Jump to content
Dogomania

Sasanko- Lenka opuściła Radysy:) MA DS w Katowicach :) trzymajmy kciuki

Recommended Posts

Posted

Bohaterką tego wątku jest młodziutka sunia o ujmującym spojrzeniu- SASANKA.

Wyjątkowo udany z niej miks bokserka- pyszczek ciutkę rasowy, reszta elegancka, zgrabna, drobna. Sierść króciuteńka, pięknie przyciemniana gdzie potrzeba.

sasanka5.jpg

Korzystając z możliwości prawie darmowego transportu z Radys postanowiłam szybciutko rezerwować psinkę. Zamieszka w hoteliku u Kasi pod Bielsko-Białą.

Nie będzie musiała marznąć w budzie. Nie będzie musiała walczyć o przetrwanie najgorszych mrozów! Zima w Radysach gdzie tempetarury nocą nie raz sięgają daleko na minus- mogłaby być dla niej zabójcza.  Wyjazd to dla Sasanki tak naprawde szansa na (prze)życie.

Bardzo proszę o pomoc dla suni w opłaceniu hoteliku. Koszt to 10 zł/doba. Proszę też o pomoc w szukaniu najlepszego DS:)

sasanka2.jpg

A oto opis suni przygotowany przez wolontariuszki z RADYS.

SASANKA - co tu dużo mówić: laleczka. Daleki miksik boksera, po którym odziedziczyła piękny pysk. Cała reszta już znacznie delikatniejsza i bardzo subtelna. Bardzo miła i lgnąca do człowieka, właściwie tylko do przytulania i kochania. Źle jej za kojcowymi kratami, zwłaszcza teraz, gdy już zimno, a w nocy przymrozki. Sasankę wyobrażany sobie zdecydowanie na kanapie, by nie rzec: w łóżku. W każdym razie tam, gdzie ciepło: dosłownie i w przenośni. Sasanka ma ok. 2 lat, jest wysterylizowana. W schronisku przebywa od sierpnia 2016r.

sasanka6.jpgsasanka3.jpg

SERDECZNIE ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO SUNI!

• Upvote 1
Posted

Rozliczenie:

- agat21- 20 zł/ m-c (14.11), (11.12) (5.01)

- Agnieszka103- 5 zł/ m-c (18.11) (14.12) (5.01)

- atulek- 50 zł (14.11)

- Neelith- 20 zł (21.11)

- 220 zł spadek po Nesce, która juz w DS (11.11)

- 162,25 zł spadek po Iskierce (11.11)

- 46,70 zł z bazarku Gbi79 (23.11)

- 110 zł z bazarku kiyoshi

- 93 zł z bazarku kiyoshi i atulek

- 50 zł - pan z Sosnowca

- 30 zł - nette (3.01)

- 150 zł DS LENKI (22.01)

- 110 zł z tego bazarku

Suma wpłat: 1116,95 zł

Wydatki

- 76,70zł- transport Radysy-Warszawa (12.11)

- 60 zł- dojazd do hoteliku u Kasi z Siewierza (12.11)

- 190 zł - hotelik- 12.11- 30.11.

- 60 zł- szczepienia- 20.12.

- 230 zł- hotelik- 1.12- 23.12.

- 20 zł- transport z nieudanej adopcji do Kasi (29.12)

- 30 zł- hotelik- 29.12- 31.12.

- 55 zł- chip (16.01)

- 220 zł - hotelik- 1.01- 22.01

Suma wydatków: 941,70zł

Saldo: 1116,95zł - 941,70zł = 175,25zł na dzień 26.01.2017

Pieniążki po Lence przechodzą na:

- 100 zł dla Ineczki

- 75,25 zł dla Korniczka

Posted
Godzinę temu, Jo37 napisał:

Przywitam się u suni. Na razie niestety bez deklaracji.

56 minut temu, anecik napisał:

Też przylazlam :)

26 minut temu, Gusiaczek napisał:

Jestem i ja, będę kibicować Ślicznocie :)

Fajnie, że jesteście:) I zoastańcie proszę

Na deklaracje już chyba nie liczę, bo chyba ostatnia załozyłam wątek więc mam za swoje;)

Ale- liczę na cud i że sunia tez długo miejsca nie zagrzeje u Kasi.

Anecik bardzo sie ciesze, że Struś przyjedzie do Ciebie:) Liczyłam na to w głębi serca:) Szybciutko znajdziesz mu najlepszy dom:) Jesteś kochana!

Posted
48 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Melduję się na wątku. Niestety, bez żadnych deklaracji.

46 minut temu, Gabi79 napisał:

Jestem u Sasanki, jak będę robić bazarek ujmę sunię.

witajcie:) dziękuje, dziękuje, dziękuje:)

Posted

Jestem i ja :)

Ledwo wlazłam do domu z zakupów, pędzę do kompa, żeby powiedzieć, że Struś też się załapał na jazdę 12-tego więc cała trójka psiaczków opuści Radysy w najbliższą sobotę    gif podskakuje.gif   PatiC ma mi jutro dać znać ile wyniesie koszt naszych psiurków i podać nr konta. Umówiłyśmy się, że ja wpłacę całość (woli jeden niż 3 przelewy), a my się rozliczymy.

• Upvote 1
Posted
5 minut temu, elik napisał:

Jestem i ja :)

Ledwo wlazłam do domu z zakupów, pędzę do kompa, żeby powiedzieć, że Struś też się załapał na jazdę 12-tego więc cała trójka psiaczków opuści Radysy w najbliższą sobotę    gif podskakuje.gif   PatiC ma mi jutro dać znać ile wyniesie koszt naszych psiurków i podać nr konta. Umówiłyśmy się, że ja wpłacę całość (woli jeden niż 3 przelewy), a my się rozliczymy.

Super, bardzo dobry pomysł i jestem 100% za:)

Fajnie, że jesteś elik i że ruszyłaś tą machinę pomocową dla Radysiaków! Serce ode mnie <3

Posted
Teraz, kiyoshi napisał:

Super, bardzo dobry pomysł i jestem 100% za:)

Fajnie, że jesteś elik i że ruszyłaś tą machinę pomocową dla Radysiaków! Serce ode mnie <3

Machinę rozruszała sybil, bo to na Jej prośbę podjęłam się zdecydowałam się zabrać z Radys Iwo. Potem już poszło za ciosem :)

Posted

Z małym poślizgiem, ale też przyszłam do Sasanki. Nie wiem, jaką pomoc mogłabym zaofiarować. Jeszcze pomyślę. Bardzo się cieszę, ze to już w tym tygodniu sunia opuści Radysy ! Wytrzymaj jeszcze trochę Sasanko ! Wkrótce będziesz wolna !

Posted

Melduję posłusznie, że kenelek ma dotrzeć do mnie jutro i AniaB odbierze go sobie w wolnej chwili. Tym sposobem ostatni guziczek transportu został dopięty :)

Posted
3 minuty temu, elik napisał:

Melduję posłusznie, że kenelek ma dotrzeć do mnie jutro i AniaB odbierze go sobie w wolnej chwili. Ttym sposobem ostatni guziczek transportu został dopięty :)

Brawo Elu ! Teraz potrzeba już tylko troszkę szczęścia, żeby nic w międzyczasie się nie przyplątało. Do soboty zaciskam już mocno kciuki !

Posted
1 minutę temu, Havanka napisał:

Brawo Elu ! Teraz potrzeba już tylko troszkę szczęścia, żeby nic w międzyczasie się nie przyplątało. Do soboty zaciskam już mocno kciuki !

Tak, żeby nic się nie podziało. . .  Do soboty tak daleko :(

Posted
13 godzin temu, Havanka napisał:

Z małym poślizgiem, ale też przyszłam do Sasanki. Nie wiem, jaką pomoc mogłabym zaofiarować. Jeszcze pomyślę. Bardzo się cieszę, ze to już w tym tygodniu sunia opuści Radysy ! Wytrzymaj jeszcze trochę Sasanko ! Wkrótce będziesz wolna !

Najwazniejsze ze jestes:) to tez ogromna pomoc- dziekuje

13 godzin temu, elik napisał:

Melduję posłusznie, że kenelek ma dotrzeć do mnie jutro i AniaB odbierze go sobie w wolnej chwili. Ttym sposobem ostatni guziczek transportu został dopięty :)

Dziekuje Elu- tyle energii poswiecasz by cala nasza radyskowa trojka mogla w sobote wyjechac

Z calego serca Ci za to dziekuje po raz kolejny:) a wiesz moze jak czasowo bedzie wygladac podroz? Kiedy wyjazd z Radys? Wyjazd z Wawy? I mniej wiecej o ktorej w Kato?

Posted
12 godzin temu, agat21 napisał:

20 złotych stałej dla Sasanki, proszę o numer konta

Bardzo Ci dziekuje:) to juz kolejny moj piesek ktorego wspierasz:)

Konto rozesle na dniach

12 godzin temu, atulek napisał:

Dam 50 zł jednorazowo proszę nr. konta.

Bardzo slicznie dziekuje w imieniu Sasanki cudnej

11 godzin temu, auraa napisał:

Zaglądam do panienki...

Witaj i zostan z nami- prosze