Jump to content
Dogomania

Z rowu, lękliwa lisia Mimisia: skradła serce Jaguski i Jej Połówka i zakotwiczyła u nich na stałe <3 DZIĘKUJĘ!!!

Recommended Posts

Posted
4 minuty temu, jaguska napisał:

Co nie znaczy że nie będę Wam tu wrzucać fotek rozrabiary.

Wrzucaj :) i pisz, proszę!

Co do umowy to wyślę Ci po ślubie już. Ogłoszenia już zdejmuję.

• Upvote 1
Posted

Nie mogłabym już jej oddać, jest we mnie wpatrzona jak w obrazek. Pękło by jej chyba serduszko gdybym ją oddała. A poza tym jak już nieraz pisałam ona jest psem wyjątkowym :)

• Like 1
Posted

Jest wyjątkowa... w piątek mój Tato pytał co u niej słychać i nie mógł się nadziwić, że jeszcze nie ma domu... też chodziło mu coś po głowie ;)  Jej się nie da nie kochać, o ile człowiek nie ma oczekiwań co do psa.  DZIĘKUJĘ. Naprawdę DZIĘKUJĘ. 

• Like 1
Posted
1 minutę temu, Tyś(ka) napisał:

Nie spieszy się, teraz skup się na nadchodzącym wydarzeniu, jednym z fundamentalnych w życiu każdego człowieka.  

Posted
15 minut temu, jaguska napisał:

Wszyscy będziemy czekać z utęsknieniem!

Jagusko - wielkie dzięki, rudzielec ma naprawdę farta.

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, jaguska napisał:

Doszliśmy z Połówkiem do takiego wniosku,  Mimi jest już z nami tak długo, że powinna zostać z nami, na stałe

Czekam zatem na decyzję Tysi.

2a1ffe079d7642d6.jpg

Pierwsze słowo jakie mi się cisnęło na usta zabrzmiało tak ,że nie wypada mi je tutaj napisać :D

No Jaguś spowodowałaś, że mi się łzy pokulały Kobieto!

Jesteście wielcy! Brawo WY :D)))))))))

shinyheart_8shdab14.gif

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Tysiu,  nie mam okazji,  to skorzystam tutaj na wątku Mimi. 

Trzymaj się i  wszystkiego najlepszego  z okazji Ślubu i nie tylko.  

Wylewa w słowach nie potrafię być :)

Jeszcze raz wszystkiego najlepszego :) 

Posted

No Jagusko, w końcu zdobyłaś się na odwagę i ujawniłaś to co od dawna Ci w serduchu grało. Trzymałaś tę wiadomość w tajemnicy  chyba po to , by zrobić Tyśce prezent ślubny. A zrobiłaś przy okazji i nam.

CUDOWNIE !!!!!!

Ale nie opuszczaj nas i pisz swoje niepowtarzalne  sprawozdania z Waszego ciekawego życia.

• Like 1
Posted

I kto tu pisał że ma nie być przymrozków?;)

Tak Pokerku od dawna ta adopcyjna waga wahała się w mojej głowie i chyba Pola była taką kropką nad "i", bo dlaczego przez brak mojej decyzji ma jakaś bida ma nie dostać szansy na nowe życie.

I chyba wizyta kuzyna w niedzielę, pierwsza od przed pandemii pomogła mi w podjąć decyzję. To był dla Mimi armagedon,  obcy (choć przecież nie do końca, bo cały poprzedni sezon przynajmniej raz w tygodniu go widywała) wywołuje panikę, strach, paraliż i brak kontaktu, tak jakby Mimi wyłączała świadomość, ale na rączkach, agresja totalna. I jeszcze te podgryzki, co by było gdyby za pół roku, za rok, w nowym domu pogryzła kogoś? Ona nie nadaje się do adopcji.

Nie każdy też dojrzałby w niej jej wyjątkowość. Inteligencja ponadprzeciętna. Na tle moich psiaków widać to bardzo wyraźnie. 

Generalnie na Mimisi to, że już domu nie szuka, nie zrobiło żadnego wrażenia ;)

Dzisiaj zostawiam moje ogrodowe dinozaury ;)

7ead2021872c19d2med.jpg

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, jaguska napisał:

I kto tu pisał że ma nie być przymrozków?;)

Tak Pokerku od dawna ta adopcyjna waga wahała się w mojej głowie i chyba Pola była taką kropką nad "i", bo dlaczego przez brak mojej decyzji ma jakaś bida ma nie dostać szansy na nowe życie.

I chyba wizyta kuzyna w niedzielę, pierwsza od przed pandemii pomogła mi w podjąć decyzję. To był dla Mimi armagedon,  obcy (choć przecież nie do końca, bo cały poprzedni sezon przynajmniej raz w tygodniu go widywała) wywołuje panikę, strach, paraliż i brak kontaktu, tak jakby Mimi wyłączała świadomość, ale na rączkach, agresja totalna. I jeszcze te podgryzki, co by było gdyby za pół roku, za rok, w nowym domu pogryzła kogoś? Ona nie nadaje się do adopcji.

Nie każdy też dojrzałby w niej jej wyjątkowość. Inteligencja ponadprzeciętna. Na tle moich psiaków widać to bardzo wyraźnie. 

Generalnie na Mimisi to, że już domu nie szuka, nie zrobiło żadnego wrażenia ;)

Dzisiaj zostawiam moje ogrodowe dinozaury ;)

7ead2021872c19d2med.jpg

Jagusieńko, choćby tysiąc lajków dla Ciebie, Połówka i Waszego Stada, to i tak za mało.  Na razie nie mam żadnego, żeby Wam dać tu na dogo, ale Ty i tak wiesz o mojej wielkiej sympatii. Niech zdrowie i szczęście zawsze goszczą w Waszym domu.

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Jagusieńko, choćby tysiąc lajków dla Ciebie, Połówka i Waszego Stada, to i tak za mało.  Na razie nie mam żadnego, żeby Wam dać tu na dogo, ale Ty i tak wiesz o mojej wielkiej sympatii. Niech zdrowie i szczęście zawsze goszczą w Waszym domu.

d0f702a17631ee2312e6c0e74ec4998c.gif

Posted
15 godzin temu, jaguska napisał:

Nie mogłabym już jej oddać, jest we mnie wpatrzona jak w obrazek. Pękło by jej chyba serduszko gdybym ją oddała. A poza tym jak już nieraz pisałam ona jest psem wyjątkowym :)

Healing Power of Meditation – Kadampa Meditation Centre Fraser Valley     

Jaguniu Najnajpiekniejszego Wszelkiego Wam

Posted

Do deklarowiczów Mimi wysłałam wiadomość dotyczącą pieniążków, które pozostały na jej koncie.

Niestety nie mogę wysłać wiadomości do Elisabeta ( mam informację, że nie może otrzymywać wiadomości ).

Czy ktoś ma kontakt z Elisabeta ? 

Posted
Dnia 12.05.2020 o 19:51, jaguska napisał:

Zresztą Mimi wrosła nam w serca, a tego się nie da wyrwać jak zęba ;)

Ale się cieszę:)

Dnia 12.05.2020 o 19:55, jaguska napisał:

Z przyjemnością pooglądam. 

Posted
12 godzin temu, elficzkowa napisał:

Do deklarowiczów Mimi wysłałam wiadomość dotyczącą pieniążków, które pozostały na jej koncie.

Niestety nie mogę wysłać wiadomości do Elisabeta ( mam informację, że nie może otrzymywać wiadomości ).

Czy ktoś ma kontakt z Elisabeta ? 

Dziękuję elficzkowa za zajęcie się tym <3 Coś spać nie mogę, więc napiszę publicznie o naszej propozycji, może Elisabeta chociaż zagląda na wątek i się wypowie.

Na koncie Mimi pozostało 548,11 zł.

Razem z elficzkowa proponujemy następujący podział:

224,11 zł na burą sunię Polę, która niedługo wyrusza do hoteliku po lepsze życie:

https://www.dogomania.com/forum/topic/351792-wywózka-do-schronu-już-za-rogiem-nieduża-kaleka-sunia-zbiera-deklaracje-zanim-będzie-za-późno-brakuje-jeszcze-30zł-stałych-aby-dać-jej-bilet-na-nowe-życie/

224 zł na podopiecznych elik w największej potrzebie (elik wytypowała staruszki Sarcię i Arusia, które mają wspólne konto, swoje choroby na barkach i nie mają kompletu deklaracji):
https://www.dogomania.com/forum/topic/349498-aruś-wrócił-z-adopcji-aureliusz-głuchy-niedowidzący-staruszek-razem-z-głuchą-i-niewidomą-chorą-na-cukrzycę-sarą-mieszkją-w-hoteliku-u-kikou-potrzebują-pomocy/

- 100 zł dla niewidomego Promyczka, który jest w DT u Moli@, ma ze sto lat, chorą tarczycę i bardzo mało deklaracji:
https://www.dogomania.com/forum/topic/338326-jestem-stary-ślepy-razem-z-kolegą-bartusiem-wróciłem-do-moli-s35-potrzebuję-wsparcia-bartuś-w-ds/

Oczywiście to nasza propozycja, opiekunów finansowych Mimi prosimy zgłaszać wszelkie głosy sprzeciwu, uwagi itd. przez dwa tygodnie, do 27.05.2020. Po tym czasie przy braku innych propozycji rozdysponujemy pieniądze właśnie tak :)

Posted

Kochane. Część pieniążków dla Poli wstrzymajcie jeśli to możliwe. Tzn pPole zabieram :) to się nie zmienia ALE jeśli Agat21 będzie zabierać Rufika to chyba jej się bardziej przydadzą te pieniążki bo Rufik nie ma nic

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Super Jagusko ;) Mini była Wam pisana ;)

Nie miałam jak wpłacać niestety w ostatni czas, więc jeśli o mnie chodzi rozdysponujcie finanse jak uważacie za słuszne :) 

• Like 1