Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Boją się aparatu a Śnieżka równiez paralizuje sie na smyczy wiec troche wystraszone. Ale Śnieżynka nasza dziwnie wygląda bez brzucha prawda? Chuda, podkasana i na biede okropna wygląda. Ona waży mniej niz Perełka bo ciaża ja wyniszczyła i chudość maskuje futro. Ale to sunia o wadzie około 10kg, nie pamietam ile ważyła przed sterylizacją.....byłam w szoku ze ją w końcu złapaliśmy i słowa weta docierały do mnie jakos tak cześciowo. Pamietam, ze o wszystko pytałam go po dwa razy, az sie zdziwił i zapytał czy dobrze się czuję, hii...hiiii. A ja po prostu ze szczęścia, ze już Snieżka nie urodzi w krzakach, ale również ze zmęczenia  byłam jak w amoku.

• Upvote 4
Posted

I bywam tez powazna sunią.......bywa to prawda bo zasadniczo to trzpiot i przylepka.

16473114_1285182471549524_26957602709810

Zobaczcie jak Śnieżka ciagnie do domu, to znaczy do przydomowej kotłowni , tam gdzie ciepło i bezpiecznie.....

16602626_1285183534882751_58604548228699

• Upvote 4
Posted
27 minut temu, Poker napisał:

Perełka ma tu minkę pod tytułem " no i co? dziwicie się ? "

16508220_1285182344882870_28395833342886

Dobre........dziwicie sie  ciocie? Jestem taka tofana i gzecna....na domek czekam.

Posted

To niesamowite,ale te psiaki zazwyczaj ciągną do miejsca, gdzie jest ciepło, gdzie dają jeść. Nagle z bezdomności i głodu dostają  cieple miejsce, kocyk, miskę i opiekę i doskonale wiedzą, że tak jest lepiej:)

Posted

Spojrzenie Perełki rewelacyjne i jedno i drugie....a Śnieżka naprawdę jest niedużą sunią. Widziałam ją z bardzo bliska, gdy podchodziła do auta i do klatki a na tych fotkach wygląda na wysoką sunię...Po wykąpaniu będzie pięknie się prezentować....ale wszystko po kolei..

Posted
17 godzin temu, Poker napisał:

Obiecałam 150 zł , na jakie konto mam wpłacić? Za chwilę będą też pieniądze z bazarku.

Poker na moje konto. Powinnaś je znac bo juz mi wpłacałas. Ale jak nie masz daj znac wyśle ci pw. Dziekuje ci bardzo , pomoc z Twojej strony jest bardzo duża. Jutro panny jada do Warszawy do hotelu Glee. Karme dla suniek na pierwszy miesiąc (albo i na dłuzej wystarczy ) zakupiła Zachary , jak powiedziałą taki prezent bo ona uwielbia te sunie......a ja uwielbiam Zachary, hi...hii. Ala (obecna opiekunka ) wykąpałą dziś sunie, bo już sa wygojone i wyleczone na 100% , no i do stoicy jadą, to wykąpała aby sie nie rozniosło po stolicy ze na Podlasiu brudne psy są, hi..hii. Sunie pozwalają zrobic ze sobą wszystko, uszy, dupcie, oczy nosy wszystko można myc szorowac ile wlezie a one jak aniołki. Perła ma opanowaną smycz w 100% i nie ma oporów przed , to słodziak i przytulaniec, więc już w zasadzie do adopcji gotowa jest, będe jej robiła jutro zdjecia i ogłaszam pannę. Śnieżka jeszcze smyczy sie boi i dobrowolnie niechętnie  podchodzi do ludzi, ale jak już ja się mizia to brzuchola wystawia i łapkami zaczepia, wiec to nie dzikosć, to tylko strach.

• Upvote 1
Posted

Perełka i Śnieżka zostaly też dziś zaszczepione. Pakietem, na wirusówki i wściekliznę. Koszt za dwie cos ponad 120zł , nie słyszałam dokładnie jak Ala dzwoniłą, bo zasieg był słąby. Ale tak  około. Wstawimy paragon od weta. Wet przyjechał do domu aby je zaszczepic ale dojazd za darmo.

Posted

Panny dowiezione do Warszawy, do hotelu Glee. W drodze aniołki, spokojne, żadnego ślinienia sie lub wymiotowania czy piszczenia. Perełka w połowie drogi juz podawała mi łapke i domagałą się glasków. Fajna z niej sunia, mądra i bardzo milusińska. Śnieżka bardziej wystraszona, zdystansowana ale myślę,ze to kwestia czasu i z nią tez będzie dobrze. Sunie bez oporów pozwalaja sie glaskac i dotykac, pokazują brzuszki, można z nimi robic dosłownie wszystko. W nowym miejscu wiadomo....szok dla suczek bo po raz kolejny wali im się świat na głowę. Śnieżka jutro jedzie do weta w Warszawie bo chyba ma uczulenie na szwy pooperacyjne, w miejscach gdzie siedzi szew ( rozpuszczalny ) są takie zaczerwienienia i ja to swędzi i pewnie dokucza. Trzeba szwy wyjąc i nie czekać zanim sie rozpuszczą do końca. Zreszta wet obejrzy i zdecyduje. Perełka byla szyta takimi samymi nićmi i u niej ładnie zagojone.

• Upvote 1