agat21 Posted January 11, 2019 Posted January 11, 2019 O rany :(( Lapisiu, śpij spokojnie, odpoczywaj maleńki.. Quote
Onaa Posted January 11, 2019 Author Posted January 11, 2019 Całą noc nie mogłam spać. Nie tak miało być Lapiśku, nie tak, miałeś jeszcze nawet domek własny na starość znaleźć ale los zdecydował inaczej. Ale wiem że byłeś szczęśliwy przez te ostatnie miesiące, podrywałeś suczki, goniłeś kotki, troszkę się wypodróżowałeś, byłeś takim uroczym dziarskim psim dziadeczkiem. 2 1 Quote
Tola Posted January 11, 2019 Posted January 11, 2019 2 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Onaa, anecik... przytulam :( Ja też:( Smutno, bardzo smutno:( Zaglądałam po cichutku na wątek... Quote
Gabi79 Posted January 11, 2019 Posted January 11, 2019 11 godzin temu, Onaa napisał: Wczoraj wiedziałam już, że nadszedł czas kiedy Lapisiowi trzeba pozwolić spokojnie odejść za Tęczowy Most. To miało być dzisiaj, strasznie było o tym myśleć, takie decyzje są ciężkie ale najważniejszy był przecież Lapiś. Ale nad ranem Lapiś zaczął coś stękać, Anetka położyła się obok niego, głaskała go, mówiła do niego. I tak umarł tulony i trzymamy za łapkę przez Anetkę. ... Żegnaj Lapisiu - uroczy dziadeczku łobuziaku. Smutno i to bardzo, ale najważniejsze, że przez ostatnie miesiące życia Lapiś miał cudowną opiekę, czuł się szczęśliwy i kochany 11 godzin temu, elik napisał: Renatko dziękuję Ci za Lapisia. Dzięki Tobie przynajmniej ostatnie miesiące żył godnie i odszedł za Tęczowy Most w otoczeniu znanych, kochających go osób. Anetko dzięki za opiekę i bycie przy nim do końca jego dni. Przyłączam do podziękowań!!! Quote
Isadora7 Posted January 12, 2019 Posted January 12, 2019 Dnia 11.01.2019 o 10:10, Tianku napisał: takim Go zapamiętam Do zobaczenia Lapisiu LAPISIU ['] "...Bracie psie, bardziej ludzki niż ludzie, Na łańcuchu więziony przy budzie O głodzie, i o chłodzie, i w brudzie, A podczas lata, gdy szukasz ochłody, Często bez miski wody; Psie, który dajesz ludziom wierności przykłady, Odpuść ludziom, braciszku, wszystkie ludzkie zdrady!..." Artur Chojecki 1880-1951 HYMN ŚWIĘTEGO FRANCISZKA Z ASYŻU Quote
teresaa118 Posted January 12, 2019 Posted January 12, 2019 Lapis nie zyje, jak wyglada sytuacja finansowa Pysi? Quote
Onaa Posted January 12, 2019 Author Posted January 12, 2019 Dziękuję Wam Wszystkim za dobre słowa, dziękuję że byliście z Lapisiem, że dzięki Wam nie musiał umierać w cierpieniu w schronisku po wypadku, że miał te kilka dobrych miesięcy życia, że mógł odejść godnie, spokojnie, kochany i przytulany , dziękuję Ci Anetko za wspaniałą opiekę nad Lapciem, zwłaszcza po wypadku kiedy był tak strasznie ranny i teraz gdy chorował, i że umierał kochany i przytulony do Ciebie, osoby którą kochał, w miejscu które ostatnie miesiące było dla niego domem. Wyobrażam sobie jak musi Ci być ciężko i smutno, to bardzo trudne i przykre przeżycie przeprowadzenie psiaka za Tęczowy Most, no a przecież Ty spędziłaś z Lapisiem tyle czasu. Quote
Onaa Posted January 12, 2019 Author Posted January 12, 2019 Przed chwilą, teresaa118 napisał: Lapis nie zyje, jak wyglada sytuacja finansowa Pysi? Jutro postaram się uzupełnić sprawy finansowe, bo jakoś dzisiaj nie mam jeszcze głowy do tego chociaż zdaję sobie sprawe, że sytuacja finansowa dziadeczków jest zła :(, ogólnie wygląda to tak że Pysiowi brakuje troszkę deklaracji, a obecnie psiaki były na minusie a jeszcze do zapłaty jest pobyt grudniowy Lapisia u Anecik ok. 300zł, karma dla Pysia którą trzeba zakupić raz na kwartał i teraz właśnie trzeba kupić - koszt ok. 150zł, jeszcze kilka faktur za leczenie Lapisia u weta, który go ciągle doglądał i faktura za wizytę w klinice. Quote
teresaa118 Posted January 12, 2019 Posted January 12, 2019 dodam brakujace 40 zl miesiecznie, wlasnie Tyczunia zmarla i trzeba znowu jakiegos staruszka wesprzec Quote
Nadziejka Posted January 14, 2019 Posted January 14, 2019 Prosze o potwierdzonka-Rozliczony!! dla Rikuni 72 zl, dla dziadzia ancymonka 31 zl,dla Pikusia z pola kt juz w bdt u malagosi 86 zl Onaa wyslalm z kramciku 10 procencikow bylo dla maluteczka dziadzia 31 zl z gr na Twoje konto malenki cudny kochany kruszyneczku ..... Quote
Onaa Posted January 14, 2019 Author Posted January 14, 2019 Dnia 12.01.2019 o 16:51, teresaa118 napisał: dodam brakujace 40 zl miesiecznie, wlasnie Tyczunia zmarla i trzeba znowu jakiegos staruszka wesprzec Bardzo Ci dziękuję tereso118. Lapisia już nie ma :( ale został przecież jeszcze Pysiek. Ważne żeby mu zapewnić dobrą godną spokojną starość teraz w hoteliku u kikou dla staruszków ale może znajdzie się gdzieś dla niego dobry kochający domek. 3 godziny temu, Nadziejka napisał: Prosze o potwierdzonka-Rozliczony!! dla Rikuni 72 zl, dla dziadzia ancymonka 31 zl,dla Pikusia z pola kt juz w bdt u malagosi 86 zl Onaa wyslalm z kramciku 10 procencikow bylo dla maluteczka dziadzia 31 zl z gr na Twoje konto malenki cudny kochany kruszyneczku ..... Nadziejko sprawdzę i potwierdzę, bardzo dziękuję. Quote
Onaa Posted January 14, 2019 Author Posted January 14, 2019 Ciężko mi się wchodzi na wątek dziadeczków, tak przykro że Lapisia nie ma już z nami :(. Jeśli chodzi o sprawy finansowe to częściowo je ogarnęłam, na konto dziadeczków wpłynęły pieniążki od agat21 (40zł), Ewy Marty(40zł), gabim (30zł), Marudzi (15zł) i Radka (20zł) - bardzo dziękujemy:). Zapłaciłam dwie faktury za Lapisia oraz 36zł za trzy buteleczki płynnej karmy RC - zdjecia faktur poniżej. Anetka kupiła Lapisiowi od siebie trzy buteleczki, dziękuję. Konto psiaków jest na minusie. Czekam jeszcze na pozostałe faktury od Anetki i muszę jeszcze zapłacić za grudniowy pobyt Lapisia u Anecik i zamówić karmę na kwartał dla Pysia u kikou - ok. 150zł. Powinnam zmienić tytuł wątku ale jakoś nie mogę ..:( Quote
jaguska Posted January 14, 2019 Posted January 14, 2019 Moja styczniowa stała dla Lapisia też już powinna być na koncie. Quote
Aska7 Posted January 14, 2019 Posted January 14, 2019 Poproszę konto do wpłaty, bo pokasowałam ostatnio trochę PW i nie mogę znaleźć. Quote
Onaa Posted January 15, 2019 Author Posted January 15, 2019 Przyszły pieniążki od jaguski (25zł), asiuniab (20zł), i z bazarku Nadziejki (31,95zł) - bardzo dziękujemy:). A tytuł nadal nie zmieniony .... Lapisiu :( Quote
anica Posted January 16, 2019 Posted January 16, 2019 Dnia 12.01.2019 o 13:22, Isadora7 napisał: LAPISIU ['] "...Bracie psie, bardziej ludzki niż ludzie, Na łańcuchu więziony przy budzie O głodzie, i o chłodzie, i w brudzie, A podczas lata, gdy szukasz ochłody, Często bez miski wody; Psie, który dajesz ludziom wierności przykłady, Odpuść ludziom, braciszku, wszystkie ludzkie zdrady!..." Artur Chojecki 1880-1951 HYMN ŚWIĘTEGO FRANCISZKA Z ASYŻU Dorotko, zawsze jesteś,.. przy jamnikach w potrzebie!... nawet jak Ciebie ,nie ma!... Biegaj Lapisiu[*] szczęśliwy za TM.... Z bazarku na dziadeczki, przyciągnęłam się za Onaa i zostaję z Wami... 1 Quote
Radek Posted January 16, 2019 Posted January 16, 2019 23 godziny temu, Onaa napisał: A tytuł nadal nie zmieniony …. Za świeży smutek. Quote
Onaa Posted January 16, 2019 Author Posted January 16, 2019 Anico, zostań z nami i z Pysiem. Radku - smutno , ciągle bardzo smutno , że Lapisia tego dziadeczka - ancymonka już nie ma :(. Ostatnio strasznie dużo śmierci na dogomanii :( - Gucio, Tyczunia, Lapiś, dzisiaj przeczytałam że odeszła też starsza i schorowana Limba uratowana z zamojskiego schronu :(. Niby człowiek wie, że ratowanie zwłaszcza starszych lub bardzo chorych piesków niesie za sobą cień śmierci, ale jednak zawsze tak ciężko , tyle pytań, myśli , poczucia beznadziei i słabości.. 2 Quote
Radek Posted January 16, 2019 Posted January 16, 2019 Przeczytałem dziś o Limbie:( Bardzo jej kibicowałem, również z powodów osobistych. Quote
Recommended Posts