Jump to content
Dogomania

SZANTA - teraz CZAJKA zamieszkała w Poznaniu :)))) - Zero deklaracji, pomocy :(Cudna wesoła Szanta już na wolności po 2 latach więzienia. Pomożesz jej rozpocząć nowe życie? Spójrz, jakie ma mądre i piękne oczy. Zbieramy na weta, hotelik.

Recommended Posts

Posted
12 minut temu, Olena84 napisał:

To trzymam kciuki!

6 minut temu, kiyoshi napisał:

To ja też przyłączam się do dalszego kciukania. Adopcja wygląda na przemyślana i wyczekiwaną :) daleka droga przed Państwem do Hani, oby zaiskrzyło na milion procent :)

Dzięki :))

Posted

Przepraszam, wczoraj już nie siadałam do kompa bo czasu ciągle za mało. A nie chciałam nic pisać przed agat...

Wszystko co napisała agat21 to prawda. Pies był co prawda pomysłem i marzeniem pani ale miałam wrażenie na wizycie, że panu się ten pomysł baaardzo spodobał i pan jest teraz na psiaka napalony nie mniej niż pani, a może nawet bardziej. Chcą psiaka nie takiego bardzo młodego, w sensie szczeniaka, tylko trochę starszego, spokojniejszego. Ale też nie za bardzo wiekowego czyli 4-ro letnia Szanta jest w sam raz :-). Syn spokojny, stonowany, raczej nieśmiały na razie w kontaktach z psiakiem, przynajmniej moim. Podobno z psiakami z rodziny ma dobry kontakt, pewnie dlatego, że je po prostu zna :-). Państwo przeprowadzają się do domu niedługo, na razie pan tam robi jakieś wykończenia i się cieszy, że będzie miał koleżankę przy tych pracach. Ogród na razie nie ogrodzony ale państwo zdają sobie sprawę, że w związku z tym pies absolutnie musi być na smyczy. Niedaleko obecnego domu / i przyszłego zresztą też bo państwo się przeprowadzą zaledwie o kilkaset metrów / jest duży wybieg dla psów więc nawet okazja do szaleństw bez smyczy będzie.

Państwo bardzo chcieliby razem pojechać odwiedzić Szantę ale jest to możliwe tylko w weekend. Zależy im żeby adoptować sunię przed świętami żeby mieć więcej czasu na spokojne zapoznanie z nią, na spacery i takie ogólne "zgranie" z rodziną :-).

Tradycyjnie, jak o czymś zapomniałam to pytajcie :-).

• Like 2
Posted
17 minut temu, Nesiowata napisał:

Podobny obraz

Piękny stroik świąteczny wylądował na wątku Szanty za sprawą Nesiowatej :) Dzięki! :)

Miejmy nadzieję, że Szanta sobie jeszcze poświętuje w hotelu, ale zaraz potem na sylwka wybierze się już do własnego domu :))

Posted
49 minut temu, kiyoshi napisał:

Jak ciężko znaleść wątki ....

Ale ok, już jestem, od rana przybywam by trzymać mocccnnnooo kciuki za SZANTE. :)

ja też swoich szukam i szukam, wszystko przez te "wesołych świąt"......         :(

To dziś zapoznanie z Szantą?

Posted
2 godziny temu, kiyoshi napisał:

Jak ciężko znaleść wątki ....

Ale ok, już jestem, od rana przybywam by trzymać mocccnnnooo kciuki za SZANTE. :)

1 godzinę temu, malagos napisał:

ja też swoich szukam i szukam, wszystko przez te "wesołych świąt"......         :(

To dziś zapoznanie z Szantą?

Dzięki, że jesteście :) Tak, to dzisiaj państwo mają przyjechać razem z synkiem na poznanie i jak nić się zadzierzgnie, to mają Szantusię wziąć.

Posted

Oby tylko Szanta zaprzyjaźniła się ze świnkami, jest to możliwe ale trzeba przyzwyczajać stopniowo. I ostrożnie, bo mały błąd może dla świnki być śmiertelny. To delikatne stworzenia.

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Joanienka napisał:

Oby tylko Szanta zaprzyjaźniła się ze świnkami, jest to możliwe ale trzeba przyzwyczajać stopniowo. I ostrożnie, bo mały błąd może dla świnki być śmiertelny. To delikatne stworzenia.

Państwo są tego świadomi. Będą bardzo powoli oswajać świnki z Szantą.

Posted

No i jeszcze jedno w sprawie świnek - nawet gdy Szanta będzie w obecności właścicieli ignorować świnki,  to i tak nie można zostawiać ich sam na sam z suką.

Posted

No i pojechała :)

Państwo konkretni, rzeczowi (zwłaszcza pan ;), byli z Szantą na spacerze, Szanta ładnie się zaprezentowała, szła na smyczy prowadzona przez panią, a potem przez syna. Chłopiec bardzo cichy i spokojny, chyba nawet trochę się boi psów - i może dlatego państwo zdecydowali się powiększyć rodzinę, żeby chłopiec zaprzyjaźnił się z czworonogiem większym od świnki. Ale to takie moje domysły snute na podstawie rozmów z panem. Pani poczytała też o relacjach ludzko - psich, bardzo jej zależy, żeby Szanta dobrze się odnalazła u nich.

Proszę zatem teraz o jeszcze mocniejsze kciuki za pierwsze dni w nowym domu i dobrą adaptację Szanty.

80291501_2548027142146688_11232902847135

80991630_574821206413108_341830807367083

81362260_1215807461961729_86412865438409

80574675_2357527797895056_87160316191750

• Like 1
Posted

trzymam kciuki z całych sił...wiem z doświadczenia że dla psiaka który już raz wrócił z adopcji, takie drugie wydanie, jest znacznie trudniejsze...potrzeba cierpliwości i czasu.

Dawaj znać Agatko jak postępy :)

Posted
3 minuty temu, kiyoshi napisał:

trzymam kciuki z całych sił...wiem z doświadczenia że dla psiaka który już raz wrócił z adopcji, takie drugie wydanie, jest znacznie trudniejsze...potrzeba cierpliwości i czasu.

Dawaj znać Agatko jak postępy :)

oj tak, tak... masz rację i niestety - doświadczenie. Nerwy mi nie schodzą z poziomu ultrawysokiego ://

• Like 1