Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłam u wetki - Gucio dostanie jutro jeszcze jedną dawkę sterydu i kolejny tydzień będzie brał antybiotyk.

Chciałam też zamówić te krople, których skład podała mi Poker, ale pani w aptece powiedziała, że ich koszt to 200 zł, a na receptę od lekarza ludzkiego - ok. 20 zł.

Będę więc musiała poprosić lekarza rodzinnego, może wystawi receptę.

• Upvote 2
Posted

Wstawiam dzisiejszy koszt leków - poprzednie recepty pokrywałam z własnej kieszeni, pokryliśmy też z Tz koszt poprzedniego przywozu i odwozu Gucia z Dt do weta  i z powrotem (140 km).

WP_20180720_19_53_13_Pro.jpg

Posted

Wczoraj tj. 19.07. na konto Gucia wpłynęła kwota 10,00 zł od Jolanta08 - deklaracja na VII.

Serdecznie dziękujemy

138691186_kwiatki6.gif.957dc1d8aad9d354c5ee3ffca8497b6c.gif

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Chciałam też zamówić te krople, których skład podała mi Poker, ale pani w aptece powiedziała, że ich koszt to 200 zł, a na receptę od lekarza ludzkiego - ok. 20 zł.

Gdyby była taka potrzeba to postaram się coś dorzucić do kropli. 

Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Jutro jedziemy  do Gucia  z lekami i z nową porcją jedzonka.

Wyściskaj  Tolu  Opiekunkę a Guciątko wymiziaj :)

Posted

Mam informacje od Toli, ze Gucio jednak nie dostał sterydu. Rano wymiotował, nie wiadomo z jakiego powodu. Cały dzień ma dziś dietę. Na szczęście wciąż jest wesoły i radosny, jakby nigdy nie chorował.

Posted
Dnia 20.07.2018 o 20:42, Tola napisał:

Byłam u wetki - Gucio dostanie jutro jeszcze jedną dawkę sterydu i kolejny tydzień będzie brał antybiotyk.

Będę więc musiała poprosić lekarza rodzinnego, może wystawi receptę.

Jestem za oceanem,ale wpadłam do Gucia na chwilę. 

Pani w aptece wprowadziła Ci,e w błąd. Te krople na 100% kosztują najwyżej ok.30 zł. Może nie ma jakiegoś składnika albo nie chce się jej zrobić. Spytaj w innej aptece.

Nigdy bym nie narażała na taki wydatek za krople.

Miziam Gućka i pozdrawiam wszystkich,

Posted
6 godzin temu, Poker napisał:

Pani w aptece wprowadziła Ci,e w błąd. Te krople na 100% kosztują najwyżej ok.30 zł. Może nie ma jakiegoś składnika albo nie chce się jej zrobić. Spytaj w innej aptece.

Postaram się pomóc. Jutro pójdę do koleżanki farmaceutki, która ma swoją aptekę. Poproszę. 

Posted
Dnia 20.07.2018 o 22:32, Radek napisał:

Gdyby była taka potrzeba to postaram się coś dorzucić do kropli. 

Dziękuję pięknie, ale może uda się zorganizować te krople za niewielka kwotę... dam znać

Dnia 20.07.2018 o 23:39, b-b napisał:

Wyściskaj  Tolu  Opiekunkę a Guciątko wymiziaj :)

Mymiziani, wyściskani:)

Dnia 21.07.2018 o 04:36, Nesiowata napisał:

I znów wojowniku czekaj na gości - kolejna porcja głaskania i smakołyków. Leki to tak mimochodem, przy okazji...

Smakołyków nie było, bo Gucio miał jednodniową głodówkę

Dnia 21.07.2018 o 20:29, Havanka napisał:

Mam informacje od Toli, ze Gucio jednak nie dostał sterydu. Rano wymiotował, nie wiadomo z jakiego powodu. Cały dzień ma dziś dietę. Na szczęście wciąż jest wesoły i radosny, jakby nigdy nie chorował.

Dziękuję pieknie za przekazanie informacji. ja była u siebie w chałupie na Roztoczu, bez netu, ale za to do Gucia tylko 10 min. jazdy:)

Dnia 21.07.2018 o 20:41, Jolanta08 napisał:

Oby to była tylko jakaś krótka  niedyspozycja ,Guciu nie strasz i szanuj moje nerwy

Dzisiaj już jest ok. Gutek je delikatne rzeczy, nie wymiotował, chce jeść - a to dobry objaw

Dnia 21.07.2018 o 21:02, Onaa napisał:

Dużo dobrego za Guciątka!

Dziekujemy:)

22 godziny temu, uxmal napisał:

może coś zjadł niedobrego?

Wetka powiedziała, że może może to być reakcja na antybiotyk lub jakaś niestrawność

22 godziny temu, agat21 napisał:

Guciu, maleńki...wiesz co.

Te drżymy tu o Gutka...

22 godziny temu, bou napisał:

Guciu.Nie daj się.Nie daj!!

Gucio bardzo się stara...

17 godzin temu, Poker napisał:

Jestem za oceanem,ale wpadłam do Gucia na chwilę. 

Nigdy bym nie narażała na taki wydatek za krople.

Miziam Gućka i pozdrawiam wszystkich,

Pozdrawiamy CięPoker,  dziękuję, ze z tak daleka zaglądasz do Gucia:)

11 godzin temu, terra napisał:

Guciu, nie poddawaj się maleńki.

Gucio nie poddaje się

11 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Postaram się pomóc. Jutro pójdę do koleżanki farmaceutki, która ma swoją aptekę. Poproszę. 

Dziękuję bardo, to czekam na info

10 godzin temu, Radek napisał:

Nie strasz nas Guciu i trzymaj się. Tyle osób przesyła dobre myśli. 

Dziękujemy za wszystko:)

• Upvote 1
Posted
1 minutę temu, Tola napisał:

Wczoraj p. Alicja powiedziała mi, że Gutek to miłość jej życiamilosny-emotikon-ruchomy-obrazek-0109

Nie dziwię się ;) Taka miłość zdarza się tylko zwierzolubom ;)