Jump to content
Dogomania

Zrezygnowany chudziutki Amberek z zamojskiego schronu. Ma dom w Warszawie :)))))))))

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, KrystynaS napisał:

Co reaktywować, przecież Forum działa jest tylko mniej osób uczestniczących

no właśnie, jakie forum ?

Posted

Wizyta u pana Huberta jest jutro wieczorem :) Dzisiaj natomiast p. Hubert z dziewczyną mieli pojechać do Wilanowa poznać Amberka osobiście :) Nie mam jeszcze żadnych wieści czy się udało, jutro rano dopytam czy spotkanie doszło do skutku i jakie wzajemne relacje zostały nawiązane ;)

Fajnie wiedzieć, że w razie czego jest kolejny potencjalny dom. Dzięki Alaskan za te rozmowy z potencjalnymi domami! To ogromna pomoc! Zwłaszcza, że znowu do późna pracuję i nawet nie mogłabym odbywać tych rozmów. Ogromne dzięki!!!

obraz.png.9f4f03cffc40fa37bf2382a935e84fef.png

• Like 1
Posted

No i stało się jednak :D Zapytałam p. Magdę o wczorajszą wizytę p.Huberta u Amberka. Wizyta się nie odbyła, bo: primo po pierwsze dziewczyna p. Huberta skręciła kostkę, a chcieli poznać go oboje, a primo po drugie p. Magda chce adoptować Amberka!!!! :DDDD Jednak nie jest w stanie się z nim rozstać :D Jedyną niewiadomą, jaka pozostała i jaka zdecyduje ostatecznie jest dogadanie się Amberka z psem rodziców Johnym. Bo u rodziców Amberek będzie spędzał niektóre weekendy z p. Magdą oraz wakacje :) No i tak dynamicznie sytuacja się rozwija :)

• Like 9
Posted

Co do spacerów na lince (bo o to też się dopytywałam), to Amberek na początku nie wiedział w ogóle, że może sobie dalej gdzieś odbiec, pani Magda go zachęcała, a on zdziowiony wręcz, że jak ona może go odpędzać od siebie ( :D !), tym bardzie się przy niej trzymał. Ale potem zaczął sobie chodzić dalej i dalej, po krzaczorach i szuwarach, jednak na zawołanie za każdym razem przybiegał grzecznie :) Pies rewelacja!

Po drapaniu nie ma śladu, wszystko super, karma smakuje. A partner p. Magdy mówi do Amberka "chodź do tatusia" ! No i mam superowy piątek w związku z tym wszystkim :) Czego i Wam życzę :)) Muszę wracać do roboty, bo robota nie wiedzieć czemu, nie ma super piątku dzisiaj ;)

• Like 8
  • Upvote 3
Posted

Rodzice p. Magdy mieszkają we Włocławku, więc na szczęście nie jakoś bardzo daleko. A to psiaczek, z którym Amberek jutro się zapozna na wyjeździe weekendowym. :) Oby polubił Amberka. Bo to podobno żywy kurdupelek jest.

obraz.png.245b77d0503a9cd61231bbd42ac46417.png

obraz.png.22d8ccfd7c774739690b3c61ee2bbb87.png

obraz.png.bf0615ce6478c3c9a309338cc2bb7c2b.png

• Like 1
Posted

No właśnie. Czy psy są po kastracji? Wprawdzie zdecydowanie łatwiej pogodzić dwa samce niż dwie suczeńki, ale ten maluch wygląda na zadziorę. Oby tylko wyglądał:-) 

Posted

Chętni na Amberka - jeśli Amber trafi gdzie indziej - mogliby się zainteresować Quatro... Też pogodny i garnący się do ludzi, to takie ważne. Też ma szalenie sympatyczna mordkę.

Posted
11 minut temu, Sowa napisał:

Chętni na Amberka - jeśli Amber trafi gdzie indziej - mogliby się zainteresować Quatro... Też pogodny i garnący się do ludzi, to takie ważne. Też ma szalenie sympatyczna mordkę.

Nie wiem, czy zechcą tyle czekać...co najmniej miesiąc....

Posted

Czemu aż tyle? Jeśli schronisko wydaje od razu - czy chodzi o kastrację? Czy o ew. (odpukać) konflikty między Amberkiem a psem u rodziny?