Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam się po powrocie :)  porozsyłałam podziękowania do wszystkich ,którzy byli z nami i myślę ,że razem ustalimy ,której bidzie przekazać pieniążki :)

Posted

Zjawiam się po przerwie u Maksia :)

Jak Anica do mnie napisała, to musiałam się chwilkę zastanowić o co chodzi... Teraz pamiętam, że przestałam tu wchodzić, bo nie mogłam już czytać o zachowaniu/postępowaniu Maksiowych ludzi :/

Bardzo się cieszę, że chłopak dobrze się czuje :)))

Co do pieniędzy to szczerze mówiąc jestem na Dogo tylko z uwagi na to, że pełnię funkcję skarbnika staruszka Liska, który przebywa dożywotnio u Kikou (link w sygnaturze, jakby ktoś chciał odwiedzić). Choć się u niego nie przelewa, to dziewczyny jakoś łatają budżetową dziurę bazarkami. Innych psiaków nie znam. Jeśli mogę coś zaproponować to chciałabym żeby pieniądze te pomogły zwierzakowi w przewlekłym leczeniu czy operacji, a nie w opłaceniu pobytu w hotelu czy DT.

• Like 1
Posted

Nie czuję się kompetentna w podaniu propozycji dla jakiej psiej biedy kasa Maksiowa,Wy wiecie najlepiej który najbardziej potrzebuje.Myslę,że znajdzie się psina,której potrzeba teraz na cito - na zabieg,diagnostyke,leczenie...Taki analogiczny Maksio:)

Dzięki za Maksia - wszystkim,szczególnie Tobie,Ania :*

Posted
25 minut temu, brzośka napisał:

Jak Anica do mnie napisała, to musiałam się chwilkę zastanowić o co chodzi... Teraz pamiętam, że przestałam tu wchodzić, bo nie mogłam już czytać o zachowaniu/postępowaniu Maksiowych ludzi :/

Co do pieniędzy to szczerze mówiąc jestem na Dogo tylko z uwagi na to, że pełnię funkcję skarbnika staruszka Liska, który przebywa dożywotnio u Kikou (link w sygnaturze, jakby ktoś chciał odwiedzić). Choć się u niego nie przelewa, to dziewczyny jakoś łatają budżetową dziurę bazarkami. Innych psiaków nie znam. Jeśli mogę coś zaproponować to chciałabym żeby pieniądze te pomogły zwierzakowi w przewlekłym leczeniu czy operacji, a nie w opłaceniu pobytu w hotelu czy DT.

Lajki mi się skończyły jutro nadrobię :) dziękuję Brzosiu ,że zajrzałaś i za pierwszą jak rozumiem propozycję :) 

Posted
2 minuty temu, bou napisał:

Nie czuję się kompetentna w podaniu propozycji dla jakiej psiej biedy kasa Maksiowa,Wy wiecie najlepiej który najbardziej potrzebuje.Myslę,że znajdzie się psina,której potrzeba teraz na cito - na zabieg,diagnostyke,leczenie...Taki analogiczny Maksio:)

Dzięki za Maksia - wszystkim,szczególnie Tobie,Ania :*

Razem pisałaśmy :) dziękuję że jesteś :)

Posted

Ja też tak myślę, najlepiej wiesz jaka bieda potrzebuje najszybciej pomocy więc decyzję pozostawiam tobie, napewno zadysponujesz pieniędzmi właściwie.

Posted
2 godziny temu, brzośka napisał:

Nie mam konkretnego pomysłu, ale może na psiaki staruszki u kiku? Ona zawsze pomaga naszym schroniskowym staruszkom

Posted

Dostalam pytanie na pw w kwestii pieniedzy. Ostatnio zalozylam dwa watki Sznupkowi i Dramatowi. Oba biedne jak mysz, hednego moze wezmie malawaszka. Dla plaskatego dalej szukam cos domowego. Ale jesli nie znajde to mam miejsce u anecik. 

Moze to zbyt wiele, ale chcialabym zalozyc watek i pomoc suczce z krwawiacymi oczami. Zobaczylam ja na watku Malenstw. Serce sciska.....

Leczenie jest kosztowne. Dostaje zastrzyki. Ma zakraplanenoczy i smarowane cialo przy oczach.

Mimo, ze sunia jest w schronie, to za jej leczenie teraz placi ewu. Tam gdzie jest nikt nie wyda zlotowki na leczenie psa ....

Posted

Anica - ja również myślę, że Ty najwłaściwiej ocenisz, który piesek najbardziej potrzebuje pomocy, decyzja jest trudna, bo tyle nieszczęść w tylu miejscach. Nie da się wszystkim pomóc, ale jeśli któryś psiak skorzysta, to bardzo się ucieszę.

Posted
9 godzin temu, Dusia-Duszka napisał:

Pierwszeństwo decyzji finansowych przekazuję dla anica :) 

W drugiej kolejność proszę wziąć pod uwagę tę rudą suczkę z ranami wokół oczu (szósty post na tej stronie): 

Kochana, to jest ta sama suczka, o której pisałam wyżej.

image.png.89fb29d76c6f3b9b44ac665acb029970.png

Posted
18 godzin temu, Kama202 napisał:

Cieszę się, że z psiakiem wszystko dobrze. Przed chwilą się natknęłam na wątek. Ewu psiaka wyciągnęła z podłego miejsca...

16 godzin temu, MALWA napisał:

Dostalam pytanie na pw w kwestii pieniedzy. Ostatnio zalozylam dwa watki Sznupkowi i Dramatowi. Oba biedne jak mysz, hednego moze wezmie malawaszka. Dla plaskatego dalej szukam cos domowego. Ale jesli nie znajde to mam miejsce u anecik. 

Moze to zbyt wiele, ale chcialabym zalozyc watek i pomoc suczce z krwawiacymi oczami. Zobaczylam ja na watku Malenstw. Serce sciska.....

Leczenie jest kosztowne. Dostaje zastrzyki. Ma zakraplanenoczy i smarowane cialo przy oczach.

Mimo, ze sunia jest w schronie, to za jej leczenie teraz placi ewu. Tam gdzie jest nikt nie wyda zlotowki na leczenie psa ....

16 godzin temu, brzośka napisał:

To ja bym była za leczeniem suczki, o której wspomniała Malwa :(((

Ma chore oczka, tak jak Maksiu :(

15 godzin temu, Dusia-Duszka napisał:

Pierwszeństwo decyzji finansowych przekazuję dla anica :) 

W drugiej kolejność proszę wziąć pod uwagę tę rudą suczkę z ranami wokół oczu (szósty post na tej stronie): 

53 minuty temu, Bogusik napisał:

Dziękuję Aniu za pw. :) Myślę,że pieniążki można podzielić,  wspomóc staruszka u Kikou i sunię z chorymi oczkami....

Podpisuję się pod powyższymi propozycjami. Też uważam, że tej suni bardzo przyda się pomoc finansowa na leczenie oczek. Bidusia :(

Posted

Zdecydowanie tak! :) Najlepszą kandydatką do 'spadku' -  jest sunia z chorymi oczkami.W końcu pieniądze były na leczenie oczek,tak?:)

Posted
42 minuty temu, Lola90 napisał:

Tu też przydałaby się pomoc, każdy pies to istota żywa, nie tylko wybranym się należy. Bądźmy sprawiedliwi i pomagajmy innym też. Trochę pomocy już jest, ale czy można liczyć na pomoc miłośników psów z tego forum? Pokażcie że można. Luluś liczy na Was.

http://www.dogomania.com/forum/topic/345469-postaw-lulusia-na-nogi/

Dziękuję.

Wow...taka troche agresywna ta prośba i ...nie na miejscu.(dosłownie I w przenośni,bo podczepiona pod watek,mimo,że załozyłas osobny).

Lola90 - piesek ma założoną zbiórkę,ale brak tam podstawowych informacji,które pomogłyby sięgnąć ofiarodawcom do kieszeni.

Dokumentacja medyczna (co właściwie jest z łapką,co trzeba leczyć,miasto,lecznica etc...jakiś podpis I pieczątka?)Zbiórki muszą być wiarygodne,przede wszystkim dla dobra psiego pacjenta - jak masz na 'talerzu' co I jak - wtedy możesz pomóc.Wpłacanie pieniędzy w ciemno jest b.ryzykowne.

• Upvote 1
Posted

Bou, tam podstawowe sprawy związane z psiakiem sa opisane. Wpłacanie pieniędzy jak to ujęłaś "w ciemno" nie jest ryzykowne, bo tu nie chodzi kto wiecej i ile da, tylko każda złotówka się liczy i można wpłacać anonimowo. Oczywiście nie nalegam, pomoc to kwestia sumienia i własnej chęci niesienia pomocy.

• Downvote 1