted July 2, 2021 Posted July 2, 2021 Biedna kicia. Dobrze, że nie odchodziła gdzieś na ulicy. Quote
Tola Posted July 3, 2021 Author Posted July 3, 2021 Dnia 1.07.2021 o 19:17, Murka napisał: Negri:) Jest bardzo fajna, z temperamentem, zabawowa, wszędzie jej pełno, ale też potrafi wleźć na kolana i się rozmruczeć:) W poniedziałek została zaszczepiona. Murka, bardzo dziękuję za zdjęcia, dzisiaj wieczorem zrobię olx. Mam nadzieję, ze Negri kogoś zachwyci. Quote
Nadziejka Posted July 3, 2021 Posted July 3, 2021 Wszystkie cudne zachwycajace Niechaj bedzie im najlepsze zycie skiereczkom Quote
Tola Posted July 3, 2021 Author Posted July 3, 2021 Dnia 2.07.2021 o 08:47, Jaaga napisał: Mam też bardzo smutną wiadomość. Otrzymaliśmy pełne wyniki z badania w Idexxie zamojskiej kotki dziczki, o której tu pisywałam. Najpierw przestała jeść. Podalismy jej Profender, bo wczesniej miała glisty, potem dałam znowu feromony zakładajac, że to może być ze stresu, oczywiście zmieniałam rodzaje jedzenia. Później zaczęła ziajać jak pies, więc doszła gorączka, miała blade dziąsła. Wtedy juz karmiłam ja strzykawka musami wymieszanymi z Convalescente support. Po wizycie włączyliśmy kroplówki. Miała powtórzony test białaczkowy, nie zareagowała kreska kontrolna testu na FIV, więc pobrano jej krew też na ta chorobe do badania laboratoryjnego. Do tego USG, rozszerzone badanie krwi i w kierunku FIP. W międzyczasie na RTG wyszło wodobrzusze. Zanim przyszły wyniki, to nadal karmiłam ją strzykawką i podwałam kroplówki. Niestety, wynik okazał się wyrokiem - FIP. Musieliśmy poddać kotkę eutanazji. Bardzo mi smutno z powodu koteczki Od początku były problemy, ale pomimo kłopotów ze znalezieniem miejsca dla dzikiej kotki, chciałam ją ratować. Potem na jej drodze stanęła Jagna, która zaproponowała pomoc i miejsce w swoim domu i zdawało się, ze będzie coraz lepiej. Niestety, nie udało się Byłam z Jagna w kontakcie, ale nic nie pisałam, bo dopóki nie przyszły wyniki badań, była nadzieja... Jagna - ogromnie dziękuję za serce, pomoc i opiekę do ostatniej chwili. Synowie koteczki mają się dobrze, zostali na stałe w domu tymczasowym u p. Małgosi w Zamościu. Chciałam tutaj pożegnać koteczkę [*] 1 Quote
Tola Posted July 3, 2021 Author Posted July 3, 2021 A w środę na konsultację do dr Olender jedzie Gutek... Quote
elik Posted July 3, 2021 Posted July 3, 2021 23 minuty temu, Tola napisał: A w środę na konferencji konsultację do dr Olender jedzie Gutek... Będzie dobrze! Quote
Recommended Posts