Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poznałam dzisiaj obie sunie i przyznam, że są przekochane! Grzeczniutkie, cichutkie i narazie przerażone, w związku z tym nie bardzo mogłyśmy robić zdjęcia. Trzeba im dać troszkę czasu. 

Perełka prześliczna, mądra. Śnieżka bardzo wycofana, ale pod koniec naszego pobytu wzięła ciasteczko, a chwile później kilka kolejnych. Obie pozwoliły się bez problemu wyjąć z samochodu, choć Śnieżka popuściła siusiu ze strachu:( Miejmy nadzieję że szybko zorientują się, że teraz będzie tylko lepiej.

Było mi bardzo miło poznać wspaniałe dziewczyny Doris i Anię. 

Wrzucam jedno zdjęcie, naprawdę ciężko było robić im więcej, bo były przestraszone. 

PIS1.jpg

• Upvote 3
Posted

Paula przysłała mi mms , Perełka śpi w jednym legowisku z innym pieskiem, obok kolejny psiak i jeszcze jeden. Psia komitywa jednym slowem.

• Upvote 2
Posted

niestety mam nowy tel.....którego nie umiem obsugiwac jeszcze. I nie mam internetu w tel wiec nie wstawię. Ale jak sie wyedukuje ( moze znajdę chwilkę ) i nabędę internet to bede już taka madra i wszystko zrobie.

Posted

doris, fajnie by było, gdybyś umieściła na początku wątku koszty utrzymania suniek w hoteliku, bo nie każdy ma czas szukać na wątku.

Posted
11 godzin temu, Poker napisał:

doris, fajnie by było, gdybyś umieściła na początku wątku koszty utrzymania suniek w hoteliku, bo nie każdy ma czas szukać na wątku.

Jasne umieszczę.

Posted

Zobaczcie jak nasza Śnieżynka zapoznaje się z kolegami.........spokojnie krwi nie było........., to tylko mina mająca na celu zaznaczenie , ze ona też tam jest i ma swoje prawa. Ustawia sobie chłopaków, hi..hii...

16709326_1324276107634595_186637560_o.jp

I już po zapoznaniu....każdy wie jaka jest jego pozycja w stadzie.

16731624_1324275957634610_721540184_o.jp

ciag dalszy oswajania smyczy.......

16731472_1324275920967947_2050992132_o.j

• Upvote 1
Posted

Śniezka była dzis u weta, bo tak jak pisalam wczoraj nie podobał nam sie jej szew posterylkowy, podejrzenie było, ze jest to alergia a nici którymi była szyta rana. Nasze przypuszczenia sie potwierdziły, Śnieżka ma uczulenie na nici ( to nici rozpuszczalne ) , dzis nici zostały usunięte, sunia dostała antybiotyk , środek do pryskania na rane i nakaz noszenia fartuszka przez dwa-3 dni, a później do kontroli.  Perełka nie ma uczulenia choć była szyta przez tego samego weta i tymi samymi nićmi. Co poza tym? Perełka w zasadzie już jest do adopcji, wczoraj przestraszona nowym miejscem, dzis już bryka swobodnie po całym domu i podwórku, razem z kolegami rozpruła kilka pluszaków i jest zadowolona. Na widok Pauli merda ogonkiem i nieśmiało podchodzi na głaski. Psy sa lepszymi kumplami niż Paula ale to chyba niedługo sie zmieni. Zakumplowałą  się z Sonią i pozwala położyc się  jej legowisku innym psiakom.  Śnieżynka bardziej wycofana ale Paula mówi, ze to nie dzikość tylko strach i niepewnosć sytuacji. Na smyczy radzi sobie coraz lepiej , u weta grzeczna i spokojna. W domu wstaje z legowiskka i chodzi nieśmiało , ale  baczniej niz Perełka obserwuje otoczenie i na dzwięk którego nie zna ucieka na posłanko. Naśladuje Perełke i podąża za nią. Wiec chyba dobrze będzie z pannami. To tylko kwestia czasu.

Posted

Nie potrafię opisać jak bardzo się cieszę, że obie sunie trafiły do tego samego hoteliku:) Dla Śnieżki każdy dzień spędzony na obserwowaniu i naśladowaniu Perełki jest ważnym krokiem do normalnego funkcjonowania. Kiedy niosłam to przerażone słonko na rękach do domu, serce mi się krajało. Zero agresji, tylko strach w tym małym ciałku:( Oby jak najszybciej zaakceptowała obecność człowieka i jego dotyk. Jest kochana i na pewno kiedy sie otworzy, pokocha kogoś całym psim serduszkiem.

A Perełka - kochany słodziak, który popatrzy na czlowieka i już go ma. Ja zakochałam się w niej patrząc jeszcze przez szybę samochodu, kiedy podjeżdżałam do hotelu, a Perełka była na rękach Ani:)

• Upvote 2
Posted

Tak, Ewa Marta, należy się cieszyć!!!, tym bardziej, że trudno dzisiaj o dobry, uczciwy wobec psów i ich opiekunów hotelik....Fotka Śnieżki z otwartą paszczą..przekomiczna!