Ewa Marta Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 Poznałam dzisiaj obie sunie i przyznam, że są przekochane! Grzeczniutkie, cichutkie i narazie przerażone, w związku z tym nie bardzo mogłyśmy robić zdjęcia. Trzeba im dać troszkę czasu. Perełka prześliczna, mądra. Śnieżka bardzo wycofana, ale pod koniec naszego pobytu wzięła ciasteczko, a chwile później kilka kolejnych. Obie pozwoliły się bez problemu wyjąć z samochodu, choć Śnieżka popuściła siusiu ze strachu:( Miejmy nadzieję że szybko zorientują się, że teraz będzie tylko lepiej. Było mi bardzo miło poznać wspaniałe dziewczyny Doris i Anię. Wrzucam jedno zdjęcie, naprawdę ciężko było robić im więcej, bo były przestraszone. 3 Quote
doris66 Posted February 12, 2017 Author Posted February 12, 2017 Paula przysłała mi mms , Perełka śpi w jednym legowisku z innym pieskiem, obok kolejny psiak i jeszcze jeden. Psia komitywa jednym slowem. 2 Quote
zachary Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 Są na dobrej drodze do własnego domku...Chciałabym zobaczyć ten mms Perły z kumplami...Jest urocza to ją adorują, hi,hi... Quote
doris66 Posted February 12, 2017 Author Posted February 12, 2017 niestety mam nowy tel.....którego nie umiem obsugiwac jeszcze. I nie mam internetu w tel wiec nie wstawię. Ale jak sie wyedukuje ( moze znajdę chwilkę ) i nabędę internet to bede już taka madra i wszystko zrobie. Quote
agat21 Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 Rozczulająca jest Perełka :) Taki brat-łata :) Quote
Poker Posted February 12, 2017 Posted February 12, 2017 doris, fajnie by było, gdybyś umieściła na początku wątku koszty utrzymania suniek w hoteliku, bo nie każdy ma czas szukać na wątku. Quote
doris66 Posted February 13, 2017 Author Posted February 13, 2017 11 godzin temu, Poker napisał: doris, fajnie by było, gdybyś umieściła na początku wątku koszty utrzymania suniek w hoteliku, bo nie każdy ma czas szukać na wątku. Jasne umieszczę. Quote
doris66 Posted February 13, 2017 Author Posted February 13, 2017 Zobaczcie jak nasza Śnieżynka zapoznaje się z kolegami.........spokojnie krwi nie było........., to tylko mina mająca na celu zaznaczenie , ze ona też tam jest i ma swoje prawa. Ustawia sobie chłopaków, hi..hii... I już po zapoznaniu....każdy wie jaka jest jego pozycja w stadzie. ciag dalszy oswajania smyczy....... 1 Quote
doris66 Posted February 13, 2017 Author Posted February 13, 2017 Ja to mam szczęście do suczek u których każde ucho jest z innej pary. Sonia tez jedno ucho stawia, drugie kładzie . 1 Quote
doris66 Posted February 13, 2017 Author Posted February 13, 2017 3 godziny temu, buniaaga napisał: Zapraszam na bazarek dla suń Dziękujemy w imieniu Perełki i Śnieżki. Quote
doris66 Posted February 13, 2017 Author Posted February 13, 2017 Śniezka była dzis u weta, bo tak jak pisalam wczoraj nie podobał nam sie jej szew posterylkowy, podejrzenie było, ze jest to alergia a nici którymi była szyta rana. Nasze przypuszczenia sie potwierdziły, Śnieżka ma uczulenie na nici ( to nici rozpuszczalne ) , dzis nici zostały usunięte, sunia dostała antybiotyk , środek do pryskania na rane i nakaz noszenia fartuszka przez dwa-3 dni, a później do kontroli. Perełka nie ma uczulenia choć była szyta przez tego samego weta i tymi samymi nićmi. Co poza tym? Perełka w zasadzie już jest do adopcji, wczoraj przestraszona nowym miejscem, dzis już bryka swobodnie po całym domu i podwórku, razem z kolegami rozpruła kilka pluszaków i jest zadowolona. Na widok Pauli merda ogonkiem i nieśmiało podchodzi na głaski. Psy sa lepszymi kumplami niż Paula ale to chyba niedługo sie zmieni. Zakumplowałą się z Sonią i pozwala położyc się jej legowisku innym psiakom. Śnieżynka bardziej wycofana ale Paula mówi, ze to nie dzikość tylko strach i niepewnosć sytuacji. Na smyczy radzi sobie coraz lepiej , u weta grzeczna i spokojna. W domu wstaje z legowiskka i chodzi nieśmiało , ale baczniej niz Perełka obserwuje otoczenie i na dzwięk którego nie zna ucieka na posłanko. Naśladuje Perełke i podąża za nią. Wiec chyba dobrze będzie z pannami. To tylko kwestia czasu. Quote
doris66 Posted February 13, 2017 Author Posted February 13, 2017 Dziekujemy poker za wpate dla suczek w kwocie 211zł. Naniosłam do rozliczeń. Quote
Gusiaczek Posted February 13, 2017 Posted February 13, 2017 Zapisuję Dziewczynki, dobry wieczór :) Quote
zachary Posted February 13, 2017 Posted February 13, 2017 Hej Gusiaczku, witamy u fajnych dziewczyn, teraz warszawianek... 1 Quote
Poker Posted February 13, 2017 Posted February 13, 2017 proszę o potwierdzenie wpłaty 61 zł na tym bazarku Quote
doris66 Posted February 14, 2017 Author Posted February 14, 2017 10 godzin temu, Poker napisał: proszę o potwierdzenie wpłaty 61 zł na tym bazarku Potwierdziłam. Quote
Poker Posted February 14, 2017 Posted February 14, 2017 1 godzinę temu, doris66 napisał: Potwierdziłam. OK.Jeszcze coś dokapnie. Quote
Ewa Marta Posted February 14, 2017 Posted February 14, 2017 Nie potrafię opisać jak bardzo się cieszę, że obie sunie trafiły do tego samego hoteliku:) Dla Śnieżki każdy dzień spędzony na obserwowaniu i naśladowaniu Perełki jest ważnym krokiem do normalnego funkcjonowania. Kiedy niosłam to przerażone słonko na rękach do domu, serce mi się krajało. Zero agresji, tylko strach w tym małym ciałku:( Oby jak najszybciej zaakceptowała obecność człowieka i jego dotyk. Jest kochana i na pewno kiedy sie otworzy, pokocha kogoś całym psim serduszkiem. A Perełka - kochany słodziak, który popatrzy na czlowieka i już go ma. Ja zakochałam się w niej patrząc jeszcze przez szybę samochodu, kiedy podjeżdżałam do hotelu, a Perełka była na rękach Ani:) 2 Quote
zachary Posted February 14, 2017 Posted February 14, 2017 Tak, Ewa Marta, należy się cieszyć!!!, tym bardziej, że trudno dzisiaj o dobry, uczciwy wobec psów i ich opiekunów hotelik....Fotka Śnieżki z otwartą paszczą..przekomiczna! Quote
doris66 Posted February 14, 2017 Author Posted February 14, 2017 Tak panny podróżowały do warszawy. Perełka zaczepiała mnie łapką a Śnieżka podsypiała i bała sie trochę. 1 Quote
doris66 Posted February 14, 2017 Author Posted February 14, 2017 A to jest rachunek za szczepienia suczek. Quote
Gusiaczek Posted February 15, 2017 Posted February 15, 2017 Dzień dobry Dziewczynkom i ich Przyjaciołom, dobrego dnia :) Quote
Recommended Posts