Jump to content
Dogomania

DOJECHAŁ EKSPRESEM DO SUPER DS U SAMURAJA !! !! Opel z Ukrainy, ciekawe czy szybko dojedzie do DS?

Recommended Posts

Posted

Opel jest fajny,młody,powinien szybko znaleźć domek.

Wierszyk "Bagaż" też pamiętam (fragmenty) z podstawówki.Miałam z nim nieprzyjemną historię w szkole średniej (wstawiłam mały fragment wiersza w opowiadanie i dostałam za to balona)

Posted
12 godzin temu, Anula napisał:

Opel jest fajny,młody,powinien szybko znaleźć domek.

Fajny, fajny  pies, to szelmowskie spojrzenie. Podejrzewam że nudno z Nim nie będzie. :-)

Posted
43 minuty temu, Dusia-Duszka napisał:

Ale fajnie temu człowieku 🙂

Dusiu, Tobie też może być fajniej, gdyby mamcia dopsiła  Ci na "brata" takiego np. Opelka. Pasowalibyście do siebie jakniewmiemco.

• Like 1
Posted

Poker, jeśli możesz to podaj mi proszę na priv adres mailowy, to wyślę Ci więcej zdjęć do ogłoszeń. Są większe i mi tu nie wchodzą.

Opel nie nadaje się na pewno do domu z małym dzieckiem lub z malymi zwierzętami. Jest bardzo szybki i zwinny, warczy jak coś mu nie pasuje, wszedzie jest pierwszy. Dziś rano polował nawet na moją yorkę. Nie wiem, czy w niej nie rozpoznał psa, bo pierwsze się z tym spotkałam. Ma swoją Lonie i jest kundelka Ada ważąca ok 5,5 kg, więc nie wiem, co mu w yorce nie pasowało, że potraktował ją jak kota czy kurę. Może to przez yorkowy "włos"?

Dostają z Lonią Metronidazol, którego niestety nie jestem w stanie podawać im dwa razy dziennie, tylko raz dziennie, więc czas podawania się wydłużył. 

Poker, daj znać mi na priv, co ze szczepieniem p. wściekliźnie, bo z Tolą ustaliłam już szczepienie Loni. 

Posted
1 godzinę temu, Jaaga napisał:

Dziś rano polował nawet na moją yorkę. Nie wiem, czy w niej nie rozpoznał psa, bo pierwsze się z tym spotkałam.

Ja się z tym spotykałam wielokrotnie - wiszące na smyczach, charczące psy z mordem w oczach na widok maleńkiej, spokojnej, grzecznej jak anioł yoreczki.

Posted

A one nie były szczepione przeciw wściekliźnie? Pytam, bo poprzednie szczeniorki miały wpis o szczepieniu.

Oczywiście zaszczep, szczególnie przy jego zapędach.

Nie da rady podać mu Metronidazolu w czymś smacznym czy nie masz czasu?

Podaję adres mejlowy na PW.

Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Nie da rady podać mu Metronidazolu w czymś smacznym czy nie masz czasu?

On połyka w mięsie bez problemu, ale to brak czasu; rano przygotowania do szkoły, spacerowania ze wszystkimi, sprzątanie. Mam kurę ze złamaną nogą i szytym skrzydłem, którą trzeba karmić i podnosić, jeża po operacji i sunię po usunięciu guza, która ma chore serce i  trudno dochodzi do siebie po tej operacji. Zeszły tydzień był bardzo trudny. Linda wylizała sobie palce do ścięgna i ściąga opatrunki i skarpety. Przez to wszystko najłatwiej mi podawać leki w ciągu dnia, bo rano i wieczorami za dużo mamy do ogarnięcia. Nie są już zamknięte w jednym pokoju, więc lek muszą dostawać też Marti, Laima i Oreo, które są z nimi.

1 godzinę temu, rozi napisał:

Ja się z tym spotykałam wielokrotnie - wiszące na smyczach, charczące psy z mordem w oczach na widok maleńkiej, spokojnej, grzecznej jak anioł yoreczki.

To masz rację. Bardziej chodziło mi o psy u nas. Tu jeszcze żaden tak nie reagował. Początkowo Freya na maltańczyki, ale to bardziej chyba przez biały kolor. Jednaj nigdy taki mały i jeszcze szczeniak.

Posted

Przywitam się na wątku Opla. Cudny szorściaczek, powinien szybko znaleźć dom:)

Bardzo mi przykro, że nie mam jak pomóc, ale za dużo wzięłam na siebie deklaracji, a teraz majątek kosztuje leczenie Peruszki:( Ale będę trzymała kciuki za niego.

Posted

Ewa Marta, miło,że nas odwiedzasz. Wiem przecież, że masz kupę wydatków. porwałam się trochę z motyką na słońce. To tak jest jak serce mija się z rozumem.

Posted
40 minut temu, Poker napisał:

Ewa Marta, miło,że nas odwiedzasz. Wiem przecież, że masz kupę wydatków. porwałam się trochę z motyką na słońce. To tak jest jak serce mija się z rozumem.

Oj znam doskonale ten stan:) Opel wygrał los na loterii dzięki Twojej decyzji:)

Posted
10 godzin temu, Jaaga napisał:

Poker, jeśli możesz to podaj mi proszę na priv adres mailowy, to wyślę Ci więcej zdjęć do ogłoszeń. Są większe i mi tu nie wchodzą.

Opel nie nadaje się na pewno do domu z małym dzieckiem lub z malymi zwierzętami. Jest bardzo szybki i zwinny, warczy jak coś mu nie pasuje, wszedzie jest pierwszy. Dziś rano polował nawet na moją yorkę. Nie wiem, czy w niej nie rozpoznał psa, bo pierwsze się z tym spotkałam. Ma swoją Lonie i jest kundelka Ada ważąca ok 5,5 kg, więc nie wiem, co mu w yorce nie pasowało, że potraktował ją jak kota czy kurę. Może to przez yorkowy "włos"?

Dostają z Lonią Metronidazol, którego niestety nie jestem w stanie podawać im dwa razy dziennie, tylko raz dziennie, więc czas podawania się wydłużył. 

Poker, daj znać mi na priv, co ze szczepieniem p. wściekliźnie, bo z Tolą ustaliłam już szczepienie Loni. 

Ja też poproszę fotki, w sobotę pojechał ode mnie piesek do domku, a ogłoszenie promowane do 30.10. zostało, chętnie podmienię.

Posted

mari23 , bardzo, bardzo dziękuję, że mimo natłoku spraw związanych ze swoimi psami , chcesz pomóc i mojemu podopiecznemu.

Jakie imię ma być wpisane w ogłoszeniu, bo jest Marla ?

Posted
2 minuty temu, Poker napisał:

mari23 , bardzo, bardzo dziękuję, że mimo natłoku spraw związanych ze swoimi psami , chcesz pomóc i mojemu podopiecznemu.

Jakie imię ma być wpisane w ogłoszeniu, bo jest Marla ?

No właśnie tego nie mogę zmienić, nr telefonu daje się zmienić, a imienia nie, jest w danych, których chyba nie da się edytować. Ale mogę imię wpisać w treść ogłoszenia.

Posted
4 godziny temu, Poker napisał:

Trwają rozmowy w sprawie adopcji Opelka lub innego piesia u Jaagi. Trzymajcie kciuki.

Dom wydaje się godny uwagi, trzymam mocno !

Poker - udało Ci się porozmawiać z panem?