Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, Havanka napisał:

No i zapomniał, że jest agresywny.... a może nigdy nie był?

Myślę, że to kłopoty z socjalizacją, bo jak na łańcuchu miał się socjalizować? Połaczone z mocniejszym charakterkiem i kłopotami z hierarchią. I czasami chłopakowi się coś tam mieszało w głowce :)

Posted

Teo przypięty do łańcucha miał w sobie niesamowite skumulowane  pokłady energii, której nie miał gdzie wyładować.Dobrze,że trafił w odpowiednie ręce,które już zdziałały cuda.Leoś siedzi i czeka co powie opiekun.... Wspaniałe efekty i to w niedługim czasie :)

DSC_0019.JPG

• Upvote 1
Posted
54 minuty temu, Bogusik napisał:

Mam nadzieję,że wszystko przebiegło dobrze....

Nie mozemy się dodzwonić, p. Leszek poza zasięgiem:(

Tymczasem Teo z wczoraj

DSC_0008.JPG

DSC_0009.JPG

DSC_0010.JPG

DSC_0012.JPG

DSC_0013.JPG

Posted

Jaki pracowity ten Teo :) Trzeba koniecznie poprosić Pana Leszka aby wykorzystał tę pracowitość do prostych czynności domowych :) odkurzanie, zmywanie :) domek w mig się znajdzie a i Teoś będzie spełniony.

• Upvote 2
Posted

Aż mu się uszy zbiegły z tej koncentracji umysłowej, zgaduję, że coś jest schowane w jednej z opon? Albo jakiś ślad zapachowy? Nadal chudziutki, może nie lubi jeść, woli się spalać aktywnie, Szronik u anecik podobnie miał

• Upvote 2
Posted

Wczoraj późnym wieczorem zadzwoniła p. Joanna - z Teo wszystko ok, zabieg przebiegł bez żadnych problemów.

Wieczorem Teo nie dostał kolacji i to go bardzo  zaskoczyło, rozpaczał  do północy;)

Przyszły też wyniki badań - wszystko z Pięknym  dobrze, chłopak jest zdrowy :)

Teo tuż przed kastracją

Teo2.jpg

Posted

Pani Joanna poopowiadała nam trochę o Teo  i o wspólnych z nim spacerach, bo teraz z psem wychodzi tez p. Joanna:)

Teo zaakceptował już zmianę i chociaż czasami pomrukuje, to nic groźnego dalej z tego nie wynika, a p. Joanna nic sobie z tego burczenia nie robi.

Teo miał tez pierwsze kontakty z obcymi osobami i wypadły bardzo dobrze; oprócz zainteresowania pies nie wykazywał wrogości.

Wciąż czekamy na kontakt z innymi psami, ale na to jest jeszcze za wcześnie, musimy jeszcze poczekać.

Aa - nie dopytałam o przywoływanie, ale zrobię to na pewno następnym razem.

O Teo są zapytania, zarówno do mnie dzwoniło parę osób jak i do Chaty Leona, ale jak na razie nie są to domy dla Teo.

Posted
49 minut temu, Tola napisał:

Pani Joanna poopowiadała nam trochę o Teo  i o wspólnych z nim spacerach, bo teraz z psem wychodzi tez p. Joanna:)

Teo zaakceptował już zmianę i chociaż czasami pomrukuje, to nic groźnego dalej z tego nie wynika, a p. Joanna nic sobie z tego burczenia nie robi.

Teo miał tez pierwsze kontakty z obcymi osobami i wypadły bardzo dobrze; oprócz zainteresowania pies nie wykazywał wrogości.

Wciąż czekamy na kontakt z innymi psami, ale na to jest jeszcze za wcześnie, musimy jeszcze poczekać.

Aa - nie dopytałam o przywoływanie, ale zrobię to na pewno następnym razem.

O Teo są zapytania, zarówno do mnie dzwoniło parę osób jak i do Chaty Leona.

Jak na razie nie są to domy dla Teo.

Wieści bardzo optymistyczne ! Teo jest w dobrych rękach i świetnie sobie radzi. Dobrze, ze już po zabiegu i że wszystko jest ok.

Trzymaj się Teo ! Wyjdziesz na.... wspaniałego psa !

• Upvote 2