Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cebula przrchodzi u Kasi metamorfoze. Bardzo sie ciesze, ze do Niej pojechal. To madry i bystry psiak, widac, ze wszystko szybko lapie i blyskawicznue sie zmienia. 

Tak niewiele potrzeba, by wiele zmienic...... :)

• Like 3
Posted
5 godzin temu, Ellig napisał:

Cudowny, psiaczek!
"Cebula" widac jaki jest szczęśliwy, dziekuję Ci Duszku z całego serca...

Czasem "coś jest po coś..." Duszek pomógł Cebuli.

Posted

Duszenku

matko ziemio nasza ....

Duszenku

calem sercem wierze ze teraz jest Tobie tylko cudnie

Tam  w Krainie Spokojnosci

kochany ...

Znalezione obrazy dla zapytania gify misie szare tedi

Posted
Dnia 1.05.2019 o 10:36, ewu napisał:

Elu z czipu odczytano , że był od 2011r. Natomiast ja go poznałam 4 lata temu i myślałam , że tyle był.

Okazało się inaczej.To straszne , że całe swoje dotychczasowe życie prrzesiedział przerażony w budzie.

Z nim był w kojcu szczuplutki piesek , którego wszyscy nazywali Szczypiorek.Nie pamiętam już kto żartobliwie do pary nazwał Reksia  Cebulą. 

I tak zostało. Szczypiorek znalazł dom a imię zostało.Zresztą w schronisku to nawet dobrze funkcjonowało bo Misiów, Pikusiów, Toń itp było przez lata sporo a Cebula był jeden i wszyscy wiedzieli który to psiak.

Dlatego tak sie cieszymy, ze Cebula ma sie dobrze :)

Posted
Dnia 2.05.2019 o 08:08, Ewa Marta napisał:

...

Może on kiedyś miał dom i przypomniał sobie... 

Bardzo bardzo możliwe,

Na pewno rozpaczliwie potrzebowal człowieka, ciagle sprawdza czy jestem, nawet do wanny zaglądał. W nocy śpi (oczywiście jak tylko zobaczyl ze pieski moga wskakiwać na łóżko byl tam w sekundę) trzymając  główkę na mojej stopie.

https://m.fotosik.pl/zdjecie/b525ae2c4aa58b44

w dzień wszędzie go pełno.  :-)

• Like 8
Posted
20 minut temu, kikou napisał:

Bardzo bardzo możliwe,

Na pewno rozpaczliwie potrzebowal człowieka, ciagle sprawdza czy jestem, nawet do wanny zaglądał. W nocy śpi (oczywiście jak tylko zobaczyl ze pieski moga wskakiwać na łóżko byl tam w sekundę) trzymając  główkę na mojej stopie.

https://m.fotosik.pl/zdjecie/b525ae2c4aa58b44

w dzień wszędzie go pełno.  :-)

Rozplywam się że szczęścia. Co on sobie myśli, jak się cieszy, że tak mu się życie zmienilo:) 

A może wolaj na niego Sebul, bo ta Cebula to jak do suni:) 

• Like 3
Posted
1 godzinę temu, Ewa Marta napisał:

Rozplywam się że szczęścia. Co on sobie myśli, jak się cieszy, że tak mu się życie zmienilo:) 

A może wolaj na niego Sebul, bo ta Cebula to jak do suni:) 

To wielka radość patrzeć, jak psicho się cieszy po okropnościach schroniskowej samotności i biedy.

Też myślę, że lepsze Sebuś, niż Cebula.   Cebula to żeńskie imię, a to przeca piesio.

• Like 1
Posted
6 minut temu, elik napisał:

To wielka radość patrzeć, jak psicho się cieszy po okropnościach schroniskowej samotności i biedy.

Też myślę, że lepsze Sebuś, niż Cebula.   Cebula to żeńskie imię, a to przeca piesio.

To cud,ze po tylu latach w schronie piesek jest tak przyjazny i ufny.A swoją drogą wspaniale wykorzystuje swoją szansę.Może dlatego,że za dwa życia...?

• Like 3
Posted

Wierzyć się nie chce ,że taka zmiana nastąpiła i to tak szybko.

Cieszy ,że maluch jest tak proludzki i tak się do życia w stadzie garnie:)

• Like 1
Posted
3 godziny temu, guccio napisał:

To cud,ze po tylu latach w schronie piesek jest tak przyjazny i ufny.A swoją drogą wspaniale wykorzystuje swoją szansę.Może dlatego,że za dwa życia...?

Miałam na tymczasie w 2012 sunię Nutkę, która 6 lat spędziła w schr. bez możliwości opuszczenia kojca.

To była najgrzeczniejsza, najmądrzejsza i najcudowniejsza sunia na świecie.

Znalazła super DS.

Serce pęka, gdy się pomyśli jak wiele cudownych psiaków tkwi w schroniskach bez szans na odmianę losu

• Like 2
Posted
25 minut temu, Anula napisał:

Proponuję Gingofar Forte.Nie zaszkodzi a może pomoże.

Dziękuję Anulko :)   Jak nie zapomnę jak się to nazywa, to zakupię i będę podawać  :)

• Upvote 1