Poker Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 26 listopada po błyskawicznej akcji bezimienna sunia została zawieziona ze schroniska w M. do hoteliku Psiarek. Sunia jest młoda , ma około roku, bardzo chuda. Wygląda na to , że jest przyjazna do ludzi. Bardzo źle znosiła schron. Do krwi okaleczała łapki drapiąc w kraty. Dziś mam nadzieję na więcej informacji o jej zachowaniu. Tu jeszcze w schronie Tu widać jaka jest mała, to naprawdę okruszek i do tego chudzinka. Dnia 27.11.2020 o 14:15, ewu napisał: Mam nadzieję,że mala szybko znajdzie dom. Zaglądajcie do nas. 1 Quote
Poker Posted November 29, 2020 Author Posted November 29, 2020 rozliczenie Spadek po Toczce 652 zł - 280 zł + 372 zł stan na 16.12. Quote
Nesiowata Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 Przykro na nią patrzeć ale teraz będzie już dobrze. Quote
Tyśka) Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 Frotka - ogromna szczęściara <3 Tak się cieszę, że już jest bezpieczna. Quote
Onaa Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 Fajna Froteczka i ma taki brązowy noseczek jak moja sunia :). 1 Quote
Tola Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 Bardzo urodziwa sunia, cieszę się, ze też zacznie lepsze życie. Tym małym, delikatnym szczególnie ciężko w schroniskowych warunkach ten zimowy czas... Quote
Jo37 Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 Ostatnie dni dla kilku psiaków obietnicę lepszego życia. Śliczna sunia. Quote
Poker Posted November 29, 2020 Author Posted November 29, 2020 Bardzo żałuję , że nie mogę mieć jej u siebie. Eh, życie. 1 Quote
Ewa Marta Posted November 29, 2020 Posted November 29, 2020 Zapisuję się u Frotki. Piękna sunia:) 1 Quote
Poker Posted November 29, 2020 Author Posted November 29, 2020 Bazarek dla Frotki https://www.dogomania.com/forum/topic/352800-nowe-kozaki-ryłko-i-kuferek-samsonite-do-0412-g22/ Quote
malagos Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 No wcale się nie dziwię, że Cię chwyciła za serce, jest taka delikatna, urocza!... 1 Quote
Tyśka) Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 Czy już wiadomo coś więcej o Frotce? :) Jak przyjdzie pora to z przyjemnością ją ogłoszę. Quote
Poker Posted December 1, 2020 Author Posted December 1, 2020 Tyśka, dziękuję za gotowość. Anecik mówi ,że Frotka się rozszczekała. Staje na tylnych łapciach, przymila się , podstawia brzusio do miziania. Jutro Aneci ją wykąpie. Ciekawe jak będzie się zachowywać. Quote
Tyśka) Posted December 2, 2020 Posted December 2, 2020 To trzymam kciuki za kąpiel :) Oby była grzeczna i nie zjadła anecik. Quote
Anula Posted December 2, 2020 Posted December 2, 2020 I ja przybiegłam do suni.Bardzo fajne ma imię i jest podobna do mojej Sawani.Jednym słowem cudna. Frotkę trzeba trochę podkarmić witaminkami na sierść,będzie piękna,dłuższa,gęsta. 1 Quote
Havanka Posted December 2, 2020 Posted December 2, 2020 Ja też odnalazłam Frotkę. Śliczna malizna. Też chętnie pomogę w ogłoszeniach. 2 Quote
mari23 Posted December 2, 2020 Posted December 2, 2020 Dnia 30.11.2020 o 08:59, malagos napisał: No wcale się nie dziwię, że Cię chwyciła za serce, jest taka delikatna, urocza!... śliczna !!! chyba każdego za serce chwyci :) 1 Quote
Havanka Posted December 3, 2020 Posted December 3, 2020 Co słychać u Frotki? Jak zniosła kąpiel? Quote
Poker Posted December 3, 2020 Author Posted December 3, 2020 21 godzin temu, Anula napisał: I ja przybiegłam do suni.Bardzo fajne ma imię i jest podobna do mojej Sawani.Jednym słowem cudna. Frotkę trzeba trochę podkarmić witaminkami na sierść,będzie piękna,dłuższa,gęsta. Dostaje dobre jedzonko i ma apetyt, więc powinna przytyć i sierść też się poprawi. 21 godzin temu, Havanka napisał: Ja też odnalazłam Frotkę. Śliczna malizna. Też chętnie pomogę w ogłoszeniach. Dziękuję za gotowość. 12 godzin temu, mari23 napisał: śliczna !!! chyba każdego za serce chwyci :) Mnie chwyciła , mimo że nie jest stara , ani schorowana. 38 minut temu, Havanka napisał: Co słychać u Frotki? Jak zniosła kąpiel? Nie wiem, nie chciałam wczoraj głowy zawracać Anecik, bo miała ręce pełne roboty. Dziś zadzwonię. Quote
Poker Posted December 5, 2020 Author Posted December 5, 2020 U Frotki dużo się dzieje. Była kąpana bez zachwytu z jej strony , ale obie z Anecik dały radę. Na szczęście nie miała zapędów do gryzienia. I wyobraźcie sobie , że kroi się super domek dla suni. Dlatego szukam pilnie osoby do wizyty PA w Krośnie Odrzańskim. Jeżeli w ciągu 2 - 3 dni się nie znajdzie, to zrobię wideo wizytę. Domek to małżeństwo pracujące w służbie zdrowia i dwóch synków w wieku 10 i 5 lat. Mieszkają w nowym domku z ogródkiem. Pracują w taki sposób ,żeby sprawować opiekę nad dziećmi , więc Frotka prawie cały czas byłaby z kimś w domu. Państwo oboje mieli zwierzęta w domach rodzinnych ,a decyzja o adopcji psa rodziła się przez dwa lata. Zobaczyli Frotkę i zakochali się. Cała rodzina i znajomi już o niej wiedzą. Imię też się bardzo podoba. Państwo są zdecydowani na pokrycie kosztów dowozu suni albo spotkają się w pół drogi. Anecik mówi , że to odpowiedni domek właśnie ze względu na to , że są dzieci i Frotka miałaby się z kim wyszaleć. Ciąg dalszy nastąpi.... 1 1 Quote
Poker Posted December 5, 2020 Author Posted December 5, 2020 54 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: Bardzo się cieszę!!!! Masz z czego tym bardziej , że to dzięki Tobie Frotka będzie miała domek. Bardzo dziękuję za pamięć o niej. Quote
Havanka Posted December 5, 2020 Posted December 5, 2020 A to dopiero niespodzianka ! Tylko jedna strona wątku, a tu już domek na horyzoncie ! Trzymam mocno kciuki !!! Quote
Recommended Posts