AniaB Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 17 minut temu, kiyoshi napisał: Madre slowa dziewczynki Ja niestety tez naleze do tej grupy osob ktore zbyt mocno wszystko przezywaja Zawsze sie martwie Lenka jest mi jakos szczegolnie bliska i wciaz nie wiem do konca jaki ma byc ten jej dom:( nie wiem tez czy gdzie bedzie jej lepiej jak u Kasi- z Milusia w jednym lozeczku:) Od kilku dni marze by znalesc im wspolny dom Dziekuje ze zagladacie Ze madrze piszecie:) Aniu jutro szczesliwej drogi Ci zycze :) No kazdy jest inny i kazdy przezywa wszystko inaczej, ja tez sie oczywiscie martwie - nawet nie o telefony ale o pierwsze dni w nowym domu, czy aklimatyzacja przebiegnie prawidłowo, a szczególnie czy pies nie wróci - a i tu nie o sam powrót, ale o uczucia zwierzaka.. No ale gdyby sie tak wszystkiego obawiac to by zaden pies do domu nie poszedł:D:D..Lenusia jest bardzo delikatna sunia, chociaz teraz mocno - jak widac - odżyła, jej samej pewnie sie do nowego domu za bardzo nie spieszy, czuje sie znakomicie tu gdzie jest:D:D Kiyoshi, jutrzejsza moja podróz odwołana, Tango na szczescie wyjdzie z Radys, ale musi z uwagi na okolicznosci pojechac na razie do innego miejsca, pod Warszawe, dopiero w styczniu bede go przywozic blizej Krakowa, tak ze badźmy w kontakcie, w razie czego polecam sie:D Quote
Mysza2 Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 Ja podobnie jak Ania, już nie robię sobie nadziei po każdym telefonie i tu raczej się nie stresuję i nie oczekuję zbyt wiele. Natomiast po adopcji to już same wiecie jaki lęk, największy o to żeby nie uciekł w pierwszych dniach. Quote
kiyoshi Posted December 9, 2016 Author Posted December 9, 2016 O 9.12.2016 o 11:35, Mysza2 napisał: Ja podobnie jak Ania, już nie robię sobie nadziei po każdym telefonie i tu raczej się nie stresuję i nie oczekuję zbyt wiele. Natomiast po adopcji to już same wiecie jaki lęk, największy o to żeby nie uciekł w pierwszych dniach. Kochane ja juz tez nie czekam na telefony Dziekuje wszelkiej bylejakosci Quote
kiyoshi Posted December 9, 2016 Author Posted December 9, 2016 49 minut temu, AniaB napisał: Kiyoshi, jutrzejsza moja podróz odwołana, Tango na szczescie wyjdzie z Radys, ale musi z uwagi na okolicznosci pojechac na razie do innego miejsca, pod Warszawe, dopiero w styczniu bede go przywozic blizej Krakowa, tak ze badźmy w kontakcie, w razie czego polecam sie:D Aniu to ja nie doczytalam- myslalam ze Tango jedzie w inne miejsce ale tez pod Krakow W takim razie trzymam kciuki za jego aklimatyzacje pod Warszawa i w tazie czego prosze o trzymanie miejsca 'dla mnie' na styczen:) Quote
kiyoshi Posted December 9, 2016 Author Posted December 9, 2016 Mialam dzis kolejny telefon:) Ale nie o Lenke Mialam telefon o RUDASKA! Tego malutkiego pieska ktory sie do mnie przyblakal w lecie i mieszka juz od dawna u Pani Grazynki Pan niesamowicie sympatyczny zobaczyl NIEAKTUALNE juz ogloszenie Rudaska i postanowil ze musi zadzwonic bo mial identycznego pieska ktory zyl z nimi 17 lat Opowiedzialam Panu wszystko jak Rudasek teraz zyje i Pan bardzo sie ucieszyl ze ma dobrze:) Pomyslalam tez ze bardzo podobny do Rydasja tylko czekoladowy jest NIKUS ale Pan mieszka pod Gorzowem Wlkp wiec do Wroclawia daleko:( Takie chwile- niezwykle- gdy tyle serdecznosci i troski slychac w glosie drugiego, nieznajomego czlowieka- Bezcenne! Az mi sie lezka zakrecila:) Quote
agat21 Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 Skoro taki fajny pan, to może warto zaryzykować? Transport w razie czego przecież się znajdzie, a gdyby to fajny dom miał być, to szkoda tracić.. Quote
Poker Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 Pani w sprawie Milusi nie odezwała się . Jej strata. A Niko już ma DS. Quote
Tyśka) Posted December 9, 2016 Posted December 9, 2016 kiyoshi, ja tak samo, jak Ty - wszystko bardzo przeżywam. Totalnie wszystko. Zwłaszcza, jeśli chodzi o zwierzaki. Ludzie się ze mnie śmieją, ale nic na to nie poradzę. A pan faktycznie świetny. Może jednak zaproponować mu jakiegoś psiaka? ;) Quote
kiyoshi Posted December 11, 2016 Author Posted December 11, 2016 Zapraszam serdecznie na kolejny bazarek dla Lenki Quote
kiyoshi Posted December 11, 2016 Author Posted December 11, 2016 O 9.12.2016 o 15:01, agat21 napisał: Skoro taki fajny pan, to może warto zaryzykować? Transport w razie czego przecież się znajdzie, a gdyby to fajny dom miał być, to szkoda tracić.. Agat21-bardzo dziękuje dziś wpłynęła stała deklarcaja od Ciebie- 20 zł :) <3 Co do Pana to oczywiście bez wizyty nie wiem na ile jest fajny, ale po rozmowie brzmiał bardzo dobrze, tylko sądze, że ma ok. 60 lat (może ciut więcej), więc nie wiem za bardzo jakiego pieska mu polecić zamiast Rudaska:( U lenki bez zmian- telefon milczy;) Quote
elik Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 Godzinę temu, kiyoshi napisał: . . . sądze, że ma ok. 60 lat (może ciut więcej), więc nie wiem za bardzo jakiego pieska mu polecić zamiast Rudaska:( U lenki bez zmian- telefon milczy;) Ja też mam opory przed adopcją młodego psiaka starszym osobom. Skóra na mnie cierpnie, gdy widzę na spacerze mocno starszą osobę z młodym psiakiem. Ja nie jestem jeszcze mocno starsza, ale już po sześćdziesiątce i nie adoptowałabym młodego psiaka. Z resztą już żadnego nie zamierzam adoptować. Myślę tylko przygarniać potrzebujące psiaki, żeby im szukać domu. O Lusię też nikt nie dzwoni :) 1 Quote
kiyoshi Posted December 11, 2016 Author Posted December 11, 2016 Godzinę temu, elik napisał: Ja też mam opory przed adopcją młodego psiaka starszym osobom. Skóra na mnie cierpnie, gdy widzę na spacerze mocno starszą osobę z młodym psiakiem. Ja nie jestem jeszcze mocno starsza, ale już po sześćdziesiątce i nie adoptowałabym młodego psiaka. Z resztą już żadnego nie zamierzam adoptować. Myślę tylko przygarniać potrzebujące psiaki, żeby im szukać domu. O Lusię też nikt nie dzwoni :) Ładnie to napisałaś.... Coś wszystkie nasze 3 Radysiaczki muszą poczekać- cisza i u Lenki, Lusi i u Strusia... Ludzie się nie znają;) Quote
elik Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 3 godziny temu, kiyoshi napisał: Ładnie to napisałaś.... Coś wszystkie nasze 3 Radysiaczki muszą poczekać- cisza i u Lenki, Lusi i u Strusia... Ludzie się nie znają;) Dziękuję :) Po prostu tak czuję :) A co do naszych psiaczków, to myślę, że lepiej, żeby okrzepły w domowych warunkach, pokazały swoje prawdziwe oblicza i przeczekały okres świątecznej i noworocznej zawieruchy tam, gdzie są. Bałabym się czy w sylwestrowe wystrzały nowy opiekun należycie zadba o bezpieczeństwo suni, czy ona zaufa mu na tyle, żeby wrócić, w razie gdy wyrwie się podczas wystrzałów. U anecik w większej sforze może spokojniej przeżyje trudny okres wystrzałów. U nas walą petardami już od świąt i jeszcze kilka dni po Sylwestrze :( Quote
kiyoshi Posted December 11, 2016 Author Posted December 11, 2016 44 minut temu, elik napisał: Dziękuję :) Po prostu tak czuję :) A co do naszych psiaczków, to myślę, że lepiej, żeby okrzepły w domowych warunkach, pokazały swoje prawdziwe oblicza i przeczekały okres świątecznej i noworocznej zawieruchy tam, gdzie są. Bałabym się czy w sylwestrowe wystrzały nowy opiekun należycie zadba o bezpieczeństwo suni, czy ona zaufa mu na tyle, żeby wrócić, w razie gdy wyrwie się podczas wystrzałów. U anecik w większej sforze może spokojniej przeżyje trudny okres wystrzałów. U nas walą petardami już od świąt i jeszcze kilka dni po Sylwestrze :( no...o tym elik nie pomyślałam...masz racje. W takim razie i ja odczekam, rzeczywiście lepiej będzie jak Sylwestorwe szaleństwo nasze psiaczki przeczekają pod cudowną opieką anecik i Kasi. Quote
elik Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 Tak jest, spokojnie czekamy i na pewno nasze psiaczki będą miały domki na jakie zasługują :) 1 Quote
kasiainat Posted December 12, 2016 Posted December 12, 2016 O 9.12.2016 o 17:08, Poker napisał: Pani w sprawie Milusi nie odezwała się . Jej strata. Dokładnie ;-) Milusia jutro ma sterylizację i będziemy intensywnie ją ogłaszać;-) a tymczasem Lenka ma nowe towarzystwo w legowisku ;-) 4 Quote
kiyoshi Posted December 13, 2016 Author Posted December 13, 2016 Kasiu coz to za cudowne malenstwo towarzyszy Lence? Ale ma u Ciebie kolezanek do wyboru Trzymam kciuki za stwrylizacje kochanej Milusi- oby szybko sie wykurowala A gdybys chciala to nadal podtrzymuje obietnice zrobienia ogliszen adopcyjnych dla Milusiu I dla niej gdzies jest ten wymarzony dom Quote
kasiainat Posted December 13, 2016 Posted December 13, 2016 13 godzin temu, kiyoshi napisał: Kasiu coz to za cudowne malenstwo towarzyszy Lence? Ale ma u Ciebie kolezanek do wyboru Trzymam kciuki za stwrylizacje kochanej Milusi- oby szybko sie wykurowala A gdybys chciala to nadal podtrzymuje obietnice zrobienia ogliszen adopcyjnych dla Milusiu I dla niej gdzies jest ten wymarzony dom Maleństwo to Hanusia z przytuliska Kozienice - stamtąd psiaki wywożone są do Radys ;-/ Sunia oczywiście szuka domku;-) Dziękuje za kciuki - Milusia nadal słabiutka po zabiegu. Niestety wszystko się przedłużyło bo sunia miała silne zapalenie macicy, polipy na jajnikach i guza na sutku do usunięcia ;-( Dziękuje Ci bardzo kiyoshi za propozycję ogłoszeń - bardzo, bardzo chętnie skorzystam . Marzy mi się dla niej wspaniały domek - to taka cudna sunia ;-) Quote
Poker Posted December 13, 2016 Posted December 13, 2016 Biedna Milusia, cierpi. Oby jutro było lepiej. A malutka cud urody. Quote
malagos Posted December 14, 2016 Posted December 14, 2016 Ja też miałam tymczasowiczkę z tej przechowalni w Kozienicach - Vanilkę :) W ciągu 2 tygodni znalazła dom we Wrocławiu :) Dobrego dnia wszystkim :) Quote
kiyoshi Posted December 14, 2016 Author Posted December 14, 2016 22 godzin temu, kasiainat napisał: Maleństwo to Hanusia z przytuliska Kozienice - stamtąd psiaki wywożone są do Radys ;-/ Sunia oczywiście szuka domku;-) Dziękuje za kciuki - Milusia nadal słabiutka po zabiegu. Niestety wszystko się przedłużyło bo sunia miała silne zapalenie macicy, polipy na jajnikach i guza na sutku do usunięcia ;-( Dziękuje Ci bardzo kiyoshi za propozycję ogłoszeń - bardzo, bardzo chętnie skorzystam . Marzy mi się dla niej wspaniały domek - to taka cudna sunia ;-) Biedna Milusia:( :( Najważniejsze, że już jest po...pisz nam Kasiu jak się czuje. Trzymamy za nią kciuki z całych sił i zyczymy tylko zdrówka! Ogłoszenia będą prosto z serduszka, jak tylko wydobrzeje:) 21 godzin temu, Poker napisał: Biedna Milusia, cierpi. Oby jutro było lepiej. A malutka cud urody. Musi być lepiej.... 11 godzin temu, malagos napisał: Ja też miałam tymczasowiczkę z tej przechowalni w Kozienicach - Vanilkę :) W ciągu 2 tygodni znalazła dom we Wrocławiu :) Dobrego dnia wszystkim :) To miejmy nadzieje, że HAnusia tez szybciutko wybędzie na swoje:) Trzymam kciuki Kasiu, a czy Lenka była już szczepiona? Dziś wpłynęło 5 zł deklaracji od Agnieszka103- dziękuje:) :) Quote
AgusiaP Posted December 14, 2016 Posted December 14, 2016 Trzymam z całych sił,kciuki za zdrówko Milusi. Quote
Recommended Posts