elik Posted February 11, 2022 Posted February 11, 2022 Dnia 11.02.2022 o 13:56, Ewa Marta napisał: Moim zdaniem Luka i Figa są zżyte bardziej niż Luka z Baloo. Wiadoma rzecz - kobiety 🙂 Quote
Tola Posted February 11, 2022 Posted February 11, 2022 Dnia 10.02.2022 o 13:37, elik napisał: Obie jesteście szczęściarami. Taka przyjaźń zdarza się rzadko. Dnia 10.02.2022 o 14:24, Isiak napisał: Święte słowa. Rzadko i dlatego jest tak cenna. Rozumiecie się, szanujecie, wspaniale uzupełniacie, z radością, bez rywalizacji - widać to tutaj na forum. Gratuluję tak pięknej przyjaźni. 2 Quote
elik Posted February 11, 2022 Posted February 11, 2022 Dnia 11.02.2022 o 17:01, Tola napisał: Rzadko i dlatego jest tak cenna. Rozumiecie się, szanujecie, wspaniale uzupełniacie, z radością, bez rywalizacji - widać to tutaj na forum. Gratuluję tak pięknej przyjaźni. I w takim momencie lajków brak 😞 Quote
Ewa Marta Posted February 11, 2022 Author Posted February 11, 2022 Dnia 10.02.2022 o 13:37, elik napisał: Obie jesteście szczęściarami. Taka przyjaźń zdarza się rzadko. Dnia 10.02.2022 o 14:24, Isiak napisał: Święte słowa. Dnia 11.02.2022 o 17:01, Tola napisał: Rzadko i dlatego jest tak cenna. Rozumiecie się, szanujecie, wspaniale uzupełniacie, z radością, bez rywalizacji - widać to tutaj na forum. Gratuluję tak pięknej przyjaźni. Ja uważam, że trafiła mi się ta Elunia jak ślepej kurze ziarno. Zawsze mogę na nią liczyć, nigdy nie zawodzi... Staram się jej odwdzięczyć tym samym. A że się uzupełniamy bez rywalizacji, to szczera prawda. Quote
elik Posted February 11, 2022 Posted February 11, 2022 Dnia 11.02.2022 o 18:13, Ewa Marta napisał: Ja uważam, że trafiła mi się ta Elunia jak ślepej kurze ziarno. Trafił Swój, na Swego w dobrym znaczeniu 🙂 1 Quote
Poker Posted February 11, 2022 Posted February 11, 2022 Jak to dobrze, że już ozdrowiałaś. Sunie bawią się cudnie. Tyćka i Sunia zachowują się podobnie. 1 Quote
mari23 Posted February 12, 2022 Posted February 12, 2022 zaglądam po przerwie i i leczę zbolałe serce balsamem, którym są Ludzie i psiaki z tego wątku ❤️ 2 Quote
Ewa Marta Posted February 14, 2022 Author Posted February 14, 2022 Na wczorajszym spacerze Luka zrobiła coś niesamowitego. Balutek to chodząca łagodność, pies bez agresji. Niestety dosyć często duże psy go atakują. Uczę go, żeby przybiegał do mnie w takiej sytuacji, ale wczoraj mijaliśmy się na polach z dużym wyżłem. Balutek wąchał sobie coś kilkaset metrów ode mnie i tam poleciał ten wyżeł. Zaatakował Balusia od razu i dosyć ostro. Zaczęłam biec w ich kierunku wołając Balutka. Opiekun wyżla tez ruszył chcąc odwołać psa. Zanim jednak nam się udało dobiec do nich (Baluś już biegł w moją stronę) dobiegła do nich Luka, wpadła między nich i z groźnym warkotem odgoniła wyżła. On był tak zaskoczony, że natychmiast przestał atakować i uciekł. Byłam z niej bardzo dumna. Wycałowałam pyszczek i podziękowałam za pomoc. Mimo jej strachów ratowanie brata było ważniejsze. Oni są jednak bardzo mocno związani. Wydaje mi się, że Luśka bardziej z Figą, ale w tej wczorajszej sytuacji Lusieńko moje kochane ratowała brata. Możliwe, że Figę też by ratowała. Byliśmy wczoraj rano 2 godziny na polach. Po tym ataku Balutek zdążył odreagować i nawet pobawić się z 4-miesięcznym psiakiem. W porywach maszerowaliśmy w grupie z 11 psiakami i 5 osobami🙂 Wszystkie znane i lubiące się nawzajem. 5 Quote
dwbem Posted February 14, 2022 Posted February 14, 2022 U mnie wiele lat temu podobną sytuację miałam z moimi ONkami. To były matka z córką i kiedy młodszą pogonił obcy pies starsza ruszyła na pomoc i odcięła napastnika. A mój pierwszy rottweiler samorzutnie rzucil się na pomo małemu psiakowi gryzionemu przez dużego wyżła nie robiąc wyżlowi krzywdy ale odgonil i doprowadził do jego właściciela,który stal i nie reagował. Psy są dużo mądrzejsze i empatyczne bardziej niż nam się wydaje. 4 Quote
Ewa Marta Posted February 14, 2022 Author Posted February 14, 2022 Dnia 14.02.2022 o 12:44, dwbem napisał: U mnie wiele lat temu podobną sytuację miałam z moimi ONkami. To były matka z córką i kiedy młodszą pogonił obcy pies starsza ruszyła na pomoc i odcięła napastnika. A mój pierwszy rottweiler samorzutnie rzucil się na pomo małemu psiakowi gryzionemu przez dużego wyżła nie robiąc wyżlowi krzywdy ale odgonil i doprowadził do jego właściciela,który stal i nie reagował. Psy są dużo mądrzejsze i empatyczne bardziej niż nam się wydaje. To prawda, działają instynktownie i skutecznie 🙂 Baloo to taka ciapa. Niestety ciężka i jak się pakuje na kolanka, to ledwie oddycham, ale wzrusza mnie zawsze tą potrzebą bliskości. Dobrze, że Luka z nami została, Balutek ma obrońcę 🙂 1 Quote
Poker Posted February 17, 2022 Posted February 17, 2022 Mają życie jak w Madrycie, pozazdrościć. Quote
Poker Posted February 18, 2022 Posted February 18, 2022 Mój mąż oglądał powitanie z zachwytem, ja też. Quote
Ewa Marta Posted February 19, 2022 Author Posted February 19, 2022 Dnia 18.02.2022 o 21:12, Nesiowata napisał: Gorące powitanie! Oj tak Luska aż skowyczala. Dnia 18.02.2022 o 22:05, Poker napisał: Mój mąż oglądał powitanie z zachwytem, ja też. Przyznam, że ja uwielbiam patrzeć na te powitania. Wszystkie szaleją:) Dzisiaj od świtu mieliśmy w łóżku komplet 😀 A teraz rodzinka na spacerze, a ja jeszcze się wyleguję 😀 Quote
Nadziejka Posted February 20, 2022 Posted February 20, 2022 Dnia 18.02.2022 o 21:00, Ellig napisał: Dnia 19.02.2022 o 08:37, Ewa Marta napisał: Oj tak Luska aż skowyczala. Przyznam, że ja uwielbiam patrzeć na te powitania. Wszystkie szaleją:) Dzisiaj od świtu mieliśmy w łóżku komplet 😀 A teraz rodzinka na spacerze, a ja jeszcze się wyleguję 😀 Dnia 19.02.2022 o 10:24, Ellig napisał: Szczesliwosci wszelkiej w zdrowiu dla calej niezwyklej ujmujacej cudownej Rodzinki zasylam 2 Quote
Ewa Marta Posted March 6, 2022 Author Posted March 6, 2022 Patrzę na to moje stadko i w ostatnich dniach to jedyny promyk słońca. Bezpieczne, szczęśliwe, najedzone. Teraz smacznie śpią. Takie życie powinien mieć każdy pies, kot i inne zwierzaki domowe. Quote
Recommended Posts