Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
8 godzin temu, helli napisał:

Wygląda na mniej niż 6 lat, ząbki biale, czy to nie pomyłka z wiekiem?

Mam takie same przemyślenia. Ja bym wpisała że to młodziutka sunia max 3 lata

Kto ją tak postarzyl i po co? 

Posted
5 godzin temu, kiyoshi napisał:

Mam takie same przemyślenia. Ja bym wpisała że to młodziutka sunia max 3 lata

Kto ją tak postarzyl i po co? 

Ona była 3 lata w schronisku, więc na pewno jest starsza. W książeczce ma wpisany rok urodzenia 2014.

Nasz wet ocenił, że sunia faktycznie może mieć te 6 lat.

Może być młodsza i mieć 4-5 lat, ale na pewno nie mniej.

Posted

Uwielbiam psy dorosłe, właśnie takie minimum 4letnie - wierzę, że więcej jest miłośników takich ogarniętych życiowo psów :) A Savita do tego jest nieduża i ma prześliczne oczka jak guziki. Ujmuje za serce, życzę jej rychłego domku.

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Tyśka) napisał:

Uwielbiam psy dorosłe, właśnie takie minimum 4letnie - wierzę, że więcej jest miłośników takich ogarniętych życiowo psów :) A Savita do tego jest nieduża i ma prześliczne oczka jak guziki. Ujmuje za serce, życzę jej rychłego domku.

Ja też jestem zdecydowaną fanką dorosłych psów. Nie znoszę, gdy ludzie szukają tylko takich np. do roku. A co z pozostałymi. Każdy zasługuje na dom i miłość, niezależnie od wieku 

• Like 1
Posted

Tak, ja też lubię bardzo psy dorosłe. Ludziom niestety się wydaje, że tylko młody pies jest w stanie czegoś się nauczyć :( Myślą, że pies to człowiek!! :P

Posted
55 minut temu, Tola napisał:

OLX na Warszawę, podałam swój nr tel, zrobię wstępną selekcję;)

https://www.olx.pl/oferta/jestem-savi-mam-wspanialy-charakter-i-czekam-na-nowy-dom-CID103-IDGU0eo.html

Bardzo dziękuję. Mam nadzieję, że Savi znajdze szybko domek. Na razie nie wyróżniam ogłoszeń, będę je śledzić i jak spadną dalej to powyróżniam.

Zestawienie ogłoszeń Savi na stronie 1 w pierwszym poście.

Posted

jankamałpa, przesłaną stówką dysponuj wg uznania. Wiesz sama, komu najbardziej potrzeba w tej chwili. 

Co do większego psa - 10-kilogramowego nie zniosę ze schodów, a mieszkam sama. Nic to, może wypatrzę sama jakąś maliznę. Tradycyjnie - jeśli sunia trafi do Krakowa, a będzie potrzebne jakieś abc wychowania, to ma ode mnie za free. Jak do miesiąca nie znajdzie domu, a ja innej malizny, wezmę ją na bezpłatne DT, na mój koszt też jedzenie i standardowe zabiegi wet. (odrobaczanie, szczepienie). 

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
17 minut temu, Sowa napisał:

jankamałpa, przesłaną stówką dysponuj wg uznania. Wiesz sama, komu najbardziej potrzeba w tej chwili. 

Co do większego psa - 10-kilogramowego nie zniosę ze schodów, a mieszkam sama. Nic to, może wypatrzę sama jakąś maliznę. Tradycyjnie - jeśli sunia trafi do Krakowa, a będzie potrzebne jakieś abc wychowania, to ma ode mnie za free. Jak do miesiąca nie znajdzie domu, a ja innej malizny, wezmę ją na bezpłatne DT, na mój koszt też jedzenie i standardowe zabiegi wet. (odrobaczanie, szczepienie). 

Bardzo dziękuję.  Pieniądze będą oczywiście dla Savi. Savi waży 7 kg i ma 6 lat.

Posted
1 godzinę temu, Murka napisał:

Miałam dziś pierwszy telefon w sprawie Savi (Kraków), sympatycznie brzmi. Przekazałam namiary do jankamałpa.

Trzymam kciuki !!!!

Posted
2 godziny temu, Murka napisał:

Miałam dziś pierwszy telefon w sprawie Savi (Kraków), sympatycznie brzmi. Przekazałam namiary do jankamałpa.

Sytuacja wygląda tak, że zostanie wysłana do tych ludzi ankieta, jak odeślą  i po przeczytaniu tej ankiety nic  nas nie zaniepokoi to zostanie umówienie  wizyty PA,  i już na  miejscu ogląd sytuacji i dopytanie o jedyne niepokojące sprawy, czyli wynajmowane mieszkanie i związek nieformalny i wynikające z tego zagrożenia.

Zgadzają się na ankiete, wizyte PA, podpisanie umowy.

Posted

W sprawie  mieszkania informacja jest istotna. Ale czy związek formalny czy nie , to nie ma znaczenia. Małżeństwa też się rozpadają. A poza tym umowę podpisuje jedna osoba.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
13 minut temu, Poker napisał:

W sprawie  mieszkania informacja jest istotna. Ale czy związek formalny czy nie , to nie ma znaczenia. Małżeństwa też się rozpadają. A poza tym umowę podpisuje jedna osoba.

To samo chciałam napisać, ludzie czasem rozwodzą się po kilkudziesięciu wspólnych latach.

"Papierek" nie jest gwarantem niczego.

• Upvote 1