Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

26 listopada po błyskawicznej akcji bezimienna sunia została zawieziona ze schroniska w M.  do hoteliku Psiarek.

Sunia jest młoda , ma około roku, bardzo chuda. Wygląda na to , że jest przyjazna do ludzi. Bardzo źle znosiła schron. Do krwi okaleczała łapki drapiąc w kraty.

Dziś mam nadzieję na więcej informacji o jej zachowaniu.

Tu jeszcze w schronie

Tu widać jaka jest mała, to naprawdę okruszek i do tego chudzinka.

Dnia 27.11.2020 o 14:15, ewu napisał:

sunia.jpg

sunia4.jpg

sunia 3.jpg

Mam nadzieję,że mala szybko znajdzie dom.

• Zaglądajcie do nas.

• Like 1
  • Poker changed the title to Kolejna sunia , FROTKA, pod moją opieką w hoteliku u Anecik.
Posted

Bardzo urodziwa sunia, cieszę się, ze też zacznie lepsze życie.

Tym małym, delikatnym szczególnie ciężko w schroniskowych warunkach ten zimowy czas...

Posted

Tyśka, dziękuję za gotowość.

Anecik mówi ,że Frotka się rozszczekała. Staje na tylnych łapciach, przymila się ,  podstawia brzusio do miziania. Jutro Aneci ją wykąpie. Ciekawe jak będzie się zachowywać.

Posted

I ja przybiegłam do suni.Bardzo fajne ma imię i jest podobna do mojej Sawani.Jednym słowem cudna.

Frotkę trzeba trochę podkarmić witaminkami na sierść,będzie piękna,dłuższa,gęsta.

• Like 1
Posted
Dnia 30.11.2020 o 08:59, malagos napisał:

No wcale się nie dziwię, że Cię chwyciła za serce, jest taka delikatna, urocza!... 

śliczna !!! chyba każdego za serce chwyci :) 

• Like 1
Posted
21 godzin temu, Anula napisał:

I ja przybiegłam do suni.Bardzo fajne ma imię i jest podobna do mojej Sawani.Jednym słowem cudna.

Frotkę trzeba trochę podkarmić witaminkami na sierść,będzie piękna,dłuższa,gęsta.

Dostaje dobre jedzonko i ma apetyt, więc powinna przytyć i sierść też się poprawi.

21 godzin temu, Havanka napisał:

Ja też odnalazłam Frotkę. Śliczna malizna. Też chętnie pomogę w ogłoszeniach.

Dziękuję za gotowość.

12 godzin temu, mari23 napisał:

śliczna !!! chyba każdego za serce chwyci :) 

Mnie chwyciła , mimo że nie jest stara , ani schorowana.

38 minut temu, Havanka napisał:

Co słychać u Frotki? Jak zniosła kąpiel?

Nie wiem, nie chciałam wczoraj głowy zawracać Anecik, bo miała ręce pełne roboty.

Dziś zadzwonię.

• Poker changed the title to Potrzebna osoba do wizyty PA w KROŚNIE ODRZAŃSKIM !! Kolejna sunia , FROTKA, pod moją opieką w hoteliku u Anecik.
Posted

U Frotki dużo się dzieje.  Była kąpana bez zachwytu z jej strony , ale obie z Anecik dały radę.  Na szczęście nie miała zapędów do gryzienia.

I wyobraźcie sobie , że kroi się super domek dla suni. Dlatego szukam pilnie osoby do wizyty PA w Krośnie Odrzańskim.

Jeżeli w ciągu 2 - 3 dni się nie znajdzie, to zrobię wideo wizytę.

Domek to małżeństwo pracujące w służbie zdrowia i dwóch synków w wieku 10 i 5 lat. Mieszkają w nowym domku z ogródkiem. Pracują w taki sposób ,żeby sprawować opiekę nad dziećmi , więc Frotka prawie cały czas byłaby z kimś w domu.

Państwo oboje mieli zwierzęta w domach rodzinnych  ,a decyzja o adopcji psa rodziła się przez dwa lata.

Zobaczyli Frotkę i zakochali się. Cała rodzina i znajomi już o niej wiedzą. Imię też się bardzo podoba.

Państwo są zdecydowani na pokrycie kosztów dowozu suni albo spotkają się w pół drogi.

Anecik mówi , że to odpowiedni domek właśnie ze względu na to , że są dzieci i Frotka miałaby się z kim wyszaleć.

Ciąg dalszy nastąpi....

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
54 minuty temu, Alaskan malamutte napisał:

Bardzo się cieszę!!!!

Masz z czego tym bardziej , że to dzięki Tobie Frotka będzie miała domek. Bardzo dziękuję za pamięć o niej.