Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
58 minut temu, Poker napisał:

Jak uważasz chociaż wydaje mi się ,że teraz pieniądze są bardziej potrzebne na utrzymanie suniek. Na szczepienia można dozbierać później.

Obie sunie muszą niestety być zaszczepione przeciw wściekliźnie zanim trafią do hoteliku, więc to jest równie ważne jak utrzymanie. Nie zmienia to faktu, że to ogromna pomoc dla nich od Ciebie:)

Posted
57 minut temu, Poker napisał:

Jak uważasz chociaż wydaje mi się ,że teraz pieniądze są bardziej potrzebne na utrzymanie suniek. Na szczepienia można dozbierać później.

Musze je zaszczepić zanim pojadą do hotelu. W Hotelu Glee jest zasada ze trafiają tam psy odrobaczone odpchlone i zaszczepione. Ze względu na bezpieczeństwo innych zwierząt oraz domowników. Tam są dzieci w wieku wczesnoszkolnym, które mają styczność z nowoprzybyłymi psami od początku, więc tak powinno być. Zaszczepię je u nas, na Podlasiu wiec koszt szczepień będzie i tak wynosił najwyżej połowę warszawskich stawek.  

• Upvote 1
Posted
3 minuty temu, Ewa Marta napisał:

Obie sunie muszą niestety być zaszczepione przeciw wściekliźnie zanim trafią do hoteliku, więc to jest równie ważne jak utrzymanie. Nie zmienia to faktu, że to ogromna pomoc dla nich od Ciebie:)

EwaMarta zaszczepię je od wirusówek . Są młode i nigdy nie były szczepione. Nie wiem czy na wściekliznę można szczepić razem z wirusówkami? Nie pamiętam już jak to jest.

Posted
8 minut temu, doris66 napisał:

EwaMarta zaszczepię je od wirusówek . Są młode i nigdy nie były szczepione. Nie wiem czy na wściekliznę można szczepić razem z wirusówkami? Nie pamiętam już jak to jest.

Doskonały pomysł z wirusówkami. Moim zdaniem sunie w tym wieku można zaszczepić szczepionką łączoną combo (wirusowki i wścieklizna jednocześnie), ale są dwie szkoły iwszystko zależy od weterynarza. 

Posted
3 godziny temu, WiosnaA napisał:

Pozwolę sobie tu link wstawić ,jako że ludzi trochę więcej niż u Soniulki na wątku.

Bazarek w UK w części  z pomocą dla Soni ,która jest pod opieką doriss, Zapraszam.

Jeżeli coś sobie wypatrzycie,to paczka z początkiem marca dotrze do Polski.

https://m.facebook.com/events/1813716025550745?acontext=%7B%22ref%22%3A%223%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&aref=3&ref=bookmarks

Aniu kochana dziekuję ci bardzo, bardzo....Soni sie bardzo pieniażki przydadzą, bo wczoraj opłaciłam jej hotel,  brakowało połowy kwoty i aby długu nie było to złozyłyśmy się z Ana10 i wyzerowałyśmy konto Soni. Takze Sonia narazie nie ma pieniedzy a miesiąc przeleci predko .

Posted
4 godziny temu, WiosnaA napisał:

Pozwolę sobie tu link wstawić ,jako że ludzi trochę więcej niż u Soniulki na wątku.

Bazarek w UK w części  z pomocą dla Soni ,która jest pod opieką doriss, Zapraszam.

Jeżeli coś sobie wypatrzycie,to paczka z początkiem marca dotrze do Polski.

https://m.facebook.com/events/1813716025550745?acontext=%7B%22ref%22%3A%223%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D&aref=3&ref=bookmarks

Wiosenko, Twoja córa niczym Anioł działa na Wyspach:) A Ty tu wyszukujesz biedy w potrzebie:) Pędzę na bazarek:)

Edit: otwiera mi się jakis dziwny format. Mogłabys wgrac jeszcze raz link do wątku?

Posted

Dziekuje Agat21 za wplate dla Śniezki i Perełki - 40zł  Mam pogrzeb w rodzinie az w Bielsku Białej wyjezdzam na 2-3 dni więc gdybym zaniedbywała wątek wybaczcie prosze. Są takie sprawy w życiu, ze liczy sie tylko jedno.......i ta sprawa jest włąsnie taka, nagła  i niespodziewana. W każdym  razie  wracam z Bielsko Białej i jedziemy do Warszawy zawieżć sunie do hotelu.

Posted

Zajrzałam dzisiaj na konto, a tam wielka niespodzianka:) Mamy z moją przyjaciółką Ellig, z ktorą zajmujemy się psiakami kilka domków, które po adopcji psiaka nadal nas wspierają, czytają nasze wątki:) Należy do nich Dorota Ś. która adoptowała z rodziną od nas przecudną sunię Wiki. Dzisiaj znalazłam na koncie 100 zł od niej, a w tytule przelewu przeczytalam: z prośbą o przekazanie dla Perły i Śnieżki!

Doris66 nie wiem jak wolisz - przelewem, czy jak sie spotkamy w niedzielę w hoteliku, ale mam do przekazania 100 zł dla obu suniek:)

Dorocie Ś. z całego serca dziękuję, że kolejny raz nie jest obojętna wobec ratowania innych psiaków! 

Posted
2 godziny temu, buniaaga napisał:

Zaglądam do Perły i Śnieżki .Jak miło ze Pani Dorota Ś. wspomogła dziewczyny!

Dorota to taki nasz Mikołaj:) Nie pisze, ale czyta i ratuje w podbramkowych sytuacjach:) Podobnie jej siostra Małgosia:)

• Upvote 1
Posted

Dostałam  kilka dni temu piekną kartke od Pani która mój adres wyszperała w notatkach, jak napisała  ( może kiedys coś kupowała na moim bazarku, moze posiada mój adres w jakis inny sposób ) , to nie jest istotne. Kartka mało ze piękna to jeszcze napisana i ręka i  sercem tej Pani. Wiele miłych i ciepłych słów zawiera tekst, który czytałam kilka razy i aż sie wzuszyłam. Pani poprosiłą mnie o dane do wpłaty bo chce wesprzeć sunie Perełke i Śnieżke jakas kwotą. Nawet w liście  była załączona koperta zwrotna..............Droga Pani Anno, nie wiem czy pani przeczyta to co napisałam, ale moze jednak tak, bo zagląda pewnie Pani na dogomanie ( tak myśle skoro dowiedziała się Pani o Perełce i Śnieżce ), ale dziekuje za te słowa, które dały mi naprawde dużo pozytywnej energii i prosze mi nie dziekować......a jeśli juz to wszystkim tym którzy są z suniami na tym wątku i pomagają. Bo cóz ja........ja tylko uparłam sie jak osioł, ze uratuje te dwie dziewczyny ale bez pomocy innych ludzi nie byłoby to możliwe.   Pani Anno dziekuję za te kartkę chowam na pamiatke do szuflady i jak kiedykolwiek zabraknie mi już sił aby walczyc o jakiegos psa to przeczytam to co Pani napisałą i znowu Pani słowa dodadza mi sił.

Posted
8 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Zajrzałam dzisiaj na konto, a tam wielka niespodzianka:) Mamy z moją przyjaciółką Ellig, z ktorą zajmujemy się psiakami kilka domków, które po adopcji psiaka nadal nas wspierają, czytają nasze wątki:) Należy do nich Dorota Ś. która adoptowała z rodziną od nas przecudną sunię Wiki. Dzisiaj znalazłam na koncie 100 zł od niej, a w tytule przelewu przeczytalam: z prośbą o przekazanie dla Perły i Śnieżki!

Doris66 nie wiem jak wolisz - przelewem, czy jak sie spotkamy w niedzielę w hoteliku, ale mam do przekazania 100 zł dla obu suniek:)

Dorocie Ś. z całego serca dziękuję, że kolejny raz nie jest obojętna wobec ratowania innych psiaków! 

Dziękuje bardzo i podziekuj prosze Pani Dorocie. A Ty jak wolisz? Dla mnie bez róznicy w sumie.

Posted
15 minut temu, doris66 napisał:

Dziękuje bardzo i podziekuj prosze Pani Dorocie. A Ty jak wolisz? Dla mnie bez róznicy w sumie.

Mnie też bez różnicy, ale może dla porządku wpłacę Ci na konto? Zaraz odgrzebię gdzieś numer, na który wplacalam:)

Posted
10 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Doris, wpłaciłam przed chwila na Twoje konto. Najlepiej, żeby pieniądze były w jednym miejscu:)

Ok. Dzieki.