Tola Posted July 9, 2021 Author Posted July 9, 2021 Piesek zabrany do lecznicy w Krasnymstawie musi zostać tam na obserwacji parę dni. Nie zostanie na razie zaszczepiony, bo wetom nie podobały się wyniki krwi, będą je powtarzać. Na razie i tak nie mam gdzie go zabrać. W lecznicy wpisany jest jako Felek - trzeba było podać imię, a TZowi nic innego nie przyszło do głowy. Felek jest bardzo łagodny, spokojny. Mam nadzieję, ze ten spokój wynika z jego charakteru, a nie choroby. Quote
Tola Posted July 9, 2021 Author Posted July 9, 2021 A po nocy przychodzi dzień:) Mam wspaniałą wiadomość o kotce z amputowaną łapką - koteczka ma dom! Pani Sylwia, która wraz z mamą powiadomiła nas o poranionym kociaku, zdecydowała się zabrać malutką do Warszawy, gdzie mieszka:). To im kotka zawdzięcza życie i myślę, ze ta historia nie mogła mieć lepszego zakończenia. Mam obiecane zdjęcia. 10 Quote
b-b Posted July 9, 2021 Posted July 9, 2021 Wspaniale! Udało się małej jak wygrana w totka :)) 1 Quote
Ellig Posted July 10, 2021 Posted July 10, 2021 Felek zaopiekowany, wracaj szybko do zdrowia psiaku. Koteczka kochana ma dom, cudowna wiadomość. 1 Quote
Jo37 Posted July 10, 2021 Posted July 10, 2021 Świetnie, że kotka ma dom. Przed wyjazdem pokazałam malutką na Kompostowniku i tam też zgłosiła się chętna koleżanka. Napisałam jej o czarnej kotce. Zobaczymy. 1 Quote
Tola Posted July 11, 2021 Author Posted July 11, 2021 Dnia 10.07.2021 o 00:43, b-b napisał: Wspaniale! Udało się małej jak wygrana w totka :)) Dnia 10.07.2021 o 04:41, Ellig napisał: Felek zaopiekowany, wracaj szybko do zdrowia psiaku. Koteczka kochana ma dom, cudowna wiadomość. Dnia 10.07.2021 o 11:21, Jo37 napisał: Świetnie, że kotka ma dom. Przed wyjazdem pokazałam malutką na Kompostowniku i tam też zgłosiła się chętna koleżanka. Napisałam jej o czarnej kotce. Zobaczymy. To trzymam kciuki, bo ja nie miałam ani jednego zapytania o Negri:( Dnia 10.07.2021 o 11:27, b-b napisał: Oby Felkowi nic nie było... Dziękuję, że zaglądacie i trzymacie kciuki:). Wierzę w moc przekazywania dobrych myśli, a te zwierzaki tutaj nie mają swoich wątków, więc takie duchowe wsparcie bardzo potrzebne. Dostałam dzisiaj sms od p. Sylwi, że są właśnie w drodze do Warszawy:) 5 Quote
mari23 Posted July 11, 2021 Posted July 11, 2021 Dnia 9.07.2021 o 23:00, Tola napisał: A po nocy przychodzi dzień:) Mam wspaniałą wiadomość o kotce z amputowaną łapką - koteczka ma dom! Pani Sylwia, która wraz z mamą powiadomiła nas o poranionym kociaku, zdecydowała się zabrać malutką do Warszawy, gdzie mieszka:). To im kotka zawdzięcza życie i myślę, ze ta historia nie mogła mieć lepszego zakończenia. Mam obiecane zdjęcia. Koteczka jednak miała wielkie szczęście w tym swoim nieszczęściu... "po nocy przychodzi dzień"! ") Dnia 10.07.2021 o 11:27, b-b napisał: Oby Felkowi nic nie było... Oby i dla Felka po nocy dzień przyszedł. Ma takie poczciwe, ujmujące spojrzenie...i ten zgryz przesłodki. 1 Quote
Tola Posted July 11, 2021 Author Posted July 11, 2021 1 godzinę temu, mari23 napisał: Koteczka jednak miała wielkie szczęście w tym swoim nieszczęściu... "po nocy przychodzi dzień"! ") Oby i dla Felka po nocy dzień przyszedł. Ma takie poczciwe, ujmujące spojrzenie...i ten zgryz przesłodki. Maryś, ja też mam taką nadzieję, bo jeśli wszystko będzie z nim dobrze, to wtorek/środa TZ musi go zabrać z lecznicy, a nie mamy gdzie:( Quote
Tola Posted July 12, 2021 Author Posted July 12, 2021 Na stronie 1068 wstawiłam inne zdjęcie tej koteczki, która odeszła u Jagny. 2 Quote
Tola Posted July 13, 2021 Author Posted July 13, 2021 Wczoraj przyszła paczuszka od Nesiowata ze smyczkami, szelkami i obróżkami dla zamojskich bezdomniaków - pięknie dziękujemy . Przyszła w dobrej chwili, bo przy ostatnim transporcie psów ze schroniska TZ kupował i smycze i szelki - ostatnio wyjeżdżało sporo psów - zapasy od Anuli, Bogusik i b-b pokończyły się. Jak zrobi się trochę chłodniej wybieram się do schroniska, stęskniłam się... 2 Quote
Nadziejka Posted July 13, 2021 Posted July 13, 2021 Sciskam ogromnie za Felunia i radosci wszelka z kotunkowego cudku Kochanej Cudnej Cioci Nesiowatej Quote
Tola Posted July 13, 2021 Author Posted July 13, 2021 6 minut temu, Nadziejka napisał: Sciskam ogromnie za Felunia i radosci wszelka z kotunkowego cudku Kochanej Cudnej Cioci Nesiowatej Felunia jutro zabieramy z lecznicy... Quote
Tola Posted July 15, 2021 Author Posted July 15, 2021 I ponownie po nocy przychodzi dzień Tym razem muszę podzielić się z Wami kolejną wspaniałą wiadomością - Felek ma dom stały u znajomej mojego TZa Szukaliśmy DT, gdzie można byłoby go umieścić po zabraniu z lecznicy, a okazało się, że to będzie DS:) Luiza przez długi czas bardzo wspierała działania ZEA, cała rodzina jest zwierzakolubna, w domu jest pies i 2 koty. Feluś zamieszkał w domu z ogrodem:). 11 Quote
Tola Posted July 15, 2021 Author Posted July 15, 2021 Faktura za pobyt Felka w lecznicy - 210 zł pies Feluś.pdf Quote
Nadziejka Posted July 15, 2021 Posted July 15, 2021 Dnia 15.07.2021 o 22:00, Tola napisał: I ponownie po nocy przychodzi dzień:) Tym razem muszę podzielić się z Wami kolejną wspaniałą wiadomością - Felek ma dom stały u znajomej mojego TZa . Szukaliśmy DT, gdzie można byłoby go umieścić po zabraniu z lecznicy, a okazało się, że to będzie DS:) Luiza przez długi czas bardzo wspierała działania ZEA, cała rodzina jest zwierzakolubna, w domu jest pies i 2 koty. Feluś zamieszkał w domu z ogrodem:). Quote
Tola Posted July 15, 2021 Author Posted July 15, 2021 Dom dla Felusia to ogromna niespodzianka i radość; ten czas jest dla nas bardzo trudny, bo konto coraz bardziej puste, zabezpieczone są tylko pieniądze ze zbiórek, a do wpłat z 1 % jeszcze miesiąc:(. A ostatnio mamy same spore rachunki - operacja koteczki, leczenie i badania kotki u Jaaga, badania Gutka. Opłaty za operację i pobyt kotki w Izbicy to już będą "na zeszyt". 1 Quote
Poker Posted July 15, 2021 Posted July 15, 2021 Wspaniała wiadomość o Felku. Należy mu się choćby za ten wieczny uśmiech na pysiu. 1 Quote
elik Posted July 16, 2021 Posted July 16, 2021 11 godzin temu, Tola napisał: I ponownie po nocy przychodzi dzień Tym razem muszę podzielić się z Wami kolejną wspaniałą wiadomością - Felek ma dom stały u znajomej mojego TZa Szukaliśmy DT, gdzie można byłoby go umieścić po zabraniu z lecznicy, a okazało się, że to będzie DS:) Luiza przez długi czas bardzo wspierała działania ZEA, cała rodzina jest zwierzakolubna, w domu jest pies i 2 koty. Feluś zamieszkał w domu z ogrodem:). Ale się chłopakowi poszczęściło - zwierzakolubna rodzina, dom z ogrodem, czego chcieć więcej od życia. Żeby jeszcze tylko zdrówko było ok, to już nic więcej do szczęścia nie potrzeba EDIT A co stwierdzono w lecznicy odnośnie zdrowia Felusia i czy jest już opis badań Gutka? 1 Quote
Tola Posted July 16, 2021 Author Posted July 16, 2021 1 godzinę temu, elik napisał: Ale się chłopakowi poszczęściło - zwierzakolubna rodzina, dom z ogrodem, czego chcieć więcej od życia. Żeby jeszcze tylko zdrówko było ok, to już nic więcej do szczęścia nie potrzeba EDIT A co stwierdzono w lecznicy odnośnie zdrowia Felusia i czy jest już opis badań Gutka? U Felka było podejrzenie babeszjozy, bo bardzo spokojny i wyniki krwi jakieś niepewne, dostał profilaktycznie lek. Ale po paru dniach okazało się, że wszystko jest ok, badanie krwi też. Ale z powodu tych podejrzeń nie został zaszczepiony, Luiza ma zgłosić się za tydzień. Okazało się też że ta spokojność Felka to cecha jego charakteru, a nie objaw choroby. Felek jest bardzo spokojny i bardzo przytulaśny, no taki psi Skarbek. U Gutka na razie wyszła nadczynność tarczycy; czekamy na resztę wyników i na opinię dr Olender. Wszystko tutaj przekażę. Quote
Recommended Posts