Jump to content
Dogomania

Zrezygnowany chudziutki Amberek z zamojskiego schronu. Ma dom w Warszawie :)))))))))

Recommended Posts

Posted
19 minut temu, Tianku napisał:

Jak uciekl przez ogrodzenie to raczej na pewno nie uciekl ze strachu.. tym bardziej ze byl na ogrodzie z sunia ...to raczej pies wedrowiec ... pojadl odpoczal to i zakombinowal takie moje zdanie 

Oj Amberku to przysporzyles opiekunom stresu 

Myślę, że niestety możesz mieć rację. :( Nikt go pod tym kątem nie ocenił i nie docenił. 

Posted

Ale konieczne papierowe plakaciki moze jakas zrzutke zrobmy zeby dac do drukarni? I w koszulki foliowe zapakowac i okolice oplakatowac koniecznie moze Ci mlodzi wolontariusze by pomogli w thm zakresie 

Posted

Pies, który uciekł, szuka schronienia, jedzenia i wody - zapach jedzenia mogłby go sprowadzić. Gdzieś słyszałam, że trzeba by wyjść  z domu  kolejno we wszystkich prawdopodobnych kierunkach,  tak promieniście - od śladu na plocie, gdzie się przedostał zaczynając - co najmniej na 300 metrów i wracając, znaczyć trasę powrotną mocno pachnącym jedzeniem, wleczonym po ziemi, lub co kilka kroków kropić ziemię wywarem z mięsa. Potrzebny jest sam zapach, żeby za tym zapachem jedzenia wrócił - ale musiałaby być otwarta furtka, lub miska z jedzeniem w miejscu gdzie się przedostał  - ale wewnątrz ogrodzenia, lub klatka-żywołapka.  A gdyby telefon do Jamora - on chyba często odławiał zaginione psy - może coś poradzi? Jeśli w gminie jest ktoś, z kim gmina ma umowę na odławianie bezpańskich psów, to ten ktoś może wiedzieć gdzie najczęściej ukrywają się takie psy.   

Posted

Dziękuję Wam bardzo. Poszukiwania nie dają rezultatów. Ani w części mieszkalnej - w stronę Skierniewic ani w stronę pól. Chodzili razem z sunią. Nikt na razie też nie zgłaszał do schronu, że pies się błąka. 

Posted

Ja jednak mam nadzieję, że on jak zgłodnieje, to wróci. Może się wybiega i wróci tam, gdzie miał michę. Chyba, że wolność ceni wyżej niż michę. :( 

Posted

Być może on się bardzo boi i uciekł ze strachu. Za mało czasu minęło, by zawierzył, że w tym nowym miejscu nie skrzywdzi go człowiek ani pies.

Posted
AMBER - poszukiwany
zaginął w Miedniewicach 96-100
w dniu 11.12.2020 koło godz 15:00
kastrat, w trakcie leczenia, wychudzony, czekoladowy z niebieska obrożą - ma chip nr 616093200252789
nie jest agresywny, nie szuka zaczepek,
raczej nie jest wpatrzony w człowieka
ALE DO JEDZENIA PRZYJDZIE I DA SIĘ ZAPIĄĆ NA SMYCZ.
tel 605 19 78 09
Jest przewidziana nagroda za pomoc w odnalezieniu Ambera.

131471570_2672548973000513_6729498129133614046_o.jpg

Posted
4 godziny temu, Poker napisał:

Stale zaglądam z bijącym sercem. Bardzo mocno trzymam kciuki .

ja też co godzinę zaglądam z nadzieją. Oby wrócił ! Może zgłodnieje i przypomni sobie, gdzie jedzonko dają...

Posted

serce trwoga matko jedyno

dziewczynki a moze wslizgnal sie w jakas dziure , pod jakis domek na calym placu Agusiowym...wiem ze obszukane wiem 

iskiereczku z nadzieja modlimy calun czas